aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/Tarek Bergfjord har gleden av å presentere Skoglien 13
Aktiv eiendomsmegling v/Tarek Bergfjord har gleden av å presentere Skoglien 13

BERGEN Skoglien 13

Solheim | Nyoppusset og romslig 2-romsleilighet med nydelig utsikt. Balkong. Svært god standard!

 • kr 2 890 000
 • BRA 41 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 890 000
 • Omkostningerkr 85 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 975 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1947
 • Soverom1
 • ArealP-rom 41 m²
 • Felleskostnaderkr 1 200
 • Tomt1 159.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 890 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,00))   85 292,- (Omkostninger totalt)   2 975 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning | Skoglien 13
Aktiv eiendomsmegling v/ Tarek Andre Bergfjord har gleden av å presentere Skoglien 13. Strøken nyoppusset leiligheten som ligger fint til i et populært boligområde i Solheim Nord. Leiligheten har en praktisk planløsning samt fantastisk utsikt med gode solforhold. Perfekt for førstegangskjøpere og studenter!
 • Balkong.
 • Bad fra 2023
 • Nye overflater
 • Gode solfrohold
 • Kjøkken fra 2023
 • Nytt rør-i-rørsystem
 • Oppgradert el. anlegg
 • Kollektivtilbud like ved
 • Ny inngangsdør fra 2023
 • Nye innerdører og listverk Leiligheten går over et plan og følgende rom er inkludert i P-rom: Gang, bad, soverom, stue og kjøkken. Hjertelig Velkommen på visning - husk å melde deg på!
 • De store vindusflatene sikrer rikelig med naturlig lys som fyller rommet, mens den vakre utsikten utover Bergen bidrar til behagelig atmosfære i rommet.

  Skoglien 13, Vestland

  • Tomt
   1159.2m²

   Beskrivelse av tomt
   Felles tomt for sameiet. Tomten er opparbeidet med murer, trapper, terrasseplatting, plen og diverse beplantning.

   Beliggenhet
   Boligen har en ypperlig beliggenhet på Solheimslien, med nærhet til sentrum. Herfra kan du enkelt gå til alle nødvendige servicetilbud på Danmarksplass. Området byr på et bredt utvalg av fasiliteter, inkludert dagligvarebutikker, et moderne treningssenter, post i butikk, banktjenester, apotek, legekontor, blomsterbutikk samt en døgnåpen bensinstasjon med en omfattende kiosk. Videre kan du enkelt komme deg til sentrum og betydningsfulle arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass via en kort gang- eller sykkeltur. Muligheten til å nå store arbeidsplasser på Mindemyren innenfor samme rekkevidde gir også en ekstra bekvemmelighet. For studenter er det praktisk å komme seg til anerkjente utdanningsinstitusjoner som UiB, HiB, BI og Juridisk fakultet til fots eller med sykkel. For den spreke og aktive så finner man stien opp til Løvstakken like utenfor ytterdøren som er en av de mest populære fjellturene på Bergens syv fjell. Løvstakken er med sine 477 meter over havet det høyeste fjellet i Bergen vest for sentrum. Her er det nok av forskjellige turmuligheter samt gode "løpestier" for de som vil ta seg en løpetur. I tillegg er det et busstopp rett i nærheten av boligen som har hyppige avganger ned til sentrum og bort til Haukeland, som gir deg enkel tilgang til kollektivtransport når det er nødvendig.

   Adkomst
   Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

   Bebyggelse
   Veletablert boligområde bestående av blokkbebyggelse, eneboliger, tomannsboliger og småhus.

   Barnehage/skole/fritid
   - Solheimslien barnehage (1-5 år) 5 minutters gange. - Søre Skogvei barnehage (1-5 år) 6 minutters gange. - Gyldenpris barnehage (0-5 år) 7 minutters gange.

   Skolekrets
   - Ny Krohnborg skole (1-10 kl.) 8 minutters gange. - Møhlenpris skole (1-7 kl.) 15 minutters gange. - Damsgård skole (1-7 kl.) 18 minutters gange.

   Byggemåte
   Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen. Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av murkonstruksjoner. Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som halvvalmkonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med skiferstein. Taket er ikke besiktiget. Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Etasjeskiller: Etasjeskiller av trebjelkelag. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: Vinduer og ytterdører Avvik: Som følge av alder på vinduene og altandøren bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på vinduene og altandøren vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Balkonger, verandaer og lignende Avvik: Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter, rekkverket ble målt til 0,77m. Dagens krav er på 1 meter. Varmtvannsbereder Avvik: Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

   Innhold
   Areal og fordeling pr etasje 2.etg: 41 kvm BRA / 41 kvm P-rom Leiligheten går over et plan og følgende rom er inkludert i P-rom: Gang (3,6 kvm), bad (2,4 kvm), soverom (13,9 kvm), stue og kjøkken(18 kvm). I tillegg medfølger det en bod på loftet som måler til 5,1 kvm og en bod i kjeller som måler til 4,8 kvm. Leiligheten har også en balkong på 3,9 kvm.

   Standard
   Innvendige overflater Tak: Malte flater. Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har laminatgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Gang: En lys og innbydende inngang ønsker deg velkommen. Laminatgulv og malte flater. Bad: Badet, som ble renovert i 2023, har moderne flisdekor på både vegger og gulv, i tillegg til komfortable varmekabler. Badet inneholder toalett, helstøpt servant, skap under servant med profilert front, speil med integrert lys, dusjdør i klart glass. Soverom: Leiligheten har et soverom av god størrelse. Soverommet har plass til stor garderobeløsning og god plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønsket møblement. Soverommet er i likhet med resten av leiligheten malt i tidsriktige farger. Stue og kjøkken: Stuen er åpen og luftig. Enkelt og møblere med både sofagruppe og spisebord. De store vindusflatene sikrer rikelig med naturlig lys som fyller rommet, mens den vakre utsikten utover Bergen bidrar til behagelig atmosfære i rommet. Kjøkkeninnredning fra 2023 med slette fronter, laminat benkeplate, over benkeplaten er det benyttet malte flater, oppvaskkum og ventilator. Kjøkkenet inneholder Integrert induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin kjøl- og frys. Andre opplysninger: El. Anlegg: Sikringsskapet er montert i gangen og inneholder automatsikringer. Sikringsskapet er ikke videre undersøkt da dette krever spesialkompetanse. VVS: Leiligheten har sluk og avløpsrør av plast. Det er benyttet rør-i-rør, plastrør til vannforsyningsrør. VVS anlegget er ikke nærmere kontrollert da dette krever spesialkompetanse. Det er elektronisk avtrekk med fuktmåler på badet. ellers mekanisk avtrekk i gang. Varmtvannsbereder er på 120 liter og er fra 2017. Den er plassert nede i felles vaskekjeller.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   TV/Internett/bredbånd
   TV-leverandøren er Altibox, mens Bergen Fiber står for bredbåndstjenesten. Kjøperen må selv inngå abonnement, da dette ikke er inkludert i fellesutgiftene.

   Parkering
   Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

   Radonmåling
   Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

   Diverse
   Følgende hvitevarer medfølger i handelen: Integrerte hvitevarer medfølger og vaskemaskin kan medfølge etter ønske. Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet.Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

   Prisantydning inkl. omkostninger
   2 890 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,00))   85 292,- (Omkostninger totalt)   2 975 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
   - Vedovn i stuen. - Varmekabler på badet

   Energiklasse
   E

   Info energiklasse
   Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
   9618

   Kommunale avgifter år
   2023

   Info kommunale avgifter
   De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år. Hovedforfall: 20/2 - 20/5 - 20/8 - 20/11 Feiing/tilsyn blir ikke delt opp, men kommer som helhet i en termin. Normalt 2. termin.

   Formuesverdi primær
   665836

   Formuesverdi primær år
   2021

   Formuesverdi sekundær
   2397008

   Formuesverdi sekundær år
   2021

   Info formuesverdi
   Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

   Andre utgifter
   Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert). I tillegg til felleskostnader kommer det et beløp på opptil kr 2.000,- til sameiet hvert år. For hver dugnadstime man stiller på får man godskrevet kr 200,-, med et øvre tak på 10 timer - kr 2.000,-

   Tilbud lånefinansiering
   Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

   Sameiebrøk
   6/78

   Felleskostnader pr. mnd
   1200

   Felleskostnader inkluderer
   Felles byggforsikring, strøm fellesareal, vedlikehold og diverse utgifter dugnad.

   Lånebetingelser fellesgjeld
   Ingen fellesgjeld.

   Styregodkjennelse
   Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter.   Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.   Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

   Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
   Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

   Sameiets forsikringsselskap
   Gjensidige

   Vedtekter/husordensregler
   Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

   Beboernes forpliktelser og dugnader
   I tillegg til felleskostnader kommer det et beløp på opptil kr 2.000,- til sameiet hvert år. For hver dugnadstime man stiller på får man godskrevet kr 200,-, med et øvre tak på 10 timer - kr 2.000,-

   Dyrehold
   Dyrehold er tillatt iht. sameiet husordensregler.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
   På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/158/715/4: 11.01.1946 - Dokumentnr: 273 - Erklæring/avtale VEGtemmelse om felles vegg Bestemmelse om vann/kloakkledning Overført fra: Knr:4601 Gnr:158 Bnr:715 Gjelder denne registerenheten med flere 31.03.1948 - Dokumentnr: 2833 - Bestemmelse om veg Med flere bestemmelser Overført fra Skoglien 11 og 13 Overført fra: Knr:4601 Gnr:158 Bnr:715 Gjelder denne registerenheten med flere 29.05.1985 - Dokumentnr: 15794 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 4 Formål: Bolig Sameiebrøk: 6/78 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 013 SEKSJONER

   Ferdigattest/brukstillatelse
   Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 01.10.1948 vedrørende 2 etasjes trebygning med hageleilighet.

   Vei, vann og avløp
   Offentlig vei, vann og avløp.

   Regulerings- og arealplanner
   Reguleringsplaner på grunnen PlanID: 120000 Plannavn: ÅRSTAD. VESTRE ÅRSTAD OG UREN - KRONVIKEN - SOLHEIMSVIKEN Dekningsgrad: 99,6% Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: 10190002 31 ÅRSTAD. GNR 158 BNR 718, SKOGLIEN 15 199706302 08.10.1998 Kommuneplan: Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Pland ID: 65270000 Dekningsgrad: 100% Arealformål i kommuneplanen: Framtidig - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y1 95,8 % Nåværende - Grønnstruktur Grønnstruktur G 4,2 % Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Solheim 99,1 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred 100,0 % Luftkvalitet - gul sone 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Vei støy - gul sone 10,9 % Arealformål i kommunedelplan: Boligområder 100,0 % Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak

   Adgang til utleie
   Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret. Utleie av seksjon kan ikke foretas uten styrets skriftlige godkjennelse, som dog ikke kan nektes uten saklig grunn. Sameierne kan ikke inngå bindende avtale om utleie av seksjonen før leietakeren skriftlig har forpliktet seg til å følge boligsameiets vedtekter, samt vedtak fattet av sameiermøte og styre. Eier plikter å opplyse styret og forretningsfører om leietakers navn, egen adresse i utleieperioden, samt varigheten av denne.

   Verneklasse/sefrak
   Det gjøres oppmerksom på at er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommunen har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

   Legalpant
   De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

   Kommentar bo- og driveplikt
   Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

   Kommentar konsesjon
   Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

   Kommentar odelsrett
   Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
   I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

   Budgivning
   Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

   Omk. Kjøper beskrivelse
   2 890 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,00))   85 292,- (Omkostninger totalt)   2 975 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

   Omk. kjøper beløp
   85292

   Betalingsbetingelser
   Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

   Hvitvaskingsreglene
   Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

   Personopplysningsloven
   Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Tarek André Bergfjord

  Megler

  Tarek André Bergfjord

  46 63 62 55

  Send e-post

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev