aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Skoglien 35!

Lekker 3-roms leilighet med innglasset balkong og gangavstand til de fleste Høyskoler og Universitet! Ingen dok.avgift!

 • BRA 70 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 135 689.1
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 966
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 60 m²
 • ANDEL FELLESGJELD1 026 757.1
 • FELLESKOST./MND7 347
 • TOMT1 900 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 100 000,- (Prisantydning)
  1 026 757,10 (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 126 757,10 (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 135 689,10 (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Skoglien 35! En flott 3-roms leilighet med innglasset balkong, høy standard og en sentrumsnær beliggenheten med kort vei til alle hverdagsfasiliteter.

Alle flater er malt i behagelige farger, gulvet er moderne, enstavs laminat fra 2021 i hele boligen foruten om kjøkken og baderom. Dette gir leiligheten et helhetlig og gjennomført preg. Planløsningen er smart og leiligheten er godt utnyttet. Fint bad og kjøkken. Leiligheten har store vindusflater, noe som sørger for en luftig og god atmosfære.

Entreén er lys og trivelig med god plass til enkel oppbevaring av yttertøy og sko. Videre er det god oppbevaringsplass i gang mellom bad og kjøkken hvor det også er plass til ønsket gardeorbeløsning. Fra entréen er det adkomst til alle rom i leiligheten.

Stuen er romslig og har store vindusflater som sørger for gode lysforhold i tillegg til flott utsikt mot Fjellsiden, Landås, Danmarksplass og sørover. Dette gir en god luftighet og flyt i rommet. Stuen lar seg enkelt møblere med spisebordsgruppe, sofa - og tvmøbler. Fra stuen er det utgang til en stor innglasset balkong på ca. 10 kvm. Her er det god plass til møblering av sittegruppe. Vinduene kan enkelt åpnes og lukkes etter behov.

Kjøkkenet er fra 2018 og består av en moderne innredning med hvite fronter i høyglans og benkeplate av laminat med oppvaskkum i stål og fliser på vegg over. Her er rikelig med skap - og benkeplass. Over veggflisene er det montert en moderne hylle for enkel oppbevaring. Det er integrert kjøle/fryseskap, komfyr og oppvaskmaskin. Det er montert komfyrvakt på vegg med induksjonstoppen. På kjøkken er det plass til en liten spisebordsgruppe.

Leilighetens to soverom er begge av gode størrelser med plass til ønsket innredning - seng, nattbord og garderobeskap. Soverommene er malt i behagelige og delikate farger som harmonerer pent med gulvet.

Baderommet er helfliset og har varmekabler i gulv. Det er innredet med dobbel servant i møbel, skap, toalett og dusjkabinett.

Borettslaget har en stor takterrasse med gode solforhold hvor varme sommerdager kan nytes! Her har man nydelig uhindret panoramautsikt over hele sentrum, Fjellsiden, Solheimsviken og deler av Landås.

Alt i alt er dette en meget flott leilighet som du vil trives i fra første stund!
Stuen er romslig og har store vindusflater som sørger for gode lysforhold i tillegg til flott utsikt mot Bergen sentrum og Byfjellene.

Skoglien 35, Vestland

 • Gulv: Laminat. Fliser på bad.
  Vegger: Malte plater og malt betong. Fliser på bad.
  Tak: Malte betongelement.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  Forhold som har fått TG2:
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
  Tiltak: Andre tiltak: Ved oppussing/rehabilitering av bad må det etableres fall til sluk ihht gjeldende krav. Fliser med bom kan tas opp og limes på nytt.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk.
  Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
  Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Tidspunkt for utskiftning av sluk nærmer seg.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag,
  men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Støpejernsluk fra byggeår.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
 • Leiligheten ligger i 6. etasje i et leilighetsbygg øverst i Skoglien. Her har man fra den innglassete balkongen nydelig uhindret panoramautsikt over Fjellsiden, Landås, Danmarksplass og sørover. Fra leiligheten er det gangavstand til nærbutikk og gode bussforbindelser med avganger ned i hvert 10. minutt. Det er også kort vei til barnehager og skoler, blant annet Ny-Krohnborg barneskole med kulturhus. Skolen har blitt omtalt av Bergens Tidende som byens beste. For tiden er dessuten nye Løvstakken Barnehage under oppføring like ved boligen.

  Hele sentrumskjernen, med alt byen har å tilby, er bare en kort buss- eller sykkeltur unna. Med tiden vil det også anlegges gang- og sykkelbro over Damsgårdsundet, noe som vil gjøre veien enda kortere til sentrum og utdanningsinstitusjoner som BI og UiB.

  Området kan også by på gode turmuligheter. Like bak blokken starter en sti som kan følges hele veien til toppen av Løvstakken.
 • Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.
 • Flat takkonstruksjon.
  Antatt tekket med takpapp/membran.
  Taktekking opplyst å være skiftet i 2018
  Vegger i betong og isolert bindingsverk.
  Utvendig kledd med fasadeplater.

  Vinduer med 3-lags isolerglass i trekarmer.
  Utvendig med aluminiumsbeslag.
  Enkle glass i balkong.
  Vinduer satt inn i 2018.

  Entredør: Laminert tredør.
  Balkongdør: Tredør med 3-lags isolerglass.
  Døren er montert i 2018.

  Innglasset balkong på 10 m²
  Dekke med terrassebord.
  Rekkverk med glassfelt i stålramme.
  Rekkverkshøyde: ca 120 cm.
 • 6.etg: P-rom 60 m² / BRA 70 m²
  Totalt: P-rom 60 m²/ BRA 70 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entre/gang (5,97 m²), bad (3.39 m²), soverom (9,51 m²), soverom (6,25 m²), kjøkken (10,32 m²), stue (21,9 m²).


  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  Innglasset balkong (10 m²)

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Radiator i stue. Gulvvarme i bad.
 • Tomten er opparbeidet med interne veier og grøntområder.
 • Borettslaget har 79 garasjeplasser og 20 utvendige parkeringsplasser - disse tildeles etter venteliste/søknad. Utover dette er det mulighet for parkering i offentlig gate. Det er etablert 20 ladepunkter i borettslaget.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst via privat vei.
 • Forretningsfører: BOB Eiendomsforvaltning AS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er kun tillatt etter godkjennelse fra styret.
 • Gjensidige Forsikring ASA
  Gjensidige Forsikring ASA
  Polisenummer: 89310964
 • Formuesverdi som primærbolig kr 722 231 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 600 031 per 31.12.20
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • 7 347 pr. mnd. Inkluderer varmtvann, renhold og vedlikehold av fellesarealer, kabel-tv, brensel, filterskift, utvendig byggforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, avdrag og renter felleslån.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 1 026 757,10,- pr. 28.06.22.
  Andel fellesformue kr 46 089,41,- pr. 28.06.22.
 • Bank: Handelsbanken
  Lånenr.: 95217448876
  Lånebeskrivelse: Handelsbanken, flytende rente
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,70%
  Andel av saldo 50 633,43
  Innfrielsesdato: 30.12.2036

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565341-20
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 13 910,33
  Innfrielsesdato: 01.01.2050

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565615 5
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 146 399,55
  Innfrielsesdato: 01.01.2050

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565341-10
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 167 307,13
  Innfrielsesdato: 01.01.2050

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565340-30
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 63 575,27
  Innfrielsesdato: 01.06.2050

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565616-10
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 64 508,01
  Innfrielsesdato: 01.11.2050

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565615-20
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 23 402,63
  Innfrielsesdato: 01.01.2050

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565615 40
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 15 213,51
  Innfrielsesdato: 30.06.2050

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565616-30
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 171 594,11
  Innfrielsesdato: 01.05.2051

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565616-40
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 14 197,23
  Innfrielsesdato: 31.05.2051

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565340-20
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 21 826,76
  Innfrielsesdato: 01.12.2049

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565340-40
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 13 931,82
  Innfrielsesdato: 01.01.2050

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565616-20
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 15 437,06
  Innfrielsesdato: 01.11.2050

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565341-30
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 62 739,19
  Innfrielsesdato: 01.01.2050

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565340-10
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 83 537,10
  Innfrielsesdato: 01.12.2049

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565615-30
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 83 530,19
  Innfrielsesdato: 01.01.2050

  Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13565341-40
  Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,78%
  Andel av saldo 15 013,77
  Innfrielsesdato: 01.01.2050
 • Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 88.164,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på felleskostnader, kommunale avgifter og eiendomsskatt. Merk at utgifter knyttet til strøm og innboforsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger ferdigattest for forstøtningsmur datert 11.03.1965
  Det foreligger ferdigattest for støttemur datert 08.06.1967.
  Det foreligger ferdigattest for fasadeendring datert 06.01.1995.
  Det foreligger ferdigattest for gjerde datert 08.06.1967.
  Det foreligger ferdigattest for endring blokk/bygård/terrassehus datert 25.06.2019.
  Det foreligger ferdigattest for 8 etasjes bolighus i betong datert 08.06.1967.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  På ekstraordinær generalforsamling i 2017 ble det vedtatt at laget skulle rehabilitere bl.a. fasader, vinduer og dører, det skulle i tillegg etableres nye andeler. Rehabiliteringen ble finansiert ved låneopptak og de hadde en låneramme på 440 mill. Prosjektet er nå ferdig, men sluttavregningen gjenstår.
  Bygningen Trykkeriet ved høyblokken Solheimslien 60 - 62 er søkt om solgt / bruksendring.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Reguleringsplaner på grunnen:
  Plannavn: Årstad. løvstakkens Nordskråning, endret reguleringsplan.
  PlanID: 10980100
  Dekningsgrad: 100%

  Kommuneplan:
  Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018
  PlanID: 65270000
  Arealformål: bebyggelse og anlegg.

  Hensynssoner Faresone i kommuneplanen:
  Luftkvalitet - gul sone 100%
  Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred 94,8%

  Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen:
  Vei støy - gul sone 65,5 %

  Kommunedelplaner
  Plannavn: Årstad. KDP Puddefjorden - Damsgårdsundet.
  PlanID: 17330000

  Arealformål i kommunedelplan:
  Boligområder 100%
  Veiareal < 0,1 % (0,9 m²)

  Andre opplysninger
  Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
 • Andelsnr. 227 Orgnr. 948115700 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 2 900, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 29.730,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Randi Rykkje
Stian Jakobsen

Megler

Stian Jakobsen

92 23 66 33

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev