aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Skytterveien 19.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Skytterveien 19.

BERGEN Skytterveien 19

YTRE SANDVIKEN | Tiltalende 3-roms med innglasset balkong | Bad fra 2019 | Varmtvann & sentralvarme inkl. i felleskost.

 • kr 2 950 000
 • BRA 91 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 950 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 635 207
 • EierformAndel
 • Byggeår1964
 • Soverom2
 • ArealP-rom 79 m²
 • Andel fellesgjeldkr 667 606
 • Felleskostnaderkr 7 796
 • Tomt37 780 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 950 000 (Prisantydning) 667 606 (Andel av fellesgjeld)   3 617 606 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 635 207 (Totalpris inkl. omkostninger)
Leiligheten har en god planløsning og skiller seg fra de fleste andre leilighetene i borettslaget
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Skytterveien 19 ? En romslig, innbydende og moderne 3-roms leilighet med god planløsning og god standard. Leiligheten er en av få leiligheter i borettslaget som har denne fantastiske planløsningen med åpen stue/kjøkkenløsning. Populært område med kort avstand til buss, NHH, butikk og et rikt utvalg av turmuligheter. Kort oppsummert: Varmtvann & oppvarming via radiator inkludert i felleskostn. Tv & internett inkludert i felleskostn. Innglasset balkong på 11,9 m² med sol til ca. 22:00 sommertid Downlights i entré/gang, bad & stue/kjøkken Badet ble pusset i 2019 med eksklusive kvaliteter Rør-i-rør system & balansert ventilasjon fra 2019 Oppgradert kjøkken med god oppbevaringsplass i skap og skuffer
Balkongen blir en forlengelse av stuen.

Skytterveien 19, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  3. etasje: 91 kvm Entre/gang 8,6 kvm Soverom 12,7 kvm Soverom 10,4 kvm Bad/vaskerom 5,1 kvm Stue/kjøkken 38,6 kvm Innglasset balkong 11,9 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 79 kvm Entre/gang 8,6 kvm Soverom 12,7 kvm Soverom 10,4 kvm Bad/vaskerom 5,1 kvm Stue/kjøkken 38,6 kvm  Tomt
  37780m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles tomt i borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med rekreasjonsområder, plener, diverse beplantning, lekeplasser, asfalterte veier og parkeringsplasser.

  Beliggenhet
  Skytterveien 19 ligger flott til i et etablert borettslag i Ytre Sandviken, med kort avstand til NHH, buss, skoler, butikk og idrettsanlegg. Fra boligen kan du spasere ned til busstopp i Øyjordsveien, og ta bussen hele veien til Nesttun - gjennom Bergen sentrum. Ellers kan du spasere ned til NHH på få minutter hvor det er hyppige avganger til både Åsane og Bergen sentrum. Ca. 15 min med el-sparkestykkel til Bergen sentrum. På under 10 minutter kan du kjøre til Bergen Sentrum og Åsane, hvor du finner et rikt servicetilbud med flere motebutikker, bowling, kino, restauranter, apotek og vinmonopol for å nevne noe. Boligen er omringet av flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet. Det er en flott tursti i bakkant av borettslaget hvor man kommer opp til en rekke turmuligheter på Sandviksfjellet. Ellers kan man fortsette opp Øyjordsveien og følge grusstien videre. Her kommer du til uendelige turmuligheter på blant annet Eidsvågsfjellet og Sandviksfjellet. Ønsker du å gå en roligere tur, kan det trekkes frem Furekammen og ned til Hellen festning. Det tar ca. 10-15 min joggetur til bunnen av Stoltzen, og en rask rundtur gjøres unna på rundt 1 time (kommer an på form og hvor mye utsikten skal nytes på veien). Det er med andre ord et rikt turtilbud i forskjellige vanskelighetsgrader, rett utenfor ytterdøren. Stemmemyren ligger i starten av Øyjordsveien. Her er det både treningsmuligheter i form av trening på idrettsbane, eller organiserte treningstimer i Stemmemyren Idrettshall. Trives du best på treningssenter er nr1 fitness Ytre Sandviken og SATS Sandviken de nærmeste alternativene, samt studenttreningssenteret Sammen ved NHH. Fine bademuligheter i Gamle Bergen og på Helleneset, samt i Munkebotsvannet og Langevannet rett bak leiligheten. Det er også mange fine hengekøyespotter kun et steinkast fra leiligheten, i tillegg til flere tilrettelagte grillplasser og grillhytter i nærområdet. Her kan man bo sentralt, men samtidig nyte stillheten og bo i rolige omgivelser tett på naturen. Av skoler og barnehager i nærområdet finner du: - Kidsa Sølvberget - Øyjorden barnehage - Hellen skole - Eidsvåg skole - Rothaugen ungdomsskole - Norges Handelshøyskole (NHH)

  Adkomst
  Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning

  Bebyggelse
  Området består av blokk- og boligbebyggelse.

  Offentlig kommunikasjon
  God offentlig kommunikasjon

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Bygningen er fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell og har en grunnmur av betong. Gulv mot grunn i underetasje av støpt betong. Yttervegger: Yttervegger er oppført i betong og trekonstruksjoner. Utvendig vindtetting og fasadeplater. Bærevegger og skillevegger er oppført i betongkonstruksjoner. Takkonstruksjon: Bygningen har en flat takkonstruksjon som er utvendig tekket med folie el.l membrantekking. Etasjeskille: Bygningen har etasjeskille av betong. Vinduer: Vinduer med 2-lags isolerglass i malte trekarmer. Dører: Glatt entredør fra Swedoor i utførelsen B-30 og Db-40. Skyvedør med 2-lags isolerglass. Hvite formpressede dører innvendig i leiligheten. Etasjeskille: Etasjeskiller i betong.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Totalrenovering av rør i regi av borettslag, i den forbindelse ble bad renovert og balansert ventilasjon montert i hele leiligheten. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, i forbindelse med totalrenovering i regi av brl 2019. Er arbeidet byggemeldt? Av totalentrepenør og borettslag. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ingen feil, men arbeid utført ifbm oppgradering av vann og avløp 2019 i regi av borettslaget. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Enkeltvise observasjoner av dødt skjeggkre i tilknytning til bad med flere måneders mellomrom, oppstod etter renovering av bad i 2019. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Balansert ventilasjon montert ifb. med renovering i regi av brl. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Sluttkontroll ved ferdigstilling av tidligere nevnt arbeid i regi av brl. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Borettslaget har flere elbilladere forbeholdt beboere, både faste og fellesladere. Man kan søke til styret om fast parkering med elbillader eller tilgang til fellesladere. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Observert dødt skjeggkre i kjellergang for ca 6mnd siden. Bad er betydelig oppgradert i forhold til standardløsning som ble valgt av borettslaget i forbindelse med renovering. Bl.a med oppgraderte fliser, dusjvegger, INR baderomsinnredning, blandebatterier fra Tapwell og uttak for vaskemaskin ved yttervegg osv.

  Innhold
  Velkommen til Skytterveien 19 ? En romslig, innbydende og moderne 3-roms leilighet med god planløsning og god standard. Leiligheten er en av få leiligheter i borettslaget som har denne fantastiske planløsningen. Her har kjøkkenet og soverommet byttet plass, slik at boligen har fått en romslig åpen stue/kjøkkenløsning på hele 38,6 kvm. Man nyter også mye naturlig lysgjennomstrømning i rommet, med vinduer i begge ender. Leilighetens overflater har blitt pusset opp i nyere tid med slette malte overflater og en flott eikelaminat fra Pergo i alle rom foruten badet. Boligen har også spotter i gang, stue/kjøkken og på badet. I forbindelse med rehabilitering i borettslaget 2019/2020 ble bad og rør fornyet, samt at det ble etablert balansert ventilasjon i leiligheten. Innglassert balkong: 11,9 kvm Den innglasserte balkongen blir en naturlig romforlenger av stuens areal, og kan brukes hele året. Grøntarealet i front gir en fin atmosfære både inni leiligheten og på balkongen. Balkongen er usjenert, skjermet og lun, og kan skilte med sol frem til ca. kl. 22:00 sommertid. Glassfrontene kan skyves på, slik at solen faktisk kan nytes. Her er god plass til sittegruppe og planter. Stue/kjøkken: Åpen løsning på hele 38,6 kvm. Stuens areal har god plass til en større sofagruppe og spisegruppe, samt mediamøblement. Her er downlights i himling, noe som gir et moderne preg. Kjøkkenet byr på mye benkeplass til matlaging, servering og oppbevaring av kjøkkenutstyr. Den herlige kjøkkenhalvøyen gjør at man kan stå å lage mat og samtidig være en del av samtalen til gjestene ved middagsbordet. Det er også muligheter for å sitte i front av kjøkkenhalvøyen for å innta frokosten eller for å være sosial med kokken. Benkeplaten med underlimt vask fra Kvik og blandebatteri med utrekksfunksjon ble byttet i 2018. For øvrig er kjøkkeninnredningen fra 2011. Kjøkkenet er godt utnyttet, og her er meget god oppbevaringsplass i både skap og skuffer. Av hvitevarer som medfølger er det platetopp med induksjon, stekeovn og oppvaskmaskin. Et kjøkken som vil falle i smak hos de fleste. Bad/wc/vaskerom: 5,1 kvm Badet ble oppusset i 2019 av Arna & Åsane rørleggerservice i regi av borettslaget. Badet i denne leiligheten ble betydelig oppgradert i forhold til standardløsning som var valgt i borettslaget. Det kan trekkes frem storformat fliser på både gulv og vegg fra Bergersen Flis, blandebatteri til både dusj og servant fra Tapwell, design baderomsinnredning fra INR, oppgraderte dusjvegger, toalett uten spylekant og oppgradert betjeningsplate til toalettet. Uttaket til vaskemaskinen ble også flyttet for å gi bedre plass til en større baderomsinnredning. Badet har varmekabler i gulv, downlights i himling og det er rør-i-rør system. Det gjøres også oppmerksom på at varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Soverommene: 12,7 kvm og 10,4 kvm. Leilighetens to soverom er av god størrelse. Perfekt for et par med eller uten barn, eller om man kjøper alene og vil leie ut et rom til en venn eller medstudent. Begge soverommene har garderobeløsning som vil medfølge boligen, og her er god plass til seng, nattbord, arbeidspult o.l. Boder: Leiligheten har to eksterne boder i byggets kjeller på hhv 10 kvm og 1,6 kvm. Det er også felles bod til plassering av sykkel.

  Standard
  Dette er en moderne 3-roms leilighet med god planløsning og god standard. Leilighetens overflater har blitt pusset opp i nyere tid med slette malte overflater og en flott eikelaminat fra Pergo i alle rom foruten badet. Boligen har spotter i gang, stue/kjøkken og på badet. Det kan også trekkes fra at badet ble oppusset i 2019 med eksklusive kvaliteter. Boligen har også rør-i-rør system og balansert ventilasjon fra 2019. Innvendige overflater: Gulvene er belagt med: 1-stavs laminat og flis. Innvendige vegger er bekledd med: malt betong, malt platekledning og flis. Himlinger består av: malt betong og malt platekledning. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG2 og TG3 (INGEN TG3)   Forhold som har fått TG2: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.   Forhold som har fått TGIU: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom: Hulltaking er ikke utført da badet er nyoppusset og dokumentasjon på utførelsen foreligger. Det foreligger garanti og reklamasjonsrett på badet. Fuktsøk ble utført på tilgjengelige vegger uten funn av unormale verdier.

  Innbo og løsøre
  Muunto dots ved inngangsdøren, knaggrekken og liftgardin på soverommet medfølger ikke. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvitevarer på kjøkken medfølger med unntak av kjøleskap, mikro og løse småapparater. Hvitevarer på bad medfølger ikke.

  TV/Internett/bredbånd
  Telenor leverer internett og tv. Kostnader til både internett og TV er inkludert i felleskostnaden.

  Parkering
  Parkeringsplass tildeles etter ansiennitet av styret etter skriftlig søknad. El-bil lading: Det er 41 el-bil plasser i laget. 10 av plassene er til bruk for alle. Resten av plassen er utleid til beboere. Plassene tildeles etter ansiennitet. Vennligst ta kontakt med styret for nærmere informasjon. Det ligger også informason rundt pakeringsregler på borettslagets hjemmeside. For øvrig parkering langs offentlig vei etter gjeldende bestemmelser.

  Diverse
  Borettslaget har i perioden 2019-2021 gjennomført rehabilitering av rør med nye bad og balansert ventilasjon. Saker som er gjennomgått i borettslaget: - Det har kommet inn kommentarer om at ventilasjonen ikke fungerer som den skal. Proventa har gjennomført en rapport av målingene som er utført i borettslaget. Styret skal behandle denne rapporten. - Telenor har utbedret mobildekningen i området i 2022. Flere beboere har påpekt at det ikke er noen forbedring. Styret skal ta dette videre med Telenor.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 950 000 (Prisantydning) 667 606 (Andel av fellesgjeld)   3 617 606 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 635 207 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på badet, balansert ventilasjonsanlegg og radiator i stuen. Varmtvann og oppvarming via radiator er inkludert i felleskostnadene.

  Energiklasse
  E

 • Formuesverdi primær
  1112852

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4006266

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  174

  Part.obl.nr.
  954519678

  Felleskostnader pr. mnd.
  7796

  Andel fellesgjeld
  667606

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-06-04T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  32734

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Sølvberget Borettslag;

  Borettslagets org.nr
  954519678

  Om borettslaget
  Borettslaget ligger flott til i Ytre Sandviken, i umiddelbar nærhet til byens fantastiske fjellområder. Borettslaget består av et Grendahus, en Miljøklubb og 279 leiligheter fordelt på 1 høyblokk og 6 lavblokker. Borettslaget er veldrevet, med egen driftstjeneste, kontor og et pent opparbeidet uteareal med lekeplass, bordtennisbord, trampoline mm. I borettslaget ligger også «Den lille barnehagen med det store hjertet», Sølvberget Barnehage. Hjemmeside: Man finner mye nytting informasjon på borettslagets hjemmeside: https://www.solvbergetborettslag.no/

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon. 

  Styregodkjennelse
  Styregodkjenning skal alltid sendes til styret. Godkjenning av ny andelseier: Kjøper må innhente skriftlig godkjennelse fra styret.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Bank: Husbanken Lånenr.: 13534900-10 Lånebeskrivelse: Husbanken Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 2,97% Andel av saldo 7 108,81 Innfrielsesdato: 31.12.2032 Bank: Husbanken Lånenr.: 13534900-20 Lånebeskrivelse: Husbanken Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 2,97% Andel av saldo 7 108,81 Innfrielsesdato: 31.12.2032 Bank: Husbanken Lånenr.: 13534900-30 Lånebeskrivelse: Husbanken Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 2,97% Andel av saldo 29 035,43 Innfrielsesdato: 30.06.2033 Bank: Husbanken Lånenr.: 13534900-40 Lånebeskrivelse: Husbanken Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 2,97% Andel av saldo 13 781,45 Innfrielsesdato: 30.06.2033 Bank: Husbanken Lånenr.: 13534900-50 Lånebeskrivelse: Husbanken Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 2,97% Andel av saldo 8 703,07 Innfrielsesdato: 30.06.2033 Bank: Nordea Bank Norge Asa Lånenr.: 60308103288 Lånebeskrivelse: Nordea, 5 års bullet lån, rehabiliteringslån Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 4,10% Andel av saldo 601 868,56 Innfrielsesdato: 30.12.2050 Total fellesgjeld for Sølvberget Borettslag pr. 05.06.2023: 162 583 618,64

  Sikringsordning fellesgjeld
  Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring NUF

  Polisenummer felles forsikring
  SP4096337.1.5

  Vedtekter/husordensregler
  Andelseier kan ikke foreta ombygging, påbygging eller andre endringer av bygg eller grunn uten å innhente skriftlig samtykke fra laget. Dette gjelder også oppsetting av ulike antenner eller lignende antenner, parabolantenne, varmepumpe eller andre tekniske/elektriske installasjoner. Det samme gjelder innvendige ombygginger mv dersom disse vil gripe inn i bærende konstruksjoner, felles rør, ledninger og anlegg.

  Dyrehold
  Borettslaget tillater dyrehold, men dyrene skal ikke være til sjenanse for naboene. Andelseiere som ønsker å holde hund eller katt eller andre husdyr må søke styret om tillatelse, og fremlegge vaksinasjonskort. Nærmer informasjon rundt dyrehold finner man i husordensreglene: https://www.solvbergetborettslag.no/husordensregler/

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for 4-etasjers betongbygning datert 21.02.1968. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Ferdigattest tilbygg datert 16.10.2001. - Ferdigattest tilbygg datert 26.02.2002.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Tilkomst via offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 11080000 Plannavn: BERGENHUS. NEEVENGÅRDEN, SANDVIKENS 1. RODE NR. 1 (SKYTTERVEIEN/SØLVBERGET) Ikrafttrådt: 29.09.1961 Dekningsgrad: 98,2 % Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg, ytre fortettingssone (92,5 %), grønnstruktur (5,2 %) og LNF (2,2 %). Hensynssoner i kommuneplanen: Friluftsliv: Byfjellgrense - sentrale byfjell. Dekningsgrad 2,2 %. Kulturmiljø: Historiske veifar. Dekningsgrad 4,3 %. Båndlegging: Sentral-/Regionalnett elforsyning. Dekningsgrad 14 %. Faresone: Faresone ras. Dekningsgrad 22,4 %. Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 1,5 %. Planer i nærheten av eiendommen: Planid: 15750000 Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD Saksnr: 202004102 Andre opplysninger: Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 950 000 (Prisantydning) 667 606 (Andel av fellesgjeld)   3 617 606 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 635 207 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt vederlag tilsvarende kr. 49 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kommunal informasjon kr 3 000,-, opplysninger BOB kr 3 750,-, eierskiftegebyr kr 6 215,-, tilretteleggingsgebyr kr 9 900,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, salgsoppgave 1 500,- og visninger kr 2 500,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og et rimelig vederlag stort kr 10 000,- for utført arbeid. Alle beløp er inkl. mva. 

Marius Hagen

Megler

Marius Hagen

99 54 05 96

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev