aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Solheimsgaten 60!
Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Solheimsgaten 60!

BERGEN Solheimsgaten 60 H0503

Innbydende 3-roms andelsleilighet i 5.etasje|Innglasset veranda, heis og felles takterrasse|Sentral beliggenhet

 • kr 2 790 000
 • BRA 93 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 790 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 441 288
 • EierformAndel
 • Byggeår1965
 • Soverom2
 • ArealP-rom 73 m²
 • Andel fellesgjeldkr 651 288
 • Felleskostnaderkr 8 406
 • Tomt408 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 790 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   2 790 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 799 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Ønsker du å bo sentralt med kort vei til "alt"? Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Solheimsgaten 60! En innbydende, moderne 3-roms leilighet på Danmarksplass, med sentral beliggenhet og kort vei til "alt". Helt ypperlig for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til alt man behøver i det daglige. - Arealeffektiv planløsning - Innvendig bod/vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel - Stor innglasset veranda på 16,5 m² -Takterrasse -Heis -Sentral beliggenhet -Nydelig turterreng i nærheten -Solrikt -Bybanestopp Danmarksplass et par minutter unna -Ingen dokumentavgift
Store vindusflater gir godt med naturlig lysinnslipp, og bidrar til å skape en mer åpen og luftig romfølelse

Solheimsgaten 60 H0503, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Borettslagsleilighet
  Bruksareal
  5. etasje: 93 kvm
  Primærrom
  5. etasje: 73 kvm Gang(6,5m²), bad(3,5m²), soverom(14,4m²), soverom(10,4m²), stue(27,2m²), kjøkken(9,6m²).
  Sekundærrom
  5. etasje: 20 kvm Bod(3,1m²), innglasset balkong(16,5m²) Samt har leiligheten en skap-bod i 3.etasje på 0,4m².  Tomt
  408m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten består hovedsaklig av eiendommens bygningsmasse.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en sentrumsnær beliggenhet på Solheimsviken, med alt du trenger er bare en kort gåtur unna. Fra leiligheten er det gåavstand til alle servicetilbud på Danmarksplass. Her er det dagligvarebutikker, lokal kjøtthandler - Solheim kjøtt, treningssentere, post i butikk, bank, apotek, legesenter, blomsterbutikk, døgnåpen bensinstasjon med storkiosk. Det er gode bussforbindelser til og fra Bergen sentrum og øvrige bydeler, samt kort avstand til bybanestopp. Det er gang/sykkelavstand til sentrum og flere store arbeidsplasser som Haukeland sjukehus, Odontologen og Haraldsplass. Store arbeidsplasser på Mindemyren er også innenfor gang/sykkelavstand. Videre er det gang/sykkelavstand til flere studieinstitusjoner som UiB, HVL, BI og Juridisk fakultet, samt flere skoler og barnehager. Krohnsminde idrettsplass og Solheimsgaten ballplass ligger like ved, samt SATS og iTrain som ligger like utenfor døren. For den turglade er det kort vei til byfjellene, og enda nærmere ligger foten av Løvstakken! Store Lungegårdsvann er også et godt alternativ dersom man vil gå eller løpe seg en tur!

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av tilsvarende boligbebyggelse, flermannsboliger, eneboliger og næringsvirksomhet.

  Barnehage/skole/fritid
  Barnehager: Ny Krohnborg barnehage (1-5 år) 7 minutters gange. Søre Skogvei barnehage (1-5 år) 8 minutters gange, Lekefabrikken barnehage (0-5 år) 9 minutters gange. Barne- og ungdsomsskoler: Møllebakken skole (1-10 kl.) 7 minutters gange, Ny Krohnborg skole (1-10 kl.) 7 minutters gange, Kronstad skole (1-7 kl.) 8 minutters gange, Gimle skole (8-10 kl.) 15 minutters gange, NTG-U Bergen (8-10 kl.) 21 min. Videregående skoler: Årstad videregående skole 3 minutters gange, St. Paul gymnas 14 minutters gange

  Offentlig kommunikasjon
  Bybanen stopper like ved leiligheten. Her er også umiddelbar nærhet til gode bussforbindelser.

  Byggemåte
  Fundamentet på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner. Utvendig er veggene kledd med fasadeplater, innvendig er veggene påmontert platekledning. Vinduer med isolerglass. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med takbelegg eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard. Opplysninger fra hjemmelshaver: - Kjøkkeninnredningen ble montert i 2012. - Laminatgulv og listverk fra 2016. - Dusjdører og baderomsmøblement ble montert i 2017. - Helsparklet og malt overflater de siste årene.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Solheimsgaten 60 - en lys og innbydende 3-roms leilighet i 5.etasje, med flott innglasset veranda, heis, og en stor, felles takterrasse! Leiligheten har en svært sentral og attraktiv beliggenhet på Danmarksplass, få minutter unna bykjernen. Velkommen inn! Det første som møter deg er en romslig, lys entrè med skyvdørsgarderobe i speil. Her er det god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Porttelefonen gjør det enkelt å slippe inn venner og kjente! Kjøkkenet er lyst og romslig, og er godt utnyttet med mye skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte fronter, og laminat benkeplate. Over benkeplaten er det benyttet kitchenboard. Det er integrert induksjonsplatetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Oppvaskkummen og ventilator i stål. Stuen er malt i lys farge, noe som gjør det enkelt å kombinere med interiør og tekstiler. Den er av god størrelse, med plass til både sofa- og spisegruppe. Store vindusflater gir godt med naturlig lysinnslipp, og bidrar til å skape en mer åpen og luftig romfølelse. Fra stuen er det utgang til en stor, innglasset altan på 16,5 m², med utsikt mot både Ulriken og Løvstakken. Hovedsoverommet er stort og lyst, med god plass til dobbeltseng, garderobe, og annet møblement. Det har et stort vindu som gir godt med naturlig lysinnslipp. Soverom nr. 2 har også god plass til stor seng og garderobe løsning. Badet har et tidløst uttrykk med lyse fliser, toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, skap over med speilfront, og dusjkabinett. Tilhørende leiligheten er det en bod/vaskerom på 3,1 m², samt en skap bod i 3.etasje på 0,4m². Adkomst tilleilighetene via heis og trappeoppgang. Det er fellesvaskeri i kjelleretasjen. I tillegge har Borettslaget felleslokale,»klubben», til utleie i Solheimsgaten 78. Lokalet har plass til ca 25-30 personer.

  Standard
  Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har laminatgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble observert en hull/skruehull på veggflatene. Det er usikkert hvorvidt skruehullene har skadet membranen på baksiden, det bør tas høyde for at membranen kan være skadet. Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Vinduer og ytterdører: Som følge av alder på vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. På ett av soverommene er det observert svertesopp og slitasje i pakninger, vedlikehold må påregnes.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har avtale med Telenor / Canal Digital om levering av tv-signaler og bredbånd. Borettslaget abonnerer på grunnpakken. Andelseierne kan i tillegg abonnere på flere kanaler og høyere bredbåndshastigheter. Nye andelseiere må kontakte Telenor for å bli registret som bruker - tlf: 91506090.

  Parkering
  Garasjeplass kan leies hos A/S Krohnsminde Garasje.

  Radonmåling
  Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Det gjennomføres tak- og rørrehabilitering. Prosjektet var lånefinansiert og hele lånerammen er tatt ut. Oppstart takrehabilitering var i august/september 2021 og oppstart rørfornying var våren 2022. Takrehabilitering ble ferdigstilt i 2022 og rørfornying forventers ferdigstilt mai 2023.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 790 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   2 790 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 799 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Radiatorer. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert. Sentralvarme og varmt vann er IKKE inkludert i felleskostnader, andelseierne mottar separat faktura fra BKK på dette annenhver måned

  Energiklasse
  unknown

 • Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi, som ikke har latt seg fremskaffe. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  13

  Part.obl.nr.
  952381849

  Felleskostnader pr. mnd.
  8406

  Andel fellesgjeld
  651288

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-14T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Det gjennomføres tak- og rørrehabilitering. Prosjektet var lånefinansiert og hele lånerammen er tatt ut. Oppstart takrehabilitering var i august/september 2021 og oppstart rørfornying var våren 2022. Takrehabilitering ble ferdigstilt i 2022, og rørfornying forventers ferdigstilt mai 2023. Vennligst kontakt styret ved spørsmål.

  Andel fellesformue
  6313

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Krohnsminde Borettslag

  Borettslagets org.nr
  952381849

  Om borettslaget
  Krohnsminde borettslag ligger midt på Danmarksplass og har 198 andeler fordelt på 4 blokker.

  Forkjøpsrett
  Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Vennligst se vedtekter og bob.no for regler rundt forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Bank: Husbanken Lånenr.: 13553696-20 Lånebeskrivelse: Altaner - ind.fin. - fastrente til 01.04.2027 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 2,16% Andel av saldo 81 898,19 Innfrielsesdato: 31.12.2034 Bank: Husbanken Lånenr.: 13553696-30 Lånebeskrivelse: Altaner - ind. fin. Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 3,11% Andel av saldo 81 761,15 Innfrielsesdato: 31.12.2034 Bank: Husbanken Lånenr.: 13553696-40 Lånebeskrivelse: Altaner - ind.fin. - fastrente til 01.04.2027 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 2,16% Andel av saldo 96 750,81 Innfrielsesdato: 30.06.2041 Bank: Husbanken Lånenr.: 13553696-50 Lånebeskrivelse: Altaner - ind. fin. Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 3,11% Andel av saldo 96 591,62 Innfrielsesdato: 30.06.2041 Bank: Nordea Direct Bank ASA Lånenr.: 60308118498 Lånebeskrivelse: Nordea-Vedl hold rør og tak refinansiering Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 5,00% Andel av saldo 294 285,87 Innfrielsesdato: 30.06.2025

  Sikringsordning fellesgjeld
  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Klare Finans AS.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  88251751

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Alle andelshavere betaler inn via felleskostnadene en månedlig dugnadsavgift (20 kr datert 15.08.2023). Alt av dugnadsarbeid skal avtales på forhånd med dugnadsansvarlig. Alle har rett til å arbeide dugnad.

  Dyrehold
  Dyrehold er ikke tillatt uten styrets skriftlige samtykke iht. borettslagets vedtekter.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.04.1961, gjeldene 11 etg. boligbygg med forretninger i 1.etasje. Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for bruksendring av butikk til bolig datert 03.05.1995. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold; Arbeid som gjenstår: Vedrörende mangler viser til rapport etter befaringden 27.04.95 Det er utstedt ferdigattest datert 19.12.2017 for bruksendring fra solstudio til restaurantvirksomhet, samt ved fasadeendring mot Fjøsangerveien. Det er utstedt ferdigattest datert 13.04.10 for fasadeendring ved oppføring av klimaskjerm av glass og aluminiumkonstruksjoner med innebygde altaner og utskifting av fasadeplater.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikk- og fellesledninger. Eiendommen har tilkomst via kommunal veg og europaveg.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 10860000 Plannavn: ÅRSTAD. FJØSANGERVEIEN, KVARTALET MELLOM SOLHEIMSGATEN/FJØSANGERVEIEN Ikrafttrådt: 21.01.1956 Dekningsgrad: 99,4 % PlanID: 16970000 Plannavn: BERGENHUS. BYBANE I BERGEN, DELSTREKNING 2 - NYGÅRDSTANGEN - EDVARD GRIEGS VEI Ikrafttrådt: 08.06.2004 Dekningsgrad: 0,5 % PlanID: 64300000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 30 MFL., SOLHEIMSGATEN 23 Ikrafttrådt: 21.06.2017 Dekningsgrad: < 0,1 % (2,2 m²) PlanID: 63400000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 45, SOLHEIMSGATEN Ikrafttrådt: 21.06.2017 Dekningsgrad: < 0,1 % (2,2 m²) Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen): PlanID: 64300000 Reguleringsformål: Gangvei Dekningsgrad: 0,5 % PlanID: 64300000 Reguleringsformål: Gate med fortau Dekningsgrad: < 0,1 % (0,1 m²) PlanID: 64300000 Reguleringsformål: Kombinert bebyggelse og anleggsformål Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Bestemmelsesområder (Reguleringsplaner på grunnen): PlanID: 63400000 Reguleringsformål: Utforming Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: PlanID: 4845200 Plannavn: ÅRSTAD. SOLHEIMSGATEN SØR,TOMTEDELINGSPLAN Ikrafttrådt: 13.10.1978 PlanID: 4845300 Plannavn: ÅRSTAD. SOLHEIMSGATEN SØR Ikrafttrådt: 16.10.1979 Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Sentrumskjerne Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Luftkvalitet - rød sone Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 20,6 % PlanID: 65270000 Beskrivelse: Helikopterstøy - Nygårdstangen - gul sone Dekningsgrad: 0,1 % Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - Rød sone Dekningsgrad: 10,0 % Kommunedelplan(er): PlanID: 17330000 Plannavn: ÅRSTAD. KDP PUDDEFJORDEN-DAMSGÅRDSUNDET Ikrafttrådt: 31.05.2010 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommunedelplan: PlanID: 17330000 Arealformål: Annet byggeområde Dekningsgrad: 100,0 % PlanID: 17330000 Arealformål: Veiareal Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 71401 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 162 BNR 36, 37, 39, 1362, KRONSTAD PlanID: 71400 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 162 BNR 39, KROHNSMINDE IDRETTPLASS PlanID: 70000 Plannavn: ÅRSTAD/BERGENHUS. MIDTRE ÅRSTAD PlanID: 4840000 Plannavn: ÅRSTAD. SOLHEIMSGATEN SØR PlanID: 15690000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 17 MFL., SOLHEIMSVIKEN NÆRINGSPARK PlanID: 16970002 Plannavn: ÅRSTAD. BYBANE I BERGEN, STREKNINGEN BYSTASJONEN - NEDRE NYGÅRD - BJØRNSONS GATE Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 790 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   2 790 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 799 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,60 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- og oppgjørshonorar kr 6 900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 32 062,-. Utleggene omfatter innhenting av kommunale opplysninger, annonsering, søk eiendomsregister og elektronisk signering, innhenting av opplysninger fra forretningsfører avg fritt, utlegg utskrift av heftelser/servitutter (avg. fritt) pr stk og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket 32 062 kroner. Alle beløp er inkl. mva.

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev