aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Solheimslien 60.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Solheimslien 60.

BERGEN Solheimslien 60

Moderne & flott leilighet i 4.etg. | Heis | Nydelig utsikt | Innglasset balkong | Takterrasse | Kjøkken 2015 | Bad 2013

 • kr 1 490 000
 • BRA 42 m²
 • Prisantydningkr 1 490 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 159 787
 • EierformAndel
 • Byggeår1 966
 • Soverom -
 • ArealP-rom 36 m²
 • Andel fellesgjeldkr 669 787
 • Felleskostnaderkr 5 447
 • Tomt2 483.7 m²
 • Eierform tomt -
 • 1 490 000 (Prisantydning) 669 787 (Andel av fellesgjeld)   2 159 787 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 169 619 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.
Leiligheten ligger flott til i 4.etasje med heisadkomst. Leiligheten byr på en nydelig utsikt som kan nytes gjennom stuens vinduer og fra den innglassede balkongen som kan brukes hele året. Leiligheten fremstår som moderne med god takhøyde og mye naturlig lysinnslipp gjennom vinduene i front. Bygget har felles takterrasse med panoramautsikt over byen. Her vil varme sommerdager nytes! Fra boligen er det kort vei til turmuligheter, badeplass, butikker og restauranter. Kort fortalt - Kabel-TV og internett fra Altibox inkl. i felleskostnadene - Varmtvann & sentralvarme inkl. i felleskostnadene - Nær Bergen setrum, BI, UIB og HVL - Bussholdeplass bare 100 m unna - Kjøkkeninnredning fra 2015 - Bad oppusset i 2013 av firma - Rør-i-rør system - Balansert ventilasjon - Automatsikringer
Balkongen måler 5,4 m2 og kan innredes med utemøbler og planter.

Solheimslien 60, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  4. etasje: 42 kvm Entré 3,7 m2 Bad//wc/vaskerom 3,1 m2 Stue/kjøkken 28,4 m2 Innglasset balkong 5,4 m2
  Primærrom
  4. etasje: 36 kvm Entré 3,7 m2 Bad/vaskerom 3,1 m2 Stue/kjøkken 28,4 m2  Tomt
  2483.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er primært bebygget.

  Beliggenhet
  Solheimslien 60 har en sentral beliggenhet i Solheimsviken. Her har man alt man trenger i en hektisk hverdag innenfor kort rekkevidde. Området har vært i sterk utvikling de siste årene og fremstår urbant og nyskapende, med flere spisesteder og servicetilbud innenfor gangavstand. Nærområdet byr på et godt utvalg av både dagligvarebutikker, treningsstudio, restauranter og kaféer, parkområder og studieinstitusjoner. Av dagligvarebutikker finner man Spar Karensfryd og Rema 1000 Gyldenpris like i nærheten. Like i nærheten finner du trivelige restauranter i Solheimsviken, Danmarksplass og Damsgård, blant annet restaurantene Colonialen Kranen, Arti Danmarksplass, Bien Snackbar, Peppes Pizza, Sumo, Pizzabakeren og Damsgårdstuene. Småpudden gjør det enkelt å ta seg til Marineholmen og Møhlenpris. Her finner man blant annet Bergen Kaffebrenneri, Møllaren Cafe og Cornerteateret. Her er også den populære Marineholmen Sandstrand og Handelshøyskolen BI. Det er ellers både gang- og sykkelavstand til Bergen sentrum, Høyskulen på Vestland, Det Juridiske Fakultet m.m. Det er godt kollektivt tilbud i området og det er kun ca. 100 meter til nærmeste bussholdeplass. For den turglade er det kort vei til flotte turterreng ved Løvstakken, Damsgårdsfjellet og Store Lungegårdsvannet. Av nærmeste turmulighet kan man kan spasere på Løvstien og gå videre opp "Skillingsbollen" til Løvstakken. Flere turmuligheter finner du på Fløyen og Vidden, samt på Ulriken og Fjellveien. Flotte rekreasjonsområder like unna ved Nygårdsparken som byr på grilling, soling og avslapping på varme sommerdager.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Boligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Nær BI, UIB, Det Juridiske Fakultet og HVL

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Bygningen er fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell og har en grunnmur av betong. Gulv mot grunn i underetasje av støpt betong. Yttervegger: Yttervegger er oppført i betong og trekonstruksjoner med utvendig fasadeplater. Fasadene ble i 2020 etterisolert, påmontert vindtetting, lekter og fasadeplater. Takkonstruksjon: Bygningen har en flat takkonstruksjon som er utvendig tekket med folie el.l membrantekking, Etasjeskille: Bygningen har etasjeskille av betong. Vinduer: Vinduer med energiglass i malte tre/alu karmer fra 2019. Dører: Glatt entredør i utførelsen B-30 og Db-39. (Brann og lydkrav). Balkongdør med energiglass i malt tre/alu karm fra 2019. Hvit glatt dører innvendig i leiligheten. Etasjeskille: Etasjeskiller i betong.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Har faktura fra tidligere eier. Ble gjennomført i 2013. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Plating av vegger med membranplater Opphøgging/innstøping ny sluk Vet ikke om det er byggemeldt så velger "nei". Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ny fasade/ rehabilitering av borettslaget fra 2019-2021.

  Innhold
  Leiligheten ligger flott til i bygget 4.etasje med heisadkomst. Leiligheten bur på en nydelig utsikt mot Møhlenpris, Bergen sentrum, Solheims Fløyfjellet, Puddefjorden og Byfjorden. Utsikten kan nytes gjennom stuens vinduer og fra den innglassede balkongen som kan brukes hele året. Leiligheten fremstår som moderne med god takhøyde og mye naturlig lysinnslipp gjennom vinduene i front. Av kvaliteter i boligen kan det trekkes frem at badet ble oppusset av Komplett Bad AS i 2013 og at kjøkkeninnredningen er fra 2015. Boligen fikk i forbindelse med rehabiliteringen i borettslaget også installert balansert ventilasjon som bidrar til et godt inneklima. Boligen er ellers malt i moderne farger, noe som vil falle i smak hos de fleste. Entré: Det første som møter deg er en lys og forholdsvis romslig entré. Her har man god oppbevaringsplass i integrert skyvedørsgarderobe. Ved ytterdøren er det montert dørtelefon med åpner til gatedør. Stue: Borettslaget har nylig gått gjennom en rehabilitering, noe som også medførte at arealet til denne leiligheten ble utvidet. Nå er stuen såpass stor at det er plass til både sofagruppe, spisegruppe og evt. seng om man måtte ønske det. I dag er det praktisk løst ved å lage en form for «sovealkove» ved å benytte seg av et enkelt reolsystem for å skille litt av seng og stuen. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong som fungerer som en forlengelse av stuen hele året. Størrelsen på balkogen gir god plass til utemøbler og planter. Alternativt kan man gjøre som nåværende eier gjorde før det ble bygget på, og innrede med seng og benytte balkongen som et soverom. Kjøkken: Kjøkkenet er meget godt utnyttet med skap- og benkeplass over to vegger. Kjøkkenet ble oppgradert i 2015 med ny kjøkkeninnredning og nye hvitevarer. Her er det valgt en takhøy innredning med hvite, høyglans fronter og grå benkeplate. Mellom benk og overskap er det satt inn en kontrastplate i oransje/gul farge som gir et moderne utrykk. Kjøkkenet er videre utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er også plass til en mindre frokostgruppe ved kjøkkenet. Bad/wc/vaskerom: Badet ble pusset opp i 2013 av Komplet Bad AS. Badet er helfliset med varmekabler i gulv. Badet er innredet med moderne baderomsinnredning med heldekkende servant, foldedører i dusj og vegghengt wc. Det er også laget til en herlig nisje hvor vaskemaskinen kan plasseres. Vaskemaskinen som står i leiligheten vil medfølge boligen. Her slipper man altså å benytte seg av felles vaskeri om man ønsker det. Her er også montert forgrenerskap til rør-i-rør system. Leiligheten har to ekstern boder i bygget på henholdsvis ca. 0,9m2 og ca 3 m2. Ellers byr borettslaget på en herlig takterrasse hvor varme sommerdager kan nytes! Alt i alt en moderne og flott leilighet!

  Standard
  Leilighet med flere gode kvaliteter, god planløsning og med gjennomgående normal standard. Innredning og overflater har normal bruksslitasje iht alder. Innvendige overflater: Gulvene er belagt med: 3-stavs eikeparkett, laminat og flis. Innvendige vegger er bekledd med: malt betong, malt platekledning og flis. Himlinger består av: malt betong. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Dører: Dørblad tar i terskel. Tiltak: Justering Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: TG2 er satt på grunn av avvik fall. Tiltak: Benytt rommet med varsomhet. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: TG2 er satt på grunn av ikke fremlagt dokumentasjon på utførelsen. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Tekniske installasjoner > Vannledninger: TG2 er satt på grunn av ikke lokalisert stoppekran og ikke merkede rør. Tiltak: Merking av rør anbefales. Videre undersøkelse. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: TG2 er satt på originalt avløp grunnet alder. Tiltak: Overvåk tilstand. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap: -Automatsikringer og jordfeilbryter Kursfortegnelse: JA Samsvarserklæring: NEI TG2 er satt på grunn av ikke fremlagt samsvarserklæring på utførte EL arbeider etter 1.1.1999 Tiltak: Vurdering av el.anlegg er basert på en standard sjekkliste og visuell befaring. Takstmannen har ikke fagkompetanse på område og tilstandsgrader settes ut fra standard (NS 3600). På generelt grunnlag anbefales kontroll av el.anlegg av autorisert elektrikerfirma. Det tas forbehold om skjulte feil/mangler på el.anlegget. Dersom det ikke foreligger dokumentasjon på ombygging/endring av el.anlegg må kjøper ta en viss risiko ved, overnevnte forhold. Forhold som har fått TGIU: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom: Hulltaking er ikke gjennomført da risikosone er etablert på skillevegger. Fuktsøk ble utført på tilgjengelige vegger uten funn av unormale verdier.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvitevarer på kjøkken og bad medfølger med unntak av løse småapparater.

  Moderninseringer og påkostninger
  Bad oppusset 2013. Kjøkkeninnredning fra 2015.

  TV/Internett/bredbånd
  Tv/internett er inkludert i felleskostnadene (Altibox). Standardpakken som dekkes gjennom felleskostnadene er: (kan oppgraderes). Internett 200/200 Mbps TV med 10 poeng 15 faste kanaler 50 timer opptak Programarkiv Start forfra På Mine sider på www.bergenfiber.no finner man oversikt over faste kanaler og valgfrie kanaler som kan velges med poeng. Du kan se TV og film gjennom Altibox appen.

  Parkering
  Parkerings langs offentlig gate etter gjeldende bestemmelser (soneparkering). Borettslaget åpnet i 2022 et nytt ladeanlegg til bruk for borettslagets beboere. Anlegget består av 20 ladepunkter, med tilhørende parkering. Det er ikke tillatt å stå parkert i ladeanlegget uten å aktivt lade. Borettslaget har 70 garasjeplasser (Skoglien 33/35) ? disse tildeles etter venteliste/søknad. Leie av garasje koster kr. 500,- pr. mnd.

  Diverse
  Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at man må være BOB-medlem for å eie andel i borettslag som er tilknyttet BOB. Det er ikke forkjøpsrett i laget.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 490 000 (Prisantydning) 669 787 (Andel av fellesgjeld)   2 159 787 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 169 619 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Borettslaget har fjernvarme og sentralvarme. Sentralvarme og varmtvann er inkl. i felleskostnadene. For øvrig elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  G

 • Formuesverdi primær
  492751

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1773904

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  292

  Part.obl.nr.
  948115700

  Felleskostnader pr. mnd.
  5447

  Andel fellesgjeld
  669787

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-05-04T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  28637

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Solheimslien Borettslag

  Borettslagets org.nr
  948115700

  Om borettslaget
  Man vil finne mye nyttig informasjon om borettslaget på deres hjemmeside: solheimslien.no. På ekstraordinær generalforsamling i 2017 ble det vedtatt at laget skulle rehabilitere bl.a. fasader, vinduer og dører, det skulle i tillegg etableres nye andeler. Rehabiliteringen ble finansiert ved låneopptak og de hadde en låneramme på 440 mill. Prosjektet er nå ferdig, men sluttavregningen gjenstår. Evt justering av fellesgjeld må påregnes i forbindelse med sluttavregningen. Laget har begynt å planlegge vedlikeholdsarbeider på rør i borettslaget. Dette gjelder i følge styret skifing av vannrør og avløpsrør som begynner å bli gamle. Det er ikke gjort noen vedtak her, men et planleggingsarbeid er igangsatt. Kontakt styret for mer informasjon. Borettslaget bestod pr 31.12.2022 av i alt 359 leiligheter. Av disse er 39 leiligheter etablert i forbindelse med rehabiliteringen som ble gjennomført i borettslaget i perioden 2017-2021. Leilighetene i borettslaget er fordelt på fem lavblokker og tre høyblokker. Blokkene ble sist rehabilitert i 1992, mens utomhusanlegget ble rehabilitert i 1998/1999. I tillegg gjennomførte borettslaget en oppgradering av rør i perioden 2014-2016. Rørfornyingen innebar at hovedstammene ble fornyet. Laget forvalter i dag: Gnr. 158 bnr. 733,734, 735, 760, 765, 768 og 773 med påstående bygninger. Grunnen er festet av Bergen kommune og Bergen Skog og Træplantingsselskap. Bergen Bolig og Byfornying disponerer/eier to ett-romsleiligheter i borettslaget, leilighetsnummer 266 og 272. Solheimslien borettslag har de siste årene vært gjennom store forandringer i form av rehabilitering og bygging av nye leiligheter. I forbindelse med rehabiliteringen har alle blokkene fått: ? Etterisolering ? Balansert ventilasjon ? Nye vinduer ? Utvidet balkonger eller P-rom ? Takterrasser Fasiliteter i borettslaget: Vaskeri: (Denne leiligheten har mulighet for vaskemaskin i boligen). Bruk av vaskemaskin og tørketrommel er inkludert i felleskostnadene. Vaskemaskin og tørketrommel kan brukes mellom 06:00-23:00 mandag til lørdag. På søndager kan vaskeriet brukes mellom kl. 09:00-21:00. Husk å følg reglene for reservasjon av maskiner. Takterrasse: Felles takterrasse med fine sol- og utsiktsforhold. Tv/internett (Altibox): Standardpakken som dekkes gjennom felleskostnadene er: Internett 200/200 Mbps TV med 10 poeng 15 faste kanaler 50 timer opptak Programarkiv Start forfra Balansert ventilasjon: Alle leiligheter har balansert ventilasjon. Filter blir utlevert for bytte hvert år.

  Forkjøpsrett
  Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Bank: Handelsbanken Lånenr.: 95217448876 Lånebeskrivelse: Handelsbanken, flytende rente Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 4,45% Andel av saldo 32 630,19 Innfrielsesdato: 30.12.2036 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565341-20 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 9 103,60 Innfrielsesdato: 01.01.2050 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565615 5 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 95 838,53 Innfrielsesdato: 01.01.2050 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565341-10 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 109 529,50 Innfrielsesdato: 01.01.2050 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565340-30 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 41 631,23 Innfrielsesdato: 01.06.2050 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565616-10 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 41 655,99 Innfrielsesdato: 01.11.2050 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565615-20 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 15 315,83 Innfrielsesdato: 01.01.2050 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565615 40 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 9 962,80 Innfrielsesdato: 30.06.2050 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565616-30 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 111 248,10 Innfrielsesdato: 01.05.2051 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565616-40 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 9 262,81 Innfrielsesdato: 31.05.2051 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565340-20 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 14 283,80 Innfrielsesdato: 01.12.2049 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565340-40 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 9 120,17 Innfrielsesdato: 01.01.2050 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565616-20 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 9 968,47 Innfrielsesdato: 01.11.2050 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565341-30 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 41 072,92 Innfrielsesdato: 01.01.2050 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565340-10 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 54 668,11 Innfrielsesdato: 01.12.2049 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565615-30 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 54 666,26 Innfrielsesdato: 01.01.2050 Bank: Husbanken Lånenr.: 13565341-40 Lånebeskrivelse: Husbank, rehabilitering, Fast rente til 01.03.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 1,78% Andel av saldo 9 828,93 Innfrielsesdato: 01.01.2050

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  89310964

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene kan leses på borettslagets hjemmeside: solheimslien.no

  Dyrehold
  Dyrehold er kun tillatt etter godkjennelse fra styret. Dersom husdyrholdet er til utilbørlig ulempe for andre beboere kan styret trekke godkjennelsen tilbake. Hunder skal holdes i bånd på borettslagets eiendom.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for 8 etasjers bolighus datert 08.06.1967. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Godkjening bruk av heis datert 25.02.1966. - Ferdigattest for fasadeendring datert 06.01.1995. - Ferdigattest for fasadeendring ved oppføring av ?klimaskjerm? av glass og aluminiumkonstruksjoner med innebygde altaner og utskifting av fasadeplater, datert 13.04.2010. - Ferdigattest for bruksendring fra solstudio til restaurantvirksomhet, samt fasadeendring mot Fjøsandervegen, datert 19.12.2017.

  Vei, vann og avløp
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Vei: Tilkomst via offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 10980100 Plannavn: ÅRSTAD. LØVSTAKKENS NORDSKRÅNING, ENDRET REGULERINGSPLAN Ikrafttrådt: 09.05.1963 Dekningsgrad: 100,0 % Planid: 17120000 Plannavn: ÅRSTAD/FYLLINGSDALEN/LAKSEVÅG. GNR 16 MFL., TURVEI RIPLEGÅRDEN - LANGEGÅRDEN Ikrafttrådt: 19.11.2007 Saksnr: 200212517 Dekningsgrad: < 0,1 % (0,1 m²) - Arealet er avsatt til annet friområde. Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg, ytre fortettingssone (99,8 %) og grønnstruktur (0,2 %). Hensynssoner i kommuneplanen: Friluft: Byfjellsgrense - vest. Dekningsgrad 0,2 %. Faresone: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred. Dekningsgrad 100 %. Faresone: Luftkvalitet - gul sone. Dekningsgrad 1,, %. Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 20,3 %. Kommunedalplan: Planid: 17330000 Plannavn: ÅRSTAD. KDP PUDDEFJORDENDAMSGÅRDSUNDET Ikrafttrådt: 31.05.2010 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til boligområder (99,8 %), LNF-område (0,1 %) og veiareal (< 0,1 % (1,2 m²)). Retningslinjeområder i kommuneplanen: 112 - LNF-omr. hvor friluftsliv er dominerende. Dekningsgrad 0,1 %. Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 158/772 (Solheimslien 56) Bygningsnr: 139219481-1 Endring: Påbygg Bygningstype: Butikk/forretningsbygning Status: Rammetillatelse Dato: 23.01.2023 Saksnr: 2022/22153 Bygget kan bli bruksendret til boligformål. Ved igangsettelse må det påregnes byggestøy og at bygget kan bli høyere. Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Informasjon fra borettslagets hjemmeside: Airbnb Andelseiere kan benytte seg av mulighet for midlertidig utleie, som via Airbnb og lignende tjenester. Vi ber midlertidig om at alle andelseiere ber leietakerne følge borettslagets husordensregler, og er nøye med oppmerking av bopel slik at naboer ikke blir unødig forstyrret av henvendelser fra leietakere som ikke finner frem.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 490 000 (Prisantydning) 669 787 (Andel av fellesgjeld)   2 159 787 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 169 619 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt vederlag tilsvarende kr. 44 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke behandling utlegg takst og fot kr 990,-, grunnpakke kommunale opplysninger kr 4 500,-, tilretteleggingsgebyr kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, salgsoppgave kr 1 250,-, tinglysingsgebyr kr 480,-, eierskiftegebyr kr 6 215,-, opplysninger forretningsfører kr 3 750,- og oppgjørshonorar kr 6 500,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og et rimelig vederlag stort kr 10 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Marius Hagen

Megler

Marius Hagen

99 54 05 96

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev