aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Nika Nasibi har gleden av å presentere Sollien 27.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Nika Nasibi har gleden av å presentere Sollien 27.

BERGEN Sollien 27

Pen 3-roms leilighet med høy og fri utsikt over Bergensdalen | Egen garasje | Solrik balkong | Nærhet til Haukeland.

 • kr 3 490 000
 • BRA 75 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 490 000
 • Omkostningerkr 100 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 590 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 957
 • Soverom2
 • ArealP-rom 75 m²
 • Felleskostnaderkr 2 000
 • Tomt684.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 490 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   100 292,- (Omkostninger totalt)   3 590 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Nika Nasibi har gleden av å presentere Sollien 27. Dette er en pen 3-roms leilighet med sentral beliggenhet. Leiligheten ligger nydelig til på Landås med en fantastisk utsikt over nærområdet og svært kort avstand til flotte turer på byfjellene. Beliggenheten er sentral med kort avstand til det meste av hverdagstilbud. Kort oppsummert: - Gangavstand til buss, bybane, skole, barnehage, butikk og Haukeland sykehus. - Flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet. Her kan man trekke frem blant annet Ulriken og Landåsfjellet. - Parkering i garasje. - Solrik balkong med utgang fra stue. - Leiligheten inneholder: Gang, kjøkken, bad, stue og 2 soverom. Velkommen på visning. Husk påmelding.
Herfra har man en nydelig utsikt over nærområdet og mot Løvstakken.

Sollien 27, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  1. etasje: 75 kvm Gang 6,6 m² Kjøkken 9,1 m² Bad 5,1 m² Stue 25,2 m² Soverommene er 12,1 m² og 14,6 m²
  Primærrom
  1. etasje: 75 kvm Gang 6,6 m² Kjøkken 9,1 m² Bad 5,1 m² Stue 25,2 m² Soverommene er 12,1 m² og 14,6 m²  Tomt
  684.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Opparbeidet og beplantet fellesareal.

  Beliggenhet
  Sollien 27 har en flott beliggenhet med nydelig utsikt over nærområdet. Beliggenheten er svært sentral med kort avstand til det meste av hverdagstilbud. Her er det gangavstand til buss, bybane, skole, barnehage, butikk og Haukeland sykehus. Det er ca. 10 minutters kjøring til Bergen sentrum. Her finner man et bredt servicetilbud med en rekke butikker, spisesteder, parker, kulturtilbud og bar- og utesteder. For hverdagshandelen er det Bunnpris Montana eller Lindvik som er nærmeste alternativer. Ellers er det ca. 20 minutters gange til Sletten shoppingsenter med matbutikk, vinmonopol m.m. Det er busstopp rett i veien ved boligen med avganger i retning Ytre Sandviken ? via Bergen sentrum. Det er omtrent et kvarters gange til Haukeland sykehus med et godt busstilbud, samt holdeplass for bybane linje 2, som går mellom Bergen sentrum og Fyllingsdalen. Flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet. Her kan man trekke frem blant annet Ulriken og Landåsfjellet. Boligen ligger i foten av Ulriken med flere varierte turstier til toppen. Trives man best på treningssenter kan man benytte seg av blant annet Årstad treningssenter eller Sats Wergeland.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Boligbebyggelse.

  Byggemåte
  Vinduer: Vinduer med isolerglass i trekarmer. Vinduer i stue og kjøkken er fra 2011. Vinduer i soverommene er fra 1999. Dører: Finert B-30/30 db entredør. Balkongdør med isolerglass i trekarmer. Formpressede fyllingsdører. Etasjeskille: Trebjelkelag i etasjeskille.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Byttet til dusjkabinett i 2010. Ikke gjort annet arbeid på bad under vår botid. Benytter mudin avløpsåpner i sluken for å forsikre oss om at det alltid er bra løp i fra sluk under kabinettet til "hovedsluken" som er plassert ved varmvannstank. Dette gjøres ca. 3 ganger i året. - I 2009 ble deler av taket mot øst byttet. Det hadde vært noe fuktinnsig rundt skorsteinen til nabo som bor i øverste etasje - dette ble utbedret. - Har sett det en sjelden gang. Kan ha vært i forbindelse med kartonger som har blitt tatt inn i leiligheten. Det blir satt opp limfeller og åte før salget. - Det ligger inne en nabovarsel fra Lægdesvingen 52. Det er planlagt noe fasadeendring i form av bytte av vinduer, og utvidelse av terrasse. Dette kommer på baksiden på skrått av vårt bygg, og berører ikke vår utsikt på noe vis. - Det har blitt foretatt måling i 2015 og 2020. Alt var OK. - Radonmåling. År: 2020.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Nika Nasibi har gleden av å presentere Sollien 27. Dette er en pen 3-roms leilighet med sentral beliggenhet. Leiligheten ligger nydelig til på Landås med en fantastisk utsikt over nærområdet og svært kort avstand til flotte turer på byfjellene. Beliggenheten er sentral med kort avstand til det meste av hverdagstilbud. Her er det gangavstand til buss, bybane, skole, barnehage, butikk og flere arbeidsplasser på Haukeland sykehus. Parkering i garasje. Velkommen på visning! Stue: Lys og trivelig stue på 25,2 m² med plass til innredning av sofaseksjon og spisebord. Rommet har store vindusflater som rammer inn den nydelige utsikten over nærområdet og mot Løvstakken. Vindusflatene bidrar også til rikelig med lysinnslipp i rommet. Fra stue er det utgang til en koselig balkong. Kjøkken: Kjøkken med heltre profilerte eikefronter, benkeplate i stein og opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkeninnredningen er romslig med god lagringsplass i skuffer og skap. Kjøkkenet har et areal på 9,1 m² med plass til frokostgruppe om ønskelig. Kjøkkenet har en praktisk plassering vegg-i-vegg med stuen. Soverom: Leiligheten har to soverom av generøs størrelse. Soverommene er på 12,1 m² og 14,6 m² med plass til dobbeltseng og annet soveromsmøblement. Begge soverommene er innredet med skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass. Bad: Helfliset bad utstyrt med dusjkabinett, servant med møblement, wc, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Det er oppvarming med gulvvarme på badet. Bod: God lagring i bod i kjeller på 8,2 m² og bod på loft med gulvareal på 6 m².

  Standard
  Leiligheten inneholder: Gang 6,6 m² Kjøkken 9,1 m² Bad 5,1 m² Stue 25,2 m² Soverommene er 12,1 m² og 14,6 m² En egen bod i loft, med gulvareal på 6 m². felles tørkeloft. En egen bod i kjeller på 8,2 m². Innvendige overflater: Laminat på gulver, malt tapet på vegger og malte himlingsplater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er ca 25 mm høydeforskjell fra laveste til høyeste punkt i stue. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Det er ikke behov for tiltak. Noe retningsavvik og knirk i gulvene må påregnes grunnet alder. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Badet er ca 23 år gammelt. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tilstandsgrad 2 er valgt, da mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for membranen. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Eldre vannrør. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det er ikke registrert lekkasjer. Vannrørene er av kobber og er mest sannsynlig over 25 år. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder, og for at det ikke ble lagt om til rør-i-rør da badet ble pusset opp. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Automatsikringer, 7 kurser og jordfeilbryter. Tiltak: Det anbefales på generelt grunnlag at el. anlegget kontrolleres av autorisert elektriker, etter at nye eiere har overtatt. Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket er under 90 cm høyt. Tiltak: Rekkverket er så lavt, at det bør heves. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulv og sluk under dusjkabinett er ikke kontrollert. Oppforet eldre sluk. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det er ikke behov for tiltak. Badet fungerer med disse avvikene. Det bør benyttes dusjkabinett frem til badet blir pusset opp.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Plass for en bil i garasje (garasje i rekke). Plassen er ca 2,5 x 5,5 meter. Selger opplyser at det er noe utetthet og fuktighet i garasjen.

  Radonmåling
  Selger har foretatt radonmåling i tidsperioden 01.07.2020 - 13.06.2021. Kommentar til måling: Årsmiddelverdien for radon er under faregrensen. Ingen tiltak nødvendig. Årsmiddelverdien er: Soverom 1 - 12 Bq/m3 Soverom 2 - 8 Bq/m3 Stue - 8 Bq/m3

  Diverse
  Det har blitt diskutert utskiftning av tak på fremside og maling av fasade. Kostnadene rundt dette vil bli fordelt mellom beboerne (ikke ved låneopptak i form av fellesgjeld). Dette må stemmes over på møte i sameiet, og ny eier vil være med å stemme på dette. Selger har mottatt nabovarsel vedrørende Lægdesvingen 52, hvor det skal gjøres noen fasadeendringer i form av bytte av vinduer, og utvidelse av terrasse. Lægdesvingen 52 ligger i bakkant av boligen, og vil ikke endre utsikten mot Bergensdalen som man ser fra stue og balkong.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 490 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   100 292,- (Omkostninger totalt)   3 590 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming med gulvvarme i bad og panelovner.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  13634

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.

  Formuesverdi primær
  886154

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3190154

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Sameiebrøk
  180/950

  Felleskostnader pr. mnd
  2000

  Felleskostnader inkluderer
  De månedlige felleskostnadene inkluderer forsikring, felles strøm, driftskostnader og vedlikehold. Sameiet er forsikret i Gjensidige med polisenr 0351237.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/161/207/3: 26.05.1955 - Dokumentnr: 4247 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighetshaver SOLLIEN NR. 45 OG 47 Overført fra: Knr:4601 Gnr:161 Bnr:207 Gjelder denne registerenheten med flere - Sollien 45 og 47 har adgang til å føre sin kloakkledning over Sollien 27 og 29 sin tomt. 11.08.1983 - Dokumentnr: 20081 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 3 Formål: Bolig Sameiebrøk: 180/950 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 007 SEKSJONER

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for 2-etasjers murbygning datert 06.06.1957. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er foretatt ombygginger. Tidligere var det tre soverom i leiligheten, dette er nå endret til to veldig store soverom, bad er utvidet ved å ta areal fra entré. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Reguleringsbestemmelser for bebyggelse datert 07.05.1954. - Byggeanmeldelse, bolig datert 09.12.1954. - Gravetillatelse datert 20.03.1955. - Tegninger stemplet med godkjenning den 31.05.1955. - Reguleringsrådet tillater at det innredes 2 leiligheter i kjelleretasjen datert 08.06.1955. - Tegninger stemplet med godkjenning den 16.09.1955. - Godkjent byggeanmeldelse, bolig etter vilkår datert 31.05.1955. - Byggeanmeldelse dobbelgarasje datert 15.06.1955, med godkjenning av brannsjefen og godkjenning av fasadene. - Godkjent byggeanmeldelse dobbelgarasje på vilkår, datert 16.09.1955. - Attest på oppføring av dobbelgarasje datert 18.04.1957. - Oversiktskart stemplet desember 1962. - Byggeanmeldelse om innredning av 2 stk soverom på loft datert 04.12.1962. - Avslag på byggesøknad om innredning av 2 stk soverom på loft datert 16.01.1963. - Følgebrev vedr. endring på byggeanmeldelse etter tilbakemelding fra brannsjefen med beskrivelse om ny byggemåte datert 25.03.1963 og 13.11.1963. - Tegning innredning av soverom på loft stemplet med godkjenning 02.12.1963. - Godkjenning av byggesøknad om innredning av 2 stk soverom på loft datert 02.12.1963. - Oversiktskart stemplet 15.04.1997. - Tegninger og infoskriv om aluminiumskledning/kystpanel datert 15.04.1997. - Søknad om byggetillatelse, fasadeendring boligbygg - montere aluminiumskledning, datert 15.04.1997. - Avslag på søknad - fasadeendring boligbygg (aluminiumskledning) datert 08.07.1997. - Svar på klage etter avslag på søknad om fasadeendring. Klagen ble ikke tatt til følge. Skrivet er datert 09.09.1998. - Retur av søknad, fasadeendring boligbygg med henvisning til avgjørelse i klagesak. Skrivet er datert 05.10.1998.

  Vei, vann og avløp
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Vei: Tilkomst via offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til projektert boligbebyggelse. Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 10500000 Plannavn: ÅRSTAD. LANDÅSVEIEN 12X OG TILLIGGENDE EIENDOMMER Ikrafttrådt: 11.05.1950 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til projektert boligbebyggelse. Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: Planid: 10500100 Plannavn: ÅRSTAD. LÆGDENE, STREKNING SOLLIEN - LÆGDENE 50 Ikrafttrådt: 19.09.1967 - Endring av vei i Lægdene, til enveiskjørt, samt gjort mindre. Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg etter kommuneplanen. Henynssoner i kommuneplanen: Faresone: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred. Dekningsgrad 100 %. Faresone: Luftkvalitet - rød sone. Dekningsgrad 100 %. Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 23,9 %. Rød støy: Vei støy - rød sone. Dekningsgrad 34,4 %. Kommunedelplan: Planid: 9730000 Plannavn: ÅRSTAD/FANA/BERGENHUS. KDP LANDÅS Ikrafttrådt: 15.01.1996 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til boligområdet etter kommunedelplanen. Restriksjonsområder i kommunedelplanen: 149 - Område unntatt fra rettsvirkning. Dekningsgrad 100 %. Planer i nærheten av eiendommen Planid: 70290000 Plannavn: ÅRSTAD/BERGENHUS. GNR 161 BNR 23 MFL., RAVNEBERGET, BOLIGER Saksnr: 202220667 - Dette er et planforslag med følgende hensikt: BKK Nett AS har behov for å oppgradere eksisterende transformatorstasjon for å kunne ivareta det fremtidige kapasitetsbehovet for strømforsyning i Bergen. Finansiering av et kompaktanlegg er avhengig av at vesentlige deler av eiendommen blir frigjort for salg. Planforslaget legger til rette for inntil 130 boenheter av varierende størrelse. I tilknytning boligområdet legges det til rette for en barnehage / forsamlingshus med inntil 60 barnehageplasser som et kombinert formål med barnehage og felleslokale. I forbindelse med planarbeidet legges eksisterende høyspentledninger i grunnen, trafikksituasjonen i området bedres, og gangforbindelsen til Haukeland oppgraderes og gjøres mer tilgjengelig Planid: 63260000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 161 BNR 474, MONTANA BARNEHAGE Saksnr: 202220444 - Hensikten med reguleringsplanen er å legge til rette for etablering av ny barnehage i en bydel med mangel på barnehageplasser. Det er tilstrebet løsninger for bringe/hente/parkerings- situasjonen som ikke belaster Johan Blytts vei (unntatt varelevering). Planid: 11760000 Plannavn: ÅRSTAD. SOLLIEN 33-35 OG DEL AV 24X - Plan fra 1970 vedr bebyggelse av vertikaldelte tomannsboliger i Sollien. Planid: 10760000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 14 BNR 24, LANDÅSVEIEN 6G-12X, 16X - Forslag til bebyggelsesplan for øvre deler av Landås fra 1953. Gjelder over "øverste" del av Sollien. Planid: 40000 Plannavn: ÅRSTAD. BERGENSDALENS ØSTLIGE DEL Saksnr: 202223826 - Plan- og bygningsetaten har startet prosjekt for oppheving av eldre arealplaner. Plan- og bygningsetaten har vurdert at denne planen med fordel kan oppheves. Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen Eiendom: 161/200 Bygningsnr: 139242769-2 Endring: Tilbygg Bygningstype: Enebolig m/hybel/sokkelleil. Status: Igangsettingstillatelse Dato: 30.10.2018 Saksnr: 201735435 - Gjelder Sollien 21. Eiendom: 161/205 Bygningsnr: 13945756 Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Meldingssak registrer tiltak Dato: 22.05.2012 - Gjelder Sollien 26A. Eiendom: 161/425 Bygningsnr: 139245474-1 Endring: Tilbygg Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt Status: Rammetillatelse Dato: 11.04.2019 Saksnr: 201826076 - Gjelder Lægdesvingen 44A. Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 490 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   100 292,- (Omkostninger totalt)   3 590 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  100292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt timebasert vederlag tilsvarende kr. pr. time for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  , markedsføringspakke kr  , oppgjørshonorar kr  og visninger kr  ,- Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  ,- . Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  ,-. Utleggene omfatter...Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på et rimelig vederlag stort kr pr. time for utført arbeid. Alle beløp er inkl. mva. 

Nika Nasibi

Megler

Nika Nasibi

95 44 57 91

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev