aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Lars Waage har gleden av å presentere Sollien 30!
Aktiv eiendomsmegling v/ Lars Waage har gleden av å presentere Sollien 30!

BERGEN Sollien 30

Skap ditt drømmehjem med en fantastisk beliggenhet og utsikt. Mulighet for ekstra soverom. Lave bokostnader

  • kr 3 390 000
  • BRA-i 61 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 3 390 000
  • Omkostningerkr 9 323
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 442 396
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformAksje
  • Byggeår1952
  • Soverom1
  • Andel fellesgjeldkr 43 073
  • Felleskostnaderkr 3 191
  • Tomt1 594 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 3 390 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 43 073 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 433 073 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 6 215 (Eierskiftegebyr) 3 108 (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 323 (Omkostninger totalt) 16 523 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 323 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 442 396 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 449 596 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 452 396 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Lars Waage har gleden av å presentere Sollien 30! En to-roms leilighet med mye potensiale. Her bor du tilbaketrukket, samtidig som du har kort vei til "alt". Verdt å nevne:
  • Fantastisk utsikt
  • Ingen dokumentavgift
  • Mulighet for ekstra soverom
  • Stor terrasse med gode solforhold
  • Sentral beliggenhet og gode kollektivforbindelser
  • Kort vei til flotte turområder - Ulriken rett bak huset
  • Kun 10 min gange til Haukeland, Bergens største arbeidsgiver, via snarvei
  • Veldrevet aksjelag med godt naboskap
  • Lave felleskostnader og fellesgjeld Boligen går over ett plan og følgende rom er inkludert i BRA-i: 2. Etasje: Gang, bad, toalett, soverom, stue, spisestue og kjøkken. Hjertelig velkommen til visning! Husk å melde deg på!
  • Her er det god plass til oppbevaring av yttertøy og sko

    Sollien 30, Vestland

    • Tomt
      1594m²

      Beskrivelse av tomt
      Tomtearealet er felles for aksjelaget. Tomten er pent opparbeidet med diverse interne veier, grøntarealer, sandkasse, sittegruppe og diverse beplantning.

      Beliggenhet
      I nabolaget finner du flotte grønt- og friluftsområder både ved Lægdene og ved Brann Stadion. Kun 10 minutters gange til Haukeland Sykehus via snarvei fra barnehagen rett oppe i gaten. Flotte turområder i Christieparken og rundt Tveitevannet. Fra eiendommen er det kort vei opp til Montana hvor stiene opp til Ulrikens topp begynner og noen minutters gange unna ligger dagligvarebutikker. Et lite stykke unna ligger også Landåstorget, med blant annet langåpen og søndagsåpen butikk, bibliotek, blomsterbutikk og Pizzarestaurant for å nevne noe. Ved Sletten senter finnes et bredere utvalg av butikker, supermarked, legesenter og Vinmonopol. I nærheten ligger store arbeidsplasser som Haukeland Universitetssykehus, Odontologen og Haraldsplass. Flere skoler og barnehager i nærområdet. Gode bussforbindelser til og fra Bergen Sentrum.

      Adkomst
      Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

      Bebyggelse
      Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

      Barnehage/skole/fritid
      Skoler Landås skole (1-7 kl.) 1 km daVinci Montessoriskole (1-10 kl.) 1.4 km Fridalen skole (1-7 kl.) 1.5 km NTG-U Bergen (8-10 kl.) 1.3 km Gimle Oppveksttun (8-10 kl.) 1.8 km Langhaugen videregående skole 1.5 km Barnehager Sollien barnehage (1-5 år) 0.1 km Ravnebjerget barnehage (0-5 år) 0.4 km Den Internasjonale bhg - Sollien (1-5 år) 0.8 km Dagligvare Bunnpris Montana 0.3 km Bunnpris Lindvik 0.7 km

      Byggemåte
      Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen: Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av mur- og betongkonstruksjoner. Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende aluminiumskledning, innvendig er veggene påmontert platekledning. Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Etasjeskiller: Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: Vinduer og ytterdører Som følge av alder på de eldste vinduene og altandøren bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Det ene vinduet på soverommet må justeres/vedlikeholdes, vinduet går tregt. Det er sprekker/slitasje nederst på altandøren utvendig. Vinduer datert 1981 er å regne som eldre bygningsdeler. Balkonger, verandaer og lignende Over halve forventete levetid er oppbrukt på tekkingen på terrassen, WC og innvendige vann- og avløpsrør Mer enn forventet brukstid er oppbrukt på sluk- og avløpsløsning. Mer enn forventet brukstid er oppbrukt på vannforsyningsrørene. Varmtvannsbereder Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Det er benyttet plastrør direkte inn på varmtvannsberederen, dette anbefales ikke. Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 3: Våtrom Overflate vegger og himling Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet på badet. Det er påvist at badet er oppført etter eldre forskrifter. Det er riss i flere av veggflisene. Våtrom Overflate gulv Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet på badet. Det er påvist at badet er oppført etter eldre forskrifter. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter. Minimumskravet for membranoppkant ved dørterskel er ikke oppfylt. Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk Mer enn forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Sluket er plassert bak forhøyet kant i dusjsonen. Sluket er plassert for nærme veggen. Støpejernsluk anses som utdaterte. Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

      Sammendrag selgers egenerklæring
      Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset informasjon. Det gjøres i denne sammenheng kjøper spesielt oppmerksom på anbefaling om å ta med fagkyndig.

      Innhold
      Areal og fordeling per etasje 2 .etg: 61 kvm BRA / 61 kvm BRA-i Boligen går over ett plan og følgende rom er inkludert i BRA-i: 2. etg: Gang(7,5m²), bad(2,5m²), toalett(1,1m²), soverom(11m²), stue(17,9m²), spisestue(9,6m²), kjøkken(7,4m²). I tillegg er det to eksterne boder i kjelleren på 4,2m² og 0,8m² og en bod på loftet på 2,2m².

      Standard
      Innvendige overflater | Gulv: Gangen, badet og toalettet har flislagte gulv, resterende rom har parkettgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater og tapet. Tak: Malte flater. Velkommen inn! Gang | Romslig gang med flislagt gulv og god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Leiligheten har en optimal planløsning som gir god flyt mellom rommene. Stue | Romslig stue målt til 17,9m². Store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp. Her ble det montert vedovn i 2014 - perfekt for kalde vinterdager! Parkettgulv med sømløs overgang mellom stue og spisestue. Gulvet er ikke slipt tidligere. Terrasse | Fra stuen er det utgang til en solrik terrasse på 8,3m². Nyt en fantastisk utsikt og gode solforhold. En perfekt forlengelse av stuen på fineværsdager. Spisestue | Fra stuen kommer du inn til spisestuen, målt til 9,6m². Den åpne løsningen mellom stue og spisestue sørger for en sosial utforming. Tidligere ble spisestuen brukt som soverom. Kjøkken | Romslig kjøkken med god plass til både matlaging og oppbevaring. Kjøkkeninnredning fra ca. 2018, med profilerte fronter og laminat benkeplate. Over benkeplaten er det benyttet fliser og tapet, stål oppvaskkum og ventilator. Av integrerte hvitevarer finner vi induksjonsplatetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Soverom | Luftig soverom målt til 11m². Her har du god plass til å innrede med dobbelseng og annet ønsket møblement. Det er installert stor skyvedørsgarderobe. Nydelig utsikt også fra soverommet. Bad og toalett | Helfliset bad. Separat toalettrom har fliser på gulv. Badet er utstyrt med helstøpt servant og dusjdører i klart glass. Toalettrommet er utstyrt med toalett og servant. Felles vaskerom | I kjelleren er det felles vaskerom for beboerne. Bod | For ekstra oppbevaring er det to boder i kjelleren og en bod på loftet. Andre opplysninger: - Leiligheten har sluk og avløpsrør av støpejern og plast. - Varmtvannsberederen er plassert på kjøkkenet og er av typen Møretank 120 liter fra 2012. - Sikringsskapet er montert i fellesgang og inneholder automatsikringer. Opplysninger fra selger: - Spisestuen ble brukt som soverom da nåværende eier kjøpte leiligheten. - Vedovnen ble installert cirka i 2014. - Kjøkkenet ble montert cirka i 2018. - Parkettgulvet har ikke blitt slipt

      Innbo og løsøre
      Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

      Hvitevarer
      Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

      TV/Internett/bredbånd
      Komplett avtale om TV og fibernett fra Telenor/Canal Digital er inkludert i felleskostnadene.

      Parkering
      Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Laget eier to garasjer som tildeles etter ansiennitet. Garasjeplass må søkes om.

      Radonmåling
      Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

      Diverse
      Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset informasjon. Det gjøres i denne sammenheng kjøper spesielt oppmerksom på anbefaling om å ta med fagkyndig. Denne leiligheten deler vaskekjeller med én annen nabo.

      Prisantydning inkl. omkostninger
      Salgsoppdrag 3 390 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 43 073 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 433 073 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 6 215 (Eierskiftegebyr) 3 108 (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 323 (Omkostninger totalt) 16 523 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 323 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 442 396 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 449 596 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 452 396 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    • Oppvarming
      Vedovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming.

      Energiklasse
      G

      Info energiklasse
      Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

    • Formuesverdi primær
      805840

      Formuesverdi primær år
      2022

      Formuesverdi sekundær
      3062193

      Formuesverdi sekundær år
      2022

      Info formuesverdi
      Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 100 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2023. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

      Andre utgifter
      Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

      Tilbud på finansiering
      Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

      Aksjenummer
      15

      Aksjens pålydende
      5000

      Felleskostnader pr. mnd.
      3191

      Andel fellesgjeld
      43073

      Andel fellesgjeld år
      2023

      Andel fellesgjeld per dato
      2023-12-30T23:00:00Z

      Andel fellesformue
      6727

      Andel fellesformue per dato
      2023-12-30T23:00:00Z

      Aksjeselskapet
      Sollien 28-30-37-39 AS

      Aksjeselskapets org.nr
      930 116 653

      Lånebetingelser fellesgjeld
      Långiver: Fana Sparebank Lånets totale saldo: 904 639,- Lånetype: Annuitet Antall terminer per år: 12 Årlig rentesats: 0,064 Dato siste termin: 01.10.2029

      Styregodkjennelse
      Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Det er en forutsetning for at kjøper skal kunne overta eiendommen at kjøper er godkjent som ny aksjeeier av boligaksjeselskapet. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny aksjeeier må eiendommen videreselges for kjøpers regning. Et videresalg for kjøpers regning innebærer at kjøper ikke har noen økonomiske rettigheter knyttet til eiendommen og kjøper vil være ansvarlig for selgers eventuelle tap som følge av videresalget. Likeledes vil en eventuell gevinst ved et videresalg tilfalle selger.    Kjøper kan gå til søksmål mot boligaksjeselskapets styre dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Selger forplikter seg til å medvirke og igangsette videresalg så snart det endelig er avklart at kjøper ikke vil bli godkjent som ny aksjeeier.

      Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
      Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling. Der dags dato er det ikke planlagt arbeider som vil øke felleskostnader eller -gjeld.

      Aksjeselskapets forsikringsselskap
      Frende Forsikring

      Polisenummer felles forsikring
      749662

      Vedtekter/husordensregler
      Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

      Beboernes forpliktelser og dugnader
      Fellesplikter rullerer per leilighet, med én måned om gangen. Sette ut boss, vaske fellesområder og måke snø.

      Dyrehold
      Dyrehold er tillatt og skal søkes til styret.

      Eierskiftegebyr
      6215

    • Ferdigattest/brukstillatelse
      Heftelser: BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. 1959/3632-1/106 24.04.1959 Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v. «På borettslagets eiendom er det tinglyst servitutter/rettigheter og borettslaget fellesgjeld»

      Ferdigattest/brukstillatelse datert
      Det foreligger ferdigattest for 2-etasjes murbygning med kjellerleilighet og hybel på loft for Sollien 30 datert 05.05.1955 Det foreligger ferdigattest for 2-etasjes murbygning med kjellerleilighet og hybel på loft for Sollien 28 datert 05.05.1955 Det foreligger byggeanmeldelse for Sollien 28-30 datert 21.03.1951 Det foreligger godkjennelse av byggetillatelse med vilkår datert 11.06.1952 Det foreligger søknad om fasadeendring datert 31.05.1958 Det foreligger søknad om utvidelse av altaner datert 08.10.1991 Det foreligger byggetillatelse for fasadeendring datert 30.10.1991

      Vei, vann og avløp
      Offentlig vei, vann og avløp.

      Regulerings- og arealplanner
      Området er regulert til Prosjektert boligbebyggelse, private grøntområder ifølge Bergen kommune. Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til Ytre fortettingssone, Boligområde (N) ifølge Bergen kommune. Eiendommens teiger beskrevet i Matrikkelen: Teigid 260835266 Type Grunneiendom Snr 0 Hovedteig Ja Beregnet areal 1 587,2 m² Arealkvalitet Sikker Inngår i rapporten Ja Reguleringsplaner på grunnen: PlanID 10500000 Plantype 30 Plannavn ÅRSTAD. LANDÅSVEIEN 12X OG TILLIGGENDE EIENDOMMER Status 3 - Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt 11.05.1950 Dekningsgrad 100,0 % Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: PlanID 10500100 Plantype 31 Plannavn ÅRSTAD. LÆGDENE, STREKNING SOLLIEN - LÆGDENE Saksnr 50 Ikrafttrådt 19.09.1967 Kommuneplan: PlanID 65270000 Plannavn KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt 19.06.2019 Dekningsgrad 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID 65270000 Arealstatus 2 - Framtidig Arealformål 1001 - Bebyggelse og anlegg Beskrivelse Ytre fortettingssone Områdenavn Y Dekningsgrad 100,0 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: PlanID 65270000 Hensynssonetype KpFareSone Hensynssonenavn H390_1 Beskrivelse Luftkvalitet - rød sone Dekningsgrad 100,0 % PlanID 65270000 Hensynssonetype KpFareSone Hensynssonenavn H310_1 Beskrivelse Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred Dekningsgrad 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID 65270000 Hensynssonetype KpStøySone Hensynssonenavn H220_3 Beskrivelse Vei støy - gul sone Dekningsgrad 23,8 % Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: PlanID 65270000 Hensynssonetype KpStøySone Hensynssonenavn H210_3 Beskrivelse Vei støy - Rød sone Dekningsgrad 25,1 % Kommunedelplan(er): PlanID 9730000 Plannavn ÅRSTAD/FANA/BERGENHUS. KDP LANDÅS Status 3 - Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt 15.01.1996 Dekningsgrad 100,0 % Arealformål i kommunedelplan: PlanID 9730000 Arealstatus 1 - Nåværende Arealformål 110 - Boligområder Dekningsgrad 100,0 % Restriksjonsområder i kommunedelplan: PlanID 9730000 Restriksjonstype 149 - Område unntatt fra rettsvirkning Dekningsgrad 100,0 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID 11760000 Plantype 30 Plannavn ÅRSTAD. SOLLIEN 33-35 OG DEL AV 24X Planstatus 3 PlanID 15890000 Plantype 30 Plannavn ÅRSTAD/BERGENHUS. GNR 161 BNR 49 532, LANDÅS, MONTANA VANDRERHJEM Planstatus 3 Saksnr 199613601 PlanID 10970000 Plantype 30 Plannavn BERGENHUS/ÅRSTAD. HAUKELANDSVEIEN 10, 17, MARKUSPLASSEN OG VEI OVER ULRIKSDAL Planstatus 3 PlanID 10760000 Plantype 30 Plannavn ÅRSTAD. GNR 14 BNR 24, LANDÅSVEIEN 6G-12X, 16X Planstatus 3 PlanID 60060000 Plantype 30 Plannavn ÅRSTAD/BERGENHUS. GNR 161 BNR 49 MFL., RAVNEBERGET BARNEHAGE, REGULERINGSENDRING Planstatus 3 Saksnr 200714015 PlanID 70290000 Plantype 35 Plannavn ÅRSTAD/BERGENHUS. GNR 161 BNR 23 MFL., RAVNEBERGET, BOLIGER Planstatus 2 (Planforslag) Saksnr 202220667 Om planforslaget: Sweco Norge As foreslår på vegne av BOB og EVINY detaljregulering for et område på Montana i Årstad bydel. Planområdet omfatter nåværende høyspent trafostasjon, tilliggende boliger, vei og fortau mellom planområdet og Solheimslien, sikringssoner innenfor byfjellsgrensen samt oppgradert gang- og sykkelveg mellom planområdet og Haukeland sykehus. Planforslagets hovedformål er ny trafostasjon under terreng, barnehage for 60 barn samt boliger med tilhørende fellesfunksjoner. Bakgrunnen for planarbeidet er at BKK har behov for å oppgradere dagens transformatorstasjon for å kunne ivareta det fremtidige kapasitetsbehovet for strømforsyning i Bergen. Viktige tema i planprosessen har vært tomteutnyttelse, logistikk for gående og syklende, trafikksikkerhet og parkering, herunder parkeringsdekning, kulturminner og kulturmiljø, forholdet til friområder, koblingen til byfjellene, samt forholdet til omkringliggende boligområder. Konferer med megler for mer info. PlanID 70940000 Plantype 35 Plannavn BERGENHUS/ÅRSTAD. GNR 161 BNR 15 MFL., HAUKELAND UNIVERSITETSSJUKEHUS SØRØST Planstatus 2 Saksnr 202220695 PlanID 63260000 Plantype 35 Plannavn ÅRSTAD. GNR 161 BNR 474, MONTANA BARNEHAGE Planstatus 2 Saksnr 202220444 Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen Eiendom 161/164 Bygningsnr 9414517-2 Endring Tilbygg Bygningstype Tomannsbolig, vertikaldelt Status Igangsettingstillatelse Dato 10.02.2017 Saksnr 201638008 Eiendom 161/168 Bygningsnr 9469265-1 Endring Tilbygg Bygningstype Enebolig Status Meldingssak registrer tiltak Dato 14.12.2009 Saksnr 200917946 Eiendom 161/167 Bygningsnr 300672465 Bygningstype Garasjeuthus anneks til bolig Status Rammetillatelse Dato 08.03.2018 Saksnr 201636464 Eiendom 161/167 Bygningsnr 300672449 Bygningstype Tomannsbolig, vertikaldelt Status Rammetillatelse Dato 08.03.2018 Saksnr 201636464 Eiendom 161/167 Bygningsnr 300672442 Bygningstype Tomannsbolig, vertikaldelt Status Rammetillatelse Dato 08.03.2018 Saksnr 201636464 Eiendom 161/205 Bygningsnr 13945756 Bygningstype Garasjeuthus anneks til bolig Status Meldingssak registrer tiltak Dato 22.05.2012 Eiendom 161/166 Bygningsnr 301301245 Bygningstype Veksthus Status Rammetillatelse Dato 24.01.2024 Saksnr 202316538 Eiendom 161/166 Bygningsnr 301301234 Bygningstype Garasjeuthus anneks til bolig Status Rammetillatelse Dato 24.01.2024 Saksnr 202316538 Eiendom 161/166 Bygningsnr 300207030 Bygningstype Garasjeuthus anneks til bolig Status Bygning godkjent for riving/brenning Dato 24.01.2024 Eiendom 161/166 Bygningsnr 301296718 Bygningstype Enebolig Status Igangsettingstillatelse Dato 28.08.2024 Saksnr 202316290 Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

      Adgang til utleie
      Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

      Legalpant
      Aksjelaget har legalpant for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp) for aksjeeiers forpliktelser overfor aksjelaget. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeier.

    • Lovanvendelse
      Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

      Budgivning
      Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

      Omk. Kjøper beskrivelse
      Salgsoppdrag 3 390 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 43 073 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 433 073 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 6 215 (Eierskiftegebyr) 3 108 (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 323 (Omkostninger totalt) 16 523 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 323 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 442 396 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 449 596 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 452 396 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

      Omk. kjøper beløp
      9323

      Betalingsbetingelser
      Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

      Hvitvaskingsreglene
      Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

      Personopplysningsloven
      Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

      Boligselgerforsikring
      Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

      Boligkjøperforsikring
      Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

      Meglers vederlag
      Vederlag: 45 000,- Grunnpakke 14 500,- Markedspakke: 20 000,- Oppgjørshonorar: 8 000,- Tilrettelegging: 15 000,-

    Lars Waage

    Eiendomsmeglerfullmektig

    Lars Waage

    92 69 31 19

    Send e-post

    Få beskjed når lignende
    boliger kommer for salg

    Få en verdivurdering

    Siste boliger

    Meld deg på vårt nyhetsbrev