aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Mathias Hove har gleden av å presentere en flott 4-roms toppleilighet over to plan med sentral og attraktiv beliggenhet.

Bergen Søndre Skogveien 41E

Moderne & lekker 4-roms toppleilighet på hjørne med fast parkering! | 2 bad | Kort vei til sentrum, buss - og bybane!

 • 3 790 000
 • BRA 79 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 790 000
 • OMKOSTNINGER106 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 896 892
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 936
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 75 m²
 • FELLESKOST./MND1 589
 • TOMT396 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 790 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-))
  --------------------------------------------------------
  106 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 896 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Mathias Hove har gleden av å presentere en flott 4-roms toppleilighet over to plan med sentral og attraktiv beliggenhet. Fra leiligheten er det kort avstand til alt du trenger i hverdagen. Her er du omkranset av dagligvarebutikker, studiesteder og flotte turområder. Nærmeste bybanestopp er kun en kort spasertur unna. Området har de senere år vært i full vekst og har virkelig blitt satt på kartet som et trivelig sted å bo med sine mange nye spisesteder og kaféer like ved.
Planløsningen er god, og leiligheten er godt utnyttet.

Planløsningen i leiligheten er smart noe som gir hele boligen forskjellige soner som gjør innredningen enkel.

Det første som møter deg i boligen er en romslig entré med god plass for oppheng av yttertøy og til å sette fra seg sko i den integrerte speilskyvedørs garderoben.
Leilighetens første bad tilkomst fra entréen og er lekkert helfliset med lyse/moderne fliser. Badet er innredet med benkeskap med servant og skuffer under, toalett og dusjskillevegg i glass.

Det neste rommet som møter deg er boligens kjøkken. Kjøkkeninnredningen er moderne i hvit utførelse med slette fronter og laminat benkeplate med nedfelt vask. Integrerte hvitevarer - Keramisk platetopp, steikeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Kjøkkenet har mye skap- og benkeplass som gjør det praktisk og funksjonelt å ha 3-4 soverom i leiligheten. Kjøkkenet har også plass til spisebord. Mens man disker opp middag til gjestene, er det lett å holde de med selskap tilbords.

Fra kjøkkenet har man inngang til boligens første soverom. Dette soverommet er på 7,9 m² og er utstyrt med seng, nattbord, skrivebord og garderobe.
Fra kjøkkenet er det også inngang til en praktisk bod på 3,3 m². Det er videre en utvendig bod på 3,7 m².

Går vi tilbake til entréen er det her inngang til boligens stue. Denne er på 15,0 m² og har plass til ønsket innredning som sofagruppe, tv benk og spisebord om ønskelig. Stuen har lekker, innebygget peisovn på veggen til oppvarming. Boligen har store vindusflater, og fra stuen har man en nydelig utsikt over til fjellsiden og Ulriken.

Fra stuen er det trapp opp til boligens 2. etasje. Her oppe er det 2 stk romslige soverom på hhv 9,3 m² og 7,1 m² samt boligens andre bad på 5,5 m².
Soverommene har plass til ønsket innredning, hvorav det største er utstyrt med integrert skyvedørsgarderobe med speilfronter. Herfra kan man også nyte den nydelige utsikten.
Boligens største bad er i denne etasjen og har god plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Dette badet er lekker helfliset med lyse fliser på vegg og mørke på gulv. Badet er videre utstyrt med en stor dusj med skillevegg i glass, benkeskap med servant og skuffer under og toalett.

Boligen har tre soverom, hvorav et av dem ligger i hovedetasjen og to av dem i første toppetasjen. De tre soverommene er av god størrelse med plass til seng, skrivebord og ulike garderobeløsninger.
Rommet lar seg enkelt møblere med både sofagruppe og spisegruppe

Søndre Skogveien 41E, Vestland

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TAKTEKKING OG BESLAG
  Totalvurdering:
  Tekkingen fremstår visuelt i normalt god stand. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak:
  TG 2 pga alder: Årlig taksjekk anbefales på generelt grunnlag.

  ILDSTED
  Totalvurdering:
  Pipe og ildsted er kun visuelt vurdert og ikke røyktrykkprøvd eller kamerakontrollert ved besiktigelsen. Undertegnede har ikke spesiell
  kompetanse vedr. vurdering av piper og ildsteders forskriftsmessige tilstand. For detaljert informasjon og krav anbefales kontakt med lokalt
  brann- og feievesen. TG 2 pga alder på skorstein.
  Anbefalte tiltak:
  TG 2 pga alder på skorstein: På generelt grunnlag anbefales det at piper og ildsteder kontrolleres av brann- og feiervesen for å vurdere
  tilstand og eventuelle behov for tiltak.

  TRAPP
  Totalvurdering:
  Trapp i trekonstruksjoner mellom 2.etg og loftsetasje. Trappen mangler rekkverk.
  Anbefalte tiltak:
  Det anbefales montering av rekkverk og håndløper på vegg samt returrekkverk i topp av trapp.

  ELEKTRISK
  Totalvurdering:
  Det foreligger ingen dokumentasjon for anlegget i sin helhet, og får derfor TG 2.
  Anbefalte tiltak:
  Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det anbefales på generelt grunnlag å
  rekvirere en el-takstmann/elektriker dersom korrekt tilstand for det elektriske anlegget ønskes. Det anbefales en utvidet el-kontroll.

  BAD - 2.ETG
  Totalvurdering overflater:
  Overflater med normal bruksslitasje. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak overflater:
  TG 2 pga alder: Fungerer med dagens tilstand.
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk:
  Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll i sluk. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk:
  TG 2 pga alder: Fungerer med dagens tilstand.

  BAD - LOFT
  Totalvurdering overflater:
  Overflater fremstår i normalt god stand. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak overflater:
  TG 2 pga alder: Fungerer med dagens tilstand.
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk:
  Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll i sluk. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk:
  TG 2 pga alder: Fungerer med dagens tilstand og bruk.
 • Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i Solheimsviken. Et sentrumsnært og spennende område som er under utvikling med fokus på mindre trafikk og et økende kollektivtilbud. Denne leiligheten har egen fast parkeringsplass på egen tomt, som gjør denne leiligheten unik for sitt område.

  Fra leilgiheten er det kort gange til bybanestoppet på Danmarksplass, som tar deg både i retning Flesland og sentrum med hyppige avganger. Like utenfor døen finner du også busstopp som tar deg i alle retninger.

  Solheimsgaten ved Danmarksplass finner man en rekke servicetjenester, dagligvarebutikker, resturanter og treningssenter. Herfra går det også gang og sykkelsti som tar deg trygt inn til Bergen sentrum. Kiwi Bøhmergaten og Coop Extra er de nærmeste matbutikkene og ligger ca. 200 meter fra boligen. Det er også en søndagsåpen Joker dagligvarebutikk kun 2 minutter spasertur unna boligen.

  På Danmarksplass finner man også populære restauranter/barer/kaféer som Bien, Peppes Pizza, Baker Brun, Arti og JAJA. Her er det også apotek. Danmarksplass tilbyr også et rikt utvalg av treningsmuligheter med 2 treningssentre, SATS og Family Sports Club, samt gåavstand (ca 6 minutter) til lysløype/turløype for å komme seg opp til Løvstakken.
  Det er også kort vei til de andre byfjellene som Fløyen og Ulriken. Næringsområdet i Solheimsviken og på Kronstad er stadig under utvikling. Flere store bedrifter har slått seg ned her og andre vil komme i nær fremtid.

  For studenten er det et flusst av utdanningsinstitusjoner like i nærheten. Fra leiligheten er det gangavstand til BI på Møhlenpris, Høyskolen på Vestlandet samt flere ulike fakultet på Universitetet på Høyden.

  For barna er det kort avstand til barnehage, barneskole og ungdomsskole. Det tar 5 minutter å gå til Ny-Krohnborg barnehage og 5 minutter til Ny- Krohnborg skole. Det er videre gåavstand til flere andre barnehager og barneskoler.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Grunnmurer av murkonstruksjoner. Yttervegger oppført i murkonstruksjoner med utvendig pusset og malt fasade. Etasjeskillere av
  trebjelkelag. Valmet takkonstruksjon tekket med skifer.
 • Totalt bruksareal: 79 m²
  Totalt primærrom: 75 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  2. ETASJE:
  - Entré (4,0 m²)
  - Stue (15,0 m²)
  - Trapperom (2,7 m²)
  - Bad (2,0 m²)
  - Kjøkken (11,9 m²)
  - Soverom 1 (7,9 m²)
  Takhøyde stue: 2,56m

  LOFT:
  - Trapperom (4,3 m²)
  - Soverom 2 (9,3 m²)
  - Bad (5,5 m²)
  - Soverom 3 (7,1 m²)
  Takhøyde vaterhimling: 2,50m


  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  - Innvendig bod inni leiligheten på 3,3 m²

  Sportsbod på 3,7 m².
  Denne er ute ved parkeringen. Her er det god plass til lagring, og her kan man eksempelvis også lagre sykler.

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Ildsted i stue. Ellers elektrisk oppvarminbg og gulvvarme på bad, kjøkken og entré.
 • Tomten er pent opparbeidet med grøntarealer, felles uteplass, parkeringsplasser for bil og eget hus med boder.
 • 1 biloppstillingsplass medfølger boligen. Denne er på sameiets egne tomt. Det diskuteres i sameiet at det skal monteres EL-bil lader.
  Det er videre mulighet for å få boligsoneparkering i gaten rett utenfor boligen. Ta kontakt med bymiljøetaten her for ytterligere opplysninger.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private
  ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk
  vedlikeholdsplikt.

  Eiendommen har tilkomst via kommunal vei.
 • Forretningsfører: Johannes Osmundsvåg
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Muren i felles hagen skal pusses opp nå i høst.

  Sameiet vurderer å installere EL-bil lader.

  Sameiet vurderer å bygge takterasse oppå taket til garasjen/bodrommet.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Sameiets vedtekter begrenser ikke adgangen til dyrehold. Det må likevel godkjennes fra styret.
 • Gjensidige
  Gjensidige
  Polisenummer: 82597100
 • Formuesverdi som primærbolig kr 882 630 per 31.12.20 13:05
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 177 468 per 31.12.20 13:05
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • 1 589 pr. mnd. Utvendig byggforsikring og sparing.
 • eierseksjonen har ikke fellesgjeld.
 • Sameiet har ikke felles lån.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kr. 12 702 pr. år
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, eiendomsskatt, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr 31.770,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt som følger: Felleskostnader og kommunale avgifter.
 • Det foreligger ferdigattest på eiendommen for bruksendring til bolig datert 25.01.2012.
  Det foreligger ferdigattest for bruksendring av loft, fra tilleggsdel til hoveddel datert 11.06.2018.
  Det foreligger ferdigattest for nybygg garasje datert 28.11.1978.
  Det foreligger ferdigattest for utskiftning av vinduer datert 01.09.1973.
  Det foreligger ferdigattest for en 2 etasjes med kjeller og loft for murbygning datert 17.09.1936.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Plantegningen i kommunens arkiver viser at det er 4 godkjente soverom for denne leiligheten. I dagens planløsning er det ene soverommet brukt som stue.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  HEFTELSER

  1936/1950-1/106 Best. om vann/kloakkledn. 10.03.1936
  Bestemmelse om felles vegg
  Overført fra: 4601-158/419
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1937/4027-1/106 Erklæring/avtale
  05.06.1937
  Refusjonsplikt til kommunen
  Overført fra: 4601-158/419
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Grunndata
  2020/850321-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
  01.01.2020 00:00

  2013/288665-1/200 Seksjonering 11.04.2013
  opprettet seksjoner:
  snr: 3
  formål: Bolig
  tillegsdel: Bygning
  sameiebrøk: 86/187
 • Reguleringsplaner på grunnen:
  Plannavn: ÅRSTAD. VESTRE ÅRSTAD OG UREN - KRONVIKEN - SOLHEIMSVIKEN
  Planid: 120000
  Dekningsgrad: 99,8%

  Plannavn: ÅRSTAD. SØNDRE SKOGVEIEN OG BLEKENBERG.
  Planid: 10510000
  Dekningsgrad: 0,2%

  Kommuneplan:
  Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
  Planid: 65270000
  Dekningsgrad: 100%

  Arealformål i kommuneplanen:
  Beskrivelse: Ytre fortettingssone som gjelder bebyggelse og anlegg - 100%

  Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen:
  Solheim - 100%

  Hensynssoner Faresone i kommuneplanen:
  Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone
  Dekningsgrad: 100%

  Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen:
  Beskrivelse: Vei støy - gul sone
  Dekningsgrad: 38,4%

  Kommunedelplan(er):
  Plannavn: ÅRSTAD. KDP PUDDEFJORDEN - DAMSGÅRDSUNDET
  Planid: 17330000
  Dekningsgrad: 100%

  Arealformål i kommunedelplan:
  Boligområder - 100%
  Friområder - 0,1%
  Veiareal - 0,1%

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom: Gnr/bnr - 158/413
  Beskrivelse: Igangsettingstillatelse for tilbygg for et boligbygg på 3 og 4 etg.

  Andre opplysninger:
  Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.
  Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk,
  motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens
  bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen
  av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
  tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Gnr. 158 Bnr. 419 Snr. 3 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Fremgangsmåte ved budgivning: Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan. Bekreft at innholdet i bud er korrekt ved å signere elektronisk. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert. Budforhøyelser kan gjøres enten ved å logge inn på nytt med BankID eller du kan sende svar til SMS-kvitteringen. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS. For bud som inngis skriftlig ved hjelp av budskjema, må budgiver ha legitimert seg overfor megler. Legitimeringen bør ikke skje ved oversendelse av kopi av bankkort. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Alle bud bør derfor ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,15% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 490,-, oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 1 990, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 26 985,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anna Elisabeth Thunström
Mathias Toppe Hove

Megler

Mathias Toppe Hove

95 18 99 09

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev