aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere St. Hansstredet 8! En strålende enebolig på tre etasjer med mulighet for utleie, og en meget sentral beliggenhet i Bergen Sentrum!

BERGEN St. Hansstredet 8

Lekker og stilren enebolig, smarte løsninger og herlig beliggenhet. Mulighet for utleie - sentralt på Nøstet!

 • kr 5 750 000
 • BRA 85 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 5 750 000
 • Omkostningerkr 159 892
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 909 892
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 790
 • Soverom3
 • ArealP-rom 81 m²
 • Tomt37.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 750 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  143 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 750 000))

  159 892 (Omkostninger totalt)

  5 909 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere St. Hansstredet 8! En strålende enebolig på tre etasjer med mulighet for utleie, og en meget sentral beliggenhet i Bergen Sentrum! Alle flater er malt i behagelige delikate farger, gulvet er moderne og boligen bærer preg av en tidsriktig og stilfull tilnærming! Planløsningen er smart, etasjene er godt utnyttet og svært arealeffektiv. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av! - Mulighet for utleie - Sentral og sjarmerende beliggenhet - Kort vei til dagligvarebutikker og handlegater - Oppusset kjøkkeninnredning i fra 2021 - Arealeffektiv planløsning - Kort vei til treningssenter og servicefasiliteter Velkommen til visning - husk påmelding hos megler!

St. Hansstredet 8, Vestland

 • Tomt
  37.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet med koselige bakgater, brostein og planter.

  Beliggenhet
  Boligen befinner seg attraktivt til på Nøstet. Med kort vei til dagligvarebutikker, kaféer, handlegater og andre servicetilbud er dette en unik mulighet som en absolutt burde oppleve! Nærmeste dagligvarebutikk er Bunnpris Nøstet og ligger kun et steinkast unna. Flere gode alternativer som Rema 1000 Kalmarhuset, Kiwi Nøstet og Extra Håkonsgaten har alle enkel adkomst, og ligger like i nærheten. Like i nærheten finner en også koselige kaféer og restauranter, som Trikken 106 KAFE & BAR, Nøsteboden, Dirty Vegan Bergen, Baban, Pizzabakeren Nøstet og Baker Brun. For ytterligere flere dagligvarebutikker og servicetilbud er det kort vei til Bergen sentrum, hvor en finner alt en måtte ønske. For den spreke og treningsglade er det flere glitrende muligheter like i nærheten. Nr1 Fitness Nøstet ligger 2 minutter unna og kan by på en herlig treningsopplevelse. Andre strålende muligheter er blant annet Nr1 Fitness Xpress Nordnes, Actic Norge AS, Bergen, Trene Sammen Vektertorget og Trene Sammen Studentsenteret. Skulle en ønske å ta treningen utendørs, kan behagelige turer langs Nøstebukten og Verftet absolutt anbefales. Møhlenpris Idrettsplass og Nygårdsparken er også gode alternativer i et ellers sentrumsnært område. Nærmeste busstopp er Komediebakken. Herifra kan du ta rutene FB50 og FB51. For flere kollektivtilbud er det kun 10 minutter å gå til Festplassen. Herifra kan du ta bussruter som tar deg hvor du måtte ønske, for også Bybanen til henholdsvis Bergen Flesland og Fyllingsdalen.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er en rekke med gode skole- og barnehagetilbud like i nærheten. Her kan nevnes blant annet: Skoler: - Nordnes skole (1-7 kl.) - St Paul Skole (1-10 kl.) - Christi Krybbe Skoler (1-7 kl.) - Danielsen ungdomsskole Bergen (8-10 kl.) - Rothaugen skole (8-10 kl.) - Danielsen Intensivgymnas - Danielsen videregående skole - Handelshøyskolen BI - Det Juridiske Fakultet (Universitetet i Bergen) Barnehager: - Klosteret barnehage (3-5 år) - Nykirken barnehage (0-5 år) - Jekteviken barnehage (0-5 år)

  Byggemåte
  Grunnmur av murt naturstein. Dels betonggulv mot grunn og dels trebjelkelag over kryprom. Vegger mot terreng er innvendig utforet og platet. Yttervegger av trekonstruksjoner kledd med trekledning. Murpuss på bod. Etasjeskillere av trebjelkelag. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Sperretak tekket med betongtakstein. Tak over bod tekket med asfaltbelegg. Skorstein av teglstein, pusset.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  ENDRINGER ETTER BYGGEÅR (Kilde: Eier) 2021: Ny kjøkkeninnredning i 2.etg. 2018: Nye vinduer mot bakside. 2011: - Pusset opp bad i u.etg. - Ny kjøkkeninnredning i u.etg. 2007: Fornyet all el-innstallasjon i gang i u.etg samt hele 1.- og 2.etg.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere St. Hansstredet 8! En strålende enebolig på tre etasjer med mulighet for utleie, og en meget sentral beliggenhet i Bergen Sentrum! Alle flater er malt i behagelige delikate farger, gulvet er moderne og boligen bærer preg av en tidsriktig og stilfull tilnærming! Planløsningen er smart, etasjene er godt utnyttet og svært arealeffektiv. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av! Det første som møter deg ved ankomst er et koselig inngangsparti. Her i fra har du direkte tilkomst til eneboligens hybeldel og en innvendig bod. Tar en trappen videre oppover kommer du til boligens hovedetasje og loft. Hovedetasje (2. etasje): Hovedetasjen er romslig, lys og har tidsriktige farger. Her finner du en naturlig fordelt stue- og spisebords gruppe. Både stue- og spisebords gruppen er godt belyst av naturlig lys i fra rommets store vinduer, besmykket av vakre sprosser. Midt i rommet finner du en peis som bidrar til godt med oppvarming og koselige kvelder. Kjøkkenet, med ny kjøkkeninnredning i fra 2021, finner du ved sin egne plass rett ved spisebords gruppen. Herifra kan du holde samtalen gående med resten av selskapet for samtidig å lage mat i stilige omgivelser. Kjøkkenet har lekre slette fronter i fargen grønn, og laminat benkeplate med nedfelt vask. Av integrerte hvitevarer er det induksjon platetopp, steikeovn og oppvaskmaskin. Loft (3. etasje): Boligens øverste etasje inneholder blant annet to store soverom av tilnærmet lik størrelse, ett bad og en innvendig bod. Begge soverommene er av god størrelse, har plass til stor seng, nattbord og ellers ønsket møblering. Ett av soverommene har en plassbygd sengeplass, som bidrar til økt oppbevaringsmuligheter og luftig romfølelse. Badet er av lyse fliser på veggen og mørke fliser på veggen. Her er opplegg for vaskemaskin, gulvmontert toalett og benkeskap med servant. Første etasje (U. etasje): Boligens underetasje inneholder en stor og lys stue, et bad, en innvendig bod og ett kjøkken. Stuen er av god størrelse, godt belyst og har plass til ønsket møblering. Kjøkkenet er heller intet unntak og har sin naturlige plass fordelt i fra stue- og spisegruppen. Her er god plass til flere operasjoner samtidig som en holder samtalen gående. Kjøkkenet har hvite profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask, og inneholder integrerte hvitevarer som keramisk platetopp, steikeovn og kjøleskap. Badet er av god størrelse, har lyse fliser på både gulv og vegger og inneholder vegghengt toalett, benkeskap med servant og dusjdører i glass.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Drenering: Totalvurdering: Drenering er fra byggeåret og med bakgrunn i alder kan det ikke gis noen garanti for dreneringens tilstand. Anbefalte tiltak: Taknedløp bør etableres med utkast sammen med godt fall på terreng, eller ført i et lukket avløpsanlegg, slik at takvannet kontrollert blir ført bort fra bygningen. Rom under terreng: Totalvurdering: Fuktmålinger viser et fuktinnhold opp i mot faren for en skadeutvikling i form av sopp-/råteskader. Anbefalte tiltak: Anbefaler åpning av vegger og terreng i hybeldel for ytterligere kartlegging. Vinduer og dører: Totalvurdering: Vinduer mot bakside fremstår i god stand (TG 1). Øvrige vinduer og entrédør bærer preg av eldre/slitasje (TG 2) Anbefalte tiltak: Anbefaler utskifting av eldre vinduer og entrédør. Yttervegger: Totalvurdering: Bører stedvis preg av elde/slitasje. Se ellers overnevnte. TG 2 pga alder/slitasje. Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder/slitasje: Nederste kledningsbord bør demonteres og tilpasses bedre ned mot terreng. Videre bør det monteres musebørste. Skadede kledningsbord skiftes ut. Loft (konstruksjonsoppbygging): Totalvurdering: Se overnevnte. De avdekkede forhold må sees i sammenheng med taktekking og gjennomføringer i taket. Anbefalte tiltak: Anbefaler å innhente skadedyrselskap for kartlegging av aktivitet fra borebiller/mit samt behandling av dette. Videre bør det gjennomføres kontroll av gjennomføringer i tak for evt utettheter. Taktekking: Totalvurdering: Fremstår med slit/elde. Grunnet alder og tilstand bør det vurderes utskifting/oppgradering i nær fremtid. TG 2 pga alder/slitasje. Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder/slitasje: Anbefaler en full taksjekk for vurdering av tilstand på undertak og gjennomføringer. Det bør påregnes oppgraderinger Utstyr på tak: Totalvurdering: Se overnevnte. Anbefalte tiltak: Snøfanger må etableres for god personsikkerhet. Forskriftsmessig adkomst for feier må etableres. Etasjeskille og gulv på grunn: Totalvurdering: Registrerte skjevheter i boligen. Det ble ikke avdekket vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative konsekvenser. Viktig å merke seg at etasjeskillere i eldre boliger ikke nødvendigvis tilfredsstiller dagens krav til stivhet da disse er bygget etter eldre forskrifter. TG 2 pga alder. Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder: Ingen umiddelbare behov for utbedringer Ildsted/Skorstein: Totalvurdering: Pipe og ildsted er kun visuelt vurdert og ikke røyktrykkprøvd eller kamerakontrollert ved besiktigelsen. Undertegnede har ikke spesiell kompetanse vedr. vurdering av piper og ildsteders forskriftsmessige tilstand. For detaljert informasjon og krav anbefales kontakt med lokalt brann- og feievesen. TG 2 pga alder. Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder: For detaljert informasjon og krav anbefales kontakt med lokalt brann- og feievesen. Trapp: Totalvurdering: Trappen er bygget etter eldre krav. TG 2 pga utidsmessighet. Anbefalte tiltak: TG 2 pga utidsmessighet: Anbefaler montering av håndløper på vegg samt økning av høyde på rekkverk. Videre bør rekkverk utformes slik at åpninger er under 10cm. Avløpsrør: Totalvurdering Ukjent alder på rør. For vurdering av riktig teknisk tilstand anbefales dette utført av rørlegger. Anbefalte tiltak: Anbefaler kontroll fra rørlegger. Vannledninger: Totalvurdering: Ikke registrert lekkasjer. TG 2 pga avvik knyttet til tilkobling under vask på kjøkken i 2.etg. Anbefalte tiltak: TG 2 pga avvik knyttet til tilkobling under vask på kjøkke Elektrisk: Totalvurdering: El-anlegg er ikke vurdert utover overnevnte i denne rapporten da dette krever spesialkompetanse og autorisasjon. Det mangler dokumentasjon på el-anlegg i hybeldel i u.etg. Anbefalte tiltak: Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Våtrom: Bad u.etg: Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll. TG 2 pga alder. Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga alder: Fungerer med dagens tilstand. Våtrom: Bad 2.etg: Totalvurdering overflater: Dels svake fallforhold. Ellers normal bruksslitasje. Anbefalte tiltak overflater: Det anbefales å installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann. Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga alder. Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Det anbefales å installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann. Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Mangler mekanisk avtrekk. Ellers norn?alt god stand. Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: Det anbefales å etablere mekanisk avtrekk. Forhold som har fått TG3: Øvrig: Bod/sportsbod: Totalvurdering: Det registreres fuktskader i taket Utbedringskostnader: 10 000 - 50 000 Anbefalte tiltak: Taket må renoveres

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Diverse
  Underetasjen har i dag blitt brukt til utleie via Airbnb.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 750 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  143 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 750 000))

  159 892 (Omkostninger totalt)

  5 909 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Gulvvarme i badene, samt stue/kjøkken i underetasje. Peisovn i stue i 1. etg. Ellers elektrisk

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  20411

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  1156230

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4162428

  Formuesverdi sekundær år
  2021

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/165/1118: 10.04.2006 - Dokumentnr: 194904 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4601 Gnr:165 Bnr:797
  01.01.2020 - Dokumentnr: 141406 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:165 Bnr:1118


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest vedrørende sammenslåing av bolig, datert 11.01.1991. Det foreligger ferdigattest vedrørende bruksendring av bolig, datert 11.06.2015. Det foreligger ferdigattest vedrørende fasadeendring av bolig, datert 13.05.2015.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Eiendommen har tilkomst via kommunal veg.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 7340000 Plannavn: BERGENHUS. DEL AV GNR 165,NØSTET - VERFTET - KLOSTERET Ikrafttrådt: 28.06.1993 Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen): PlanID: 7340000 Reguleringsformål: Boliger Dekningsgrad: 100% PlanID: 7340000 Reguleringsformål: Gatetun Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen): PlanID: 7340000 Reguleringsformål: Bevaringsområder Dekningsgrad: 100% Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Byfortettingssone Dekningsgrad: 100% Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Trehusbebyggelse fra Nordnes til Sydnes Dekningsgrad: 100% PlanID: 65270000 Beskrivelse: Historisk sentrum Dekningsgrad: 100% Hensynssoner Båndlegging i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Båndlagt etter lov om kulturminner Dekningsgrad: 100% Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone Dekningsgrad: 100% PlanID: 65270000 Beskrivelse: Brannsmitte Dekningsgrad: 100% Bestemmelsesområder i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Bestemmelsehjemmel: 5 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav Dekningsgrad: 100,0 % Kommunedelplan(er): PlanID: 15780000 Plannavn: BERGENHUS. KPD SENTRUM Ikrafttrådt: 10.12.2001 Arealformål i kommunedelplan: PlanID: 15780000 Arealformål: Boligområder Dekningsgrad: 100% Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 60890000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 165 BNR 838, KVARTAL NØSTEGATEN PlanID: 60370000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 165 BNR 1000 MFL., JONSVOLLSKVARTALET PlanID: 18740000 Plannavn: BERGENHUS. KDP BERGEN HAVN PlanID: 15290000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 164 OG 165, DOKKEN - NØSTEBUKTEN PlanID: 10330000 Plannavn: BERGENHUS. NØSTET - VESTRE NORDNES PlanID: 9910101 Plannavn: BERGENHUS. PARKERINGSANLEGG OG VEGTUNNEL UNDER KLOSTERET PlanID: 8250000 Plannavn: BERGENHUS. KLOSTERKVARTALET KLOSTERGATEN - VESTRE MURALLMENNINGEN PlanID: 8240000 Plannavn: BERGENHUS. BETLEHEMSKVARTALET, ST. HANSSTREDET - VESTRE MURALLMENNINGEN - SKOTTEGATEN - CLAUS FRIMANNS GATE Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: 165/803 - Påbygg - Enebolig - Igangsettingstillatelse - 23.02.2023 Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 750 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  143 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 750 000))

  159 892 (Omkostninger totalt)

  5 909 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  159892

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger/overtagelse kr 2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 990,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 26 985,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket. Alle beløp er inkl. mva. 

Morten Christoffer Tøsdal

Megler

Morten Christoffer Tøsdal

98 22 06 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev