aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Fabian Haukedal gleden av å presentere Stølegaten 10B.
Aktiv eiendomsmegling v/ Fabian Haukedal gleden av å presentere Stølegaten 10B.

BERGEN Stølegaten 10B

Sandviken| Moderne utført selveierleilighet over to plan i et meget populært område. Nærhet til "alt"!

 • kr 3 990 000
 • BRA 82 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 3 990 000
 • Omkostningerkr 112 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 102 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1850
 • Soverom1
 • ArealP-rom 78 m²
 • Felleskostnaderkr 350
 • Tomt72.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   112 792,- (Omkostninger totalt)   4 102 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning | Stølegaten 10B
Aktiv eiendomsmegling v/ Fabian Haukedal har gleden av å presentere Stølegaten 10B. Leiligheten ligger i et svært attraktivt nabolag med masse historie i gatene og en god atmosfære året rundt. Ønsker du å bo sentralt med gangavstand til "alt" - så er gjerne dette leiligheten for deg!
 • Praktisk planløsning over to plan
 • Soverom av god størrelse
 • Vann- og avløpsrør fra 2004-2006
 • Fasaden er nylig renovert
 • Felles bakgård
 • Alt av daglige fasiliteter og servicetilbud i umiddelbar nærhet
 • Flere flotte turområder like utenfor boligen Leiligheten går over to plan og følgende rom er inkludert i P-rom: U.etg: stue, bad, vaskerom, omkledningsrom og kontor. 1.etg: entré, trapperom/stue, kjøkken og soverom. Hjertelig velkommen på visning - husk å melde deg på!
 • Innbydende stue målt til 17 kvm.
  • Tomt
   72.5m²

   Beskrivelse av tomt
   Bygningsmassen opptar store deler av eiendommen. Liten koselig felles bakgård!

   Beliggenhet
   Boligen har en flott beliggenhet i et av Sandvikens mest populære boligområder! Her kan du bo i rolige omgivelser med kun 10 minutters gange til sentrumskjernen og alle fasiliteter det byr på. Dagligvarebutikken Meny Støletorget ligger like ved leiligheten. Her finner du også apotek, café og døgnåpen 7-Eleven. Dette gjør hverdagshandelen enkel. Kiwi Birkebeinersenteret og Joker Sandviken er også like i nærheten. Det er flere barnehager og skoler i nærområdet: Skoler: - Krohnengen skole (1-7 klasse) - Christi Krybbe skole (1-7 klasse) - Eventyrskogen skole (1-4 kl.) - Rothaugen skole (8-10 klasse) - Danielsen Ungdomsskole Bergen (8-10 kl.) - Bergen katedralskole - Danielsen videregående skole Barnehager: - Kidsa Ladegården (1-6 år) - Sandviken barnehage (3-6 år) - Mulesvingen barnehage (0-6 år) For studenten er det kort vei til alle studieinstitusjoner, som blant annet NHH og NLA Høgskolen, samt UiB, Handelshøyskolen BI og Høyskolen på Vestlandet. For den turglade er det et flust av muligheter. Fjellveien kan by på spaser-, eller joggeturer, Stoltzekleiven på utfordring med fantastisk utsikt som belønning og Fløibanen koselige søndagsturer. Det er flere flotte parkområder like i nærheten, som Meyermarken og Skansedammen. Parkene er et yndet område for naboer, venner og kjente å hygge seg sommer som vinter. Parkene er perfekt for blant annet grilling, ballspill og avslapping på late sommerdager, eller aking og skøyting på vinterstid. Treningssenteret Nr. 1 Fitness Sandviken og CrossFit Bryggen ligger en liten spasertur unna. Nærmeste busstopp er Helgesens gate og Bryggen, herifra kan du ta ruter som tar deg i alle retninger. Det er kortvei til Festplassen hvor du kan ta Bybanen mot Flesland og Fyllingsdalen.

   Adkomst
   Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

   Bebyggelse
   Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

   Byggemåte
   Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen: Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og glasert takstein. Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Etasjeskiller: Av trebjelkelag. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet Avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Yttervegger Avvik: Murpussen/utvendige fasader fremstod i ok stand alder tatt i betraktning, det må allikevel påregnes jevnlig vedlikehold av denne type murfasader og yttervegger. Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak Avvik: Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte. Våtrom Overflate vegger og himling Avvik: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Våtrom Overflate gulv Avvik: Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket Varmtvannsbereder Avvik: Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling. Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

   Innhold
   Areal og fordeling pr etasje U.etg: 37 kvm BRA / 37 kvm P-rom 1.etg: 45 kvm BRA / 41 kvm P-rom Leiligheten går over to plan og følgende rom er inkludert i P-rom: U.etg: Stue(14,9m²), bad(8,2m²), vaskerom(1,8m²), omkledningsrom(3m²), kontor(6,3m²) 1.etg: Entré(3,1m²), trapperom/stue(17,2m²), kjøkken(9,3m²), soverom(10,5m²). I tillegg medfølger 1 stk innvendig bod på ca. 3,8 kvm.

   Standard
   Student til høsten? Kanskje skal boligdrømmen din gå i oppfyllelse akkurat her? Aktiv Eiendomsmegling v/ Fabian har gleden av å presentere Stølegaten 10B! En praktfull og moderne leilighet i Sandviken tilknyttet alt i fra servicetilbud, skoler og Bergen sentrum for samtidig å være omringet av naturskjønne omgivelser. Leiligheten er lekkert utsmykket og inneholder blant annet et bad, et soverom og to stuer! Samtlige rom står i stil med hverandre, har lyse delikate farger, et nydelig kjøkken og et flott laminatgulv! Dette er med andre ord en mulighet du absolutt ikke vil gå glipp av! Innvendige overflater Gulv: Entré, badet og vaskerommet har flislagte gulv, resterende rom har parkettgulv. Vegger: Badet og vaskerommet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Entré: Lys og trivelig entré med god plass til å henge fra seg ytterklær og sette fra seg sko. Stue: Boligen har to stuer, en i underetasjen og en i første etasje. Stuens størrelse gir god mulighet til å innrede stuen med både tv- og spisestue. Kjøkken: Lys og moderne kjøkkeninnredning med slette fronter og heltre benkeplate. Over benkeplaten er det benyttet malte flater. Integrerte hvitevarer er gassplatetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Det er god skap- og benkplass for matlaging og lagring. Soverom: Leiligheten har et godkjent soverom i første etasje. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord og en garderobeløsning. Kontoret i under etasjen har blitt brukt som soverom, men er ikke godkjent som et soverom. Bad: Delikat helfliset bad med varmekabler i gulv. Badet inneholder vegghengt toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, badekar, dusjdør i klart glass. Vaskerom: Leiligheten har et praktisk vaskerom som inneholder opplegg for vaskemaskin og fordelerskap til rørsystemet. Andre opplysninger: - Sikringsskapet er montert i stuen og inneholder automatsikringer. - Boligen har sluk og avløpsrør av plast. Det er benyttet rør-i-rør til vannforsyningsrør. Opplysninger fra hjemmelshaver: - Montert nye vannrør i leiligheten og nye avløpsrør i 2004-2006. - Nytt elanlegg i 2004-2007. - Vinduene er fra 2006. - Antatt oppussing av våtrom i 2006/2008. - Overflatene er fra 2006. - Kjøkkeninnredning fra 2006.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   TV/Internett/bredbånd
   Kjøper må selv tegne abonnement for TV og internett.

   Parkering
   Gateparkering etter gjeldende bestemmelser (sone 7).

   Radonmåling
   Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

   Diverse
   Følgende hvitevarer medfølger i handelen: Hvitevarer på kjøkkenet. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Det gjøres oppmerksom på at soverom i underetasje er innredet og brukt som soverom, men er på byggetegninger mottatt fra Bergen kommune betegnet som en "sportsbod". Det gjøres oppmerksom på at bruksendring av rom er søknadspliktig. Det er i dette tilfelle ikke omsøkt.

   Prisantydning inkl. omkostninger
   3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   112 792,- (Omkostninger totalt)   4 102 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
   - Varmekabler i underetasjen - Varmepumpe i 1.etasje

   Info strømforbruk
   Selger opplyser at strømregning er ca. 1500 kr per måned.

   Energiklasse
   E

  • Kommunale avgifter
   14402

   Kommunale avgifter år
   2023

   Info kommunale avgifter
   De kommunale avgiftene dekker vann, avløp, feiing, renovasjonsgebyr og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

   Info om eiendomsskatt
   Inkludert i kommunale avgifter.

   Formuesverdi primær
   1103809

   Formuesverdi primær år
   2021

   Formuesverdi sekundær
   3973711

   Formuesverdi sekundær år
   2021

   Info formuesverdi
   Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

   Andre utgifter
   Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

   Tilbud lånefinansiering
   Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

   Sameiebrøk
   1/2

   Felleskostnader pr. mnd
   350

   Felleskostnader inkluderer
   Felleskostnader dekker kun felles byggforsikring.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
   På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/167/958/1: 30.05.1953 - Dokumentnr: 3766 - Bestemmelse om kloakkledn Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
   fellesledninger m.v.
   Overført fra: Knr:4601 Gnr:167 Bnr:958
   Gjelder denne registerenheten med flere
   23.09.2016 - Dokumentnr: 867287 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
   Snr: 1
   Formål: Bolig
   Sameiebrøk: 1/2


   Ferdigattest/brukstillatelse
   Det finnes ingen ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det foreligger en attest fra Bergen kommune på at det er installert 2 wc og 1 stk bad, datert 02.10.1954. Kommunen har gitt tillatelse til tiltak med ansvarsrett vedrørende bruksendring forretning/salgslokaler datert 04.05.2016, samt tillatelse til tiltak vedrørende fasadeendring bolig (altan 7 kvm. med rømningsvei på fasade mot bakgård) datert 28.01.2008. Det ble den 08.04.2020 gitt avslag på søknad om ferdigattest vedrørende bruksendring fra forretning/salgslokaler. Årsaken til dette er at kommunen ikke har mottatt etterspurt kontrollerklæring for våtrom. Nåværende eier har vært i dialog med arkitekt og kontrollerklæring for våtrom skal foreligge nå. Nåværende eier skal sammen med arkitekt søke på nytt om ferdigattest. Det forventes at denne foreligger før overtagelse.

   Vei, vann og avløp
   Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Det er solidarisk vedlikeholdsplikt for vann- og avløpsledninger.

   Regulerings- og arealplanner
   Eiendommen er ikke regulert. I henhold til kommuneplanen er eiendommen avsatt til byfortettingssone i følge Bergen kommune. Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom PlanID: 5200001 Plannavn: BERGENHUS. HENRIK WERGELANDS GATE, KVARTAL H Ikrafttrådt: 18.02.1983 Kommuneplan PlanID: 65270000 Arealformål: 1130 - sentrumsformål Beskrivelse: Byfortettningssone Dekningsgrad: 100% Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen PlanID: 65270000 Hensynssonenavn: H570_2 Beskrivelse: Øvregaten/Steinkjelleren Dekningsgrad: 100% Hensynssonenavn: H570_7 Beskrivelse: Historisk sentrum Dekningsgrad: 100% Hensynssonenavn: H570_2 Beskrivelse: Middelalder bykjernen Dekningsgrad: 100% Hensynssoner Båndlegging i kommuneplanen PlanID: 65270000 Bestemmelsehjemmel: 5 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav Dekningsgrad: 100% Kommunedelplan PlanID: 15750000 Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD Ikrafttred: 19.02.2001 Dekningsgrad: 100% Arealformål i kommuneplanen PlanID: 15750000 Arealformål: 190 - Annet byggeområde Dekningsgrad: 100% Restriksjonsområder i kommunedelplan PlanID: 15750000 Arealformål: 499 - Annen restriksjon Dekningsgrad: 100% Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 5200000 Plannavn: BERGENHUS. FJELLSIDEN NORD STRØK 37, 38 OG 39 PlanID: 16040000 Plannavn: BERGENHUS. VÅGEN, KAIENE OG BRYGGEN PlanID: 5380000 Plannavn: BERGENHUS. STØLEN/LADEGÅRDEN/ROTHAUGEN PlanID: 65360000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 167 BNR 1545 MFL., ØVREGATEN PlanID: 17490000 Plannavn: BERGENHUS. SENTRUM ØST, FJELLSIDEN, PARKERINGSANLEGG PlanID: 5200100 Plannavn: BERGENHUS. STRØK 37, 38 OG 39, STØLEGATEN 13B, 15 OG 17 Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen Eiendom: 167/1745 Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg. Saksnr: 202121389 Andre opplysninger: - Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

   Adgang til utleie
   Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

   Verneklasse/sefrak
   Det gjøres oppmerksom på at er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Kommunen har opplyst at bygget er automatisk fredet.

   Legalpant
   De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

   Kommentar bo- og driveplikt
   Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

   Kommentar konsesjon
   Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

   Kommentar odelsrett
   Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

   Budgivning
   Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

   Omk. Kjøper beskrivelse
   3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   112 792,- (Omkostninger totalt)   4 102 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

   Omk. kjøper beløp
   112792

   Betalingsbetingelser
   Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

   Hvitvaskingsreglene
   Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

   Personopplysningsloven
   Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

   Boligselgerforsikring
   Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

   Boligkjøperforsikring
   Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

   Meglers vederlag
   Følgende er avtalt om meglers vederlag: Vederlag: 50 000,- Grunnpakke: 15 000,- Markedspakke: 19 900,- Oppgjørsgebyr: 6 990,- Overtagelse: 2 500,- Tilrettelegging: 14 990,- Visninger: 2 500,-

  Fabian Haukedal

  Megler

  Fabian Haukedal

  90 63 57 28

  Send e-post

  Start reisen til ditt nye hjem

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev