aktiv-eiendomsmegling
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Storetveitvegen 20!

BERGEN Storetveitvegen 20

Flott 3-roms leilighet med sentral beliggenhet! Altan | Muligheter for et ekstra soverom | Tilleggsareal på loft

 • kr 4 990 000
 • BRA 79 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 990 000
 • Omkostningerkr 137 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 127 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 937
 • Soverom2
 • ArealP-rom 79 m²
 • Felleskostnaderkr 2 000
 • Tomt334.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,00))   137 792,- (Omkostninger totalt)   5 127 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Storetveitvegen 20! Dette er en flott 3-roms leilighet med sentral beliggenhet på Wergeland. Leiligheten er opprinnelig en 4-roms leilighet. Selger har fjernet en vegg for å få større stue, men ønsker man et ekstra soverom kan man tilbakeføre dette. Leiligheten ligger i byggets 3.etasje og inneholder stue, kjøkken, 2 soverom, bad, entrè/gang og vaskerom. - Tilhørende leiligheten medfølger det et tilleggsareal på loftet. Målbart areal er på 88,1 m² i flg fremlagte målinger. - Yttertak skiftet i 2022 i regi av sameiet - Sørøstvendt altan på ca. 4,5 m² - Kort vei til bybanestopp, dagligvarebutikk, treningssenter, spisesteder, studiesteder og turområder Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

Storetveitvegen 20, Vestland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  3. etasje: 79 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 79 kvm Bad, Stue, Kjøkken, 2 soverom, Entré/gang, Vaskerom  Tomt
  334.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Bygget opptar storparten av tomten. Bakgård tilknyttet eiendommen.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger fint til på Wergeland med kort vei til de fleste hverdagsbehov. Her er kort gangavstand til bybanestoppene på både Wergeland og ved Sletten senter. Bybanen tar deg enkelt til sentrum eller sørover mot Lagunen og Flesland. Den daglige handelen kan utføres på Rema 1000 Wergeland (søndagsåpen), Bunnpris Sletten eller Meny Sletten. Sletten senter har også et utvalg butikker med bl. a. Vinmonopol, apotek, sportsbutikk, fargehandel m.m. Nærområdet byr også på flere restauranter som Stefano, Isushi, Nawabs m.m. Sats Wergeland ligger i få minutters gangavstand. Barneskole og barnehager finner man også i nærområdet. Idyllisk tur- og rekreasjonsområde rundt Tveitevannet. Beliggenheten er også et godt utgangspunkt for brattere turer til Landåsfjellet, Ulriken og Løvstakken.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et etablert boligområde med samme type bebyggelse. Eneboliger, rekkehus, næringsbygg og flermannsboliger i området.

  Byggemåte
  Bygget er fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av tre. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, fasadene er pusset og malt. Felles trapperom, støpt trapper. Saltak-konstruksjon av tresperr med sutaksbord, utvendig tekket med takstein, yttertaket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført i henhold til datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av faglært. Skiftet servant og rør på bad. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Ja. Har skiftet rør og sluk på vask (servant på bad). Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? - Ja. I kjeller kan det bli litt fukt, så avfukter står på som tiltak. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av faglært. Taket ble nylig skiftet. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? - Ja. Utbygging generelt på Wergeland og Mindeområdet. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? - Ja, Seksjon 6 har vist interesse for å kjøpe halve loft lokalisert over deres leilighet. Tilleggskommentar: Alle spotter er nylig skiftet fra Halogen til LED. Leiligheten er malt og det er lagt nye lister. På kjøkkenet er alt nytt, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin, induksjon. Kjøpt nytt på Elkjøp i 2022. Rør på bad og kjøkken er skiftet ut med nyere og bedre rør m.m For ytterligere informasjon se vedlagt egenerklæringsskjema.

  Innhold
  AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Storetveitvegen 20! Dette er en flott 3-roms leilighet med sentral beliggenhet på Wergeland. Leiligheten er opprinnelig en 4-roms leilighet. Selger har fjernet en vegg for å få større stue, men ønsker man et ekstra soverom kan man tilbakeføre dette. Leiligheten ligger i byggets 3.etasje og inneholder Stue, kjøkken, 2 soverom, bad, entrè/gang og vaskerom. Fra hovedsoverommet er det utgang til en hyggelig altan hvor man kan nyte fine sommerdager. I entreen er det god plass til å henge av seg yttertøy og sette fra seg sko. Leiligheten har en åpen stue- og kjøkkenløsning som gir maksimal utnyttelse av arealet. Her er det god plass til både sitte- og spisegruppe. Det er godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater i rommet. Fra både sofa og spisegruppe kan man nyte nydelig utsikt mot byfjellene og solnedgangen over Askøy. Kjøkkenet har godt med både skap- og benkeplass og inneholder kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter, nedfelt stål vaskebeslag, laminat benkeplate og fliser mellom overskap og benkeplater. Her er det også induksjonsplatetopp, innebygd mikrobølgeovn og stekeovn, samt integrert oppvaskmaskin og kombiskap. Leiligheten har to soverom. Hovedsoverommet er romslig og gir god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement som nattbord og kommode. Her er det også plass til et garderobeskap. Fra hovedsoverommet er det utgang til en hyggelig altan med plass til sittegruppe. Altanen er sørøstvendt. Det andre soverommet er også av god størrelse og passer fint til gjesterom, barnerom eller hjemmekontor om man har behov for det. Badet er helfliset og inneholder dusjnisje med dører, toalett og helstøpt servant. Her er det også badromsmøbler med slette fronter, samt speil og lys over servant. Badet har varmekabler i gulv. Leiligheten har også et separat vaskerom som inneholder utslagsvask i stål og opplegg til vaskemaskin. Her er det også varmekabler i gulv. Tilhørende leiligheten medfølger det et tilleggsareal på loftet. Målbart areal er på 88,1 m² i flg fremlagte målinger. Velkommen til en hyggelig visning!

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2 - Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Vinduer: Det er avvik: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Tiltak: Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer. Vinduer er eldre og utskiftning av disse nærmer seg. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Noe slitt dekke og gelender til gjerde på altan. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Lokal utbedring av avik. Innvendig > Overflater: Det er avvik: Malte fliser er noe malingslitt på overflater. Det er mellomrom mellom noe gulvbord. Tiltak: Maling av overflater. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Innvendig > Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlig. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe på tørkeloft. Tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det er avvik: Det er slitasje og små sår på flere dører. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Lokal utbedring av avvik. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er avvik: Det er hull på vegger etter oppheng, tettet. Tiltak: Lokal utbedring av avvik. Undersøke og tilse at disse forblir tette. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er litt motfall under baderomsmøbler og ved toalett. Det er malte fliser, noe slitt maling på gulv. Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Overflater må utbedres eller skiftes. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er ikke dokumentasjon på membran om er brukt på gulvet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunkt for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Innhente dokumentasjon om mulig. Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Det er avvik: Det er ikke påført våtromsmaling på overflater. Tiltak: Våtromsmlaing må påføres vegger og himlinger for å tilfredstille forskrift til våtrom. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av dette. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er ikke dokumentasjon på membran om er brukt på gulvet. Tiltak: Innhente dokumentasjon om mulig. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er avvik: Små sår på benkeplater. Noe slitt. Litt slitt skrog under vask. Slitt benkeplate ved vask og oppvaskmaskin. Tiltak: Lokal utbedring av avvik. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det er avvik: Det mangler svettdekke i skapet. Tiltak: Sette inn beskyttelses deksel i skapet. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter dagens gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap i røminingstrapp. Automatsikringer. 6 kurser: 3 X 16 amp 3 X 15 amp. Felles skap med nabo. Inntaksikringer i trapperom til rømming. Det er blitt skiftet spotter til ledlys i hele leiligheten. Tilstandsgrad satt pga manglende, eller feil kursbeskrivelse i skapet. Forhold som har fått TG2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Dører: Det er avvik: Det er litt små sår og hakk i ytterdøren til leiligheten. Alder på ytterdører er ukjent. Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak er nødvendig.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger ikke parkering. Parkering i offentlig gate etter områdets bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,00))   137 792,- (Omkostninger totalt)   5 127 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad og vaskerom.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  7687

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  923553

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3324789

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  80/650

  Felleskostnader pr. mnd
  2000

  Felleskostnader inkluderer
  Felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal

  Om sameiet
  Leiligheten er tilknyttet Sameiet Storetveitveien 20. Det foreligger ikke regnskap. Styret er i prosess med å bytte forretningsfører for sameiet. BOB vil overta og skape regnskap for 2022 og 2023. Dette er foreløpig ikke klart.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Det foreligger ikke regnskap. Styret er i prosess med å bytte forretningsfører for sameiet. BOB vil overta og skape regnskap for 2022 og 2023. Dette er foreløpig ikke klart.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet har ingen fellesgjeld.

  Sameiets forsikringsselskap
  LY Forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tilltatt.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/13/565/5: 15.04.1939 - Dokumentnr: 301517 - Erklæring/avtale FORBUD MOT KONKURRERENDE VIRKSOMHET Overført fra: Knr:4601 Gnr:13 Bnr:565 Gjelder denne registerenheten med flere 08.05.1939 - Dokumentnr: 301915 - Erklæring/avtale ANG. OPPFØRELSE AV EN FELLES BRANNVEGG MELLOM BNR. 543 OG 565 Overført fra: Knr:4601 Gnr:13 Bnr:565 Gjelder denne registerenheten med flere 29.05.1953 - Dokumentnr: 303964 - Bestemmelse om vannledn. Overført fra: Knr:4601 Gnr:13 Bnr:565 Gjelder denne registerenheten med flere 16.08.2002 - Dokumentnr: 25385 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 5 Formål: Bolig Sameiebrøk: 80/650 Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1 og 2 20.03.1939 - Dokumentnr: 301167 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:13 Bnr:33 Overført fra: Knr:4601 Gnr:13 Bnr:565 09.09.2011 - Dokumentnr: 721700 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:13 Bnr:575

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 26.06.1941. Dokumentet kan ses hos megler. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Leilighetens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger. Det er tatt bort et soverom i stue. Tilhørende leiligheten medfølger det et tilleggsareal på loftet. Målbart areal er på 88,1 m² i flg fremlagte målinger. Loftet er pr. dags dato festet som tilleggsareal på seksjon 1 og 2 og gjenspeiler ikke de faktiske eierforhold i offentlige dokumenter. Sameiet ønsker en reseksjonering slik dette blir formelt riktig. Sameiet er positiv til at seksjonering av loftet fra seksjon 1 og 2 til denne aktuelle seksjonen kan skje, så lenge det ikke påløper kostnader til resten av sameierene som følge av dette. Ved reseksjonering vil eierbrøken bli 240/650. Ved en eventuell reseksjonering er det kjøper som påtar seg kostnader og risiko.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Tilknyttet offentlig vei. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til bebyggelse ihht. reguleringsplan på grunn. PlanID: 30010000 Plannavn: ÅRSTAD/FANA. MINDEREGULERINGEN Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 13.02.1920 Dekningsgrad: 97,8 % Reguleringsplaner under arbeid: PlanID: 65150000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 13 BNR 1132, SYKKELVEI FRA HAGERUPS VEI TIL MINDEMYREN Dekningsgrad: 8,3 % Status: Planforslag Vestland fylkeskommune har på vegne av Miljøløftet utarbeidet forslag til detaljreguleringsplan for sykkelvei med fortau langs Storetveitveien og Minde allé mellom Hagerups vei og Mindemyren. Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Wergelandsåsen-Storetveitåsen Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 26,2 % Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - Rød sone Dekningsgrad: 41,4 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 71200000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 15 BNR 163 MFL., NYHAUGEN Status: Planlegging igangsatt PlanID: 70540000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 15 BNR 422 MFL., NYHAUGEN BARNEHAGE Status: Planlegging igangsatt PlanID: 70230000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 13 BNR 69 MFL., WERGELANDSBAKKEN Status: Planlegging igangsatt PlanID: 65230000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 13 BNR 81 MFL., NYHAUGVEIEN Status: Planlegging igangsatt Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Konferer megler.

  Adgang til utleie
  Selveiet bolig kan fritt leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,00))   137 792,- (Omkostninger totalt)   5 127 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  137792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag kr 55 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- oppgjørshonorar kr 6900 ,-, visninger kr 2900, - og grunnpakke kr 13 000,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og grunnpakke.  Alle beløp er inkl. mva. 

Fredrik Tøsdal

Megler

Fredrik Tøsdal

93 02 14 97

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev