aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Strandgaten 204!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Strandgaten 204!

BERGEN Strandgaten 204

Lys og moderne 2-roms selveierleilighet med arealeffektiv planløsning og god standard! Gangavstand til "alt"!

 • kr 2 490 000
 • BRA 27 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 490 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 490 000
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1956
 • Soverom1
 • ArealP-rom 27 m²
 • Felleskostnaderkr 1 193
 • Tomt1 378.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 490 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,00))   75 292,- (Omkostninger totalt)   2 565 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Planløsning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Strandgaten 204! En lys og moderne 2-roms selveierleilighet med arealeffektiv planløsning og god standard. På Nordnes bor du perfekt til med få minutters gange til sentrum samtidig som du er omringet av det bedagelige livet mellom naturskjønne parker og det pulserende bylivet med alt av fasiliteter og servicetilbud. Litt om kvaliteter: - Arealeffektiv planløsning - Åpen stue - og kjøkkenløsning - Pent helfliset bad - Moderne kjøkken pusset opp i 2019 - Romslig soverom - Perfekt førstegangskjøp eller pendlerleilighet! - Kort vei til Høyskoler, Universitet og Sammen Studentsenter - Dagligvarebutikk i byggets 1.etasje. - Veldrevet sameie Velkommen til en hyggelig visning - husk påmelding hos megler!
Stuen lar seg enkelt innrede med både sofagruppe, TV-møbel og spisebord.

Strandgaten 204, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  3. etasje: 27 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 27 kvm Entré/stue/kjøkken(16,8m²), bad/vaskerom(3,7m²), soverom(6,1m²).  Tomt
  1378.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten består hovedsakelig av eiendommens bygningsmasse.

  Beliggenhet
  Eiendommen har svært sentral beliggenhet i et av byens mest attraktive boligstrøk på Nordnes. Her er du i et rolig og fredelig område samtidig som det kun er få minutters gange til Bergens hjerte, og alt av byens service- og kulturtilbud. Området kryr av koselige spisesteder, kaféer og spesialbutikker. Her er du med andre ord "midt i smørøyet". Like i nærheten finner du Nordnesparken og Nordnes sjøbad, hvor det på sommerstid er gode muligheter for en forfriskende dukkert. Det er heller ikke lange spaserturen til kulturhuset USF Verftet, som tilbyr uteservering og kulturarrangementer. Nordnes har et aktivt miljø for barn og voksne i alle aldre, og både Nordnesbanen og Nordneshallen benyttes flittig av beboerne i nærområdet. For de minste er det kort vei til Akvariet, Barnas Hus og Klosteret barnehage avdeling Kalmar. Kort vei til flere skoler og lekeplasser, som du finner på Klosteret. Byens utdanningsinstitusjoner ligger alle en spasertur unna, og det er kort vei til både buss og bybane. Bysykkelstativ finner du ved Nykirken kun minuttet fra gatedøren. Området er også i stor utvikling med opprusting av gatene i nærområdet og en rekke butikker, restauranter og servicetilbud bl.a. i Gågaten. Nærmeste dagligvarebutikk er Kiwi som ligger i samme bygg. Det er også kort gange til Rema 1000, Coop Extra og Bunnpris. Flotte tur- og rekreasjonsområder er heller ikke langt unna. Uansett årstid er Nordnesparken et yndet sted å spasere. Nordnes har også utallige flotte gater og trange smau som en kan oppdage. For den aktive og turglade er det kort vei til Byfjellene som byr på fine naturopplevelser, med variert og spennende turterreng. Om det er dårlig vær er det kort vei til treningsstudio. Om en ønsker litt ro og fred er det rikelig med små parker med benker og lekeplasser, hvor en enkelt finner roen.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av tilsvarende bebyggelse.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i pvckarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget. Opplysninger fra hjemmelshaver: - Laminatgulvene er fra 2014. - Taktekkingen ble skiftet i 2018. - Felles avløpsrør ble skiftet i 2018. - Baderomsinnredningen er fra 2018. - Pusset opp kjøkkeninnredningen i 2019.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Strandgaten 204! En lys og moderne 2-roms selveierleilighet med arealeffektiv planløsning og god standard. På Nordnes bor du perfekt til med få minutters gange til sentrum samtidig som du er omringet av det bedagelige livet mellom naturskjønne parker og det pulserende bylivet med alt av fasiliteter og servicetilbud. Alle flater er malt i behagelige delikate farger, gulvet er moderne, lyst laminatgulv i hele boligen forutenom på bad. Dette gir leiligheten et helhetlig og gjennomført preg. Planløsningen er smart, og leiligheten er godt utnyttet. Pent bad og kjøkken. Luftig entrè med plass til enkel oppbevaring av yttertøy og sko. I entrèen er det porttelefon som slipper inn gjester. Leiligheten har åpen stue- og kjøkkenløsning. Dette gir en god luftighet og flyt i rommet. Store vindusflater gir rikelig med lysinnslipp og en luftig atmosfære i tillegg til flott utsikt. Stuen lar seg enkelt innrede med både sofagruppe, TV-møbel og spisebord. Flott kjøkkeninnredning som ble pusset opp i 2019, bestående av slette hvite fronter og benkeplate av laminat med fliser på vegg over. Her er godt med skap - og benkeplass. Kjøkkenøyen skaper et naturlig skille mellom de ulike sonene, samtidig som man får ekstra oppbevaringsplass. Integrerte hvitevarer er platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Leilighetens soverom er lyst og luftig med plass til stor seng, nattbord og garderobeskap. Badet er pent helfliset og inneholder baderomsinnredning, toalett og dusjdører i klart glass. Badet har gulvvarme og opplegg for vaskemaskin.

  Standard
  Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har laminatgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Våtrom overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres WC og innvendige vann- og avløpsrør: Vannforsyningsrør er av eldre dato. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på vannforsyningsrørene. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Eiere i Sameiet Strandgaten 204 disponerer 11 parkerings plasser. Her er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder. Det kreves imidlertid at man har parkeringskort som man får utlevert av Sameiets styreformann. Ved siden av de 11 plassene leier Sameiet Strandgaten 204 også ut 16 parkeringsplasser. Ta kontakt med styreformann i sameiet for nærmere informasjon om ledige plasser og pris.

  Radonmåling
  Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Dersom en skal benytte vaskeri kommer vaskerikostnader på 300,- pr kvartal i tillegg til felleskostnadene. Høsten 2021 mottok styret tilsynsrapport fra heiskontrollen der det ble påpekt flere mangler som må utbedres. I disse utbedringene er tiltenkt å gjøres ila. 2023. Det er innhentet 2 tilbud for utbedring av mangler, ca. kostnad for utbedring vil være minimum kr. 500.000,-. Vedrørende finansiering av dette vil diskuteres/planegges på årsmøtet 14. juni.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 490 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,00))   75 292,- (Omkostninger totalt)   2 565 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  7810

  Info kommunale avgifter
  Inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.

  Formuesverdi primær
  586177

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  2227474

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 22.126,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på felleskostnader, kommunale avgifter og eiendomsskatt. Kostnader for strøm og innboforsikring er ikke hensyntatt.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  37/4674

  Felleskostnader pr. mnd
  1193

  Felleskostnader inkluderer
  internett, strøm Fellesområder, vaktmester fellesområder, forretningsfører, revisjon, forsikring bygg (huseier ? ikke innbo og løsøre), renhold fellesområder, vedlikeholdskostnader fellesområdet, heis, felles vedlikeholdsfond. Felleskostnadene betales kvartalsvis.

  Forkjøpsrett
  Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Sameiets forsikringsselskap
  Tryg

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Det er tillatt med husdyr. Naborettslige regler gjelder.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/165/75/44: 07.06.1952 - Dokumentnr: 4750 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om vann/kloakkledning Elektriske kraftlinjer Overført fra: Knr:1201 Gnr:165 Bnr:75 Snr:5 Gjelder denne registerenheten med flere 04.02.1958 - Dokumentnr: 1266 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v. Overført fra: Knr:1201 Gnr:165 Bnr:75 Snr:5 Gjelder denne registerenheten med flere 04.02.1958 - Dokumentnr: 1267 - Erklæring/avtale Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. innkjørsel Overført fra: Knr:1201 Gnr:165 Bnr:75 Snr:5 Gjelder denne registerenheten med flere 05.05.2003 - Dokumentnr: 13425 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere 05.05.2003 - Dokumentnr: 13425 - Resek/deling av seksjon Seksjon som deles: Snr: 5 Formål: Næring Sameiebrøk: 112/1000 Ny seksjon: Snr: 44 Formål: Bolig Sameiebrøk: 37/4674 05.05.2003 - Dokumentnr: 13425 - Resek/sammenslåing Sammenslått til: Snr: 39 Formål: Bolig Sameiebrøk: 38/4674 Sammenslått til: Snr: 40 Formål: Bolig Sameiebrøk: 39/4674 Sammenslått til: Snr: 41 Formål: Bolig Sameiebrøk: 38/4674 Sammenslått til: Snr: 42 Formål: Bolig Sameiebrøk: 54/4674 Sammenslått til: Snr: 43 Formål: Bolig Sameiebrøk: 36/4674 Sammenslått til: Snr: 44 Formål: Bolig Sameiebrøk: 37/4674 Sammenslått til: Snr: 45 Formål: Bolig Sameiebrøk: 34/4674 Sammenslått til: Snr: 46 Formål: Bolig Sameiebrøk: 41/4674 Sammenslått til: Snr: 47 Formål: Bolig Sameiebrøk: 35/4674 Sammenslått til: Snr: 48 Formål: Bolig Sameiebrøk: 40/4674 Sammenslått til: Snr: 49 Formål: Bolig Sameiebrøk: 35/4674 Sammenslått til: Snr: 50 Formål: Bolig Sameiebrøk: 44/4674 Sammenslått til: Snr: 51 Formål: Bolig Sameiebrøk: 38/4674 Sammenslått til: Snr: 52 Formål: Bolig Sameiebrøk: 35/4674 Sammenslåing av: Snr: 5 Formål: Næring Sameiebrøk: 112/4674 Sammenslåing av: Snr: 39 Formål: Bolig Sameiebrøk: 38/4674 Sammenslåing av: Snr: 40 Formål: Bolig Sameiebrøk: 39/4674 Sammenslåing av: Snr: 41 Formål: Bolig Sameiebrøk: 38/4674 Sammenslåing av: Snr: 42 Formål: Bolig Sameiebrøk: 54/4674 Sammenslåing av: Snr: 43 Formål: Bolig Sameiebrøk: 36/4674 Sammenslåing av: Snr: 44 Formål: Bolig Sameiebrøk: 37/4674 Sammenslåing av: Snr: 45 Formål: Bolig Sameiebrøk: 34/4674 Sammenslåing av: Snr: 46 Formål: Bolig Sameiebrøk: 41/4674 Sammenslåing av: Snr: 47 Formål: Bolig Sameiebrøk: 35/4674 Sammenslåing av: Snr: 48 Formål: Bolig Sameiebrøk: 40/4674 Sammenslåing av: Snr: 49 Formål: Bolig Sameiebrøk: 35/4674 Sammenslåing av: Snr: 50 Formål: Bolig Sameiebrøk: 44/4674 Sammenslåing av: Snr: 51 Formål: Bolig Sameiebrøk: 38/4674 Sammenslåing av: Snr: 52 Formål: Bolig Sameiebrøk: 35/4674

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for bruksendring blokk/bygård/terrassehus, datert 28.03.2003. Det foreligger ferdigattest for 6 etasjes kombinert forretnings - og boligbygg med 3 etasjes tilbygg i armert betong, datert 16.12.1959. Det foreligger attest for anmeldte varme - og ventilasjonsanlegget, datert 16.12.1959. Det foreligger ferdigattest for bruksendring forretning/salgslokaler datert 03.11.2006.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet o?entlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst via kommunal vei og privat vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: Bergenhus. Nordnes, østre del av Nordneshalvøya. PlanID: 10090000 Dekningsgrad: 99,2% Plannavn: Bergenhus. Strøket Nykirkeallmenningen - Tollbodallmenningen. PlanID: 4000000 Dekningsgrad: 0,8% Kommuneplan: Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018. PlanID: 65270000 Arealformål: Byfortettingssone 100% Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: 1944-omragdet 100% Historisk sentrum 100% Hensynssoner Båndlegging i kommuneplanen: Bagndlagt etter lov om kulturminner 100% Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Luftkvalitet - gul sone 100% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Vei støy - gul sone 2,8% Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: Vei støy - Rød sone 10,8% Bestemmelsesområder i kommuneplanen: Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav 100% Kommunedelplan(er): Plannavn: Bergenhus. KDP Sentrum PlanID: 15780000 Arealformål: Boligomragder 59,3%, Annet byggeomragde 40,7%, Fotgjengerstrøk < 0,1 % (0,0 m²). Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsomragde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas ag være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pag overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fag betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 490 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,00))   75 292,- (Omkostninger totalt)   2 565 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Stian Jakobsen

Megler

Stian Jakobsen

92 23 66 33

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev