aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Strimmelen 26!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Strimmelen 26!

BERGEN Strimmelen 26

Strøken 3-roms leilighet med solrik balkong og fin utsikt | Pusset opp i nyere tid | Attraktiv og sentral beliggenhet

 • kr 3 390 000
 • BRA 62 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 390 000
 • Omkostningerkr 19 009
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 581 233
 • EierformAndel
 • Byggeår1957
 • Soverom2
 • ArealP-rom 62 m²
 • Andel fellesgjeldkr 172 224
 • Felleskostnaderkr 5 678
 • Tomt41 767 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 3 390 000 (Prisantydning) 172 224 (Andel av fellesgjeld)   3 562 224 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 009 (Omkostninger totalt)   3 581 233 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten ha en god planløsning og inneholder: Gang (6,8m²), bad/vaskerom (4,1m²), soverom (8,1m²), soverom(10m²), stue (22,1m²), kjøkken (7,7m²)
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Strimmelen 26! Dette er en strøken 3-roms leilighet med sentral beliggenhet på Landås. Leiligheten ligger i høy 1.etasje og inneholder: Gang (6,8m²), bad/vaskerom (4,1m²), soverom (8,1m²), soverom (10m²), stue (22,1m²), kjøkken (7,7m²). Leiligheten er i nyere tid pusset opp med gode kvaliteter. Her kan man flytte rett inn! Verdt å nevne: - 2 soverom - Overbygget balkong på 9 m² med utsikt over Løvstakken - Kort gangavstand til bla. busstopp, dagligvarebutikk, turstier, Haukeland Universitetssykehus, Landåstorget - Ingen dok.avgift ved kjøp Hjertelig velkommen til visning - Husk påmelding hos megler!
Leiligheten er i nyere tid pusset opp med gode kvaliteter. Her kan man flytte rett inn!

Strimmelen 26, Vestland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 62 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 62 kvm Gang (6,8m²), bad/vaskerom (4,1m²), soverom (8,1m²), soverom (10m²), stue (22,1m²), kjøkken (7,7m²).  Tomt
  41767m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er felles for borettslaget. Tomten er opparbeidet med interne veier, grøntområder og diverse beplantning. Tomten til laget er festet.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et rolig, attraktivt og etablert boligområde på populære Landås. Det er kort vei til nærmeste dagligvarebutikken Rema 1000, og man bruker kun et par minutter ned til Landåstorget hvor man får tilgang på søndagsåpen dagligvarebutikk, bibliotek og spisesteder som blant annet San Marino. For ytterligere servicetilbud ligger leiligheten nær Sletten Senter hvor man har de fleste servicetilbud som blant annet Meny dagligvarehandel, Vinmonopol, frisør, lege, tannlege, blomsterbutikk, samt diverse klesbutikker. Det er meget god offentlig kommunikasjon med bybanestoppet på Sletten med endestopp på Bergen Flesland og Bergen sentrum. I tillegg til bybanestoppet går busslinje nr 12 like i nærheten av leiligheten, hvor du enkelt kommer deg til blant annet Haukeland Universitetssykehus og Bergen Sentrum. For aktive og turglade er det mange muligheter med blant annet Landåsfjellet like i nærheten. Herfra kan man gå videre til Baunehytten og mot Ulriken. Fysak, Turnkassen, og Bergenshallen kan by på varierte treningsmuligheter som ishall, klatrevegg, i tillegg til en rekke utendørs fotballbaner like ved. Store grøntarealer for rekreasjon finner man ved Tveitevannet med flotte stier rundt vannet.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Leiligheten ligger i et område med tilsvarende bebyggelse. Høy- og lavblokker i området.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Bergen Baderom Drift AS er en sentralgodkjent mesterbedrift som utfører totalrehabilitering av bad. - Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Totalrehabilitering av bad av faglært personell. - Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Rotter ved miljøstasjon. Det er satt ut rottegift av faglærte innenfor sanering. - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. I forbindelse med oppussing er det elektriske anlegget skiftet ut og satt inn nye kurser i sikringskapet. - Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. - Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Borettslaget leier inn fagpersoner på arbeid med utvendig fasade og skifting av vinduer. Her benyttes ulike aktører og firmaer som har vunnet eventuelle anbudsrunder. For ytterligere informasjon se vedlagt egenerklæringsskjema.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Strimmelen 26! Dette er en strøken 3-roms leilighet med sentral beliggenhet på Landås. Leiligheten ligger i høy 1.etasje og inneholder: Gang (6,8m²), bad/vaskerom (4,1m²), soverom (8,1m²), soverom(10m²), stue (22,1m²), kjøkken (7,7m²). Leiligheten er i nyere tid pusset opp med gode kvaliteter. Her kan man flytte rett inn! I leilighetens stue kan man enkelt innrede med både sitte- og spisegruppe. Det er meget godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater i rommet. I 2020 ble det lagt nytt gulv i stue og montert spotter. Fra stue er det utgang til en trivelig balkong. Balkongen måler 9 m² og her kan man nyte fine solskinnsdager med utsikt over blant annet Løvstakken. Balkongen er overbygget og kan således benyttes selv på gråværsdager. I stuen er det innebygd radiator under vinduet, med tilstrekkelige luftespalter for sirkulasjon av varme. Kjøkkenet som har godt med både skap- og benkeplass ble pusset opp i 2013. Kjøkkenet har innredning med slette fronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum og ventilator. Her er det også integrerte hvitevarer som induksjonsplatetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin samt kjøle- og fryseskap. Hvitevarer medfølger. Deler av benkeplaten kan benyttes som spiseplass for de raske måltidene. Som i stue, er det også her godt med naturlig lysinnslipp i rommet. Leiligheten har to soverom. Begge soverommene er av god størrelse og kan innredes med seng og tilhørende møblement som nattbord og kommode. Begge soverommene har praktiske garderobeskap som medfølger handelen. 2 stk vegghengt nattbord med lampe og usb-lading på hovedsoverommet medfølger også. Badet ble pusset opp i 2012 og inneholder vegghengt toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, skap over med speilfront, dusjdører i klart glass, opplegg for vaskemaskin og fordelerskap til rørsystemet. Badet er helfliset og har varme i gulv. Det er også elektrisk håndklevarmer på badet som gir deg den gode hotellfølelsen. Vaskemaskin medfølger ikke i handelen. I leilighetens entrè er det god plass til å henge av seg yttertøy og sette fra seg sko. For ytterligere oppbevaring disponerer leiligheten to boder i blokkens underetasje. Bodene måler henholdsvis 3,7 m² og 3,6 m². Oppgraderinger utført de siste årene: - Badet ble pusset opp i 2012. - Kjøkkenet ble pusset opp i 2013, samtidig ble det lagt opp ny el. kurs. - Lagt gulv i gangen i 2013. - Lagt nye gulv på ett soverom i 2018. - Lagt gulv i stuen og på ett soverom, lektet ut vegger samt senket himling og montert spotter i 2020. Samtidig ble det lagt opp nye el. kurser. - Flislagt på balkongen i 2020.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere slik de fremstod på befaringsdagen. Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere slik de fremstod på befaringsdagen. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Følgende medfølger handelen: Hovedsoverom: Alle garderobeskap, 2 stk vegghengt nattbord med lampe og usb-lading, pendellampe i tak. Soverom 2: Garderobeskap, 2 stk innebygd vitrineskap. Kjøkken: Alt av hvitevarer, 2 stk vegghengte oppslagstavler. I kjøle- og fryseskapet mangler nederste skuff i frys. Varmluftelementet i komfyrer fungerer ikke. Gang: Nøkkelskap, 2 stk Dropit-knagger. Stue: Vegghengt TV-benk, vegghengt vitrineskap, vegghengt Sony hjemmekino-anlegg.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  TV og internett er inkludert i felleskostnader.

  Parkering
  Det medfølger ikke fast parkeringsplass. Garasje og parkeringsplass tildeles etter venteliste. Borettslaget har seks ladestasjoner for elbil. Ta kontakt med styreleder dersom man har spørsmål rundt venteliste for parkeringsplass.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 390 000 (Prisantydning) 172 224 (Andel av fellesgjeld)   3 562 224 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 009 (Omkostninger totalt)   3 581 233 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming i leiligheten. Sentralvarme. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  unknown

 • Formuesverdi primær
  784439

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2823980

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  240

  Part.obl.nr.
  953008378

  Felleskostnader pr. mnd.
  5678

  Andel fellesgjeld
  172224

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-03T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  8699

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Strimmelen Borettslag

  Borettslagets org.nr
  953008378

  Om borettslaget
  Andelen er en del av borettslaget Strimmelen. Borettslaget består av 309 andeler og 30 hybler fordelt på tre 11-etasjers høyblokker, to 3-etasjers lavblokker og åtte 3-etasjers gavlhus.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Hentet fra generalforsamling 2023: Regnskapet er pr 31. desember 2022 gjort opp med et positivt resultat på kr 2 367 672,-. Borettslaget har pr 31. desember 2022 disponible midler på kr 2 478 215,-.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Total fellesgjeld for Strimmelen Borettslag pr. 04.08.2023: 51 211 566,00 Spesifikasjon av lån Bank: Husbanken Lånenr.: 13730921-20 Lånebeskrivelse: Husbanken, Annuitet, flytende rente Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 3,11% Andel av saldo 2 266,92 Innfrielsesdato: 31.12.2025 Bank: Handelsbanken Lånenr.: 95257358330 Lånebeskrivelse: Handelsbanken, Annuitetslån med flytende rente Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 4,99% Andel av saldo 169 957,68 Innfrielsesdato: 30.12.2038

  Sikringsordning fellesgjeld
  Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  7779301

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Styret har vedtatt forbud mot dyrehold. Likevel kan styret samtykke til at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen, datert 14.03.1960. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold: Sentralviftene på loftet har en bråkende gang og sjenerer leieboerne i øverste etasje. Slik ventilasjonsanlegget er lagt opp, må viftene være i gang hele døgnet. Viftene må anordnes slik at de ikke sjenerer. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

  Vei, vann og avløp
  Vei: Offentlig vei til eiendommen. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen har vannmåler Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: Årstad. Bergensdalens østlige del, Kolstien/Strimmelen. PlanID: 10610000 Dekningsgrad: 96% Plannavn: Årstad. Kolstien Gård. PlanID: 10750000 Dekningsgrad: 1,8% Plannan: Årstad. Gnr 161 Bnr 773, 795, 1151, 1152 og 726, Landås, Del av kolstien, Felt E. PlanID: 16400000 Dekningsgrad: 0,3% Reguleringsformål: Gangvei 0,3%, Turvei < 0,1 % (0,1 m²). Kommuneplan: Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018. PlanID: 65270000 Arealformål: Grønnstruktur 57,5%, Ytre fortettingssone 41,4%, Øvrig byggesone 1%. Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Landås 100% Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred 100% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Vei støy - gul sone 5,8% Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: Vei støy - Rød sone 3,1% Kommunedelplan(er): Friområder 57,6% Boligområder 42,4% Restriksjonsområder i kommunedelplan: Annen restriksjon 42,3 % Område unntatt fra rettsvirkning < 0,1 % (29,7 m²) Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom 161/1022 - Tilbygg Eiendom 161/1133 - Tilbygg Eiendom 161/1154 - Garasjehus anneks til bolig Eiendom 161/1195 - Underbygg Eiendom 161/1195 - Garasjehus anneks til bolig Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 390 000 (Prisantydning) 172 224 (Andel av fellesgjeld)   3 562 224 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 009 (Omkostninger totalt)   3 581 233 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  19009

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 10 990,- oppgjørshonorar kr 6900,- og visninger kr 2500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  44 990,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 43 790 ,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, markedspakke, oppgjør. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Stian Jakobsen

Megler

Stian Jakobsen

92 23 66 33

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev