aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Vestre Torggaten 12A! En sjarmerende 3-roms leilighet omringet av det beste kulturelle Bergen sentrum har å tilby. Her er kort vei til alt en måtte trenge.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Vestre Torggaten 12A! En sjarmerende 3-roms leilighet omringet av det beste kulturelle Bergen sentrum har å tilby. Her er kort vei til alt en måtte trenge.

BERGEN Vestre Torggaten 12A 41

Sjarmerende 3-roms leilighet over to plan midt i Bergen sentrum med gangavstand til alt! | Balkong med utsikt!

 • kr 4 690 000
 • BRA 64 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 690 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 749 601
 • EierformAndel
 • Byggeår2005
 • Soverom2
 • ArealP-rom 63 m²
 • Andel fellesgjeldkr 42 000
 • Felleskostnaderkr 4 639
 • Tomt1 151 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 690 000 (Prisantydning) 42 000 (Andel av fellesgjeld)   4 732 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 749 601 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Vestre Torggaten 12A! En sjarmerende 3-roms leilighet omringet av det beste kulturelle Bergen sentrum har å tilby. Her er kort vei til alt en måtte trenge. Leiligheten er over to plan i henholdsvis 5 og 6 etasje, har praktisk planløsning, parkett og en herlig balkong med god utsikt. Dette er med andre ord en leilighet du absolutt ikke vil gå glipp av! Litt om kvaliteter:
 • Sentral beliggenhet.
 • To plan.
 • Balkong med fin utsikt.
 • Heis.
 • Stor stue.
 • Parkett.
 • Gangavstand til "alt".
 • Kort vei til kollektivtransport.
 • Nærhet til fjell og natur. Velkommen til visning - husk påmelding hos megler!
 • Vestre Torggaten 12A 41, Vestland

  • Arealbeskrivelse
   Leilighet:
   Bruksareal
   5. etasje: 34 kvm
   6. etasje: 30 kvm
   Primærrom
   5. etasje: 33 kvm Gang (6,1m²), bad/vaskerom (4,1m²), soverom (8,9m²), soverom (9,5m²).
   6. etasje: 30 kvm Stue og kjøkken (29,7m²).
   Sekundærrom
   5. etasje: 1 kvm Kott under trapp (1m²).   Tomt
   1151m²

   Beskrivelse av tomt
   Tomten opptas for det meste av bygningsmassen. Beboerne disponerer en stor felles plass på baksiden.

   Beliggenhet
   Leiligheten befinner seg meget sentralt til i Bergen sentrum med kort vei til alt! Med kun fire minutter å gå til Festplassen og Johanneskirken er dette en perfekt mulighet til å bosette seg tett på sentrums yrende byliv! Nærmeste dagligvarebutikk, Extra Håkonsgaten, finner du like rundt hjørnet og kan by på alt du måtte trenge av dagligvarer. Skulle en ønske seg ytterligere flere alternativer er det kort vei å gå til blant annet Matkroken Nygårdsgaten, Rema 1000 Nygårdsgaten, KIWI Vaskerelven og Bunnpris Torggaten. I området kryr det også av ulike butikker og kjøpesentre. Kanskje en tur til Galleriet, Xhibition eller Telegrafen kan friste? Her kan du finne alt i fra klesbutikker, dagligvarebutikker, vinmonopol, apotek, kaféer og restauranter. På en ellers grå dag kan et besøk hos de mange ulike kaféene, restaurantene eller utestedene friste. I område finner du velsmakende kaffe fra blant annet Nybrygget Kaffe, Starbucks, Dromedar Kaffebar, Godt Brød Vestre Torggaten og Smakverket. For en rask middag kan turer til Pasta sentralen, Namastey Bergen, Savanna, Sumo, Brasilia og French Tacos and Burgers Avenue alle være gode alternativer. Den sentrale beliggenheten bringer deg også nærmere innpå kulturlivet. Her kan man ta turen til Kvarteret for unik musikk, Den Nationale Scene for førsteklasses teater og ulike kunstmuseer som Bergen Kunsthall og KODE-museet. For den tur og treningsglade finnes det flere glimrende alternativer like i nærheten. Her er blant annet kort vei til flere av byfjellene, for også koselige turer i parker og langs sjø. Spaserturer ved Bryggen er også et glimrende alternativ for rolige kveldsturer. Om en skulle ønske å ta treningen innendørs har Trene Sammen Vektertorget, Trene Sammen Studentsenteret, Trene Sammen City, Nr1 Fitness Nøstet, Barry's Bergen og SATS Bergen LHG alle strålende treningsfasiliteter og byr på en herlig treningsopplevelse. Til Torgallmenningen og Torget tar det henholdsvis fem og ti minutter å gå.

   Adkomst
   Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

   Bebyggelse
   Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

   Barnehage/skole/fritid
   Det er flere glimrende skoler, barnehager og universiteter like i nærheten. Her kan blant annet nevnes: Skoler: - St Paul skole (1-10 kl.) - Christi Krybbe Skoler (1-7 kl.) - Møhlenpris skole (1-7 kl.) - Danielsen ungdomsskole Bergen (8-10 kl.) - Rothaugen skole (8-10 kl.) - Bergen Private Gymnas - Danielsen Intensivgymnas - Universitetet i Bergen - Handelshøyskolen BI - Høyskolen Kristiania Barnehager: - Rosetårnet barnehage (1-5 år) - Kalmargaten barnehage (2-5 år) - Sammen Jekteviken barnehage (0-5 år)

   Offentlig kommunikasjon
   Like rundt hjørnet finner du Olav Kyrres gate bussholdeplass. For ytterligere flere kollektivtilbud er det kort vei å gå til både Festplassen bussholdeplass, samt også Byparken og Kaigaten Bybanestopp.

   Byggemåte
   Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong/mur- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som av saltak, taket er tekket med papp, lekter og betongtakstein, bakre del har flat takkonstruksjon og er tekket med papp eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen.

   Innhold
   Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Vestre Torggaten 12A! En sjarmerende 3-roms leilighet omringet av det beste kulturelle Bergen sentrum har å tilby. Her er kort vei til alt en måtte trenge. Leiligheten er over to plan i henholdsvis 5 og 6 etasje, har praktisk planløsning, parkett og en herlig balkong med god utsikt. Dette er med andre ord en leilighet du absolutt ikke vil gå glipp av! 2. etasje: I andre etasje finner du leilighetens store åpne stue- og kjøkkenløsning. Rommet er malt i delikate og tidsriktige farger og har god plass til alt i fra sofa- og spisebordsgruppe. Stuen lar seg enkelt møblere og har blant annet flere store vinduer som gir godt med naturlig lys. Spisebordsgruppen finner sin naturlige plass ved vinduene og gjør gjestene raskt begeistret av den fine utsikten over Bergen by. I fra stuen har du direkte adkomst til leilighetens balkong med plass til enkel møblering. Her kan du nyte morgenkaffen og den fine utsikten tørt under markisen hele året! Kjøkkenet er av hvite slette fronter og har heltre benkeplate, stål oppvaskkum, og ventilator. Over benkeplaten er det benyttet plate. Av integrerte hvitevarer er det keramisk platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Rikelig med skapplass bidrar til et rent og pent kjøkken og lar kokken holde på med flere operasjoner samtidig. 1. etasje: I første etasje blir du møtt av en praktisk entré med god plass til å henge fra seg både jakker og sko. Her i fra har du direkte adkomst til samtlige rom i etasjen. Begge soverommene er av god størrelse og har plass til både stor seng, nattbord og ønsket garderobeløsning. Store vinduer gir godt med lysinnslipp og bidrar til en behagelig atmosfære. Badet er helfliset og inneholder toalett, helstøpt servant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er benyttet skap under servant med slette fronter og skap over med speilfront. Leiligheten disponerer en bod i nabobygget. Det er også en felles uteplass i bakgården.

   Standard
   Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har parkettgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble observert en hull/skruehull på veggflatene. Det er usikkert hvorvidt skruehullene har skadet membranen på baksiden, det bør det tas høyde for at membranen kan være skadet. Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederen nærmer seg over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   TV/Internett/bredbånd
   TV-avtale medfølger i felleskostnadene.

   Parkering
   Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

   Radonmåling
   Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

   Diverse
   Det er varslet om en mulig ombygging av sikringsskapene, uvisst om dette vil medføre ekstra kostnader for andelseierne.

   Prisantydning inkl. omkostninger
   4 690 000 (Prisantydning) 42 000 (Andel av fellesgjeld)   4 732 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 749 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
   Varmekabler på badet, balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

   Energiklasse
   unknown

   Info energiklasse
   Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

  • Formuesverdi primær
   1133406

   Formuesverdi primær år
   2021

   Formuesverdi sekundær
   4080262

   Formuesverdi sekundær år
   2021

   Andre utgifter
   Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

   Tilbud på finansiering
   Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

   Andelsnummer
   41

   Part.obl.nr.
   986 177 345

   Felleskostnader pr. mnd.
   4639

   Andel fellesgjeld
   42000

   Andel fellesgjeld år
   2023

   Andel fellesgjeld per dato
   2023-06-30T22:00:00Z

   Andel fellesformue
   10280

   Andel fellesformue per dato
   2022-12-30T23:00:00Z

   Kommentar kommunale avgifter
   Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

   Borettslaget
   Vestre Torggate Borettslag

   Borettslagets org.nr
   986 177 345

   Om borettslaget
   For mer informasjon om borettslaget kan man benytte følgende link: https://vibbo.no/vestre-torggate/om

   Gebyr forkjøpsrett
   7769

   Forkjøpsrett
   Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. For de som har meldt forkjøpsrett er fristen 5 hverdager for å benytte forkjøpsretten etter at boligbyggelaget har fått melding om salg. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om forhåndsutlysing ble sendt boligbyggelaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon. 

   Styregodkjennelse
   Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

   Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
   Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

   Lånebetingelser fellesgjeld
   Det mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjelden (IN-lån). Mulige datoer for nedbetaling av fellesgjeld er 30.03, 20.06, 30.09 og 30.12, men det gjøres oppmerksom på at avtale om nedbetaling må være gjort i god tid (senest én måned) før selve nedbetalingen skjer. Minimumsbeløp på kr 30.000 må være overført innen den 20. den måneden pengene skal innbetales. Det betales gebyr for hver innfielse av IN- innbetaling.Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), kontakt borettslaget/forretningsfører for nærmere opplysninger.

   Sikringsordning fellesgjeld
   Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

   Borettslagets forsikringsselskap
   Tryg Forsikring

   Polisenummer felles forsikring
   6601468

   Vedtekter/husordensregler
   Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

   Dyrehold
   Dyrehold er ikke tillatt iht. borettslagets vedtekter. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Det må søkes til styret før man anskaffer seg hun eller katt. Lufting av hunder og katter i bakgården er ikke tillatt.

   Eierskiftegebyr
   6215

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
   På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/164/1127: 08.03.1912 - Dokumentnr: 900049 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
   Knr:4601 Gnr:164 Bnr:1126
   26.03.2004 - Dokumentnr: 10388 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet:
   Knr:1201 Gnr:164 Bnr:785
   Sammenslått med denne matrikkelenhet:
   Knr:1201 Gnr:164 Bnr:1074
   25.08.2004 - Dokumentnr: 28527 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet:
   Knr:1201 Gnr:164 Bnr:1422
   Sammenslått med denne matrikkelenhet:
   Knr:1201 Gnr:164 Bnr:1423
   19.08.2005 - Dokumentnr: 27647 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
   Snr: 1
   Formål: Næring
   Sameiebrøk: 980/3746
   Snr: 2
   Formål: Samleseksjon bolig
   Sameiebrøk: 2766/3746
   Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
   Gjelder seksjon nr. 1 og 2
   Gjelder denne registerenheten med flere
   01.01.2020 - Dokumentnr: 14738 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:164 Bnr:1127
   Gjelder denne registerenheten med flere


   Ferdigattest/brukstillatelse
   Det foreligger ferdigattest datert 07.07.2005, vedrørende nybygg blokk/bygård/terrassehus. Det foreligger oversendelse av kopi av ferdigattest med avklaringer datert 22.08.2008, vedrørende nybygg blokk/bygård/terrassehus. Det foreligger ferdigattest datert 08.07.2011, vedrørende endring forretning/salgslokaler.

   Vei, vann og avløp
   Eiendommen har tilkomst via både kommunal veg, fylkesveg og europaveg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

   Regulerings- og arealplanner
   Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Byfortettingssone Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Nygårdshøyden Dekningsgrad: 100,0 % PlanID: 65270000 Beskrivelse: Historisk sentrum Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone Dekningsgrad: 100,0 % Bestemmelsesområder i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Bestemmelsehjemmel: Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav Dekningsgrad: 100,0 % Kommunedelplan(er): PlanID: 15780000 Plannavn: BERGENHUS. KPD SENTRUM Ikrafttrådt: 10.12.2001 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommunedelplan: PlanID: 15780000 Arealformål: Offentlig bygning Dekningsgrad: 100,0 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 30000 Plannavn: BERGENHUS. LILLE LUNGEGÅRDSVANN (R3) Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: 164/796 - Ukjent - Rammetillatelse - 02.09.2020 164/796 - Ukjent - Rammetillatelse - 02.09.2020 164/796 - Ukjent - Rammetillatelse - 02.09.2020 164/796 - Ukjent - Rammetillatelse - 02.09.2020 164/796 - Garasjeuthus anneks til bolig - Bygning godkjent for riving/brenning - 20.06.2022 Andre opplysninger: Eiendommen er berørtav Eviny Termo AS siG konsesjonsomra°de for Iernvarmeanlegg. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

   Adgang til utleie
   Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

   Legalpant
   Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

   Kommentar konsesjon
   Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

   Kommentar odelsrett
   Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

   Budgivning
   Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

   Omk. Kjøper beskrivelse
   4 690 000 (Prisantydning) 42 000 (Andel av fellesgjeld)   4 732 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 749 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

   Omk. kjøper beløp
   17601

   Betalingsbetingelser
   Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

   Hvitvaskingsreglene
   Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

   Personopplysningsloven
   Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

   Boligselgerforsikring
   Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

   Boligkjøperforsikring
   Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

   Meglers vederlag
   Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14.990,- oppgjørshonorar kr  6.900,- og visninger kr  2.500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  49.900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale,-. Utleggene omfatter innhenting av kommunale opplysninger, innhenting av opplysninger fra forretningsfører, annonsering, utskrift av heftelser/servitutter (avg. fritt) pr stk og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

  Roger Glesnes

  Megler

  Roger Glesnes

  91 66 15 34

  Send e-post

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev