aktiv-eiendomsmegling
Solgt
AKTIV Laguneparken v/ Mads Hopen Bjørsvik har gleden av å presentere Vognstølen 18 D!
AKTIV Laguneparken v/ Mads Hopen Bjørsvik har gleden av å presentere Vognstølen 18 D!

BERGEN Vognstølen 18D

2-roms topp- og endeleilighet med fantastisk utsikt og gode solforhold! Sentral og attraktiv beliggenhet på Landås.

 • kr 2 250 000
 • BRA 45 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 250 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 313 643
 • EierformAndel
 • Byggeår1 960
 • Soverom1
 • ArealP-rom 45 m²
 • Andel fellesgjeldkr 53 811
 • Felleskostnaderkr 3 200
 • Tomt3 015 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 250 000 (Prisantydning) 53 811 (Andel av fellesgjeld)   2 303 811 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 313 643 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning. Leiligheten ligger i byggets 4.etasje.
AKTIV Laguneparken v/ Mads Hopen Bjørsvik har gleden av å presentere Vognstølen 18 D! Vognstølen 18D ligger er en rolig gate uten gjennomgangstrafikk og generelt svært lite trafikkstøy. Samtidig er det meget sentralt og på et par minutters gange er man nede i Nattlandsveien og har et rikelig kollektivtilbud som tar deg både til sentrum og sørover på få strakser. Det er gangavstand til byens største arbeidsplass - Haukeland Sykehus ca. 4 minutters unna via en snarvei. Odontologen, Haraldsplass og HVL er også en liten rusletur unna. Leiligheten ligger i 4.etasje og inneholder gang (3,5m²), bad/vaskerom (2,9m²), Fra kjøkken er det utgang til en balkong på 4.4 m² med nydelig utsikt og gode solforhold. Leiligheten har behov for oppussing/modernisering. Velkommen til en hyggelig visning!
Det er godt med naturlig lysinnslipp i stuen

Vognstølen 18D, Vestland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  4. etasje: 45 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 45 kvm Gang (3,5m²), bad/vaskerom (2,9m²), soverom (9,6m²), stue (19,4m²), kjøkken (4,9m²)
  Sekundærrom
  4. etasje: 3 kvm Bod (2,5m²)  Tomt
  3015m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget.

  Beliggenhet
  Vognstølen 18D ligger er en rolig gate uten gjennomgangstrafikk og generelt svært lite trafikkstøy. Samtidig er det meget sentralt og på et par minutters gange er man nede i Nattlandsveien og har et rikelig kollektivtilbud som tar deg både til sentrum og sørover på få strakser. Det er gangavstand til byens største arbeidsplass - Haukeland Sykehus ca. 4 minutter unna, det går en snarvei rett ned til Haukeland fra eiendommen. Odontologen, Haraldsplass og HVL er også en liten rusletur unna. Det er kun en kort sykkeltur til den nye Høyskolen i Bergen på Kronstad, og alle de andre store studiestedene likeså. Det tar ca. 30 minutter å rusle til sentrum - alt etter hvilken tempo man innehar. Det er gangavstand til begge Bybanelinjene v/Haukeland og Brann Stadion. Ved Sletten senter finner man også et bredt utvalg av butikker, bokhandler, sportsforretning, supermarked med ferskvaredisk, vinmonopol og interiørbutikk for å nevne noe. Litt nærmere ligger Landåstorget som har langåpen og søndagsåpen butikk, blomsterbutikk og kanskje byens beste pizzarestaurant. Området har også nærbutikk. For de aktive er det ca. 10 min. gange opp til Montana som byr på flotte turstier opp til Ulriken, Landåsfjellet og Nattlandsfjellet. Parken ved Langhaugen er også fint å tilbringe noen soltimer en vakker sommerdag. For de som liker å trene innendørs finner man et døgnåpent treningssenter like opp i Nattlandsveien, og det er flere andre å velge i rundt i nærområdet som blant annet SATS Wergeland, SATS Danmarksplass og en kjapp busstur/sykkeltur til SATS Lars Hilles Gate. Et par minutter unna ligger også Landåshallen for innendørs-sport og svømmetrening, samt kunstgressbane for ballspill. En perfekt beliggenhet som dekker de fleste behovene måtte ha innen korte avstander.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Leiligheten ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/ grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter er oppført i betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er utført i murkonstruksjoner, utvendig er fasadene bekledd med fasadeplater og trekledning. Innvendig er veggene påmontert platekledning. Vinduer med isolerglass. Bygningen har flatt tak som er tekket med sanarfil eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført i henhold til datidens byggemetode.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Rør i boligblokken skal skiftes. - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Lagt fliser på gulv og vegg, satt inn dusjkabinett, toalett og servant, samt tilrettelegging for vaskemaskin. - Er arbeidet byggemeldt? Ja. Har ikke dokumentasjon på byggemelding. - Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja. På grunn av kvalitet på rørene i huset. Skal skiftes i 2023/24. - Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Utredning foretatt av BOB på oppdrag av borettslaget - Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja, Oversvømmelse i vaskekjeller, oktober 2022 - Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja. Skifte av rør i huset. For ytterligere informasjon se vedlagt egenerklæringsskjema.

  Innhold
  Leiligheten ligger i 4.etasje og inneholder gang (3,5m²), bad/vaskerom (2,9m²), soverom (9,6m²), stue (19,4m²), kjøkken (4,9m²). Fra kjøkken er det utgang til en balkong på 4.4 m² med nydelig utsikt og gode solforhold. Leiligheten har behov for oppussing/modernisering. I leilighetens entrè er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Ved entreen er det inngang til en innvendig bod som fint kan benyttes som garderobe. Leiligheten disponerer ellers to boder i blokkens underetasje om man har behov for ytterligere oppbevaringsplass. I stuen kan man møblere med både sitte- og spisegruppe. Her er det godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater. Eldre vedovn i stue. Kjøkkenet har eldre innredning med profilerte fronter og laminat benkeplate. Frittstående kjøleskap og komfyr på kjøkkenet. Fra kjøkken er det utgang til balkong. Herfra har man nydelig utsikt over Bergensdalen, Bergen Sentrum, Byfjorden og Askøy. Her kan man nyte gode fine solskinnsdager. Soverommet har praktisk garderobeløsning som medfølger handelen. Leilighetens bad inneholder toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, dusjkabinett, samt opplegg for vaskemaskin. I kjelleren er det et fellesvaskeri for beboerene dersom man skulle foretrekke dette. Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har gulvbelegg. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater og tapet. Tak: Malte flater Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. Som følge av alder og type sluk er ikke tettingen i overgangen mellom gulv/sluk tilstrekkelig. Ved høy vannstand i sluket risikerer man lekkasje. Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato. Innredningen vil fungere slik den fremstod på befaringsdagen, modernisering bør likevel påregnes. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv. Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Kabel-TV er inkludert i felleskostnader.

  Parkering
  Borettslaget disponerer 5 parkeringsplasser og hver beboer kan på forespørsel få parkeringsoblat. Vi deler også 2 parkeringsplasser med blokk i Vognstølen 18 H. Styret vet også at beboere benytter veg på nordsiden av blokken til parkering. Parkering her skjer på eget ansvar

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 250 000 (Prisantydning) 53 811 (Andel av fellesgjeld)   2 303 811 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 313 643 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på badet, vedovn i stuen (eldre kamin). Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  611256

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2200521

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  6

  Part.obl.nr.
  931457497

  Felleskostnader pr. mnd.
  3200

  Andel fellesgjeld
  53811

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  18308

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Borettslaget Ravneberget

  Borettslagets org.nr
  931457497

  Om borettslaget
  Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Ravneberget

  Forkjøpsrett
  Det foreligger ikke forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Borettslaget planlegger rørfornying. Vinteren 2023 ble det utarbeidet et konkurransegrunnlag og de rørentreprenørene som BOB vurderte som de beste ble invitert på befaring. Styret vurderte det slik at det kunne være gunstig å få inn priser på energibesparende tiltak og det ble derfor innhentet opsjonspriser for boring etter bergvarme med tilhørende mvæske-til-vann-varmepumpe for felles system for oppvarming av forbruksvann og tilsvarende system for vannbåren varme i badegulv og for konvektor/radiator i stue. Styret vil innhente tilbud fra SINTEF for å finne ut restlevetiden til vannrørene. Vannrørene i vårt borettslag er, med unntak av noen få rørkummer/rørbrønner, innebygd i konstruksjonene. Styret håper likevel at det vil være mulig å ta ut rørprøver av vannrørene som kan analyseres ved SINTEF sine laboratorier. Først når analyser av rørprøver fra vannrørene er gjennomført og rapport fra SINTEF er klar vil styret vil styret ha et forsvarlig grunnlag til å gå videre med rørprosjektet. Det er usikkerhet i hvor store kostnadene for gjennomføring av et fremtidig rørprosjekt vil bli, men vi vet allerede nå at det vil bli nødvendig med et låneopptak som vil resultere i husleieøkning. Siden styret ikke har tilstrekkelig informasjon til å vurdere hva som er vedlikeholdsbehovet for vannrørene er det umulig å si hva som forventet husleieøkning ved gjennomføring av et fremtidig rørprosjekt. Felleskostnad/husleie er for tiden 3 200 kroner pr. måned, men den øker til 3 500 kroner per måned fra 01.07.2023 på grunn av prisstigning, renteøkning samt at borettslaget har hatt kostnader for leie inn prosjektstøtte fra BOB til rørprosjektet. Det er forventet at det vil bli en husleieøkning fordi det må gjøres noe med avløpsrørene, samtidig har styret har igangsatt et arbeid for å se om det kan være mulig å redusere fellesutgiftene.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Borettslagets totale fellesgjeld pr 31.12.2022: 1 429 066,- Långiver: Husbanken Første termin: November 2012 Løpetid: 25 år Fastrente 2,87 %.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Borettslagets forsikringsselskap
  IF

  Polisenummer felles forsikring
  4859940

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter.

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Ja, trappevask, utsetting boss (restavfall, papir og plast), ordensvakt i vaskerom (vask og rydding) og deltagelse på dugnad er en del av fellesforpliktelsene. Det er utarbeides lister for utsetting av boss og for vask av trapper og vaskerom.

  Dyrehold
  Ja, dersom det ikke er til ulempe for andre beboere kan styret godkjenne dyrehold.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/161/42: 04.03.1957 - Dokumentnr: 2475 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver Trygve Nord, jfr. skjøte 10414/57. 04.03.1957 - Dokumentnr: 2476 - Bestemmelse om veg Med flere bestemmelser 09.02.1959 - Dokumentnr: 1396 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v. 26.02.1959 - Dokumentnr: 2070 - Bestemmelse om veg Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere 12.12.1959 - Dokumentnr: 1043 - Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om felles vegg Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v. 04.10.1960 - Dokumentnr: 7649 - Bestemmelse om kloakkledn Plikt til å fjerne kum på kommunens forlangende. 16.06.1937 - Dokumentnr: 4443 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4601 Gnr:161 Bnr:70 04.12.1957 - Dokumentnr: 10413 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:161 Bnr:165 30.12.1959 - Dokumentnr: 10942 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:161 Bnr:80 01.01.2020 - Dokumentnr: 1203558 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:161 Bnr:42

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det foreligger ferdigattest på endring altan, datert 21.02.1994.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Privat vei til eiendommen. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Årstad. Bergensdalens østlige del Ikrafttrådt 23.11.1925 med dekningsgrad 100%. Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Boligen ligger i hensynssone faresone under akstomhetsområder for steinsprang, jord - og flomskred og snøskred samt. luftkvalitet rød sone. Det ligger godkjente tiltak og planer i nærheten av eiendommen. Ta kontakt med megler for spørsmål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 250 000 (Prisantydning) 53 811 (Andel av fellesgjeld)   2 303 811 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 313 643 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag kr 39 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedspakke kr 19 900,- oppgjørshonorar kr 6900 ,-, visninger kr 1900, - og grunnpakke kr 13 000,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og grunnpakke. Alle beløp er inkl. mva.

Mads Hopen Bjørsvik

Megler

Mads Hopen Bjørsvik

47 03 98 43

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev