aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv eiendomsmegling v/ Fabian Haukedal har gleden av å presentere Welhavens gate 54!
Aktiv eiendomsmegling v/ Fabian Haukedal har gleden av å presentere Welhavens gate 54!

BERGEN Welhavens gate 54

Møhlenpris | Flott og moderne 2-roms bygårdsleilighet med god takhøyde. Perfekt for førstegangskjøperen!

 • kr 3 100 000
 • BRA 40 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 3 100 000
 • Omkostningerkr 90 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 190 542
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1890
 • Soverom1
 • ArealP-rom 40 m²
 • Felleskostnaderkr 1 600
 • Tomt218.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,00))   90 542,- (Omkostninger totalt)   3 190 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning | Welhavens gate 54
Aktiv eiendomsmegling v/ Fabian Haukedal har gleden av å presentere Welhavens gate 54. Leiligheten holder en god standard og fremstår moderne med blant annet et delikat kjøkken, tidsriktige fargevalg og flislagt bad. Leiligheten har en smart planløsning, god takhøyde og store vinduer som gir masse lysinnslipp. Her bor du sentralt, med kort vei til alt av utdanningsinstitusjoner, matbutikker, bybanen etc. Det gode nabolaget, nærheten til sentrum og en praktisk planløsning gir et svært trivelig bomiljø!
 • Takhøyde på 2,74m
 • Kjøkken oppgradert i 2020
 • Varmepumpe i stuen
 • 1-stavs gulv
 • Lite bruksslitasje
 • Rør-i-rør
 • 2 eksterne boder med god lagringsplass
 • Gåavstand til "alt"
 • Rett ved BI Hjertelig velkommen på visning - husk å melde deg på!
 • Et luftig rom med en imponerende takhøyde på hele 274 cm.

  Welhavens gate 54, Vestland

  • Tomt
   218.7m²

   Beskrivelse av tomt
   Bygningsmassen opptar store deler av eiendommen.

   Beliggenhet
   Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet på Møhlenpris. Her bor du i meget rolige og fine omgivelser med kun 10-15 minutters gange til sentrumskjernen og alle fasiliteter. Like utenfor døren finner du blant annet kafeer, dagligvare, studiesteder, busstopp og parkområder. Dagligvarebutikken Bunnpris ligger et steinkast unna, og har både post i butikk og søndagsåpent. Dagligvarebutikken Joker, som også har søndagsåpent ligger innen ca. 2 minutters gange fra leiligheten, noe som gjør hverdagshandelen enkel. I nabolaget finner man koselige kafeer og samlingspunkt, blant annet kafeene Nobel Bopel, Bergen Kaffebrenneri, Møllaren Cafe og Cornerteateret. En kort spasertur over puddefjordsbroen (Småpudden) finner du både dagligvarebutikker, treningssenter, restauranter og kaféer. Her finner du restaurantene Damsgård og Aster, samt Pizzabakeren, Sumo, Café Viken og Colonialen Kranen, og dagligvarebutikkene Kiwi og Rema 1000. For studenten er det kort vei til alle studieinstitusjoner som blant annet Handelshøyskolen BI, UiB og Høyskolen på Vestlandet. Det er gode busstilbud til Sandviken hvor du både finner NHH og NLA. For den turglade er det flust av muligheter. Det er kort vei til de øvrige byfjellene som Løvstakken, Fløyen, Ulriken og Damsgårdsfjellet for å nevne noen. For den som liker å trene innendørs er det kort vei til SATS, Trene Sammen Studentsenteret på Nygårdshøyden, Evo Damsgård og Crossfit Bryggen. Nygårdsparken ligger et steinkast unna boligen. Her finner du sentrumskjernens beste rekreasjonsområdet som er et populært samlingssted. Kun ca. 2 minutters gange fra boligen finner du også et annet populært samlingssted om sommeren, nemlig den flotte Marineholmen sandstrand ved BI. Her kan man bade og sole seg om sommeren både på stranden og ved det flotte kaianlegget. Det er gode kollektivtilbud i området. Nærmeste busstopp ligger kun to minutter unna og her finner man totalt 35 linjer som tar deg til alle bydelene. Nærmeste bybanestopp finner man på Florida som ligger ca. 5 minutter unna. Det er også kort vei til flere bysykkelstativer, noe som gjør det enkelt å komme seg raskt rundt. Alt i alt en fantastisk beliggenhet med kort vei til alt man trenger i en travel hverdag.

   Adkomst
   Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

   Bebyggelse
   Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

   Byggemåte
   Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen: Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer Etasjeskiller: Av trebjelkelag. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: Våtrom Overflate vegger og himling Avvik: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Våtrom Overflate gulv Avvik: Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Vinduer og ytterdører Avvik: Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. WC og innvendige vann- og avløpsrør Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på avløp/slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

   Sammendrag selgers egenerklæring
   - Elektriker har installert ny lampe over speil på bad 2022. Baderomsservant er skiftet/oppgradert i 2022. Samsvarserklæring foreligger på el-arbeid. Arbeidet utført av Caverion. - Noe drypping fra vask på kjøkken tidlig 2023. Stoppekran skrudd til. Ingen problemer med det siden - Kjøkkenvifte skiftet 2022. Manglende jording i gang lagt inn av elektriker. Kontakt med sikring i dimmer på soverom fikset av elektriker 2022. Arbeidet utført av Caverion. - Planlagt vedlikehold/utbedring av fasader og tak. Tilbud innhentet. - Nabo har tidligere informert om problem med en rotte i veggen mot sin enhet. Ble samtidig informert om at problemet er fikset, ikke kjent med at problemet har vært gjentakende. Oppfatter at problemet har oppstått fra bakgård. Seksjonen min er ikke tilknyttet bakgård direkte. Bod har tilknytning til bakgård.

   Innhold
   Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 40 kvm BRA / 40 kvm P-rom Leiligheten går over et plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: Gang(3,6m²), bad/vaskerom(4,1m²), soverom(10m²), stue(16,8m²), kjøkken(4,7m²). Det medfølger 1 bod i samme etasje på ca. 3 kvm, samt 1 ekstern bod i kjeller.

   Standard
   Velkommen til Welhavens Gate 54. Leiligheten har en takhøyde på hele 2,74m som gir et romslig inntrykk. Leiligheten ligger i en høy første etasje med fine oppholdsrom som er lett å innrede. Styreleder opplyser at fasaden og tak skal rehabiliteres i 2023/2024. Innvendige overflater Gulv: Badet og gangen har flislagte gulv, resterende rom har laminatgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har tapet og malte flater. Tak: Malte flater. Entré: Lys og trivelig entré med god plass til å henge fra seg ytterklær og sette fra seg sko. Kjøkken: Kjøkkeninnredning med slette fronter og laminat benkeplate. Over benkeplaten er det benyttet laminatplate, oppvaskkum og ventilator. Integrerte hvitevarer er induksjonsplatettopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Det er god skap- og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Stue: Boligen byr på en åpen kjøkken/stue løsning som skaper en lys og god atmosfære. Takhøyden på 2,74m og de store vindusflatene er med på å underbygge den fantastiske atmosfæren i rommet. Det er god plass til stuemøbler og en liten spisebordsgruppe. Soverom: Boligens soverom er av god størrelse, og det er rikelig med plass til soveromsmøblement. Bad: Delikat helfliset bad med varmekabler i gulv. Badet inneholder toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, dusjvegger i glassbyggerstein og opplegg for vaskemaskin. Andre opplysninger: - Sikringsskapet er montert i gangen og inneholder automatsikringer. - Leiligheten har sluk og avløpsrør av plast. Det er benyttet rør-i-rør, plastrør til vannforsyningsrør. - Varmtvannsbereder er fra 2020 typen OSO 101 liter.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   TV/Internett/bredbånd
   Kjøper må selv tegne abonnement for TV og internett,

   Parkering
   Gateparkering (sone) etter gjeldende bestemmelser.

   Radonmåling
   Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

   Diverse
   Følgende hvitevarer medfølger i handelen: hvitevarer på kjøkkenet. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. I forbindelse med endringssøknad i 1993 har kommunen godkjent to boenheter i 1.etasje. Boenheten som ble seksjonert som seksjon 2 er imidlertidig godkjent med et større areal. I forbindelse med seksjonering er deler av seksjon inntatt i seksjon 1.

   Prisantydning inkl. omkostninger
   3 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,00))   90 542,- (Omkostninger totalt)   3 190 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
   - Varmekabler på badet - Varmepumpe i stuen

   Energiklasse
   G

   Info energiklasse
   Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

  • Kommunale avgifter
   10041

   Kommunale avgifter år
   2023

   Info kommunale avgifter
   De kommunale avgiftene dekker vann, avløp, feiing, renovasjonsgebyr og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

   Info om eiendomsskatt
   Sum for eiendomsskatt: 3 401,- Eiendomsskatt er inkludert i det oppgitte beløp for kommunale avgifter.

   Formuesverdi primær
   719657

   Formuesverdi primær år
   2021

   Formuesverdi sekundær
   2590766

   Formuesverdi sekundær år
   2021

   Info formuesverdi
   Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

   Andre utgifter
   Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

   Tilbud lånefinansiering
   Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

   Sameiebrøk
   94/1000

   Felleskostnader pr. mnd
   1600

   Felleskostnader inkluderer
   Trappevask, strøm i oppgang, felles vedlikehold og felles byggforsikring.

   Om sameiet
   Sameiet består av 8 boligseksjoner.

   Styregodkjennelse
   Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

   Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
   Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser om at det planlegges oppgradering av tak og fasade i 2023/2024. Felleskostnadene er per i dag kr. 1.034,- per mnd. Disse økes til ca. kr. 1.600,- per mnd fra 01.09.23 ifølge styreleder. Det er også normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

   Sameiets forsikringsselskap
   IF forsikring

   Vedtekter/husordensregler
   Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende husordensregler. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven. 

   Dyrehold
   Dyrehold er tillatt iht. sameiet husordensregler så lenge det ikke medfører urimelig sjenanse for naboer.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
   På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/164/285/2: 07.11.1890 - Dokumentnr: 900166 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om benyttelse
   Overført fra: Knr:4601 Gnr:164 Bnr:285
   Gjelder denne registerenheten med flere
   27.04.1994 - Dokumentnr: 10699 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
   Snr: 2
   Formål: Bolig
   Sameiebrøk: 94/1000


   Ferdigattest/brukstillatelse
   Det foreligger attest for oppføring av 4 etasjes tilbygning i mur. Installert bad og W.C i samtlige etasjer. Utsendt av Bergen kommune datert 19.09.1934. Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av boligbygg, utsendt av Bergen kommune datert 7.10.1994.

   Vei, vann og avløp
   Offentlig vei, vann og avløp. 

   Regulerings- og arealplanner
   Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen er i kommuneplanen avsatt til sentrumsformål. Kommuneplan PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Dekningsgrad: 100% Arealformål i kommuneplanen Arealformål: 1130 - sentrumsformål Beskrivelse: Byfortettingssone Dekningsgrad: 100% Hensynssone angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen Hensynssonenavn: H570_2 Beskrivelse: Møhlenpris Dekningsgrad: 100% Hensynssonenavn: H570_7 Beskrivelse: Historisk sentrum Dekningsgrad: 100% Hensynssoner faresone i kommuneplanen Hensynssonenavn: H390_1 Beskrivelse: Luftkvalitet - rød sone Dekningsgrad: 100% Bestemmelseområder i kommuneplanen Bestemmelsehjemmel: 5 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav Dekningsgrad: 100% Kommunedelplan PlanID: 15780000 Plannavn: BERGENHUS. KPD SENTRUM Status: 3 - endelig vedtatt arealplan Dekningsgrad: 100% Arealformål i kommunedelplan Arealformål: 110 - boligområder Dekningsgrad: 99,8% Arealformål: 630 - fotgjengerstrøk Dekningsgrad: 0,2% Planer i nærheten av eiendommen PlanID: 8930000 Plannavn: BERGENHUS. MØHLENPRIS, KVARTAL N PlanID: 8180000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 164 BNR 373, MØHLENPRIS KVARTAL M PlanID: 749004 Plannavn: BERGENHUS. VESTRE INNFARTSÅRE, MØHLENPRISKRYSSET

   Adgang til utleie
   Ved utleie har eieren av seksjonen det fulle og hele ansvar overfor sameiet for enhver ulempe eller skade som forårsakes av leietakeren. Eieren er også ansvarlig for at leietakeren er gjort kjent med husordensregler for sameiet. Ved utleie skal det sendes skriftlig melding til styret. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

   Legalpant
   De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

   Kommentar bo- og driveplikt
   Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

   Kommentar konsesjon
   Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

   Kommentar odelsrett
   Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

   Budgivning
   Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

   Omk. Kjøper beskrivelse
   3 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,00))   90 542,- (Omkostninger totalt)   3 190 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

   Omk. kjøper beløp
   90542

   Betalingsbetingelser
   Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

   Hvitvaskingsreglene
   Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

   Personopplysningsloven
   Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

   Boligselgerforsikring
   Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

   Boligkjøperforsikring
   Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

   Meglers vederlag
   Vederlag: 45 000,- Grunnpakke: 15 000,- Markedspakke: 19 900,- Oppgjørsgebyr: 6 990,- Overtagelse: 2 500,- Tilrettelegging: 14 990,- Visninger (per stykk): 2 500,-

  Fabian Haukedal

  Megler

  Fabian Haukedal

  90 63 57 28

  Send e-post

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev