aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Rykeneveien 387 - Velholdt enebolig med nyere garasje på flott tomt.

Bjorbekk Rykeneveien 387

Asdal - Fin enebolig med 3 soverom og nyere garasje. Stor solrik tomt.

 • 2 750 000
 • BRA 153 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 750 000
 • OMKOSTNINGER84 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 834 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 948
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 95 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 163 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 2 750 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  84 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 834 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Kjeller: Råkjeller
1.etg: Vindfang, gang, stue/kjøkken, bad, trapperom.
Loft: Gang, wc, soverom 1, soverom 2, soverom 3.
Innvendig er boligen pusset opp de senere år med lyse innbydende materialvalg.

Rykeneveien 387, Agder

 • Fin enebolig hvor de fleste overflater er pusset opp i senere tid. Boligen går over 2 plan og har i tillegg stor kjeller.

  Flislagt gang med varmekabler og flotte fliser i 30x60 format som passer godt til fargevalget. Nytt bad fra 2021 med lekre blanke 60x60 fliser på gulv, dusjhjørne med dører og armatur i sort utførelse, mosaikk på gulv, fuktstyrt vifte samt vegghengt toalett. Lekker innredning med doble servanter, speilskap og belysning. Downlights. Stor stue med god plass til flere sittegrupper, slitesterke gulv og downlights. Varmepumpe er montert. Stort kjøkkenareal med eldre innredning, delvis åpning mot stue og meget god plass til spisebord hvor man kan samles til hyggelig lag. Store vindusflater gir mye lys og et trivelig innemiljø. Loftetasjen har mellomgang med store plassbygde skap, nyere toalettrom og 3 soverom hvor alle overflater er pusset opp med fine gulv og panelplater. Sorte dørhåndtak understreker en tiltenkt helhet. Plassbygde skap på dagens hovedværelse. Uinnredet kjeller.

  Det ble i 2020 bygd ny dobbelgarasje med støpt dekke, elport, innredning og vann/avløp. Garasjen har stort lagringsloft med plater på gulv og belysning.

  Oppsummert:
  Romslig og god planløsning.
  3 soverom, bad/wc + toalettrom
  Oppussede overflater i de fleste rom.
  Stor tomt i populært boligområde med kort vei til alt av fasiliteter
  Nyere flott garasje
  Fiber fra både Altibox og Telenor

  Her kan man flytte rett inn, velkommen!

  Takstmann har utarbeidet tilstandsrapport og følgende forhold er bemerket:

  Forhold som har fått TG3:

  Innvendig / Krypkjeller: Det er påvist synlig vann i krypkjeller eller synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller. Det er registrert tilsig av vann på befaringsdagen i kjelleren. Det har vært kraftig nedbør på befaringsdagen. Ved tilsig av vann starter vannpumper via flottør, forutsatt at pumpene er koblet til strøm. Kommentar: Etter takstmanns befaring har selger gravd ned 2 nye 25mm vannrør fra kum til avløp. Selger har opplevd at dette har fungert og holdt unna vannmengdene som har kommet de siste dagene.

  Innvendig trapp til kjeller: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen mangler de nederste trinnene.

  Wc-rom: Ingen ventilering fra rommet.

  Tomteforhold/drenering: Det er ut fra observasjoner konstatert at drenering/tettesjukt har funksjonssvikt /svært begrenset effekt.

  Tomteforhold/grunnmur og fundamenter: Grunnmyren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

  Tomteforhold/terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

  Forhold som har fått TG2:

  Utvendig / nedløp & beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Takrenner står plassert lavt i forhold til takfot. Kan medføre at vann passerer over rennen i stedet for oppi renner, ved store nedbørsmengler. Takfotbeslag når ikke langt nok ned, derfor ligger det skjøt med papp.

  Utvendig / veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

  Utvendig / Takkonstruksjon / Loft: Det er påvist fuktskjolder / skader i takkonstruksjonen. Det er på befaringen registrert fuktighet i treverket rundt pipen (pipeutvekslingen). Dette tyder på mangelfull undertekking rundt pipe. Det kan være at mursteina i pipen trekker vann og at man ser fukt i
  treverket som følge av dette. Det er registrert muselort på loftet.

  Utvendig / vinduer / vindfang: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.

  Utvendig / dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er en fuktskade i ytterdøren til vindfanget.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. I rommene både i 1 etg og loftsetasjen er det registrert høydeforskjeller på 15-30 mm gjennom rommene. Det er registrert aktivitet etter stripet borrebille i etasjeskiller mot kjeller. Markante retningsavvik i gulvet i kjelleren.

  Innvendig / radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Innvendig / pipe og ildsted: Det er avvik: Det anbefales ikke å bruke vedovnen i kjelleren da denne fremstår i dårlig stand.

  Innvendig / Rom Under Terreng. Det er avvik: Det er fukt i gulver og grunnmurer ved fuktsøk og visuelle observasjoner.

  Innvendig / Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

  Våtrom / sanitærutstyr og innredning / bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

  Tekniske installasjoner / ventilasjon: Det er mangefull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er ikke ventil i kjøkken/ stue.

  Tomteforhold / utvendige vann og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
 • Sentralt på Asdal med kort gangvei til Lunderød skole (1-10), turområder, Kiwi, apotek, bakeri, frisør og bussholdeplass. Det er kort kjørevei til Stoa med av/påkjørsel på E18 og videre et rikt utvalg butikker, spisesteder, servicetilbud.
 • Enebolig med frittliggende dobbelgarasje
 • Fra Arendal: Kjør vestover mot Bjorbekk/Rykene. Når man passerer Kiwi Bjorbekk på sin høyre side tar man til venstre i kommende veikryss og fortsetter på Rykeneveien i retning Asdal i ca. 700 meter. Ta til venstre inn på eiendommen like etter krysset. Velkommen!
 • Ukjent byggegrunn. Antatt stedlige masser. Grunnmur av blokker. Taket er tekket med betongtakstein og undertekking av papp. Taket er renovert i 2012 i følge eier. Plastbelagte ståltakrenner. Snøfanger over inngangsparti. Vannbordbeslag. Nedre del av pipen er beslått. Bindingsverk med tømmermannskledning. Kledningen er skiftet i 2012 i følge eier. Saltak oppført med tresperrer. Det er laget lufting med duk og luftespalte. Det er isolert i takkonstruksjonen og det er synlig plast. Ventiler i gavlvegg. Isolerglassvinduer i tre fra 2012. Vinduene fungerte greit på befaringen. Enkelte er stikktestet av åpne/lukkefunksjon. Etlags trevinduer i vindfanget. Inngangsdører i tre. Etasjeskiller i tre mellom etasjene. Stubbeloftskonstruksjon mot kjeller, isolering med avhøvl/trespon etc. Det er skorstein av teglstein i boligen. Ildstedet i 1 etg er fjernet av eier. Det står en gammel støpejernsovn i kjelleren som ikke er i bruk. Det er råkjeller med synlig grunnmur og grovstøp av betong. 230 V anlegg. Ny innmat i sikringsskapet. Det elektriske anlegget er renovert, med unntak av kjeller og kjøkken. Nytt el-anlegg i garasjen.
 • Kjeller: Bra: 58 m2, S - rom: 58 m2
  1.etg: Bra: 61 m2, P - rom: 61 m2
  Loft:Bra: 34 m2, P - rom: 34 m2

  Følgende rom inngår i primærareal:

  1.etg: Vindfang, gang, stue/kjøkken, bad, trapperom.
  Loft: Gang, wc, soverom 1, soverom 2, soverom 3.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Strøm. Varmepumpe fra 2018 er installert.
 • Romslig tomt med meget sentral og attraktiv beliggenhet på Asdal. Gruset innkjørsel og store plenarealer. Gode solforhold.
 • Meget god parkeringsmuligheter på tomten samt i nyere garasje.
 • Offentlig vei, vann og avløp.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 497 703 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 791 732 per 31.12.20
 • Kr. 13 781 pr. år
  Beløpet inkluderer kommunale avgifter, renovasjon og eiendomsskatt.
 • Strøm: Ca. kr. 15 000,- årlig.
  Kommunale avgifter: Kr. 5559,- årlig.
  Eiendomsskatt: Kr. 3787,- årlig.
  Renovasjon: Kr. 4435,- årlig.
  Bygningsforsikring.
 • Det foreligger ferdigattest på garasje.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1973/6498-1/36 Skjønn
  05.09.1973
  EKSPROPRIASJONSOVERSKJØNN VEDR.RIKSVEG 407
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1980/855-1/36 Best. om vann/kloakkledn.
  29.01.1980
  Vegvesenets betingelser vedtatt
 • Gjeldende kommuneplan: Planperiode 2019- 2029
  Formål: Bebyggelse- og anlegg; eksisterende boligbebyggelse
  Se kartutsnitt i figur 1.1 vedlagt arealplanstatus i salgsoppgaven.
  Reguleringsplan: Uregulert.
  Planer under arbeid: Nei
 • Gnr. 436 Bnr. 173 i Arendal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglerprovisjon: 1,8 % av oppnådd salgspris.
  Tilrettelegging: Kr. 10900,-
  Internett: Kr. 8850,-
  Markedsføring: Kr. 8750,-
  Garantiforsikringspremie: Kr. 3800,-
  Oppgjørskostnad: Kr. 3950,-
  Grunnbok og utskrifter: Kr. 808,-
  Sikringsobligasjon: Kr. 585,-
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ketil Eugen Braathen Øygarden
Magne Haugås

Megler

Magne Haugås

90 02 01 07

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev