aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Bakkesvingen 1 er en stor og attraktiv enebolig fra 2018 på tre plan med god planløsning.
Bakkesvingen 1 er en stor og attraktiv enebolig fra 2018 på tre plan med god planløsning.

BJØRKELANGEN Bakkesvingen 1

Stor, attraktiv enebolig fra 2018 i hyggelig område. Pen tomt, solrik terrasse, integrert dobbelgarasje og god standard.

 • kr 5 950 000
 • BRA 204 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 5 950 000
 • Omkostningerkr 167 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 117 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2018
 • Soverom3
 • ArealP-rom 148 m²
 • Tomt705 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,00))   165 792,- (Omkostninger totalt)   6 115 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning underetasje
Bakkesvingen er en stor og attraktiv bolig fra 2018 på tre plan med god planløsning. Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde nær sentrum, med gangavstand til skoler i alle trinn, servicetilbud og rekreasjonsmuligheter. Boligen har en pent opparbeidet tomt med gode solforhold hele dagen, og fra stuen/kjøkkenet i øverste etasje er det utgang til en stor terrasse som er delvis overbygd. Øverste etasje består av en flott stue med store vindusflater og som ligger i åpen løsning til et moderne kjøkken. I etasjen under er det en hyggelig stue, et bad og tre soverom hvorav ett med garderoberom. Nederste etasje og inngangsplan har vindfang og gang samt separat toalettrom og vaskerom. Parkering i integrert dobbelgarasje og på gårdsplass. Garasjen har to innvendige boder.
Eneboligen har adkomst via overbygd inngangsparti i underetasjen.

Bakkesvingen 1, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  -1. underetasje: 75 kvm
  1. etasje: 77 kvm
  2. etasje: 52 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 24 kvm Vindfang, trapperom, vaskerom, toalettrom.
  1. etasje: 72 kvm Stue m/trapp, 3 soverom, bad.
  2. etasje: 52 kvm Stue/kjøkken.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 51 kvm Garasje, 2 boder.
  1. etasje: 5 kvm Garderobe.  Tomt
  705m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen har en pent opparbeidet tomt på ca. 705 kvm med gode solforhold hele dagen. Den lettstelte tomten har et romslig plenareal på sidene og bak huset, og i forkant er det steinlagt gårdsplass med støttemur og blomsterbed. Fra stuen og kjøkkenet i andre etasje er det utgang til en stor terrasse med gode lys- og solforhold. En del av uteplassen er overbygd og har innfelte downlights i taket. Terrassen har også glassrekkverk, strømstikk på veggen og impregnerte terrassebord på dekke. Eiendommen har 1/9-andel i gnr. 75 bnr. 26 som utgjør et realsameie.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et nyere og attraktivt boligområde på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er et hyggelig kommunesentrum, og ligger i gang-/sykkelavstand fra eiendommen. Fra eiendommen er det gangavstand til skoler på alle trinn. Bjørkelangen skole med kultursal sto ferdig til nyåret 2018, og er et miljøvennlig og moderne bygg. Våren 2018 sto også et nytt helsehus ferdig i sentrum. Her finner du legevakt, helsestasjon, tannlege og en rekke andre tilbud under samme tak. Ved rådhuset er det bygget ny svømmehall, som sto ferdig høsten 2018. Bjørkelangen sportshall ligger like ved Bjørkelangen videregående skole. Idrettstilbudet i området er variert og godt med satsning innen håndball, fotball, innebandy, billiard, allidrett, ski, sykkel og svømming. Fra sentrum er det kort avstand til marka og flotte turområder. Ca. 2 km utenfor sentrum finner du Røytjern med badestrand, badebrygge og fiskebrygge. I tillegg byr Mangenskogen på flotte innsjøer og idylliske friluftsområder. På snørike vintere kan Dalhauglia friste med en liten alpinbakke. Det finnes også skiløper og lysløyper i nærområdet. Bjørkelangen har tennisanlegg, bueskytterlag, flere skytebaner, samt jakt- og fiskeforeninger. I tillegg har kommunen et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland (holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum). For golfentusiaster er det kort vei til Aurskog Golfpark ved Finstad Gård. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Coop Extra og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan Amfi Bjørkelangen Torg og gågata skilte med over 50 butikker, samt spisesteder og kafé. Lillestrøm og Strømmen ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. En times bilkjøring tar deg til hyggelig grensehandel i Charlottenberg eller Töcksfors.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området består av boligbebyggelse og et offentlig bygg.

  Barnehage/skole/fritid
  Festningsåsen barnehagen ligger i kort kjøreavstand fra boligen. Burholtoppen barnehagen ligger i samme område som boligen. Det er gang- og sykkelavstand til Bjørkelangen Skole (1-10 med sfo-tilbud). Bjørkelangen Videregående Skole ligger rett ved boligen, og Kjelle Videregående skole ligger i gang- og sykkelavstand.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Rådhuset som ligger ca. 800 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm, 50 min til Oslo S, 55 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Byggemåte
  Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Pulttak konstruksjon med ensidig fall. Kompakttak med 40-60cm isolasjon iht. informasjon gitt av utbygger til eier. Taktekkingen er av pvc-duk. Taket er besiktiget fra takfot i stige. Sort stål takrenner, nedløp og beslag. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Vinduer/dører: Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Entredør med slette inn/utside og 4 små glass. Terrassedør med lav brystning og glass. Balkong med tilgang fra stue/kjøkken i 2.etg. Balkong delvis over rom i 1.etg. Tettesjikt/membran med PVC duk. Ensidig fall ut fra vegg. Tilfargulv med terrassebord i impregnert treverk. Rekkverk i glass og stål. Garasje: Gulv: Malt betong. Vegger: Gips. Himling: Gips. Det er noe løs opprettingsmasse og malingsflass i gulv mot port. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det ble opplyst om en liten kul i gulv i 1.etg. Det foreligger skriv fra produsent om årsak til dette avviket. Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger. Dokumentasjon i form av ferdigattest. Isolert stålpipe toppmontert. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 09.06.2023 og avholdt av Kåre Anders Fossum Orderud for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Det ble lagt flis på flis januar 2019. Arbeid utført av Jahn Eriksen. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Det er en bul i gulvet i plan 1, dette skyldes at bærevegg i underetasje er litt høyere enn grunnmuren. Bulen er befart av Støren Treindustri, og konkludert at dette ikke er noen konstruktiv svakhet. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Det foreligger avtale om bruksrett på fasaden til naboeiendommens støttemur. Eiendommen har en eierandel på 1/9 i et sameie som består av ubebygde eiendommer (ca 8,5 mål) Gjelder tilstøtende tomt. Gnr 75, Bnr 26 med 3 teiger.

  Innhold
  Bakkesvingen er en stor og attraktiv enebolig fra 2018 på tre plan med god planløsning. Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde nær sentrum av Bjørkelangen, med gangavstand til skoler i alle trinn, servicetilbud og rekreasjonsmuligheter. Boligen har en pent opparbeidet tomt på ca 705 kvm med gode solforhold hele dagen, og fra stuen/kjøkkenet i øverste etasje er det utgang til en stor terrasse som er delvis overbygd. Øverste etasje består av en flott stue med store vindusflater og som ligger i åpen løsning til et moderne kjøkken. I etasjen under er det en hyggelig stue, et bad og tre soverom hvorav ett med garderoberom. Nederste etasje og inngangsplan har vindfang og gang samt separat toalettrom og vaskerom. Det er parkering i integrert dobbelgarasje og på gruset gårdsplass. Garasjen har to innvendige boder og det er enkel adkomst til disse via vaskerommet. Kort fortalt - Stor og attraktiv enebolig fra 2018. - Bolig på tre plan, BRA på 204 kvm. - Sentralt og barnevennlig område. - Gangavstand til skoler i alle trinn. - Parkering i integrert dobbelgarasje. - Pen tomt på 705 kvm, solrik terrasse. - Åpen løsning mellom stue/kjøkken. - Moderne kjøkken med hvitevarer. - Flott stue med store vindusflater. - Zip-screens med motor på to stuevinduer. - Hyggelig tv-stue i første etasje. - Pent bad, toalettrom og vaskerom. - Tre fine soverom på samme plan. - To boder i garasjen og garderobe. - To utekraner (en på hver side av boligen). - Balansert ventilasjon i hele boligen. - Sentralstøvsuger med uttak i alle etasjer. Planløsning Underetasje: Vindfang, trapperom, vaskerom, toalettrom, garasje og 2 boder. 1. etasje: Stue m/trapp, bad, 3 soverom og garderobe. 2. etasje: Stue/kjøkken. Entré Eneboligen har adkomst via overbygd inngangsparti i underetasjen. Det hyggelige vindfanget gir et godt førsteinntrykk av boligen, og er malt i en tidsmessig greigefarge som harmonerer godt med øvrige rom. Vindfanget har downlights i himling, skoskap og naturlig plass til knagger på veggen. Kjøkken Kjøkkenet ligger i andre etasje og er et moderne og bruksvennlig kjøkken med god benke- og skapplass. Innredningen er oppforet og har glatte, grå fronter, laminerte benkeplater og oppvaskkum i sort. Av hvitevarer er det integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin, samt nisje til kjøleskap. Kjøkkenet har også ventilator, komfyrvakt og vannstoppsystem. Kjøleskapet medfølger i handelen. Stue Hovedrommet i andre etasje, som også er det øverste planet, er den store og flotte stuen som ligger i åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har store vinduer som supplerer rikelig med lys på dagtid, deriblant glassfelt i terrassedør til stor terrasse. De ter zip-screens med motor på fasadevinduene. Videre har stuen en moderne peisovn tilkoblet toppmontert stålpipe, enstavs parkett på gulvet og en smakfull farge på veggene. Stue 2 I første etasje har eneboligen en hyggelig stue ved trapperommet, som gjerne kan benyttes til tv-stue. Rommet har plass til hjørnesofa, sofabord og skjenk. Stuen har også grønnmalte veggflater, parkett på gulv og hvit himling. Om ønskelig kan rommet bygges om til soverom. Bad/wc/vaskerom Boligen har et pent bad, samt separat toalettrom og vaskerom. Badet ligger i første etasje og har stor dusjnisje med skyvedør av glass. I rommet er det downlights i himling, grå fliser på gulv med varme og hovedsakelig hvite fliser på veggene. Innredningen består av bred servant, grå skuffeseksjon, veggskap og rundt speil. For øvrig har badet veggmontert toalett og balansert ventilasjon. Vaskerommet ligger i underetasjen, og boligen har innvendig inngang fra garasjerommet via bod og vaskerom. Vaskerommet har praktisk innredning med arbeidsbenk, nedfelt utslagsvask i stål, samt hvite over- og underskap. Rommet har også plass til vaskemaskin og tørketrommel under benken, grå fliser på gulv med varme og balansert ventilasjon. Rommet har røropplegg til dusjkabinett. Soverom og garderobe I første etasje har boligen tre soverom som er holdt i tidsmessige og behagelige farger. Hovedsoverommet har eget garderoberom med flere skap, og i tillegg er det montert garderobeskap i hjørnet på soverommet. Ellers er det lagringsmuligheter i to inneboder i garasjen.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Innvendig > Overflater garasje Garasje: Gulv: Malt betong. Vegger: Gips. Himling: Gips. Det er noe løs opprettingsmasse og malingsflass i gulv mot port. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er noe løs opprettingsmasse og malingsflass i gulv mot port. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Garasje fungerer med dette avviket. Det bør dog påregnes utbedring av dette. Forhold som har fått TG2 men som ikke krever umiddelbare tiltak: Våtrom > Overflater Gulv > Bad Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Det ble målt 30mm fall fra flis ved terskel til topp slukrist. Lite nedsenk i dusjsone. (5- 20mm). Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Noe bom under store 60x60 fliser. Det er godkjent/tillat med noe bom i fliser av denne størrelse. Konsekvens/tiltak; Det er ikke behov for utbedringstiltak. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fuger. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Stedvis bom i fliser. Ble funnet bom i fliser ved terskel og under benkeplate innredning. Fliser fremstår med ufagmessig utføreles. Ujevne fuger og noe sprang i fliser. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Rommet fungerer med dette avviket. Det bør overvåkes for eventuelle sprekker i fliser/fuger ved løse fliser. Forhold som har fått TG3: Tomteforhold > Forstøtningsmurer Forstøtningsmurer på hver side av boligen er av naturstein/granitt. Manglende rekkverk på murer. Det er ca. 70cm høyde på mur. Krav for rekkverk/annen fallsikring gjelder fra 50cm over terreng. Vurdering av avvik: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Manglende rekkverk på murer. Det er ca. 70cm høyde på mur. Krav for rekkverk/annen fallsikring gjelder fra 50cm over terreng. Konsekvens/tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. For å lukke avviket må det monteres rekkverk/annen fallsikring på støttemur. Kommentar i tilstandsrapport: Det medfølger også en 1/9 eierandel i Gnr/Bnr.: 75/26 som er del av veien frem til boligen. Det er satt opp støttemur mot eiendommen, utført av utbygger av bolig på bakside. Det er skrevet avtale om bruk av denne muren, da den er plassert på grense. Lovlighet Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. 2.etg. er bygget uten ut-trukket bjelkelag i stue. Boligen er derfor noe mindre i areal enn tegning viser. Det er satt inn dør mellom vaskerom og bod, for intern adkomst til garasje. Diverse: Følgende opplysninger er mottatt fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: Vi har ikke registrert noe skorsteinsløp eller ildsted på denne adressen. Følgende opplysninger er mottatt fra el-verket: Ikke registrert tilsynssak på dette anlegget. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i integrert dobbelgarasje samt på belegningsstein foran garasjen. Det er også biloppstillingsplass på gruset gårdsplass. I bakkant av garasjen er det to boder.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,00))   165 792,- (Omkostninger totalt)   6 115 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring, og har peisovn i stue/kjøkken og varmekabler på våtrom. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Videre har boligen en ca. 200 liters varmtvannsbereder, utelys, utestrøm og utekran.

  Energiklasse
  B

 • Kommunale avgifter
  19010

  Kommunale avgifter år
  2023

  Formuesverdi primær
  1625465

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  6176766

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Kostnad for brøyting/strøing av privat vei utgjorde kr. 950,- for vinteren 2022/2023. Kostnaden vil variere ut i fra behov.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/75/487: 10.02.1973 - Dokumentnr: 856 - Erklæring/avtale Bestemmelse om anlegg og drift av skiløype/skianlegg RETTIGHETSHAVER Bjørkelangen Sportsforening Overført fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:26 Gjelder denne registerenheten med flere. 16.02.1994 - Dokumentnr: 1307 - Jordskifte (m-gnr.75/170). Overført fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:26 Gjelder denne registerenheten med flere. 21.09.2001 - Dokumentnr: 8498 - Jordskifte Grensegangssak (ark.75/26) Overført fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:26 Gjelder denne registerenheten med flere. 04.05.2017 - Dokumentnr: 465413 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:26. 01.01.2020 - Dokumentnr: 231399 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:75 Bnr:487. 10.02.1973 - Dokumentnr: 856 - Erklæring/avtale Bestemmelse om anlegg og drift av skiløype/skianlegg RETTIGHETSHAVER Bjørkelangen Sportsforening Overført fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:26 Gjelder denne registerenheten med flere 16.02.1994 - Dokumentnr: 1307 - Jordskifte (m-gnr.75/170). Overført fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:26 Gjelder denne registerenheten med flere 21.09.2001 - Dokumentnr: 8498 - Jordskifte Grensegangssak (ark.75/26) Overført fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:26 Gjelder denne registerenheten med flere 04.05.2017 - Dokumentnr: 465413 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:26 01.01.2020 - Dokumentnr: 231399 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:75 Bnr:487

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for nybygg enebolig datert 27.04.2018.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. tilknyttet privat vei

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/kommunedelplaner/

  Adgang til utleie
  Boligen har fritt leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,00))   165 792,- (Omkostninger totalt)   6 115 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  167042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,90 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500 ,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 30.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 2.5000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev