aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Espen Skjermo Slorafoss presenterer Borgenveien 15 - En trivelig og oppgradert familiebolig

Bjørkelangen Borgenveien 15

Trivelig og oppgradert familiebolig med 2 stuer. Delvis innglasset terrasse, garasje og 1,2 måls tomt med stor hage.

 • BRA 160 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER116 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 316 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 976
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 152 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 240 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 4 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  100 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  116 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 316 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
U. etasje: Entré, gang/trapperom, 2 soverom, 2 boder, bad/vaskerom, toalettrom og kjellerstue.
1. etasje: Trapperom/gang, soverom, omkledningsrom, bad/wc, kjøkken og stue.
Hagen er beplantet med gressplen, prydvekster, trær og fargerike blomster

Borgenveien 15, Viken

 • Kort fortalt
  - Oppgradert og pen familiebolig.
  - Barnevennlig og sentrumsnært.
  - Parkering ute og i garasje.
  - Montert elbil-lader i garasjen.
  - Hage med masse av boltreplass.
  - Stor terrasse med innglasset del.
  - Også en balkong med fin utsikt.
  - Hyggelig kjøkken med spiseplass.
  - Pent kjøkken, oppgradert i 2016.
  - Stor stue med fint gjennomlys.
  - Lun peisestue med god plass.
  - Et bad i hver etasje, pluss wc-rom.
  - Opplegg til vaskemaskin på bad/vaskerom.
  - Til sammen tre gode soverom.
  - Ett soverom har eget omkledningsrom.
  - God lagringsplass i boder.
  - Ny innmat i sikringsskap i 2021.
  - Ny taktekking med takstein i 2014.
  - Nye nedløp, renner og beslag i 2014.

  Entré
  Eneboligen har et overbygd inngangsparti med en hvit ytterdør som har glassfelt. Innenfor venter en entré som er praktisk og lys, akkurat som resten av eneboligen. Jakken kan henges opp på knaggrekker, men det er også plass til kommode eller lignende. Gulvet er flislagt og det er hvitmalte vegger. Eneboligen er løpende vedlikeholdt og oppgradert. Det er blant annet nyere innerdører og flere rom har blitt pusset opp i senere år.

  Kjøkken
  En etasje opp ligger det et pent og praktisk utformet kjøkken som ble oppgradert i 2016. Rommet har blitt utvidet, det er utgang til balkongen og plass til spisebord foran vinduene. Rommet har enstavs laminatgulv, grå panelvegger, downlights og en kjøkkeninnredning holdt i en tidløs stil.

  Innredningen byr på masser av skapplass og fine arbeidsflater. Hvite profilfronter, vitrineskap og åpne hyller er kombinert med benkeplater i laminat. Kjøkkenet har nedfelt oppvaskkum og opplegg til oppvaskmaskin. For øvrig er det en komfyrnisje med ventilator og nisje til kjøleskap. Over benken er det belysning og lysegrå fliser.

  Stue
  Rett utenfor kjøkkenet ligger det en innbydende stue med et fint gjennomlys. Stuen er romslig og enkel å innrede. En varmepumpe sørger for en komfortabel temperatur året rundt. Stuen har store vindusflater i tre himmelretninger, deriblant en tofløyet dør ut til terrassen. Det luftige understrekes av lyse overflater, i form av laminatgulv og malte vegger. Alt det lyse brytes opp av en vegg i rød teglstein.

  Peisestue
  I underetasjen har eneboligen en lun stue med god plass til møblement - et kjærkomment ekstrarom for barnefamilier. På kalde kvelder kan det tennes opp i en peis for ekstra varme og hygge. Den flotte peisen er murt, har sort innsats og en plassbygget sittebenk. Peisestuen har for øvrig laminatgulv, panelvegger og et vindu ut mot gårdsplassen.

  Bad/vaskerom
  Eneboligen har et bad i hver etasje, samt et separat toalettrom. Badet i underetasjen ble pusset opp i 2010. Badet er flislagt i lyse toner, har varmefolie, dusjkabinett og en benke- og skapinnredning med mørkbeisede fronter. Det er en hvit benkeplate med en stor, nedfelt porselensvask. Ved siden av er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyleløsning.

  Bad 2
  Badet i første etasje er av eldre dato. Det er belegg på gulvet og baderomsplater på veggene. Badet har badekar med hånddusj, samt frittstående toalett, vindu og en hvit innredning. Innredningen har god oppbevaringsplass og består blant annet av heldekkende servant og et speil med overlys.

  Toalettrom
  Det separate toalettrommet ligger i underetasjen. Også det er flislagt i lyse toner og ble pusset opp i 2010. Foruten frittstående toalett har rommet vegghylle, hvite underskap med heldekkende servant og et speil med integrert belysning.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har tre pene soverom. Hovedsoverommet ligger i første etasje, har utgang til balkong og er malt i en dempet blåtone. Rommet har ikke bare en stor, hvit skyvedørsgarderobe, men også eget omkledningsrom med hvite garderobeskap. De to andre soverommene ligger i underetasjen og har blitt etterisolert i senere tid. I underetasjen er det masser av oppbevaringsplass i to boder, der den ene er innredet som omkledningsrom.

  Uteplasser
  Fra stuen er det utgang til en terrasse på ca. 27 kvm, med en grønn utsikt og trapp ned til hagen. I 2017 ble terrassen oppgradert med en innglasset paviljong som har plass til sittegruppe, noe som gjør det mulig å sitte ute til sent på kveld. Ellers har terrassen god plass til spisebord, soling og grill.

  Eneboligen har i tillegg en balkong på ca. 11 kvm, med utgang fra kjøkken og et soverom. Balkongen er overbygd, har langstrakt utsikt over nærområdet og en markise for solskjerming.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eneboligen ligger i et barnevennlig og rolig nabolag på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Nabolaget er fint plassert, ca. 1 km vest for sentrum og like øst for fine turområder i Høgåsen. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, hvor det er blant annet bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus.

  Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Det tar kun 5 min å gå til den videregående skolen, hvor det er idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern.

  Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser.

  Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 10 min kjøring fra boligen. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Kiwi og Coop Extra, som alle ligger i sentrum. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Borgenfeltet som ligger ca. 450 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 27 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm, 50 min til Oslo Lufthavn, 55 min til Oslo S og 1 time til Charlottenberg i Sverige.

  Fra eiendommen er det i underkant av 2 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Taktekkingen er av betongtakstein. Nedløp og beslag metall. Nedløp, renner og beslag på tak er byttet samtidig som ny taktekking i 2014. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Etterisolert 2 soverom i underetasjen. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Etterisolert på loft. Bordet undertak. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeår. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass ca 1997. Bygningen har malt hovedytterdør. Bygningen har malt balkongdør i tre fra ca 1997. Etablert innglasset terrasse i 2017. Etablert på opprinnelig veranda. Overbygget luftebalkong. Det er byggegrunn av fjell. Synlig utvendig grunnmursplast. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Støpt såle mot grunnforhold. Utvendige avløpsrør er av støpejern. Utvendige vannledninger er av jernrør.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 20.09.2022 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:

  Våtrom > Generell > Bad 1. etg:
  Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Badet er gammelt og bør renoveres.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Nedløp og beslag:
  Nedløp og beslag metall. Nedløp, renner og beslag på tak er byttet samtidig som ny taktekking i 2014.
  Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
  Etablert innglasset terrasse i 2017. Etablert på opprinnelig veranda.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2:
  Overbygget luftebalkong.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Innvendig > Radon:
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom:
  Det er eldre soil/jernsluk og smøremembran med ukjent utførelse.
  Vurdering av avvik: Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
  Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig.
  Det er en god løsning at det dusjes i kabinett. Eier opplyser om at underliggende membran i gulv og på vegger er av typen Litex våtromsplater.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Tomteforhold > Drenering:
  Synlig utvendig grunnmursplast.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
  Utvendige avløpsrør er av støpejern. Utvendige vannledninger er av jernrør. Det er offentlig avløp via private stikkledninger. Bygningen har offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

  Innvendig > Rom Under Terreng:
  Underetasjen er innredet.
  Vurdering av avvik: Det er etablert plast inne i utforet vegg. Dette er ikke anbefalt med tanke på kondens.
  Tiltak: Det anbefales jevnlig overvåkning.

  Innvendig > Innvendige trapper:
  Boligen har malt tretrapp.
  Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
  Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmefolie.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulv er i det hele i vater.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:

  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Lagt varmekabler i gulv vaskerom og diverse rørleggerarbeider ifm oppussing, flislegging er gjort som egeninnsats. Arbeid utført av Frank Korell Rørlegger, Slorbak og Thoresen elektriker.

  Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Nytt sluk og litexplater og membran før flislegging.

  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Nytt sikringsskap og egen kurs til elbillader. Eier har lagt opp en del stikkontakter og byttet ut en del kabler ifm renovering av soverom og stue og eier har utdannelse for dette fra Gøteborgs Tekniska Institut elektro sterkstrøm. Arbeid utført av Slorbak og Thoresen.

  Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Høland og Setskog El.verk.

  Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Ble lagt opp av Slorbak & Thoresen.

  Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. La nytt tak og la utlegg på taket, ny panel gavl. 2014. Arbeid utført av Byggmester Jan Inge Nadden.

  Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Endret opprinnelig garasje under stua til kjellerstue. Bygget ut terrasse. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Godkjent av kommunen etter omsøkte endringer for garasje til stue.

  Utdrag fra tilstandsrapporten:

  Noe tegn til aktivitet fra mus ble observert på loftet.
 • 1.etg: Bra 87 kvm, p-rom 87 kvm.
  U.etg: Bra 73 kvm, p-rom 65 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Stue, kjøkken, gang, soverom m/omkledningsrom og bad.
  U. etasje: Entré, trapperom, kjellerstue, 2 soverom, bad/vaskerom og wc.

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Deler av soverom er gjort om til større bad og omgjort til omkledningsrom. Kjøkken er utvidet fra tidligere soverom. Kjellerstue fra tidligere garasje.
 • Det er mekanisk avtrekk fra badet i underetasjen og avtrekk ut fra kjøkkenet. Ellers har boligen naturlig ventilasjon. Sikringsskapet har automatsikringer og jordfeilbryter. Skapet fikk ny innmat i 2021. Varmtvannsberederen er montert i den ene boden. Den rommer ca. 200 liter og er fra 2010.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen er elektrisk oppvarmet med varmefolie i det ene baderomsgulvet, varmepumpe fra 2011 i stuen og panelovner i andre rom. I stuen i underetasjen suppleres det elektriske med vedfyring.
 • Eiendommen ligger i lett skrånende terreng og har en velstelt eiertomt på 1 239,9 kvm. Tomten har normalt gode solforhold og er pent opparbeidet med hage, uteplasser, asfaltert innkjørsel og en stor, gruset gårdsplass. Hagen går langs tre sider av boligen, har masser av boltreplass. Hagen er beplantet med gressplen, prydvekster, trær og fargerike blomster.
 • Det er parkering i en frittstående garasje og på den store gårdsplassen utenfor. Garasjen måler ca. 30 kvm, har en motorisert leddport av nyere dato og en elbil-lader som ble montert i 2021.
 • Adkomst: Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate.
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
  Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 1 023 532,- per 31.12.21.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 684 716,- per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 19 292,- pr. år

  Kommunale avgifter inkluderer renovasjon, vann, avløp og feier/tilsynsgebyr. Eiendomsskatt utgjør kr. 3.444,- av de kommunale avgiftene

  Det gjøres oppmerksom på at Aurskog-Høland kommune har vedtatt i hovedplan vann- og avløp 2022-2023 at alle nyoppførte boliger tilknyttet kommunal vannforsyning får installert vannmåler. Dette er starten på en langsiktig plan om gradvis innføring av vannmålere hos alle abonnenter i kommunen.
 • Strøm, forsikring, oppvarming, kommunale avgifter, eiendomsskatt, nett/tv osv.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Kjøleskap og fryseskap på bod medfølger ikke. Taklampe i kjellerstue medfølger ikke.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  2017/695152-1/200 Bestemmelse om vannledning
  28.06.2017 21:00
  Rettighetshaver:AURSKOG-HØLAND KOMMUNE
  Org.nr: 948164256
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

  2017/695152-2/200 Bestemmelse om kloakkledning
  28.06.2017 21:00
  Rettighetshaver:AURSKOG-HØLAND KOMMUNE
  Org.nr: 948164256
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
 • Uregulert. Tomta er avsatt til boligformål i kommuneplanen.
 • Gnr. 75 Bnr. 296 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,20% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjon kr. 49 500,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 17 500,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 000,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Dagfinn Nordby
  Johanne Nordby
Espen Skjermo Slorafoss

Megler

Espen Skjermo Slorafoss

92 63 71 36

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev