aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Burholhagen 14.

Velholdt familiebolig med 4 soverom, 2 bad, 2 stuer, garasje, stabbur, uthus og nydelige uteområder. Utsikt og blindvei.

 • 4 500 000
 • BRA 190 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING4 500 000
 • OMKOSTNINGER128 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 628 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 984
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 168 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 125 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  128 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 628 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
I flotte omgivelser på Bjørkelangen selges det nå en innholdsrik, velholdt familiebolig fra 1984 - kanskje ditt nye hjem? Boligen ligger på en solrik tomt på 1125 kvm. Tomten er inngjerdet med skigard og har rikelig med boltreplass for både liten og stor. Det tilhører uthus og et sjarmerende stabbur, og det tilhører også dobbelgarasje.

Boligen har en fin beliggenhet i utkanten av boligfeltet med nydelig utsikt og usjenerte uteplasser. Det er gangavstand til skoler, barnehager, idrettsanlegg m.m. - perfekt for en aktiv familie.

Boligen går over to etasjer med inngang i begge etasjene. I første etasje er det entré, bad, wc, tre soverom, stue og kjøkken. Underetasjen har stue, soverom, innredet rom, bad/vaskerom og fire boder. Rommene er velholdte, men har en noe utdatert stil og standard.

Planløsning:
1. etasje: Entré, wc-rom, gang, bad, 3 soverom, stue og kjøkken.
Underetasje: Trapperom, tv-stue, bad, soverom, kontor/innredet rom og 4 boder.
Annet: Lagringsloft, anneks og uthus.
Den solrike og inngjerdede tomten er på litt over 1,1 mål, og har både et sjarmerende stabbur og et uthus i samme stil.

Burholhagen 14, Viken

 • Kort fortalt
  - Innholdsrik enebolig fra 1984.
  - Stor, solrik tomt på 1125 kvm.
  - Fint inngjerdet med skigard.
  - Koselig hage, fine uteplasser.
  - Fredfull utsikt utover området.
  - Grenser til jorder og skog.
  - Parkering i garasje og på tomt.
  - Det tilhører stabbur og uthus.
  - Inngang i begge etasjene.
  - Innbydende entré med skap.
  - Nydelig stue med store vinduer.
  - Peisovn og varmepumpe.
  - Kjellerstue med koselig peis.
  - Trivelig kjøkken med spiseplass.
  - Fire soverom og et innredet rom.
  - To bad og separat wc-rom.
  - Ett bad er kombinert vaskerom.
  - Boligen har fire innvendige boder.
  - Elanlegg med automatsikringer.

  Entré
  Eneboligen har en lun entré med laminatgulv, lysmalte panelvegger og paneltak. Rommet har garderobeskap, og det er også garderobeskap i gangen innenfor. Fra entreen er det direkte tilgang til wc-rom og til kjøkkenet.

  Kjøkken
  Kjøkkenet er stort og trivelig med gulvbelegg, lysmalte vegger og et stort vindu. Ved vinduet er det plass for kjøkkenbord. Kjøkkeninnredningen er delvis fra byggeår/delvis fra 2008 og har hvite, profilerte fronter og en laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er montert fliser på veggen mellom benk og overskap, og det er ventilator over kokesonen. Kjøkkenet har nisje for komfyr, opplegg for oppvaskmaskin og plass for kjøle/fryseskap.

  Stue
  Boligen har en meget innbydende stue med parkettgulv, lysmalte panelvegger og store vindusflater. Det er vinduer på to sider, noe som gir et flott gjennomlys, og det er i tillegg utgang til veranda. Stuen har to soner, så det er god plass for både sofagruppe og spisebord, og midt i rommet er det montert peisovn. Det er også montert varmepumpe (luft-til-luft).

  Kjellerstue
  Boligen har i tillegg en koselig kjellerstue, noe som gir litt ekstra spillerom for familien. Kjellerstuen har en lun og koselig stil med murmaleri, panelvegger, paneltak og unike steindetaljer. Rommet har også gulvvarme og en stemningsfull peis.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har to bad, ett i hver etasje, i tillegg til separat wc-rom i første etasje. Wc-rommet har belegg på gulvet, lysmalte vegger, servant, gulvmontert toalett, panelovn og avtrekksventil.

  Badet i første etasje ble noe pusset opp i 2008 og har belegg på gulvet med gulvvarme. Innredningen består av en heldekkende servant med underskap, skuffer og matchende veggskap. Over servanten er det speil med belysning. Veggene er lysmalte og rommet har badekar med dusj.

  Badet i underetasjen har belegg på gulvet, malte murvegger, panelovn, utslagsvask, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Rommet har også et dusjkabinett og et gulvmontert toalett, samt en heldekkende servant med underskap. Over servanten er det speilskap.

  Soverom og garderobe
  Boligen har fire soverom, tre i første etasje og ett i underetasje. I tillegg er det et innredet rom i underetasjen som i dag benyttes som kontor. Alle soverommene i første etasje har gulvbelegg i to forskjellige tresorter. Soverommet i underetasjen har furugulv. Alle rommene har malte/tapetserte vegger. Det er god plass for senger, skap og/eller lignende. Ellers har boligen gode lagringsmuligheter i innvendige boder, i stabbur og i uthus.
 • Eiendommen ligger fint plassert i en rolig blindvei i et familievennlig boligområde på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune, ca. 1,5 km fra handelssentrum. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, det er blant annet bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus.

  Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern.

  Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser.

  Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi og Rema 1000. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Kollektivtilbudet i området består av buss, og nærmeste holdeplass ligger ca. 350 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Bygningen har grunnmur av murte lettklinkerblokker.
  Takkonstruksjon/taktekking: Valmet takkonstruksjon av tre med kaldloft. Yttertaket er tekket med betongtakstein.
  Veggkonstruksjon: Vegger er oppført med trebindingsverkskonstruksjon. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning/tømmermannspanel.
  Etasjeskiller:

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Tomteforhold > Terrengforhold: Tomten er skrånende ned mot øst/sydøst.
  Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning. Ved inngangsside har deler av terrenget fall mot grunnmur. Det er beplantning og jord mot grunnmur og dette er ikke anbefalt løsning.
  Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall.
  Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Snøfangere bør monteres dersom det er problem med snøras fra taket.

  Utvendig > Verandadør 1. etg.: Verandadør i malt trekonstruksjon med lav brystning og glassfelt med 3-lags glass. Døren er fra byggeåret og har slitasje.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Døren henger og subber i terskel. Døren har noe utvendig slitasje.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Døren bør justeres.

  Utvendig > Utvendige trapper: Trapp i trekonstruksjon.
  Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Forandrer seg noe i forhold til frost/tele iht. eier.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Innvendig > Overflater: Gulv: Laminat, gulvbelegg, parkett og heltregulv. Vegger: Malt trepanel, malt strie og malt murpuss. Himling: Malt trepanel og himlingsplater. Gulv og overflater av normalt god standard med normal bruksslitasje.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Parkettgulv har bruksslitasje. Laminatgulv har stedvis svelling i skjøter.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Ingen umiddelbare utbedringsbehov. Krav til standard vil være avgjørende.

  Innvendig > Gulv mot grunn/gulv i U. etg.: Gulv er konstruert med betongdekke. Tilfarergulv i trekonstruksjon i enkelte rom. Konstruksjoner fra byggeåret. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Det er merkbare planavvik/skjevheter stedvis.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv i 1. etg.: Etasjeskiller/gulv i 1. etg. er konstruert med trebjelkelag. Gulvkonstruksjon fra byggeåret. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen og det ble ikke påvist vesentlige skjevheter/svikt. Det ble flere steder påvist planavvik/skjevheter med ca. 5mm. på 2 meters lengde.
  I stue er det stedvis merkbare planavvik/skjevheter og det ble målt med ca. 10-12mm. på 2 meters lengde stedvis.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er stedvis gulvknirk.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Årsak til gulvknirk bør undersøkes nærmere og utbedringer bør vurderes.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted: Elementpipe fra byggeåret. Tilkoblet murt peis i stue U. etg. og tilkoblet peisovn i stue 1. etg.
  Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
  Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe.

  Innvendig > Rom Under Terreng: Bod i U. etg. har heltregulv og trepanel på vegger. Hulltaking er foretatt i bod mot syd/vest. Det ble målt relativ luftfuktighet i veggen og det ble gjort visuell inspeksjon. Relativ luftfuktighet ble målt til ca. 62% ved 19 grader som er marginalt høye fuktverdier. Det ble ved visuell inspeksjon ikke påvist tegn på fuktskader. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er plast/dampsperre på vegger mot grunnmur under terreng. Det ble påvist moderat høyt fuktnivå som kan skyldes kondens, kapilærsug av fukt fra grunn eller dårlig/sviktende drenering. Det ble ikke påvist fuktskade i veggen.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Ytterligere undersøkelser anbefales. Plast/dampsperre anbefales å fjernes slik at konstruksjonen får "puste".

  Innvendig > Rom Under Terreng - 2: Bod nord i U. etg. har belegg på gulv og malt murpuss på vegger. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende konstruksjoner (murvegger). Det ble gjort overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS på gulv og mot grunnmur.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier stedvis nederst på grunnmur og stedvis i betonggulv i bod U. etg. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt fra grunn kan forekomme.
  Tiltak: Andre tiltak: Tilstanden bør undersøkes jevnlig. Tiltak bør vurderes, dog vil rommenes bruk være avgjørende.

  Innvendig > Innvendige trapper: 90 graders tretrapp mellom etasjene.
  Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er stedvis 11cm.
  Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.

  Innvendig > Innvendige dører: Heltre fyllingsdører. 1 innebygd skyvedør mellom kjøkken og stue.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører subber i terskel/karm.
  Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Vegger: Malt strie med våtromsmaling (fra 2008). Himling: Himlingsplater.
  Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet
  Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Det bør installeres tett dusjkabinett dersom baderommet skal benyttes til dusjing.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Badet har plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Fra byggeåret.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Baderommet har nådd forventet levetid som våtrom.
  Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Badet består av: Badekar med dusj. Baderomsinnredning med servantskap, veggskap, overskap, speil og lysarmatur.
  Vurdering av avvik: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Riss og liten avskaling i servant.
  Tiltak: Påviste skader må utbedres.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc/vaskerom: Vegger: Malt murpuss. Himling: Trepanel.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Murpuss på vegger fremstår som ujevn og ufagmessig. Vegger har ingen membranløsning utover maling.
  Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det må opprettholdes dusjing i dusjkabinett. Utbedring av murpuss på vegger bør vurderes, dog vil krav til standard være avgjørende.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc/vaskerom: Gulv: Vinylbelegg. Rommet har oppvarming med elektrisk panelovn. Gulvet har fall til sluk med totalt ca. 45mm. fra gulv ved dør til topp slukrist.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Gulvbelegget har slitasje og stedvis misfarging.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc/vaskerom: Badet har plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Fra byggeåret.
  Vurdering av avvik: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc/vaskerom: Mekanisk avtrekk/sentralavtrekk via himlingsventil.
  Vurdering av avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/wc/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Baderommet har vegger av murte konstruksjoner/lettklinker.
  Vurdering av avvik: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det ikke påvist indikasjoner på fuktskader. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier i gulv. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt fra grunn kan forekomme.
  Tiltak: Andre tiltak: Ved evt. oppussing av rommet bør det gjøres tiltak/fuktsikring.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør er av kobber.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Fra byggeåret.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og ble skiftet på slutten av 1990 tallet iht. eier.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt).
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Tomteforhold > Drenering: Det antas å være drenering med drensrør av plast rundt grunnmur. Drenering er fra byggeåret.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Bygningen har utvendig avløpsrør av plast og vannledning antas av kobber, fra byggeåret. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Taktekking: Yttertaket er tekket med betongtakstein. Takstein er fra år 2002 iht. eier. Undertak og lekter er fra byggeåret. Taket ble besiktiget fra bakkenivå.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Veranda i trekonstruksjon med spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon (høyde 90cm.) Terrasse på mark med spaltegulv av tre. Konstruksjoner hovedsaklig fra byggeåret med normalt god standard og normal aldersslitasje.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 20.06.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Følgende kommentarer er hentet fra selgers egenerklæring:
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Skansen Farge og Jern AS, nå Maxbo Bjørkelangen. Tatt av våtromstapet og malt veggene med våtromsmaling. Satt inn ny baderomsinnredning og nye blandebatterier/rør til baderomsinnredningen. Utført i 2008.
  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei.
  2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei.
  11. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Brodrene Litzheim - Tom Litzheim. Skiftet takstein pa huset og garasjen. (Bare takstein, ikke taket) Arstall: 2002.
  12. Kjenner du til om det er/har vart utfort arbeid pa el]anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Moseby Eftf. AS. Skiftet ventilasjonsvifte. Årstall ca. 2007.
  12.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei.
  13. Kjenner du til om det utfort kontroll av el]anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)? Ja. El-anlegget av Moseby Eftf. AS, 01.02.2017. Nytt sikringsskap fra 2016. Varmepumpe montert av Romerike Varme
  AS i 2018, kontroll/service i 2020 og skal utføres ny kontroll/service 17.06.2022.
  21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. Endret tegning, 1 rom, i underetasjen på boligen. Ingen endring av vinduer i boligen.
  21.1. Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Godkjenning datert 23.05.2022 fra Aurskog]Holand kommune v/Teknisk Etat.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2014, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Bolig:
  1.etasje: 99 kvm Bra
  Underetasje: 91 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré, gang/trapperom, kjøkken, stue, bad, wc, 3 soverom.
  Underetasje: Trapperom, stue, bad/wc/vaskerom, soverom, kontor/innredet rom.

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
  Fremvist tegning av U. etg. er enkel skisse (udatert) som bla. viser stue og soverom slik det benyttes i dag.
  Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Skiftet til automatsikringer i sikringsskap iht. samsvarserklæring datert 23.01.2017.

  Garasje:
  1. etasje: 33 kvm Bra

  Iht. tilstandsrapport foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

  Stabbur:
  Bygningen har gulvareal ca. 4m². Innvendig takhøyde er ca. 1,87-1,89 meter og bygningen har dermed ikke måleverdig areal (bruksareal).

  Uthus:
  1. etasje: 10 kvm Bra
 • Det elektriske anlegget fikk automatsikringer i 2017, og boligen har en 200 liters varmtvannsbereder plassert på det ene badet. Videre har boligen et mekanisk avtrekksanlegg med avtrekksvifte på loft (skiftet i ca. 2007), og det er avtrekk fra begge bad, wc-rom og kjøkken.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen varmes opp med elektrisitet, herunder gulvvarme, supplert med vedfyring og varmepumpe (luft-til-luft fra 2018).
 • Tomten er på 1125 kvm og er pent opparbeidet med singlet gårdsplass og en frodig hage. Hagen er inngjerdet med skigard og har plen, prydbusker og diverse beplantning. Her er det rikelig med trygg boltreplass for både liten og stor, samt flere muligheter for fine uteplasser.

  Fra stuen i boligen er det utgang til en stor og delvis overbygd veranda. Verandaen har god plass for utemøbler, grill med mer, samt gode solforhold og nydelig utsikt utover jorder og områdene rundt. En stor markise skjermer fint når solen er på sitt sterkeste.

  Fra verandaen er det trapp ned til hagen, og boligen har også fine uteplasser utenfor underetasjen og i tilknytning til inngangspartiet. I tillegg har eiendommen et sjarmerende stabbur og en romslig, frittstående utebod/uthus.
 • Det tilhører dobbelgarasje, og det er også god plass for biler på tomten. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Offentlig tilknytning.
  Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 090 800 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 926 879 per 31.12.21
 • Kr. 18 381 pr. år
  Av dette utgjør kr. 2 532 eiendomsskatt i 2022.
 • Komm. avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 20.09.84.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 71 Bnr. 66 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 18 900,-, samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 350,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Gerd Vivian Bråten Katralen
  Knut Henry Katralen
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev