aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Dalhaugveien 12. En solid og romslig enebolig beliggende i rolig villastrøk.
Velkommen til Dalhaugveien 12. En solid og romslig enebolig beliggende i rolig villastrøk.

BJØRKELANGEN Dalhaugveien 12

Romslig enebolig med dobbelgarasje, elbillader, nydelige uteplasser og vidstrakt utsikt. Bad fra 2019. To varmepumper.

 • kr 5 000 000
 • BRA 260 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 5 000 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 000 000
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1984
 • Soverom3
 • ArealP-rom 220 m²
 • Tomt926.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 000 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 125 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000)) 142 042 (Omkostninger totalt) 5 142 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning underetasje
Dalhaugveien 12 er en romslig enebolig med dobbelgarasje, elbillader, steinlagt gårdsplass og utsiktstomt. Hagen har plen, fjell i dagen, nyere lekestue og flott, vidstrakt utsikt over Bjørkelangen. Utenfor stuen ligger en koselig hagestue og stor terrasse med utepeis. I tillegg er det terrasse i bakkant av garasjen og utenfor hovedsoverom. Eneboligen byr på rikelig med tumleplass over to etasjer og i 2021 ble det lagt nytt yttertak. I 2019 ble badet renovert og i 2020 nytt sikringsskap. Man er sikret et lunt innemiljø med gulvvarme i flere rom og varmepumpe i begge stuer. Stuen har peis og store vinduer med flott utsyn. I underetasjen ligger en trivelig stue med vedovn. Videre er det kjøkken, samt vaskerom, toalett, tre soverom og pen entré med skap. Lagringsplass er i fire gode boder.
Entreen har flislagt gulv, downlights og harmoniske fargevalg.

Dalhaugveien 12, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 127 kvm
  1. etasje: 114 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 106 kvm Underetasje: Trapperom, stue, gang, vaskerom, bad/wc, 3 soverom.
  1. etasje: 114 kvm Entré, toalettrom, kjøkken, trapperom, stue.

  Hagestue
  Bruksareal
  1. etasje: 19 kvm Hagestue  Tomt
  926.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ha en flott utsiktstomt på romslig 926 kvm med hage og steinlagt gårdsplass. Tomten skråner noe mot øst, og byr på på vidstrakt utsikt over Bjørkelangen. Hagen er over flere nivåer med fjell i dagen og trapper i terrenget. For øvrig er hagen opparbeidet med plen, prydbusker og diverse beplantning. Mellom gårdsplassen og veien er det oppført en støttemur av betong. I hagen er det også en lekestue fra 2020. Fra stuen i første etasje er det utgang til hagestuen på 18 kvm med flislagte gulv, downlights i himling, vinduer på begge kortvegger og stor skyvedør i glass. Fra hagestuen kommer du videre ut på en stor terrasse hvor den flotte utsikten kan nytes til fulle. Terrassen har fliser på dekke, rekkverk i hvitmalt mur og den innerste delen har høye vegger med utepeis i hjørnet. Få ting lager like god stemning som fyr i peisen på mørke kvelder. Mellom boligen og garasjen er det adkomst til en terrasse som er bygd i bakkant av garasjen. Terrassen er bygd over to nivåer med trapper mellom nivåene og ned til hagen. Det er spaltegulv av tre, samt levegg og trerekkverk ved deler av terrassen. I tillegg har hovedsoverommet i underetasjen utgang til en egen platting med direkte adkomst til hagen.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde ca. 1,5 km øst for handelssentrum i Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, det er blant annet bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus i 2018. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytebaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Kiwi og Extra. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det 1,6 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Borgenfeltet eller Bjørkelangen Videregende skole. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Byggemåte
  Valmet takkonstruksjon med kaldloft. Takkonstruksjon av tre med undertak av trepanel. Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Veggene er oppført dels med betong, murte lettklinkerblokker og dels med trebindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har stående malt trebordkledning og malt murpuss. Malte trevinduer med 2-lags og 3-lags glass. Det ble påvist vinduer med produksjonsår 1983, 1984, 2011, 2014 og 2019. Entredør i slett malt utførelse med 3 små glassfelt. Skyvedør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 3-lags glass prod. 1984. Terrassedør i U. etg. i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 2013. Kjellerdør av stål. Veranda og hagestue med betongdekke og fliser over U. etg. Rekkverk av malt murkonstruksjon. Takoverbygd hagestue med betongdekke med fliser. 2 vegger i trekonstruksjon med vinduer. Skyvedører av aluminium med glassfelt. Terrasse ved garasje i trekonstruksjon på punkfundamentering. Spaltegulv av tre. Rekkverk i trekonstruksjon på deler av terrasse. Gulv/etasjeskillere er av betongelementer.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kommentarer fra selgers egenerklæring: 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Renovert bad 2019. Arbeider er gjort på dugnad, med bistand fra tømrer, rørlegger og elektriker. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: 2K smøremembran med slukmansjetter og nye sluk. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Funnet liten vannlekkasje ved pipehatt 2021. Tak, beslag og nedløpsrør skiftet høsten 2021. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Skjevt gulv kjøkken. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Montert elbil-lader, skiftet automater i sikringsskap, samt noen nye ledninger. Arbeid utført av Innovasjon Elektro AS 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse_ Innovasjon Elektro foretok kontroll av el-anlegg i forbindelse med arbeider i sikringsskap. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Beskrivelse: Veggmontert billader på nord-vegg. 14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Beskrivelse: Diverse egeninnsats på ulike tømrerarbeider, som f.eks. Terrasse ved garasje, lekestue osv. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Skiftet tak, beslag og nedløpsrør på hus 2021. Egeninnsats: Ny ytterdør og kledning rundt ytterdør i 2020. Ny garasjeport, ytterdør og vinduer i garasje i 2019. Nytt vindu ved trapp til underetasje 2019. Arbeid utført av Næss Blikk & Tak AS. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Beskrivelse: Kontor/oppholdsrom ved inngangsparti endret til vindfang 2020.

  Innhold
  Dalhaugveien 12 er en romslig enebolig med dobbelgarasje, elbillader, steinlagt gårdsplass og utsiktstomt. Hagen har plen, fjell i dagen, nyere lekestue og flott, vidstrakt utsikt over Bjørkelangen. Utenfor stuen ligger en koselig hagestue og stor terrasse med utepeis. I tillegg er det terrasse i bakkant av garasjen og utenfor hovedsoverom. Eneboligen byr på rikelig med tumleplass over to etasjer og i 2019 fikk boligen et lekkert bad med dusjnisje. Familien er sikret et lunt innemiljø med gulvvarme i flere rom og varmepumpe i begge stuer. Den nydelige stuen har peis og i underetasjen ligger en trivelig kjellerstue med vedovn. Videre har boligen kjøkken med plass til spisebord, samt vaskerom, toalett, tre soverom og pen entré med skap. Lagringsplass er i fire gode boder. Planløsning: 1. etasje: Entré, trapperom, toalettrom, kjøkken og stue. Underetasje: Trapperom, stue, gang, vaskerom, bad/wc, 3 soverom, 4 boder og teknisk rom. Kort fortalt - Stor enebolig over to etasje. - Utsiktstomt på nesten ett mål. - Flott, vid utsikt, fine solforhold. - Dobbelgarasje med elbillader. - Koselig hagestue på 18 kvm. - Romslig terrasse med utepeis. - Terrasse i bakkant av garasje. - Terrasse ved hovedsoverom. - Pen entré med garderobeskap. - Kjøkken har plass til spisebord. - Stue har peis og varmepumpe. - Trivelig kjellerstue med vedovn. - Varmepumpe også i kjellerstue. - Lekkert bad, oppgradert i 2019. - Boligen har separat vaskerom. - Tre soverom i underetasjen. - Lagringsplass er i fire boder. - Automatsikringer er fra 2020. - Taktekking ble lagt nytt i 2021. Entré Eneboligen har et inntrukket inngangsparti som ligger godt skjermet for vær og vind. Her er det inngang til en pen entré med flislagt gulv, downlights og harmoniske fargevalg. Rikelig med skapplass gjør det enkelt å rydde unna klær og sko. En sittebenk er plassert under vinduet og på veggen midt imot er det montert moderne knagger. Kjøkken Kjøkkenet har flislagt gulv med varme, takhøy innredning langs to sider av rommet og plass til spisebord. Innredningen er blitt noe oppgradert over tid og er i en tidløs stil med hvite, glatte fronter, laminatbenkeplate og nedfelt oppvaskkum av kompositt. Over benken og på veggen langs ene siden av rommet er flatene kledd med glaserte fliser. Videre har kjøkkenet nisje for komfyr med veggmontert ventilator i overkant, opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til kjøleskap. Stue Hovedstuen i første etasje oppleves som et innbydende rom med overflater i nedtonede naturfarger, plass til møblering i flere soner og rikelig med dagslys via vinduer på tre sider. To av vinduene har buede topper, noe som bidrar til rommets sjarmerende karakter. På den ene siden er det også utgang til hagestue. Med både gulvvarme, varmepumpe og oppmurt peis er et lunt innemiljø sikret. Kjellerstue Eneboligen har en stor kjellerstue med trivelig atmosfære. Stuen har flislagt gulv, blåmalte veggpanel, høytsittende vinduer på to sider og synlige trebjelker i himling. I hjørnet er det en hvit peisovn montert på en liten høyde og rommet har både gulvvarme og en luft-til-luft varmepumpe. En åpen buegang leder inn mot soverommene og det er trappeløp til stuen i etasjen over. Bad/wc I underetasjen ligger boligens bad, et lekkert baderom fra 2019. Badet har flislagte overflater, gulvvarme, downlights og mekanisk avtrekk. Innredningen gir et pent inntrykk med trefargede, glatte skuffefronter, heldekkende dobbelservant og stort speilskap. Badet har ellers et veggmontert toalett og dusjnisje med fast dusjvegg. Toalettrom Fra entreen er det praktisk adkomst til et toalettrom med gråmalte vegger, naturlig avtrekk og varme i gulv. Toalettrommet har toalett, servantskap med heldekkende servant og en pen hylle montert på veggen for ekstra oppbevaringsplass. Vaskerom I underetasjen har boligen et separat vaskerom som er pusset opp i senere tid med mikrosement på gulv og vegger, samt ny innredning. Vaskerommet har varme i gulv, spotter i himling og ventilasjon via to veggventiler. Den hvite innredningen har glatte fronter og hvit benkeplate med nedfelt vaskekum av metall. Det er opplegg for vaskemaskin ved en praktisk oppbygd plass. Soverom og garderobe Eneboligen har tre fine soverom i underetasjen, hvorav to har gulvvarme. To av soverommene har malt veggpanel, og hovedsoverommet har ubehandlet trepanel med en plassbygd matchende garderobeløsning. Fra hovedsoverommet er det også utgang til terrasse. Boligen har rikelig med ekstra lagringsplass i hele fire boder i underetasjen. To av bodene er innredet som garderoberom.

  Standard
  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 13.02.23 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Terrasse ved garasje Terrasse i trekonstruksjon på punkfundamentering. Spaltegulv av tre. Rekkverk i trekonstruksjon på deler av terrasse. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk på deler av terrasse og det mangler på deler trapp. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Innvendig > Etasjeskille/gulv i U. etasje og 1. etasje Gulv/etasjeskillere er av betongelementer. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avviket gjelder gulv kjøkken og gulv i stue U. etasje som har merkbare skjevheter/planavvik. Øvrige rom har stedvis noe planavvik med ca. +/- 5mm. på 2 meters lengde. Alle rom er ikke nivellert og det kan forekomme større avvik også på øvrige rom. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Tomteforhold > Forstøtningsmurer Støttemur av betong mellom gårdsplass og vei. Vurdering av avvik: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Dører Entredør i slett malt utførelse med 3 små glassfelt. Skyvedør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 3-lags glass prod. 1984. Terrassedør i U. etg. i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 2013. Kjellerdør av stål. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler utvendig terskelbeslag/tetting på entredør i 1. etg. og terrassedør i U. etg. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Veranda og hagestue med betongdekke og fliser over U. etg. Det ligger Protan banemembran fra ca. 2004 under påstøp iht. eier. Rekkverk av malt murkonstruksjon. Takoverbygd hagestue med betongdekke med fliser. 2 vegger i trekonstruksjon med vinduer. Skyvedører av aluminium med glassfelt. Det er påvist andre avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er stedvis noe riss/sprekker i rekkverk. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Overflater Gulv: Fliser, mikrosement, parkett, laminat, tepper, gulvbelegg og sponplater. Vegger: Malte slette flater/plater, trepanel, panelplater og fliser. Himling: Himlingspanel, himlingsplater, trepanel og betong. Gulv og overflater av normalt god standard med normal bruksslitasje. Enkelte rom er vesentlig oppusset i senere år. Det er påvist andre avvik: Fliser i entre 1. etg. har bom (hulrom) og har fare for å løsne over tid. Fliser på kjøkken og i stue U. etg. har bom (hulrom) og enkelte fliser har sprekker/skader. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Skadede fliser bør skiftes ut. Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng Kjellerrom med gulv av fjell og spaltegulv av tre. Vegger av betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Det er påvist andre avvik: Fuktighet fra fjellet kan forekomme, som er naturlig ved denne type konstruksjonen. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Innvendig > Innvendige trapper 180 graders malt tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Hovedgulvet er hovedsaklig flatt. Det er marginalt fall på deler av gulvet. Totalt fall/høydeforskjell fra gulv ved dør til topp slukrist på hovedgulvet er ca. 5mm. Gulv i dusjnisje har nedsenk med ca. 10mm. og gulv i dusjnisje har fall til sluk. Totalt fall/høydeforskjell fra gulv ved dør til topp slukrist i dusjnisje er ca. 30mm. Det antas å være oppkant på membranen ved dørterskel. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er sprang i fliser i dusjnisje (ujevne overganger/kanter). Andre tiltak: Fliser med bom (hulrom) har fare for å løsne over tid og det må da gjøres tlitak. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc Bad/wc består av: Veggmontert. wc. Dusjnisje med fast dusjvegg. Servantskap med 2 servanter og speilskap. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom Gulv: Betong behandlet med mikrosement. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluk med totalt ca. 15mm. fra gulv ved dør til topp slukrist. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom Det er plastsluk og det antas å være underliggende vinylbelegg som tettesjikt/membran (synlig i sluket). Sluk og tettesjikt/membran antas å være fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom Naturlig ventilasjon med 2 veggventiler. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Tiltak: Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom Toalettrom består av: Gulvmontert wc og servantskap. Oppvarming: Elektrisk gulvvarme. Ventilasjon: Naturlig avtrekk via himlingsventil. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Tekniske installasjoner > Vannledninger Vannrør dels av kobber fra byggeåret og vannrør dels av rør-i-rør fra 2019 da badet i U. etasje ble rehabilitert. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Gjelder vannrør fra byggeåret. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Det er avløpsrør av plast. Fra byggeåret hovedsaklig. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Varmtvannstanken er på ca. 300 liter og er plassert i teknisk rom som har sluk i gulv. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Gulv i teknisk rom har sluk men mangler membranløsning/tettesjikt. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres membran med oppkant mot vegger for lekkasjesikring. Tomteforhold > Drenering Det antas å være drenering med drensrør av plast. Dreneringen er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Utvendige avløpsrør antas av plast og utvendige vannledninger antas av plast (PEL). Fra byggeåret. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Diverse: Iht. opplysninger fra el-verket skal boligens elektriske anlegg kontrolleres 08.02.23. Det foreligger derfor pt. ingen pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Følgende opplysninger er mottatt fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: Skorsteinen ble kontrollert under tilsyn 06.03.2020 og det var ikke behov for feiing. 2 pipeløp, rehabilitert med stål. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området. Stuen har utgang til hagestue med gulvareal ca. 18m². Andel yttervegg mellom hagestue og tilstøtende rom er medtatt i bruksarealet (BRA). Kaldloft/kryploft har adkomst via loftsluke fra hagestue og loft har ikke måleverdig areal. 1 kjellerrom har fjell i dagen og lav takhøyde og kjellerrom er ikke medtatt i arealberegningen. Lovlighet Enebolig Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Tegningene stemmer hovedsaklig med dagens bruk, men det er noe avvik på 1. etasje. Avviket gjelder: Beskrevet dagligrom på tegning er i dag en del av entre/gang. Kjølerom beskrevet på tegningen eksisterer ikke i dag. Garasje Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Lekestue/bod Det foreligger ikke tegninger.

  Innbo og løsøre
  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i frittstående dobbelgarasje og på egen steinlagt gårdsplass. Garasjen har betongdekke, gangdør og motorisert leddport i metall. I nyere tid er det montert lader for elbil. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Ventilasjonen er naturlig, supplert med mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Elektrisk anlegg er dels fra byggeåret og dels fra nyere tid. Sikringsskap har automatsikringer fra 2020. Varmtvannsbereder er på ca. 300 liter og er plassert i teknisk rom med sluk i gulv. Taktekkingen med stål/aluminiumsplater er fra 2021. Boligen har takrenner, nedløp og beslag fra samme år. Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 000 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 125 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000)) 142 042 (Omkostninger totalt) 5 142 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Eneboligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i entré, våtrom, kjøkken, stuer og på to soverom. Boligen har to luft-til-luft varmepumper, henholdsvis i stuer i hver etasje. Stuen i første etasje har oppmurt peis og kjellerstuen har peisovn.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  20170

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Eiendomsskatten kommer i tillegg og for 2022 ble det fakturert kr. 4.898.-.

  Formuesverdi primær
  1333053

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  5065600

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/71/93: 04.10.1983 - Dokumentnr: 7898 - Rettigheter iflg. skjøte Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. for
  Tele- og elverket
  17.08.1982 - Dokumentnr: 5490 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3026 Gnr:71 Bnr:43
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1662880 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:71 Bnr:93


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for enebolig datert 30.04.2010.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikkog-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunaleplaner/kommunedelplaner

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 000 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 125 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000)) 142 042 (Omkostninger totalt) 5 142 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 22 500,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 31 100,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev