aktiv-eiendomsmegling
Damsloraveien 10 er en stor enebolig over tre plan og utleiedel med solide materialvalg og innredningsvalg av god kvalitet.

BJØRKELANGEN Damsloraveien 10

Herskapelig og innholdsrik eiendom m/oppgradert standard. Innredet og utleid kjellerdel, innredet uthus og garasje.

 • kr 8 250 000
 • BRA 324 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 8 250 000
 • Omkostningerkr 223 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 8 473 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 998
 • Soverom5
 • ArealP-rom 292 m²
 • Tomt1 390.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 8 250 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  206 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 250 000))

  223 292 (Omkostninger totalt)

  8 473 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Damsloraveien 10 er en stor enebolig over tre plan med solide materialvalg og innredningsvalg av god kvalitet. Beliggenheten er trygg og familievennlig, like ved turområder, lekeplasser og merkede turløyper. Her bor man med alt lett tilgjengelig i nærområdet og innen gang- og sykkelavstand. Eiendommen er innholdsrik og herskapelig, med innredet uthus, epletrær, fine uteplasser og gode solforhold. Inne har boligen en delikat miks av det klassisk og det moderne. Planløsningen byr på to tilstøtende stuer med ildsteder, et stort kjøkken, et oppgradert bad, en loftstue, et gjestetoalett, et vaskerom og hele fire soverom, samt en egen hybel/utleiedel i kjelleren. Det er parkering på en stor gårdsplass og i en dobbelgarasje med elbillader. I tillegg er det et innredet uthus på eiendommen.

Damsloraveien 10, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 90 kvm
  1. etasje: 110 kvm
  2. etasje: 96 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 86 kvm Følgende rom inngår i primærareal: Kjeller: Trapperom/gang, entré, kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom, vaskerom, soverom.
  1. etasje: 110 kvm Følgende rom inngår i primærareal: 1. et.: Entré/gang/trapperom, kjøkken, 2 stuer, kontor, wc, soverom.
  2. etasje: 96 kvm Følgende rom inngår i primærareal: 2. et.: Stue m/trapp, bad/wc, 3 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 4 kvm Følgende rom er sekundærrom i kjeller: 2 boder.  Tomt
  1390.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Omgivelsene er landlige og barnevennlige, like ved lysløype og merkede turløyper. Nærområdet byr på aktiviteter for hele familien, med akebakke, lekeplasser, en liten alpinbakke og gapahuk med grillplass. Eneboligen ligger på en stor og solrik hjørnetomt, og det flotte huset passer fint inn i de idylliske omgivelsene. Tomten er på over ett mål og er hovedsaklig skrånende ned mot sydvest. Mot veien er det etablert en støttemur av betongstein, og mellom hagen og muren er det satt opp gjerde og plantet en hekk. Tomten er ellers pent opparbeidet med gressplen, epletrær, flaggstang, prydbusker, blomsterbed og diverse beplantning. Ved innkjørselen til eiendommen er det satt opp belysning, og foran huset finner man en stor gårdsplass med belegningsstein. I tilknytning til gårdsplassen står det et rødmalt uthus på ca. 21 kvm, bestående av bod, bad og badstue. Fra kjøkkenet i hovedhuset er det utgang til en flislagt og overbygget veranda, med downlights og god plass til utemøbler. Her får man fin utsikt over nærliggende bolig- og naturområder. Verandaen har trapp ned til en stor markterrasse med de samme flisene på dekke. Langs terrassen er det kantstein og et lite bed med busker. Sommerdagene kan også tilbringes på en overbygd veranda utenfor kjøkkenet og på en balkong ved stuen i andre etasje. Begge uteplassene er utstyrt med downlights, og verandaen har trapp ned til den store markterrassen. Det er gode solforhold på eiendommen.

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i et rolig og barnevennlig boligområde, ca. 1,5 km vest for handelssentrum i Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, det ble blant annet bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus i 2018. I sentrum skal Amfi bygges om til et større kombinasjonsbygg med forretninger, kontorer og leiligheter. Rett ved boligen er det akebakke, gapahuk med grillplass, en liten alpinbakke, lysløype og merkede turløyper. Turterrenget byr på muligheter for bær- og sopplukking. Lysløypa ved boligen fungerer som gangsti til sentrum om sommeren, så her er det trygg ferdsel for både store og små. Det er flere lekeplasser i området. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening med en rekke forskjellige idretter og aktiviteter. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. Det er skatepark ved 1-10 skolen og i sentrum finnes Bjørkebadet med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Kulturskolen har flotte lokaler i tilknytning til 1-10 skolen. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter, Big Dream Arenea, en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Her ligger også Big Dream Steakhouse. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra, Kiwi og Rema 1000. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg. Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Borgenfeltet som ligger ca. 800 meter unna. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige. Fra eneboligen er det for det meste gang- og sykkelsti til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole, som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler, og Burholtoppen barnehage ligger ca. 12 min unna til fots.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eneboligen er det for det meste gang- og sykkelsti til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole, som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler, og Burholtoppen barnehage ligger ca. 12 min unna til fots.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Borgenfeltet som ligger ca. 800 meter unna. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Grunnmur av murte lettklinkerblokker. Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjon av tre med 1 takoppløft. Pulttakskonstruksjon av tre på tilbygd del. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Veggkonstruksjon: Vegger utover grunnmur er oppført med trebindingsverk. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning. Etasjeskiller: Gulv i 1. etasje og 2. etasje er konstruert med trebjelkelag. Gulv i kjelleretasje er konstruert med betong.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kommentarer hentet fra selgers egenerklæring: 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Takstmann har påvist tidligere lekkasje i tak. Dette har vært tettet av forrige eier. Vi har imidlertid byttet undertak der tidligere lekkasje har vært. Det var ikke fukt i tak når vi byttet undertak. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Øket hovedsikring Installert egen kurs til el-billader Installert egen kurs til luft til luft varmepumpe Skiftet sikringer til jordfeilsikringer Lagt opp egne brytere til VVB Installert elektrisk avtrekksvifte i vaskerom Utbedret spot i tak på bad i 2. etg. Arbeid utført av Slorbak & Thoresen AS/ST Elektro AS. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Beskrivelse: Montert i garasje. 15. Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Ja. 15.1. Eksisterer det et pålegg fra kommune om å fjerne tanken? Nei. 15.2. Er tanken plombert? Nei. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: TIdligere eier hadde tettet lekkasje i tak. Her har vi byttet undertaket. Arbeidet er utført av tømrerfirmaet Bygg Med Oss AS. Se vedlagte rapport. (kontakt megler) 17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Beskrivelse: Det er utleieleilighet i sokkeletasjen. 17.1. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Beskrivelse: Arealet er godkjent for utleie av kommunen. 20. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Ja. Beskrivelse: Bad i uthus er ikke byggemeldt av forrige eier iflg rapport fra takstmann.

  Innhold
  Damsloraveien 10 er en stor enebolig over tre plan med solide materialvalg og innredningsvalg av god kvalitet. Beliggenheten er trygg og familievennlig, like ved turområder, lekeplasser og merkede turløyper. Her bor man med alt lett tilgjengelig i nærområdet og innen gang- og sykkelavstand. Eiendommen er innholdsrik og herskapelig, med innredet uthus, epletrær, fine uteplasser og gode solforhold. Inne har boligen en delikat miks av det klassisk og det moderne. Planløsningen byr på to tilstøtende stuer med ildsteder, et stort kjøkken, et oppgradert bad, en loftstue, et gjestetoalett, et vaskerom og hele fire soverom, samt en egen hybel/utleiedel i kjelleren. Det er parkering på en stor gårdsplass og i en dobbelgarasje med elbillader. I tillegg er det et innredet uthus på eiendommen. Planløsning 1. etasje: Hall, wc, kjøkken, 2 stuer, kontor og soverom. 2. etasje: Stue, bad/wc og 3 soverom. Kjeller: Trapperom, vaskerom og bod. Kjeller (utleiedel): Entre, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, soverom og bod. Annet: Kaldloft med adkomst via takluke. Uthus: Bad/wc, badstue og bod. Garasje: Garasjerom og bodrom. Kort fortalt - Stor og solid enebolig over tre plan. - Utleiedel med egen inngang i kjelleren. - Utleiedel er ikke godkjent separat boenhet. - Utleiedel ble bruksendret fra tilleggsdel til hoveddel i 2017. - Innholdsrik og herskapelig eiendom. - Innredet uthus med bad og badstue. - Dobbelgarasje og steinlagt gårdsplass. - Installert nyere elbillader i garasjen. - Balkong, steinsatt terrasse og to verandaer. - Gode solforhold på eiendommen. - Inngjerdet hage med bed og epletrær. - Trygg og barnevennlig beliggenhet. - Utstrakt bruk av gulvvarme i huset. - Stort kjøkken med øy og ildsted. - Integrerte hvitevarer på kjøkkenet. - To tilstøtende stuer i første etasje. - Begge stuene har et ildsted. - Loftstue for ekstra fleksibilitet. - Lekkert bad, pusset opp i 2013. - Både badekar og dusjhjørne. - Gjestetoalett og eget vaskerom. - Hele fire soverom i hoveddelen. - Loft, kontor og kjellerbod. Hall Eneboligen har et overbygget inngangsparti med flislagt dekke, belysning og en tofløyet ytterdør i hvit utførelse. Hallen har med mørke gulvfliser og panelvegger malt i en tidsriktig grønnfarge. Det er gulvvarme, downlights og dør inn til et praktisk gjestetoalett. I hallen står det et skap med hvite, profilerte fronter, og om ønskelig er det rom for ytterligere garderobeløsninger. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom og har god størrelse. Her får man et funksjonelt kjøkken med god arbeidsflyt og plass til spisebord. På kjøkkenet er det grå gulvfliser med varme og panelvegger malt i en mørk gråtone. En plassbygget peis sørger for ekstra varme og hygge. Kjøkkenet er hovedsakelig fra 2008, men deler av innredningen er fra nyere tid. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap og heltre benkeplate med dobbel oppvaskkum i rustfritt metall. Midt i rommet er det en smart kjøkkenøy med integrert induksjonstopp (90 cm) og rom for flere sitteplasser. Over benken er det belysning, og over kokesonen er det montert en takhengt ventilator i stål og glass. Downlights i himlingen tilfører ekstra lys til arbeidsflatene. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap i hjørnet. Stue 1 og 2 Eneboligen har to pene, tilstøtende stuer i direkte tilknytning. Store, klassiske vinduer slipper inn godt med naturlig lys til rommet. På gulvet er det parkett, mens veggene har tapet. Stuen er et lunt oppholdsrom med både varmepumpe og murt peis. Den andre stuen er malt i grønt, og det er utgang til en veranda med videre adkomst til hagen. I rommet er det en ny klebersteinsovn med glassfelter i tre retninger. Loftstue Loftstuen har grønnmalte panelvegger, malt laminatgulv og utgang til en herlig balkong. Det er plass til både kontorkrok og sofagruppe. Bad/wc/vaskerom Av våtrom har hoveddelen et bad i andre etasje, et wc-rom i første etasje og et eget vaskerom i kjelleren. Badet ble pusset opp i 2013. På badet er det både et dusjhjørne og et ovalt badekar. Førstnevnte er utstyrt med regnfallsdusj, mosaikkfliser og innfellbare dører. Badet har gulvvarme, downlights og vegghengt toalett. Baderomsinnredningen består av en fin hylle- og skuffeløsning med to toppmonterte servantskåler, samt et stort speil i samme stil. Wc-rommet har gråmalte vegger og flislagt gulv med varme. I rommet er det toalett, et sort servantskap og et rundt speil med belysning. Vaskerommet har downlights, gulvvarme og sentralstøvsuger. Det er montert to veggskap, en skyllekum av metall og opplegg for vaskemaskin. Soverom og garderobe Hoveddelen har fire gode soverom, ett i første etasje og tre i andre etasje. Hele fire soverom gir mange valgmuligheter til familien, og ved behov kan et av rommene benyttes som kontor eller en ekstra stue. Soverommet nede er utstyrt med gulvvarme og downlights i himlingen. De øvrige soverommene er malt med stilig kalkmaling i ulike fargetoner, og det ene rommet har et stort garderobeskap med hvite, profilerte fronter. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass på loftet, i uthuset, i garasjen og i en kjellerbod. I tillegg er det et kontor med gulvvarme i første etasje. Kontoret er benevnt som bad på byggetegninger. Utleiedel Kjelleretasjen rommer en godkjent utleiedel med egen utvendig inngang i tillegg til adkomst fra felles trapperom med hoveddelen. Rommene i kjelleren ble innredet i 2006. Utleiedelen er ikke en separat boenhet med ble som resultat av en bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel i 2017. Utleiedelen består av entre, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, soverom og bod. Alle rommene er utstyrt med varme i gulvet, med unntak av boden. Entreen ligger i direkte tilknytning til stuen, men skilles fra kjøkkenet og stuen med to vegger i glassbyggerstein.. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter og mørk benkeplate av laminat med oppvaskkum i rustfritt metall. Over benken er det sorte mosaikkfliser, og over kokesonen er det montert en ventilator med belysning. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp og stekeovn. Badet er romslig og delikat, med lyse fliser på gulv og vegger. På badet er det både et innfliset badekar og en åpen dusjnisje med fast vegg av glassbyggerstein. Badet har gulvvarme, downlights og vegghengt toalett. Det er en egen nisje av glassbyggerstein, utstyrt med opplegg for vaskemaskin. Den øvrige innredningen består av et elegant speil og et plassbygget servantskap med fliser. Soverommet er innredet med skap, og det er god plass til dobbeltseng. Uthus Uthuset ble oppført i 2008 og har et areal på ca. 21 kvm. Planløsningen byr på bod, bad og badstue. Badet er stilrent innredet med sorte gulvfliser og hvite veggfliser for en fin kontrast. Det er gulvvarme, downlights og vegghengt toalett. Et dusjhjørne er utstyrt med regnfallsdusj, mosaikkfliser og innfellbare glassdører. På badet er det ellers et plassbygget skap og en innfliset servant. Badstuen er utstyrt med plassbygde trebenker og elektrisk badstueovn, mens boden har kran og varmtvannstank. På mottatte tegninger fra kommunen består uthuset av redskapsbod og vedbod. Det er ikke byggemeldt/godkjent tilkobling av vann/avløp i uthus.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Utvendige trapper - Trapp til kjeller: Tretrapp med trinn av metall. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Utvendig > Utvendige trapper - Trapp til verandaer: Betongtrapper med fliser i trinn. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler snøfangere på taket mot hage, men dette var ikke krav på byggetidspunktet. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Utvendig > Veggkonstruksjon: Vegger utover grunnmur er oppført med trebindingsverk. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning. Trekledningen er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er påvist andre avvik: Råte i vannbrett på vegg mot syd. Spredte råteskader i trekledning på sydvegg. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Utvendig > Entredør kjelleretasje: Entredør kjelleretasje i hvitmalt formpresset utførelse med glassfelt. Vurdering av avvik: Det er avvik: Døren har utvendig slitasje/svelleskade. Tiltak: Det bør gjøres lokal utbedring evt. at døren skiftes ut. Utvendig > Balkongdør 2. etasje: Balkongdør i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 1996. Vurdering av avvik: Det er avvik: Døren har utvendig slitasje/svelleskade. Tiltak: Det bør gjøres lokal utbedring evt. at døren skiftes ut. Utvendig > Balkong i 2. etasje: Balkong i trekonstruksjon med gulv tekket med asfaltpapp. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Rekkverskhøyde er ca. 88 cm. målt fra spaltegulv. Vurdering av avvik: Det er avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Krav til rekkverkshøyde var 90 cm. på byggetidspunktet. Det er malingsflass på rekkverk. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Utvendig > Takoverbygde verandaer: Betonggulv med fliser. Rekkverk i trekonstruksjon (rekkverkshøyde er 90 cm.). 1 veranda har takoverbygg med pulttak i trekonstruksjon tekket med betongtakstein. 1 veranda har takoverbygg med balkong over. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Krav til rekkverkshøyde var 90 cm. på byggetidspunktet. Det er malingsflass på rekkverk. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Gulv mot grunn: Gulv i kjelleretasje er konstruert med betong. Gulvkonstruksjon fra byggeåret. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng: Soverom i kjeller har gulv av betong med fliser. Veggene har trepanel. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Det ble målt relativ luftfuktighet i veggen og det ble gjort visuell inspeksjon. Relativ luftfuktighet ble målt til ca. 49% ved 19 grader som er normalt. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er dampsperre/plast på innvendig grunnmur og dette er ikke anbefalt løsning. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Dampsperre/plast på innvendig grunnmur bør fjernes. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc/vaskerom: Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Hovedgulvet er dels flatt og har dels marginalt fall. Det er godt fall på sluk i dusjnisje. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Dørterskel har oppkant dog er membranløsning ved terskel ukjent. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Type oppkant på membran ved dørterskel bør undersøkes nærmere. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc/vaskerom: Det er plastsluk antas fra byggeåret og smøremembran antas fra 2006 (Ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Det er synlige slukmansjetter/membran i sluk. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Sluk under badekar ble ikke besiktiget da inspeksjonsluke var fuget fast. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Inspeksjonsluke i badekar bør endres for å muliggjøre inspeksjon/rengjøring av sluk under badekar. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc/vaskerom: Bad/wc/vaskerom består av: Veggmont. wc. Dusjnisje med fast vegg av glassbyggerstein og dusjforheng. Badekar med dekkside med fliser. Servantskap. Opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluk med ca. 10mm. fra gulv ved dør til topp slukrist. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Ved endret bruk av vaskerommet bør fallforhold på gulv utbedres. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Det er plastsluk og det antas å være smøremembran (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Det er synlig slukmansjett/membran under klemring i sluket. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Wc består av: Gulvmont. wc og servantskap. Oppvarming: El-gulvvarme (samme varmekabel som entre/hall). Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med vindusspalte. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). De er besiktiget i rørskap. Deler av vannrør er av kobber. Vurdering av avvik: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Det mangler tettemuffer i enden av varerør/vannrør i kjøkken kjelleretasje. Tiltak: Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene. Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Det bør lages drensåpning på rørskapet. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Vegger: Trepanel. Himling: Trepanel med downlights. Vurdering av avvik: Det er uegnede materialer i våtsoner Trepanel er ikke egnet for fuktbelastning på våtrom. Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Med dagens bruk av vaskerommet er ingen tiltak nødvendig. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU - ikke undersøkt: Tomteforhold > Byggegrunn: Det er ukjent byggegrunn. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 10.01.2023 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: I følge opplysninger fra Elverket foreligger det ingen tilsynssaker på eiendommen. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området. Lovlighet Enebolig Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Oppgradert sikringsskapet og hovedsikring. Montert el-billader. Sanert utvendig nedgravd brenselstank og montert ny innvendig klebersteinsovn i stue. Garasje Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er avvik på bygningens lengde og bredde, men totalarealet er det samme som på tegning. Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen de siste 5 år? Ja. Installert el-billader og skiftet deler av vidnskiene. Uthus Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Uthus er byggemeldt/godkjent med 2 lagerrom. Innredning med bad/wc, badstue og tilkobling av vann og avløp er ikke byggemeldt/godkjent.

  Innbo og løsøre
  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i en frittstående dobbelgarasje på ca. 45 kvm, med sidedør, innlagt belysning og to motoriserte portåpnere. I senere tid er det installert en lader for elbil, og nylig skiftet eier vindskibordet på taket på baksiden av garasjen. Garasjen ble innvendig kledd og det ble lagt fliser på gulvet i 2015. I tillegg er det gode muligheter for parkering på en stor og steinlagt gårdsplass foran garasjen.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  To varmtvannsberedere på ca. 200 liter er plassert på vaskerommet, og uthuset har egen bereder. Den ene varmtvannstanken i huset er nylig skiftet, mens den andre er fra 2005. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og det elektriske anlegget er noe oppgradert i perioden 2019-22. Arbeidet inkluderte ny hovedsikring, oppgradert sikringsskap og montering av elbillader. Deler av undertaket på takoppløftet i huset ble skiftet i november 2022. Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  8 250 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  206 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 250 000))

  223 292 (Omkostninger totalt)

  8 473 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Eneboligen oppvarmes elektrisk med en varmepumpe i hovedstuen. Det er gulvvarme på våtrommene, i hallen, på kontoret, på kjøkkenet og på soverommet i første etasje, samt i entreen, på kjøkkenet, i stuen og på soverommet i kjelleren. I tillegg er det en peis på kjøkkenet, en peis i den ene stuen i første etasje og en ny klebersteinsovn i den andre stuen. Det er mekanisk avtrekk fra begge bad og kjøkken - ellers naturligt tilluft. Det ligger en nedgravd brenselstank på eiendommen som ikke er i bruk og som er sanert iht. eier.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  29952

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Eiendomsskatt utgjør kr. 6.394,- av de kommunale avgiftene.

  Formuesverdi primær
  1640493

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  6233874

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/75/398: 28.01.2023 - Dokumentnr: 100847 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Bankenes Boligmegler AS
  Org.nr: 981 129 792
  Elektronisk innsendt
  02.05.1996 - Dokumentnr: 2730 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3026 Gnr:75 Bnr:121
  10.03.1998 - Dokumentnr: 1518 - Målebrev 01.01.2020 - Dokumentnr: 1187827 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:75 Bnr:398
  02.05.1996 - Dokumentnr: 2731 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:121


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest på boligen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg bolig datert 31.03.1998. Det er utstedt ferdigattest på bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel innen en bruksenhet 05.05.17. Det er ikke mottatt brukstillatelse eller ferdigattest for garasje og uthus. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Offentlig tilknytning. Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  8 250 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  206 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 250 000))

  223 292 (Omkostninger totalt)

  8 473 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  223292

  Betalingsbetingelser
  Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 18 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 30 300,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev