aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Dyntjennveien 129.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Dyntjennveien 129.

BJØRKELANGEN Dyntjennveien 129

Nyt skogens ro, sol og godt aurefiske helt nede ved Dyntjenn. Koselig hytte med terrasse mot vannet og et romslig uthus.

 • kr 1 590 000
 • BRA 47 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 590 000
 • Omkostningerkr 56 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 646 792
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1939
 • Soverom2
 • ArealP-rom 36 m²
 • Tomt825.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,00))   56 792,- (Omkostninger totalt)   1 646 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Denne unike idyllen ligger ved Dyntjenn og har en eiet tomt på 825,1 kvm i skjermede omgivelser helt nede ved vannkanten. Vannet er kjent for god aurebestand, og er et av de mest populære stedene for fritidsfiske i Aurskog-Høland. Det er ca. 200 meter gange fra bilveien til der du kan nyte skogens ro, avslappende dager med fiskestang, bading og båtturer. På tomten er det oppført en koselig hytte på ca. 36 kvm med enkel standard, samt et frittstående uthus på ca. 11 kvm med tilbygget utedo. Hytta består av stue med peis, kjøkken med vedovn og to gode soverom. I tillegg er det en romslig terrasse mot vannet. Hytta ble oppført rundt 1939 og har fått oppgraderinger i nyere tid. Det må likevel påregnes ytterligere renovering. Med omsorg og en lærd hånd kan resultatet bli meget godt.
Her kan du fiske fra terrassen om du vil! 
Eller hva med et forfriskende morgenbad, eller en avkjølende kveldsdukkert?

Dyntjennveien 129, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsbolig
  Bruksareal
  1. etasje: 36 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 36 kvm Stue/kjøkken, 2 soverom.

  Uthus
  Bruksareal
  1. etasje: 11 kvm  Tomt
  825.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Dette er en eiet tomt på 825,1 kvm, helt nede ved vannkanten langs Dyntjenn. Vannet er kjent for god aurebestand, og er et av de mest populære stedene for fritidsfiske i Aurskog-Høland. Beliggenheten er så god at man nesten kan kaste etter fisken fra terrassen ? eller hva med et forfriskende morgenbad eller en avkjølende kveldsdukkert. Tomten har fine lys-og solforhold, og er hovedsakelig skrånende med noe flatere partier rundt hytteveggen. Det er naturlig vegetasjon med trær, lyng og mose. Inngangspartiet har en romslig terrasse som vender mot vannet. Her er det god plass for sittegruppe, grilling og avslappende stunder. Ellers er det oppført et uthus og et tilbygg på baksiden av dette med utedo.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger naturskjønt og idyllisk til ved vakre Dyntjenn - kun et litt langt steinkast unna Festningsåsen - et populært boligområde på Bjørkelangen. Eiendommen har gode solforhold, og er omkranset av vakker natur og naturlig vegetasjon. Bjørkelangen er kommunesenteret og har et godt utvalg inne servicefunksjoner og forretninger. Stedet er under sterk utvikling og har vært det i mange år. Her bygges det leiligheter, småhus og eneboliger. I tillegg er det en godt etablert barnehage i området. Turområder med stier, gapahuk og vann i umiddelbar nærhet. I sentrum finnes Amfi Bjørkelangen med forretninger innenfor de fleste bransjer; klær, sko, matvare, vinmonpol, interiør, blomster, servering, bank, post og apotek. Sentrum har også en hyggelig gågate med forretninger og spisested. Bliksrud Næringsområde har etablerte kjeder som Skeidar, Plantasjen, Europris, Mekonomen m.m. Aurskog-Høland er kjent for å ha et aktivt og variert idrettsmiljø. Et moderne friidrettsanlegg, idrettshall, svømmehall, alpinbakke, hoppanlegg, lysløyper og treningssenter ligger i umiddelbar nærhet. Golfbane, flere skytebaner og et stort anlegg for motorsport ligger rett utenfor Bjørkelangen. Så mangfoldet er definitivt til stede!

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt fritidsbebyggelse.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av fjell. Hytte er fundamentert på stablet steinsøyler/røyser. Takkonstruksjon/taktekking: Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon fra byggeår med lite kaltloft. Undertak av rupanel. Kaltloft inspisert fra lukeområde i gavl. Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverk/reisverks-konstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Konstruksjon og kledning antatt fra byggeår. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Merkbare skjevheter i gulv innvendig i hytte.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Beskrivelse: De som leide hytta utførte enkelt arbeid maling og enkel oppusing.

  Innhold
  Denne unike idyllen ligger ved Dyntjenn og har en eiet tomt på 825,1 kvm i skjermede omgivelser helt nede ved vannkanten. Vannet er kjent for god aurebestand, og er et av de mest populære stedene for fritidsfiske i Aurskog-Høland. Det er ca. 200 meter gange fra bilveien til der du kan nyte skogens ro, avslappende dager med fiskestang, bading og båtturer. På tomten er det oppført en koselig hytte på ca. 36 kvm med enkel standard, samt et frittstående uthus på ca. 11 kvm med tilbygget utedo. Hytta består av stue med peis, kjøkken med vedovn og to gode soverom. I tillegg er det en romslig terrasse mot vannet. Hytta ble oppført rundt 1939 og har fått oppgraderinger i nyere tid. Det må likevel påregnes ytterligere renovering. Med omsorg, kjærlighet og en lærd hånd kan resultatet bli meget godt. Kort fortalt - Koselig hytte med enkel standard. - Trenger omsorg og litt kjærlighet. - Unik beliggenhet ved vannkanten. - Skogens ro, sol og godt fiske. - Romslig terrasse mot vannet. - Frittstående uthus på ca. 11 kvm. - Praktisk kjøkken med vedovn. - Stue med åpen peis og spiseplass. - To romslige soverom. - Nylig lagt gulvbelegg i alle rom. - Tinglyst biloppstillingsplasser. - Ca. 200 meter gange til hytta. Planløsning 1. etasje: Stue/kjøkken og 2 soverom. Annet: Uthus og utedo. Stue Stuen ligger i delvis åpen løsning med kjøkkenet og har plass til spisebord. Et lyst og trivelig oppholdsrom med vinduer som sender dagslyset inn fra flere retninger. En åpen peis i stuen og en liten vedovn på kjøkkenet sørger for varme, hygge og litt koselig bålknitring under oppholdet. Rommet har nyere gulvbelegg, lysmalt panel på veggene, lysmalt panel i taket og synlige dragere. Kjøkken Kjøkkenet har en praktisk og solid innredning med fronter i heltre. Det er overskap, underskap, skuffer, krydderhyller og laminerte benkeplater. I tillegg er det avsatt plass til gasskomfyr. Soverom og garderobe Hytta har to romslige soverom med plass til både dobbeltseng og møblement. Rommene ligger vegg-i-vegg, hvorav ett med adkomst fra stuen og ett med adkomst fra kjøkkenet. Soverommene har nyere gulvbelegg, samt lysmalt panel på veggene og i taket. Vinduene sørger for godt dagslys.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverk/reisverks-konstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Konstruksjon og kledning antatt fra byggeår. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Det er spredte råteskader i kledning og stor værslitasje med mye sprukket kledning. I ett hjørne av hytte er det antatt råteskader i vegg/gulvkonstruksjon. Antatt grunnet takvann som renner ut på grunn og kledning/veggkonstruksjon står ned i grunn. Det er ikke luftespalte bak kledning, med unntak av bak overligger. Konsekvens/tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Andre tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Det må påregnes utskifting av råteskadet kledning/veggkonstruksjon. Det bør påregnes utskifting av kledning på hele hytte. Det bør etableres tilstrekkelig luftespalte bak kledning ved skifte av kledning. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik Det ble målt totalt 45mm planavvik gjennom stue-kjøkken. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Innvendig > Krypkjeller: Bygningen har åpent kryprom under trebjelkelag og stubbegulv, synlige skjevheter i bjelkelag og fundamentert/steiner under hytte. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på konstruksjoner i krypkjeller som er forårsaket av råte eller sopp. Det er i ett hjørne av hytte synlig råteskader, som antatt går inn i bjelkelag/veggkonstruksjon. Konsekvens/tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Det må foretas nærmere undersøkelser av skade. Skade må utbedres. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Det er ikke brann/røykvarslere i hytte. Brannslukningsapparat er over 10 år gammelt. Det må anskaffes røykvarsler(e) og brannslukningsapparat. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. 4. Er det skader på røykvarslere? Nei. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Hytte er fundamentert på stablet stein søyler/røyser. Vurdering av avvik: Det er registrert setningsskader/store riss/sprekker Det er setningsskader/skjevheter i røyser under hytte. Konsekvens/tiltak: Påviste skader må utbedres. Det må påregnes oppretting, evt. etablering av nye fundamenter under hytte. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Sort stål takrenner og nedløp. Fotbeslag på pipe. Nedløp og beslag ca. 20-25 år gammelt. Iht. eier. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er avvik: Takvann renner ut på grunn ved vegg. Dette har medført råteskade i vegg. Manglende nedløp på en side av hytte. Konsekvens/tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra vegg/grunnmur på hytte. Det må påregnes montering av nedløpsør på en side av hytte. Utvendig > Vinduer: Trevinduer med enkelt glass. Vinduer antatt fra byggeår. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Værslitte vinduer med sprekker i overflate/maling. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det må påregnes vedlikehold av vinduer. Det kan ikke utelukkes at vinduer må skiftes. Utvendig > Dører: Entredør med sporfrest inn/utside og glassfelt. Dør skiftet i nyere tid. Dog ukjent alder. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er avvik: Det er ikke montert beslag/tetting under dør. Skade i dørblad utvendig og noe værslitasje. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør monteres tetting/beslag under dør, og det bør påregnes reparasjon av skade og overflatebehandling av dør. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse foran hytte. Fundamentert på steiner satt til fjell. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Lavt rekkverk og stor værslitasje på terrasse. Ukjent alder på terrasse. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverk er kun 72cm høyt. Dagens krav er 100cm. Værslitt og noe oppsprukket treverk i gulv. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverkshøyde bør endres til dagens krav da rekkverk er såpass lavt. Det må påregnes vask/rens og overflatebehandling av terrassegulv. Det kan ikke utelukkes lokal utbedring/utskifting av terrassegulv. Utvendig > Andre utvendige forhold: Bærende stolper ved overbygget del av terrasse. Det er begynnende råteskader i bunn på stolper. Vurdering av avvik: Det er avvik: Begynnende råteskader i bunn av stolper. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør gjøre nærmere undersøkelser av råteskader. Det kan ikke utelukkes utskifting/reparasjon av stolper. Innvendig > Overflater: Rom/overflatebehandling: Gulv: Belegg. Vegger: Malt trepanel. Himlinger: Malt trepanel. Normal bruksslitasje. Fleste overflater er malt, skiftet ut i senere år. Det bør alltid påregnes noe overflatebehandling ved overtakelse. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Noe manglende listverk og ufagmessig utførelse på deler med ny panel på vegger/himling. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det bør påregnes noe utbedringer og komplettering av listverk. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Hytte har mursteinspipe. Vedovn i hjørnet ved kjøkken og åpen peis i hjørnet mot stue. Utkraging på pipe er tettet med panel mot kjøkken og i soverom. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er avvik: Det mangler ildfast plate på gulv under feieluke. Vedovn med noe dårlig/ufagmessig montering av røykrør til vedovn. Mer enn halvparten av forventet brukstid på pipe er passert. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Det anbefales montering av ildfast plate under feieluke. Det anbefales nærmere undersøkelser av fagperson for karlegging av eventuelle tiltak på pipe ildsteder. Det kan ikke utelukkes rehabilitering av pipe. Innvendig > Innvendige dører: Innvendig har hytte 2 stk. malte glatte dører. En skyvedør. Dører antatt fra byggeår. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dør tar i karm/terskel. Konsekvens/tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør påregnes justering av dører, evt. utskifting av dører. Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken: Det er ingen ventilering fra kjøkken. Vurdering av avvik: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. Det er ingen avtrekk fra kokesone på kjøkken. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det anbefales og etablere naturlig avtrekk fra kokesone. Mekanisk avtrekk ikke mulig da det ikke er strøm i hytte. Tomteforhold > Terrengforhold: Hovedsakelig skrånende, kupert tomt. Noe flatere partier rundt hytte. Vurdering av avvik: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og muligheter for større vannansamlinger. På bakside av hytte og nordre hjørne av hytte er terreng fylt opp over underkant av kledning. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Terreng bak hytte og mot nord bør senkes for å få fall av terreng vekk fra hytte. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet - fritidsbolig/uthus: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 å? Ja. Kommentar: Skiftet vindskier siste år. Egeninnsats. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 22.09.21 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Vi har rekvirert, men ikke mottatt opplysninger fra el-verket vedr. det elektriske anlegget, følgelig er det også ukjent om det foreligger pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Det er naturlig ventilasjon gjennom vinduene. Det er ikke innlagt vann eller avløp. Det hentes vann i tjernet og det er etablert en utedo på baksiden av uthuset. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det vil bli tinglyst biloppstillingsplass av selger for ca. 2 biler ved veien, og det er ca. 200-250 meter å gå til hytta. Det gjøres oppmerksom på at det er bomvei med avgift på kr 74,- per passering eller årsabonnement på kr 2.600,-. I tillegg koster årsavgift for Gamle Setskogvei kr 700,- for 2023. Om det ønskes brøytet om vinteren kommer kostnader for dette i tillegg. Ellers er det adkomst med båt fra snuplass, ca. 600 meter syd for eiendommen.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,00))   56 792,- (Omkostninger totalt)   1 646 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Hytta varmes opp med vedovn i kjøkkenet og en peis i stuen.

  Energiklasse
  unknown

 • Info kommunale avgifter
  P.t. er det ikke kommunale gebyrer på eiendommen - da denne ikke har vært i bruk.

  Info formuesverdi
  Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi kan/vil bli satt/innført i forbindelse med eierskiftet. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett, veiavgift, bomavgift evt. brøyting, mm.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/160/9: 05.12.1963 - Dokumentnr: 4202 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:160 Bnr:3 01.01.2020 - Dokumentnr: 1912138 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:160 Bnr:9 10.04.2015 - Dokumentnr: 309929 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:2 Bnr:175

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Etter søk i kommunens tilgjengelige arkiver har de ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via privat skogsbilvei. Det er bommet vei med avgift. 74,- pr. passering/tur, evt. 2600,- i årlig avgift. Det vil bli tinglyst biloppstillingsplass for ca. 2 biler ved veien. Det gjøres oppmerksom på at skogsbilvei ikke blir vinterbrøytet, så sant det ikke er skogsdrift i omkringliggende område. Om det ønskes åpen vei hele året må det påregnes kostnader for snøbrøyting. Det er ca. 200m å gå på skogssti frem til eiendommen. Det er også mulig adkomst med båt fra snuplass ved vannet ca. 600m syd for eiendom. Tilknytning vann: Ingen. Vann må hentes i tjernet. Tilknytning avløp: Ingen. Utedo ved uthus.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,00))   56 792,- (Omkostninger totalt)   1 646 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  56792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast pris pålydende kr 52 500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 500,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede.   Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 32 200,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon mm. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Camilla Haugerudbråten

Megler

Camilla Haugerudbråten

93 02 28 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev