aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Eidsliveien 16 A en sjarmerende enebolig fra ca 1920, over to plan.
Eidsliveien 16 A en sjarmerende enebolig fra ca 1920, over to plan.

BJØRKELANGEN Eidsliveien 16A

Sjarmerende enebolig i idylliske omgivelser, med terrasse, solrik hage, utebod og dobbelgarasje. Kort vei til sentrum.

 • kr 3 690 000
 • BRA 124 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 690 000
 • Omkostningerkr 109 267
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 799 267
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 920
 • Soverom3
 • ArealP-rom 104 m²
 • Tomt1 123.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 225,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,00))   109 267,- (Omkostninger totalt)   3 799 267,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning 1. etasje
Eidsliveien 16 A en sjarmerende enebolig fra ca 1920, over to plan. Her bor man idyllisk til i ytterkanten av et veletablert boligfelt, kun 2,5 kvm øst for sentrum. Tomten er på over målet, pent opparbeidet med gress, beplantning, uthus og drivhus til hobbygartneren. I tillegg er det en stor, dels overbygget terrasse og en frittstående dobbelgarasje. I 2013 ble det etablert minirenseanlegg og taksteinen er fra 2003. I første etasje har boligen en luftig gang med åpen garderobe, toalettrom, et koselig kjøkken og to nydelige stuer med ildsteder. Kjøkkenet har mye skapplass, og fra spisestuen er det en vakker, tofløyet dør ut til terrassen. I andre etasje er det tre gode soverom, hvor ett har adkomst til bad. Det er garderobeskap på to soverom og i gangen utenfor, og i kjelleren er det bod.
Fra spisestuen er det utgang til en dels overbygd terrasse med gode solforhold og naturskjønn utsikt.

Eidsliveien 16A, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 17 kvm
  1. etasje: 67 kvm
  2. etasje: 40 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 67 kvm Hall m/trapp, toalettrom, kjøkken, spisestue, stue.
  2. etasje: 37 kvm Trapperom, 3 soverom, gang, bad/vaskerom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 17 kvm Bod
  2. etasje: 3 kvm Bod  Tomt
  1123.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen er på 1123,5 kvm og ligger idyllisk til i utkanten av et etablert boligfelt, ca. 2,5 km øst for Bjørkelangen sentrum. Tomten grenser skog- og landbruksareal. Det er flere merkede turstier og små vann i nærområdet. I hagen er det også en hagebod og et drivhus til hobbygartneren. Boden er på 10 kvm og ble oppført i 2008. Den er utstyrt med innlagt strøm og styringspanel for minirenseanlegg. I tilknytning til boden er det i dag en liten hønsegård. Fra spisestuen er det utgang til en dels overbygd terrasse med gode solforhold og naturskjønn utsikt. Under taket er det plass til en sofagruppe, og det er ellers rom for både spisebord, solsenger og grill. Terrassen er inngjerdet og i hver ende er det port og trapper ned til den koselige hagen.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et populært, barnevennlig boligområde i Eidslia på Bjørkelangen, i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, og det ble blant annet bygget ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus i 2018. I sentrum og i nærliggende boligområder planlegges det og er i gangsatt utbygging av boliger og næringsbygg. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr flere idretter. Ved den videregående skolen er det idrettshall, friidrettsanlegg, kunstgressbane, tennisbane og sandvolleyball. Det er aktivitetsanlegg og et lite skateanlegg ved 1-10 skolen. I sentrum finnes Bjørkebadet med svømme- og terapibasseng. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, samt egen øvingsboks for band og musikere. Ved Eidsverket ligger Big Dream Arena med steakhouse og et større ridesenter. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytebaner i nærheten, og en aktiv jakt- og fiskeforening. Den lille alpinbakken er åpen når det er snørike vintre. På Aurskog er det 18 hulls golfbane. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Extra og Kiwi. I tillegg har Amfi Bjørkelangen Torg et godt og variert utvalg av forretninger og servicetilbud. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det 2-3 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Det ligger også to videregående skoler på Bjørkelangen.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området er via buss, og nærmeste holdeplass ligger ca. 450 meter fra boligen.

  Byggemåte
  Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon fra byggeår. Lite kaltloft mot møne. Undertak av bord (over/underligger) Konstruksjon fra byggeår. Yttertak er tekket med sort betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takstein fra 2003, iht. eier. Sorte stål takrenner og nedløp. Fotbeslag på pipe og enkel gammel takstige/stigetrinn til feier. Yttervegger oppført i tømmerkonstruksjon. Yttervegger er utvendig kledd med stående og liggende trekledning. Veggkonstruksjon fra byggeår. Liggende trekledning på nederste del av vegger skiftet ut etter 1997. Stående trekledning med ukjent alder. Dører/vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Alle vinduer fra 1997. Entredør i 6-speil malt heltre, tett dør. Dobbel, gammel restaurert terrassedør i heltre med høy brystning og enkelt glass. Ukjent alder på dører. Terrasse med tilgang fra spisestue: Fundamentert på blokker lagt direkte på grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Noe skjevheter i terrasse. Rekkverk er for lavt iht. krav.Trapp til terrasse mot nord: Tretrapp. Bemerkes manglende rekkverk på trapp. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 16.05.2023 av KA Bygg og Takst AS teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Jan Arne Walvik gikk konkurs. Men jeg har fra 2013 hatt eget renseanlegg fra Klaro. Arbeid utført av Jan Arne Walvik og Klaro. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Det er litt rått i kjelleren, men dette er jo en såkalt jordkjeller. Nedløpet fra takrennen utenfor ble forlenget med et rør utover plenen, da ble det mye bedre. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Garasjen er uisolert, så der er det ikke tett. Huset er over 100 år, så ytterpanelen her er det litt sprekker i. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Det har vært fyringsforbud på peis. Ovn på kjøkken ble fjernet, og ovn i spisestue ble flyttet så den sto riktig. Alle utbedringer ble utført av Ovnskroken, og godkjent av kommunen i 2011. Se vedlegg. Det er en sprekk i en innvendig plate i vedovnen. I følge selger og montør, kan den fint brukes som den er. Ref.: Thomas Sjølstad i Romerike Peis og Varme (RPV) 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Dette er et over 100 år gammelt hus, så litt skjevheter er det. Men ikke mye. Kjenner ikke til sprekker i mur. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Mus. Men etter jeg begynte å sette ut åtestasjoner rundt huset på høsten, har jeg ikke hatt mus i bo-delen av huset. Maur på tomt, ikke i huset. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Aurskog Elektriske har 2. april 2023 gjort utbedringer i sikringsskapet. Samme firma var her for en del år tilbake og skiftet hovedsikringen inn i huset, fra skru- til automatsikring. For mange år siden var det en bekjent var elektriker som strakk strømledning fra huset til garasjen. I 2013 ble det koblet opp Klaro renseanlegg. I den forbindelse la de strøm inn i boden hvor styringsskapet til anlegget er. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Det var kontroll her for mange år siden. Husker ikke når. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Vi bygde tak over deler av terrassen i 2017. Terrassen ble bygget i ca 2005. Garasjen satte vi opp i 2001. La nytt tak i 2003. Byttet alle vinduer i 1997. Boden i hagen ble satt opp i 2008. Arbeid utført på dugnad.

  Innhold
  Eidsliveien 16 A en sjarmerende enebolig over to plan. Byggeår er antydet til 1920, men huset er antakelig eldre. Her bor man idyllisk til i ytterkanten av et veletablert boligfelt, kun 2,5 kvm øst for sentrum. Tomten er på over målet, pent opparbeidet med gress, beplantning, uthus og drivhus til hobbygartneren. I tillegg er det en stor, dels overbygget terrasse og en frittstående dobbelgarasje. I 2013 ble det etablert minirenseanlegg og taksteinen er fra 2003. I første etasje har boligen en luftig gang med åpen garderobe, toalettrom, et koselig kjøkken og to nydelige stuer med ildsteder. Kjøkkenet har mye skapplass, og fra spisestuen er det en vakker, tofløyet dør ut til terrassen. I andre etasje er det tre gode soverom, hvor ett har adkomst til bad. Det er garderobeskap på to soverom og i gangen utenfor, og i kjelleren er det bod. Kort fortalt - Sjarmerende enebolig fra ca 1920. - Idyllisk og landlig beliggenhet. - Ca. 2,5 km øst for sentrum. - Frittstående dobbelgarasje. - Hage med gress og planter. - Stor, dels overbygget terrasse. - Gode solforhold og noe utsikt. - Gang med åpen garderobe. - To nydelige stuer med ildsteder. - Et bad og et separat toalettrom. - Vaskemaskinopplegg på badet. - Tre innredede rom brukt som soverom, to med klesskap. - Kjellerbod og hagebod på 10 kvm. - Minirenseanlegg etablert i 2013. - Takstein fra 2003, vinduer fra 1997. Planløsning Kjeller: Bod. 1. etasje: Hall m/trapp, wc, kjøkken, spisestue og stue. 2. etasje: Trapperom, gang, bad/wc/vaskerom, 3 innredede rom og bod. Annet: Hagebod på 10 kvm. Gang Fra gårdsplassen er det trapper opp til et koselig, inntrukket inngangsparti. Inngangspartiet har utelys, tett, hvitmalt dør og hvitmalt panel i fin kontrast til rødmalt panel for øvrig. Gangen innenfor er like koselig med fine lysforhold og gråmalt panel på veggene. Gulvet, med grått flislaminat, bjelkelag, stubbegulv og isolasjon var nytt rundt 2013. En tett, hvitmalt trapp med teppefliser i trinnene svinger seg opp til andre etasje. Rommet har også adkomst til toalett og en åpen garderobe til yttertøyet. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom, med enstavs, askefarget klikkvinyl på gulvet og panel på veggene, malt i en dyp gråfarge. To vinduer gir fine lysforhold og noe utsikt mot naturen utenfor. Kjøkkeninnredningen er bygget langs tre sider av rommet, hovedsakelig med plassbygde gråmalte skrog i heltre med slette, hvitmalte fronter. Benkeplaten er i heltre og det er heldekkende benkebeslag med dobbel kum. Enkelte av skapene er av nyere tid og har hvite, profilerte fronter. Ved kokeplass og oppvaskkum er veggene dekket til med flismønstret vinyl. Kjøkkenet er videre utstyrt med opplegg for oppvaskmaskin og kjøkkenventilator med avtrekk ut. Det er en liten varmtvannsbereder på ca 10 liter i kjøkkenbenken under vasken. Stue I første etasje, sammen med kjøkkenet, har boligen både stue og spisestue, hvor spisestuen har adkomst fra både kjøkken og stue. Begge stuene har gråmalte vegger, fine lysforhold og god plass til møblement. Stuen har tregulv, vinduer på to sider og en åpen peis til de kjølige dagene. I spisestuen er det belegg på gulvet, en liten peisovn og en tofløyet dør ut mot terrassen. Den flotte døren er en gammel, restaurert dør i heltre med høy brystning og dekorative glass. Bad/wc/vaskerom Boligen har ett bad og et separat toalettrom. Toalettrommet ligger i tilknytning til gangen i første etasje, med malt gulvbelegg og malt panel på veggene i to nyanser av grått. Det har videre gulvtoalett, lys, speil og håndvask med kaldtvann. Badet ligger i andre etasje med adkomst fra hovedsoverommet. Rommet har gulvbelegg, gråmalt panel på veggene og hvitmalt panel i skråhimling. Det er innredet med dusjkabinett, servant og en hvit skapinnredning, bestående av overskap, speilskap, benkeskap og et høyskap. I hjørnet er varmtvannsberederen plassert, og det er ellers opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Det opplyses for øvrig at badet ikke har sluk, og fremstår derfor som lite egnet til dagens bruk. Soverom og garderobe I boligens andre etasje ligger det tre innredede rom som er brukt som soverom, alle med heldekkende tepper, malte panelvegger og skråhimling. Inn til to av rommene er det nyere dører og ett har garderobeskap. Det er også plassbygde garderobeskap i gangen utenfor. For øvrig har boligen lagringsmuligheter i kjellerbod og en hagebod på 10 kvm. I følge avholdt tilstandsrapport har vinduene i andre etasje litt for liten fri åpning iht. krav for rømningsvei samt at etasjen har manglende opplegg for rømning. Etasjen har dermed ingen godkjente rom for varig opphold.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Nedløp og beslag Sorte stål takrenner og nedløp. Fotbeslag på pipe og enkel gammel takstige/stigetrinn til feier. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke montert snøfangere på taket. Andre tiltak: Det anbefales montering av snøfangere i områder hvor det er naturlig og bevege seg. Utvendig > Veggkonstruksjon Yttervegger oppført i tømmerkonstruksjon. Yttervegger er utvendig kledd med stående og liggende trekledning. Veggkonstruksjon fra byggeår. Liggende trekledning på nederste del av vegger skiftet ut etter 1997. Stående trekledning med ukjent alder. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er liten eller ingen lufting i nedre kant av kledning. Dette var normal byggemetode ved oppføring av boligen. Stående kledning med mye værslitasje, oppsprukket kledning. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det må påregnes skraping, vask og overflatebehandling av kledning. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon fra byggeår. Lite kaltloft mot møne. Undertak av bord (over/underligger) Konstruksjon fra byggeår. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er begrenset ventilering av kaltloft. Det er ikke montet ventiler i gavler for lufting. Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Det bør monteres ventiler for bedre lufting av kaltloft. Utvendig > Dører Entredør i 6-speil malt heltre, tett dør. Dobbel, gammel restaurert terrassedør i heltre med høy brystning og enkelt glass. Ukjent alder på dører. Vurdering av avvik: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Noe utettheter i entredør. Tiltak: Dører må justeres. Det anbefales justering av entredør. Evt. montering av ny pakning på dør. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrasse med tilgang fra spisestue: Fundamentert på blokker lagt direkte på grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Noe skjevheter i terrasse. Rekkverk er for lavt iht. krav. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverk er kun 81cm høyt. Krav til rekkverk var 100cm ved oppføring av terrasse. Synlige skjevheter i terrasse. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Lokal utbedring må utføres. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav ved oppføring. Det bør utføres bedre fundamentering av terrasse. Innvendig > Overflater Rom/overflatebehandling: Gulv: Belegg, parkett, vinyl-laminat og teppe. Vegger: Malt trepanel, slette malte plater og tapet. Himlinger: Malt trepanel og slett malt tak. Normal bruksslitasje. Det bør alltid påregnes noe overflatebehandling ved overtakelse. Det er avvik: Parkettgulv med noe slitasje. Belegg ligger løst, har glippe mot vegg i hall m/trapp. Tiltak: Eventuelle tiltak avhenger av krav til standard. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det anbefales og gjennomføre radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted Enkeltløpet mursteinpipe, fra byggeår. Åpen peis i stue. Vedovn i spisestue. Feieluke plassert i kjellerrom. Siste kontroll fra NRBR utført i 2013. Det anbefales ny kontroll. Det er avvik: Røykrør fra vedovn i spisestue går inntil brannmur. Tiltak: Det anbefales ytterligere undersøkelse av dette med fagperson. Innvendig > Innvendige dører 3- speil heltre hvitmalte dører. Antatt fra byggeår. 2 nyere dører til soverommene i 2.etg. Ukjent alder. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Gamle dører med noe skjevhet i dørblader/karm. Dører tar noe i karm og er noe vanskelig og lukke. Andre tiltak: Dører er såpass gamle at det må beregnes noe justering. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom Lite toalettrom i hall m/trapp: Malt belegg på gulv, malt trepanel på vegger. Gulvstående toalett og liten vegghengt servant med kaldtvann. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er manglende ventilering fra rommet. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Det bør etableres mekanisk avtrekk fra rommet. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Oppvarming av tappevann med ca. 120 liters varmtvannsbereder plassert på "bad/vaskerom" i 2.etg. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Varmtvannstank er plassert i rom uten sluk. Bereder er tilkoblet vanlig stikkontakt. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres avrenning eller lekkasjesikring ved bereder. Det anbefales og etablere el.tilkoblling iht. gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2023 Skiftet sikring i skap. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. Slorbak og Thoresen el-installasjon AS 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Skiftet sikring i skap. Eksisterer det samsvarserklæring? Ukjent. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Takstmann er ikke godkjent for El-taksering. Det er derfor kun utført enkel besiktigelse av El-anlegg. Det kan alltid forekomme skjulte feil/mangler på et El-anlegg. For nærmere undersøkelser av El-anlegg anbefales det derfor og kontakte El-takstmann. Forhold som har fått TG2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Etasjeskiller mellom 1.- og 2.etg. er av trebjelkelag. Konstruksjon fra byggeår. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt 15mm planavvik på 2m avstand i kjøkken. Gulv i 2.etg. med merkbare skjevheter. Med hensyn til alder på boligen er det naturlig med noe skjevheter i etasjeskille. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Innvendige trapper 90° tett malt tretrapp. Teppeflis i trinn. Rekkverk/håndrekke på en side. Manglende håndløper på vegg. Trapp fra byggeår. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er ca. 13cm. Dagens krav er 10cm. Det er ikke montert håndrekke på vegg. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Det anbefales og montere håndløper på vegg. Det er ikke krav om utbedring av åpning til dagens krav. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Kjøkkeninnredning består av: Deler av kjøkken med plassbygget innredning. Heltre skrog med slette malte fronter og heltre benkeplate. Stort benkebeslag i stål med dobbel kum. Noen kjøkkenskap med 1-speil fronter. Plass til komfyr og kjøleskap. Og opplegg for oppvaskmaskin. Vurdering av avvik: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Kjøkkeninnredning fungerer i dag. Andre tiltak: Eventuell utskifting av kjøkkeninnredning kommer an på krav til utstyr/innredning på kjøkken. Derfor ikke satt kostnadsestimat. Tekniske installasjoner > Vannledninger Innvendige vannledninger er av kobber og jern. Stoppekran plassert i kjellerrom. Rør innvendig i boligen er lagt i vegger/gulv og lite synlige. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Mer enn halvparten av brukstid er passert på vannledninger. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det vil være naturlig med omlegging av rørsystem ved renovering/etablering av bad/vaskerom i boligen. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Utvendige avløpsrør er av plast, fra 2013. Det er slamavskiller/minirenseanlegg med overløp til grøft. utvendige vannledninger er av ukjent type. Offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.   Forhold som har fått TG3: Utvendig > Utvendige trapper Trapp til terrasse mot nord: Tretrapp. Bemerkes manglende rekkverk på trapp. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Det er ikke montert rekkverk på trapp. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Det må påregnes montering av rekkverk på trappen. Innvendig > Rom Under Terreng Kjeller under stue med tilgang via luke i gulv. Betong i gulv og vegger. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Synlig fuktighet på gulv i kjellerrom. Kjellerom er ikke i bruk. Vurdering av avvik: Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er synlig fuktighet på gulv i kjellerom. Tiltak: Det anbefales at alt treverk i kjeller fjernes og at kjelleren har mest mulig åpne murkonstruksjoner med god utlufting. Det må foretas tiltak for å redusere/begrense fuktgjennomtrenging inn i kjeller. Det anbefales og fjerne alt treverk i kjeller. Det bør etableres god lufting av kjellerom. Våtrom > Generell > Bad/vaskerom Bad/vaskerom 2.etg.: Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Det er ingen dokumentasjon. Rommet fremstår som lite egnet som våtrom. Det er ikke sluk i gulvet. Det er vegghengt servant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder plassert her. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Det må påregnes etablering av nytt våtrom, bad/vaskerom i boligen. Tomteforhold > Drenering Drenering rundt boligen er, antatt fra byggeår. Det er ikke etablert utvendig fuktsikring på mur. Synlig tegn på defekt drenering. Vurdering av avvik: Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Synlig fuktighet i vegger og gulv i kjellerrom. Tiltak: Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. Det må påregnes redrenering av kjeller. Følgende er ikke undersøkt: Innvendig > Krypkjeller Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Bjelkelag, stubbegulv, isolasjon og gulv lagt nytt i hall m/trapp i ca. 2013. For øvrig bjelkelag fra byggeår. Det er manglende tilgang til kryprom. Vurdering av avvik: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Store deler av krypkjeller med manglende adkomsmulighet. Det ble opplyst at det er luke i gulv i kjøkken, under vinyl-laminat gulv. Tiltak: Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon. Det bør etableres adkomst til kryprom for inspeksjon. Dette er en utsatt konstruksjon. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vask Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det er pipe og brannmurer bak våtsone i bad/vaskerom. Lovlighet Det foreligger ikke tegninger på boligen i kommunale arkiver. Det forekommer at det mangler tegninger på boliger fra denne byggetiden. Avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde: Vinduer i 2.etg. har litt for liten fri åpning iht. krav for rømningsvei. Manglende opplegg for rømning fra etasjen. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasjen, som stemmer med dagens bruk. Det er ikke krav om godkjente tegninger for oppføring av bod av denne størrelse. Diverse: Følgende er mottatt fra el-verket: Det foreligger ingen oppdaterte opplysninger om el-kontroll på dette anlegget. Følgende er registrert hos Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: 1 pipeløp. Siste tilsyn 09.02.2021 med følgende kommentar: Takstige defekt/mangler. Murt peis. Siste tilsyn 18.11.2013 med følgende kommentar: Status A10, B5, B6. Det er ikke oppgitt hva statusene innebærer, men det opplyses at eventuelle avvik kan være utbedret, men ikke har blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er gode parkeringsmuligheter på gruslagt gårdsplass og i frittstående dobbelgarasje. Garasjen har to leddporter i tre med motor og innlagt strøm til stikkontakt.

  Forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Polisenummer
  8543223

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 225,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,00))   109 267,- (Omkostninger totalt)   3 799 267,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Eneboligen oppvarmes med stedvis panelovner, samt vedovn i spisestuen og åpen peis i stuen. Varmtvannsberederen er på 120 liter og plassert på badet.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  10150

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  I tillegg kommer drift og vedlikehold av privat avløpsordning.

  Formuesverdi primær
  926029

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3518909

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/2/126: 06.12.1996 - Dokumentnr: 7656 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:2 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1767219 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:2 Bnr:126 18.12.2009 - Dokumentnr: 978550 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:1 Bnr:1

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Følgende er mottatt fra kommunen: Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen: Eiendommen er tilknyttet privat vei. Eiendommen er tilknyttet kommunal vannforsyning via privat stikkledning, men er ikke tilknyttet kommunalt avløpsnett. Det er registrert et privat minirenseanlegg for avløpsvann på tomten. Anleggseier, altså den til enhver tid eier av eiendommen, er pålagt å ha en serviceavtale på anlegget. Tømming av slam vil bli foretatt en gang per år gjennom kommunal ordning og vil bli belastet gjennom kommunalt gebyr. Ved behov for tømming utover dette må det utføres av godkjent slamtømmefirma og bestilles og betales av den enkelte anleggseier. Følgende er hentet fra tinglyst veirett: Undertegnede, eier av gnr. 2 bnr. 170 i Aurskog-Høland kommune (heretter kalt Eiendommen) gir herved eierne av følgende naboeiendommer (heretter kalt Rettighetshaverne) atkomst- og veirett over Eiendommen: gnr. 2 bnr. 126 (med flere gjengitt i selve dokumentet). Ingen av de bruksberettigede kan kreve snøbrøyting av veiene. Det må brukerne eventuelt gjøre etter eget behov. Veier som ikke er stengt med bom plikter eier å holde åpne og ien slik stand at de ikke er til fare i forbindelse med allmenn ferdsel. Ved behov kan eierne av Eiendommen og Rettighetshaverne kreve at det inngås skriftlig avtale om drift og vedlikehold. Fordeling av utgifter til drift og vedlikehold skal foretas basert på faktisk bruk. Skader på veiene ved ekstre bruk som: skogsdrift, våronn, innhøsting og lignende utbedres av den som har forsårsaket ekstraordinær slitasje.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/kommunedelplaner/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 225,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,00))   109 267,- (Omkostninger totalt)   3 799 267,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  109267

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.500-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 30.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr 30.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev