aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Eidsliveien 55 er en koselig familiebolig over to etasjer med parkering i dobbelgarasje.
Eidsliveien 55 er en koselig familiebolig over to etasjer med parkering i dobbelgarasje.

BJØRKELANGEN Eidsliveien 55

Koselig familiebolig med nydelig utsikt og solrik beliggenhet. Dobbelgarasje, stor tomt og flere romslige uteplasser.

 • kr 4 800 000
 • BRA 189 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 800 000
 • Omkostningerkr 137 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 937 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1979
 • Soverom3
 • ArealP-rom 169 m²
 • Tomt1 271.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 120 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,00))   137 042,- (Omkostninger totalt)   4 937 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning 1. etasje
Eidsliveien 55 er en koselig familiebolig over to etasjer med parkering i dobbelgarasje og barnevennlig beliggenhet i blindvei. Den store, solrike tomten har steinlagt gårdsplass, gruslagt parkeringsarealer og hage med gode plenarealer. Utenfor stuen ligger en stor veranda og langs garasjen er det en vestvendt, romslig markterrasse. Her kan du nyte gode solforhold og nydelig utsikt over Bjørkelangen og skogkledde åser. Eneboligen har god planløsning med inngangspartier og pene entreer i begge etasjer. Med tre soverom, et innredet rom og to bad er det god plass til en familie. I første etasjen ligger en stor, flott stue med peisovn og underetasjen har en trivelig kjellerstue med vedovn. For øvrig har boligen kjøkken med god skapplass og rikelig med lagringsplass i tre boder i underetasje.
Bjørkelangen er en hyggelig landsby med skoler på alle trinn, to barnehager og gode fritidstilbud.

Eidsliveien 55, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 90 kvm
  1. etasje: 99 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 70 kvm Entré/trapperom, gang, soverom, bad/wc/vaskerom, kjellerstue.
  1. etasje: 99 kvm Entré, gang, bad/wc, 3 soverom, kjøkken, stue.
  Sekundærrom
  Kjeller: 20 kvm 3 boder.  Tomt
  1271.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen har en flott beliggenhet med gode solforhold, vidstrakt utsikt og en pent opparbeidet tomt på hele 1271 kvm. Gårdsplassen har fått belegningsstein og i tillegg er det en romslig singlet biloppstillingsplass. Hagen er stor med gode plenareal. For øvrig gir hagen et trivelig inntrykk med naturtomt, prydbusker, vintergrønt og diverse beplantning. Eiendommen har også god plass til å nyte sol og utsikt med både stor hage, romslig veranda og en omfangsrik markterrasse. Stuen i første etasje har en skyvedør i glass som åpner opp til verandaen. Verandaen har spaltegulv i tre, hvitmalt rekkverk og trapp ned til hagen. Det er også utebelysning på vegg og motorisert markise for solskjerming. Langs vestsiden av garasjen og frem til boligen ligger en markterrasse med god plass til møblement. Ved garasjen er det laget et overbygg, som gir en noe skjermet uteplass. Eiendommen er skyddelt og ikke oppmålt. Ved en eventuell oppmåling bør det påregnes noe arealavvik.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et populært, barnevennlig boligområde i Eidslia på Bjørkelangen, i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, og det ble blant annet bygget ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus i 2018. I sentrum og i nærliggende boligområder planlegges det og er i gangsatt utbygging av boliger og næringsbygg. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr flere idretter. Ved den videregående skolen er det idrettshall, friidrettsanlegg, kunstgressbane, tennisbane og sandvolleyball. Det er aktivitetsanlegg og et lite skateanlegg ved 1-10 skolen. I sentrum finnes Bjørkebadet med svømme- og terapibasseng. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, samt egen øvingsboks for band og musikere. Ved Eidsverket ligger Big Dream Arena med steakhouse og et større ridesenter. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytebaner i nærheten, og en aktiv jakt- og fiskeforening. Den lille alpinbakken er åpen når det er snørike vintre. På Aurskog er det 18 hulls golfbane. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Extra og Kiwi. I tillegg har Amfi Bjørkelangen Torg et godt og variert utvalg av forretninger og servicetilbud. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det 2-3 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Det ligger også to videregående skoler på Bjørkelangen.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området er via buss, og nærmeste holdeplass ligger ca. 450 meter fra boligen.

  Byggemåte
  Valmet takkonstruksjon av tre med kaldloft. Taktekkingen er av betongtakstein Takrenner, nedløp og beslag av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Malte trevinduer med 2-lags glass prod. 1978. Vindu på 1 soverom har produksjonsår 2001. Malte trevinduer med koblede glass. Entredør i 1. etasje i malt trekonstruksjon med sideglassfelt. Entredør i U. etasje i malt trekonstruksjon. Terrassedør er skyvedør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 1977. Veranda i trekonstruksjon. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Motorisert terrassemarkise. Terrasseplatting på mark med spaltegulv av tre. Trapp i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Gulv i U. etasje er av betongdekke. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt av Petter Larsen Havnen AS.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Noe fall i venstre hjørne på terrasse. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Mus i garasje. 2 stk. i felle vinter 2022/2023. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Montert downlights i stue. Arbeid utført av Slorbak og Thoresen. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Eier har laget platting nede på plenen. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Ny takstein 2001-2002, ifølge tidligere eier. Arbeid utført av Byggmester Per Andresen. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Kjeller er innredet. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. I følge tidligere eier.

  Innhold
  Eidsliveien 55 er en koselig familiebolig over to etasjer med parkering i dobbelgarasje og barnevennlig beliggenhet i blindvei. Den store, solrike tomten har steinlagt gårdsplass, gruslagt parkeringsarealer og hage med gode plenarealer. Utenfor stuen ligger en stor veranda og langs garasjen er det en vestvendt, romslig markterrasse. Her kan du nyte gode solforhold og nydelig utsikt over Bjørkelangen og skogkledde åser. Eneboligen har god planløsning med inngangspartier og pene entreer i begge etasjer. Med tre soverom, et innredet rom og to bad er det god plass til en familie. I første etasjen ligger en stor, flott stue med peisovn og underetasjen har en trivelig kjellerstue med vedovn. For øvrig har boligen kjøkken med god skapplass og rikelig med lagringsplass i tre boder i underetasjen. Kort fortalt - Stor familiebolig over to etasjer. - Ligger barnevennlig til i blindvei. - Parkering er i en dobbelgarasje. - Gruslagt biloppstillingsplass. - Stor, solrik tomt på 1271 kvm. - Frodig hage og fin beplantning. - Eiendommen har nydelig utsikt. - Veranda og vestvendt terrasse. - Pene entrérom i begge etasjer. - Kjøkken med god skapplass. - Induksjonstoppen er fra 2016. - Stekeovnen er fra samme år. - Lys, romslig stue med peisovn. - Luft-til-luft varmepumpe i stue. - Trivelig kjellerstue har vedovn. - Badet i første med dusjhjørne. - Vaskerom med tilknyttet bad. - Tre soverom, ett innredet rom. - Lagringsplass i tre gode boder. Planløsning 1. etasje: Entré, gang, bad/wc, 3 soverom, kjøkken og stue. Underetasje: Entré, gang, soverom/innredet rom, bad/wc/vaskerom, kjellerstue og 3 boder. Entré Inngangspartiet er koselig med plass til møblement på adkomstterrasse, inntrukket inngangsdør med langsgående glassfelt og utebelysning. Entreen har mørke gulvfliser, hvite vegger, gulvvarme og spotter på skinne i himling. Enden av rommet har åpen garderobeløsning og plass til ytterligere møblement. Boligen har også inngang i underetasjen til en stor entré. Kjøkken Kjøkkeninnredningen har profilerte eikefronter, åpne hyller, vitrineskap, laminatbenkeplate og nedfelt oppvaskkum av metall. Det er fliser over benken. Kjøkkenet har også integrert induksjonstopp, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Både induksjonstoppen og stekeovnen var nye i 2016. I tillegg er det montert ventilator med luftutkast over kokesonen. Stue Stuen i første etasje er et stort og flott rom med lyse overflater, downlights i himling og god planløsning som gjør det enkelt å innrede i flere soner. Downlights var nye i 2014. Stuen har også både luft-til-luft varmepumpe og peisovn. Dagslys kommer inn fra tre sider, hvorav vindusflater langs endeveggen går nesten fra gulv til tak og en stor skyvedør i glass gir adkomst ut til terrassen. Kjellerstue I underetasjen har boligen et innredet rom benyttet som kjellerstue, med lyst veggpanel, mursteinsvegger og synlige trebjelker i himling samt vedovn. Endeveggen har to høytsittende vinduer. Rommet er benevnt som bod/hobbyrom på tegninger og er ikke godkjent som oppholdsrom. Bad/wc Badet i første etasje har flislagte overflater, gulvvarme og downlights. Innredningen er i en varmbrun farge og oppbevaringsplass i fire skuffer. I tillegg er det dobbel heldekkende servant, samt stort speil med integrerte hyller. Videre har badet veggmontert toalett og dusjhjørne. Bad/wc/vaskerom I underetasjen har boligen et vaskerom med avdelt bad i egen nisje. Rommet har belegg på gulv, lysmalte vegger og gulvvarme. Vaskeromsdelen har vaskekum av plast og opplegg for vaskemaskin. Badet har vegger med en kombinasjon av baderomsplater og malte vegger og er for øvrig utstyrt med toalett og dusjkabinett. Innredningen er hvit og har profilerte skapfronter, heldekkende servant og speil med lys. Soverom og garderobe Eneboligen har tre soverom, alle i første etasje. I tillegg er det et pent innredet rom i underetasjen som har vært benyttet som soverom. Det innredende rommet er ikke godkjent som oppholdsrom. Alle rommene er malt i duse, behagelige farger og innredet rom har vegg-til-vegg teppe på gulv. Hovedsoverommet i første etasje er i tillegg utstyrt med garderobeskap. Boligen har lagringsplass i tre boder i underetasjen.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking Taktekkingen er av betongtakstein og er fra år 2000 iht. tidligere takst. Undertaket er tekket med asfaltshingel fra byggeåret. Taket er besiktiget fra takfot i stige. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Veggkonstruksjon Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er liten eller ingen lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur og dette var vanlig byggeskikk på byggetidspunktet. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Utvendig > Vinduer Malte trevinduer med 2-lags glass prod. 1978. Vindu på 1 soverom er fra 2001. Malte trevinduer med koblede glass. Vinduene er fra byggeåret og har normal slitasje. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er sprekk i vindusglass i 1 bod i U. etasje. Vinduene er fra byggeåret og har begrenset gjenværende brukstid. Det ble ikke påvist noen punkterte vindusglass, dog kan dette ikke utelukkes på vinduer av denne alder. Tiltak: Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Andre tiltak: Det bør vurderes utskifting av vinduer. Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Utvendig > Dører Entredør i 1. etasje i malt trekonstruksjon med sideglassfelt. Entredør i U. etasje i malt trekonstruksjon. Terrassedør er skyvedør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2- lags glass prod. 1977. Dørene er fra byggeåret og har normal bruksslitasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er sprekk i sideglass på entredør i 1. etasje. Entredør i U. etasje subber i spaltegulv utenfor døren. Tiltak: Glasset bør skiftes ut. Gulv utenfor entredør i U. etasje bør senkes Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Veranda i trekonstruksjon. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Motorisert terrassemarkise. Terrasseplatting på mark med spaltegulv av tre. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk har høyde ca. 90cm. som var byggeårets krav. Det er for store åpninger i rekkverk til trapp veranda. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Utvendig > Utvendige trapper Trapp i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Innvendig > Overflater Gulv: Fliser, parkett, laminat, teppe, heltregulv og gulvbelegg. Vegger: Panelplater, malt strie, tapet, fliser, teglstein og malt murpuss. Himling: Himlingsplater og trepanel. Gulv og overflater av normalt god standard med normal bruksslitasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Heltregulv i kjellerstue har sprekker. Tiltak: Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Innvendig > Gulv mot grunn - gulv i U. etasje Gulv er av betongdekke. Gulvkonstruksjonen er fra byggeåret. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen og det ble ikke påvist vesentlige skjevheter/planavvik. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er noe merkbare lokale planavvik/skjevheter på gulv i U. etasje. Tiltak: Andre tiltak: Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted Boligen har elementpipe. Tilkoblet vedovn i kjellerstue og peisovn i stue 1. etasje. Pipe og ildsteder ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester. Vurdering av avvik: Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Det er for kort ubrennbar plate foran vedovn i U. etasje. Tiltak: Større avstand til brennbart materiale må lages. Innvendig > Innvendige trapper 90 graders malt tretrapp. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Andre tiltak: Det bør monteres håndløper på vegg. Innvendig > Innvendige dører 3-speils formpressede dører. Slette hvite dører. 3-speils heltredører. Dørene har normalt god standard og normal bruksslitasje. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dør til bod subber i terskel. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Døren bør justeres. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har marginalt fall mot sluk. Totalt fall/høydeforskjell fra gulv ved dør til topp slukrist er ca. 10mm. Dørterskel har oppkant med fliser som antas å ha membran for lekkasjesikring. Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist avvik i fuger. Gulvet har kun marginalt fall mot sluk. Det er kun sluk i dusjnisje og dusjnisje har tett terskel som hindrer eventuelt lekkasjevann fra andre installasjoner å finne vei til sluk. Silikonfuger i dusjnisje har misfarging. Silikonfuger ved wc har sprekker. Tiltak: Det må foretaes lokal utbedring ? Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Det bør gjøres lokal utbedring av fuger. Dersom våtrommet en gang skal renoveres bør fallforholdet utbedres. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc Det er plastsluk og ukjent type tettesjikt/membran. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Det er ikke mulig å se membranen i sluket. Det er ikke fremlagt noe dokumentasjon på baderommet. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc Bad/wc i 1. etasje består av: Veggmont. wc. Dusjnisje med dusjdører. Baderomsinnredning med servantskap med dobbel servant, speil og lys. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Andre tiltak: Det bør etableres lekkasjesikring av skjult sisterne. Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc Det er naturlig ventilering med himlingsventil. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Tekniske installasjoner > Vannledninger Innvendige vannrør er dels av kobber og dels av plast (rør i rør). Fra hhv. byggeåret og fra 2004. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Rør i rør anlegg til bad i 1. etasje har rørfordeler i bod som ikke har sluk/lekkasjesikring. Avvik pga. alder/forventet brukstid gjelder kobberrør fra byggeåret. Tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Innvendige avløpsrør er av plast og er fra byggeåret hovedsaklig. Deler av avløpsrør er fra 2004 (oppussing av bad). Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmesentral Luft-til-luft varmepumpe i stue 1. etasje. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Eksisterer det samsvarserklæring? Ja. 4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Da det ikke er fremlagt noe dokumentasjon på el-kontroll i boligen fra senere tid, anbefales det på generelt grunnlag utvidet el-kontroll i boligen. Tomteforhold > Drenering Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur. Drenering på østsiden er utbedret i senere tid (tidligere eier). Øvrig drenering er fra byggeåret. Boligen antas å være bygget på sprengstein (drenerende masser). Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Utvendige avløpsrør er av plast og utvendig vannledning er av plast (PEL). Fra byggeåret. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Forhold som har fått TG2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Valmet takkonstruksjon av tre med kaldloft. Undertak av trepanel. Loftet har god ventilasjon. Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget. Det er ett felt i undertaket som har misfarging. Årsak er ukjent. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Loft er konstruksjonen som jevnlig bør observeres.   Forhold som har fått TG3: Våtrom > Generell > Bad/wc/vaskerom Vaskerom består av: Vaskekum av plast og opplegg for vaskemaskin. Bad/wc er laget som en nisje i del av vaskerom og bad/wc består av: Gulvmont. wc. Dusjkabinett. Servantskap og speil med lys. Gulv: Gulvbelegg. Gulvet har fall mot sluk som er plassert under dusjkabinett. Vegger: Baderomsplater, tapet og malt murpuss. Oppvarming: Elektrisk gulvvarme. Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med ventiler. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad/wc/vaskerom har standard fra byggeåret og har nådd forventet levetid som våtrom. Det er sprekker i skjøt på gulvbelegg. Det er slitasje på tapet i våtsoner. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Lovlighet Enebolig Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er avvik i 1. etasje der opprinnelig separat bad og wc er ombygd til 1 rom og utvidet slik at 1 soverom nå er mindre. Det er avvik i U. etasje på rominndeling og rommenes bruk. Rom i U. etasje er ikke godkjent for beboelse/varig opphold. Entredør til U. etasje er ikke beskrevet på tegningen. Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde i rom i U. etasje som ikke er godkjent for beboelse/varig opphold. Garasje Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Diverse: Følgende er registrert hos Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: 2 pipeløp. Sist feiet 20.01.2021. To ildsteder. Siste tilsyn 07.01.2014. Merknad: Beksot. NRBR opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men ikke har blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR. Følgende opplysninger er mottatt fra el-verket: Det ble foretatt en kontroll av det elektriske anlegget i 2007. Denne er ikke bekreftet rettet av godkjent elektroinstallatør. Følgende er hentet fra tilstandsrapporten: Sikringsskap har en kombinasjon av skrusikringer og automatsikringer. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i en frittstående garasje med gangdør, to leddporter i metall og motoriserte åpnere. I tillegg er det parkering på gruset biloppstillingsplass.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 120 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,00))   137 042,- (Omkostninger totalt)   4 937 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Eneboligen er elektrisk oppvarmet med luft-til-luft varmepumpe i stuen, samt gulvvarme i entré og på begge bad. I tillegg har boligen peisovn i stuen og vedovn i kjellerstuen. Ventilasjonen er naturlig med veggventiler og vindusspalter, supplert med mekanisk avtrekk fra kjøkken. Varmtvannsbereder er på ca. 200 liter.

  Energiklasse
  E

 • Kommunale avgifter
  18197

  Kommunale avgifter år
  2023

  Formuesverdi primær
  1127373

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  4284017

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/2/94: 30.12.1977 - Dokumentnr: 9011 - Rettigheter iflg. skjøte BESTEMMELSE OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V. RETTIGHETSHAVER tele- og el.verket. 20.09.1977 - Dokumentnr: 6455 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:2 Bnr:3 01.01.2020 - Dokumentnr: 397947 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:2 Bnr:94

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg bolig. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet kommunal vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/kommunedelplaner/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 120 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,00))   137 042,- (Omkostninger totalt)   4 937 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  137042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,10 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr gebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 30.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev