aktiv-eiendomsmegling
Festningsveien 12 er en stor, nydelig enebolig fra 2011 med hybel i underetasjen.
Festningsveien 12 er en stor, nydelig enebolig fra 2011 med hybel i underetasjen.

BJØRKELANGEN Festningsveien 12A og B

Velholdt og påkostet enebolig med hybel, dobbelgarasje, smarthussystem og solfangere. Grenser mot skog og vid utsikt.

 • kr 8 500 000
 • BRA 343 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 8 500 000
 • Omkostningerkr 229 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 8 729 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2011
 • Soverom5
 • ArealP-rom 302 m²
 • Tomt1 033 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 8 500 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  212 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000))

  229 542 (Omkostninger totalt)

  8 729 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning undertasje
Festningsveien 12 er en stor, nydelig enebolig fra 2011 med hybel i underetasjen og tørrskodd adkomst til dobbelgarasje. Boligen ligger usjenert til i skogkanten med praktfull utsikt over landskapet. Utendørs kan eiendommen skilte med flott, velstelt hage, grillplass, stor terrasse og solfangere på taket. Inne er det Smarthussystem, vannbåren oppvarming og hele 4 ildsteder. Eneboligen har i hovedsak hvitpigmentert 2-stavs mattbørstet eikeparkett på gulvene, delikate fargevalg, lekre skifervegger og utbredt bruk av downlights. Boligen har kjøkken/spisestue, og kjøkkeninnredningen har barløsning og integrerte hvitevarer. Videre er det en stor, luftig stue, en romslig loftstue, et vaskerom, fire gode soverom og to pene bad, det ene fra 2016, med badekar. Det er flere gode garderobeløsninger.
Boligen har et pent velkomstparti med skiferheller, downlights i overbygg og tofløyet, hvit ytterdør.

Festningsveien 12A og B, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 71 kvm
  1. etasje: 122 kvm
  2. etasje: 103 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 30 kvm Hall m/trapp, vaskerom.
  1. etasje: 122 kvm Stue/kjøkken, bad, soverom/kontor, stue.
  2. etasje: 103 kvm Stue, 3 soverom, bad.
  Sekundærrom
  Kjeller: 41 kvm Garasje

  Hybel
  Bruksareal
  Kjeller: 47 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 47 kvm Entré, soverom, bad/vaskerom, stue/kjøkken.  Tomt
  1033m²

  Beskrivelse av tomt
  Boligen har et velstelt, flott uterom med god plass til lek og hygge for alle familiemedlemmer. Tomten er opparbeidet med støttemurer i granitt, steinsatt gårdsplass, pent beplantet bed, trapp i terreng og herlig hageområder - det hele skjermet med tette, høye tujahekker. Bak huset er det helt usjenert med grense til skog og en koselig uteplass til bålpannen. Sommerdagene kan nytes på en stor terrasse som strekker seg fra den ene kortsiden og langs hele fasaden. Terrassen innbyr til avslapping i solen, så vel som sosialt samvær med venner inn i de sene kveldstimer. Utsikten er storslått, utover landlig landskap, men nytes nok aller best fra en overbygd balkong i andre etasje.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger rett ved marka i et nyere etablert boligområde i Festningsåsen på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen har skoler på alle trinn, flere barnehager, godt kollektivtilbud og kort vei til sentrum med det meste du trenger i hverdagen. En tur til sentrum kan gjøres enten til fots eller på sykkel, på fine asfalterte gang- og sykkelstier. Festningsåsen er et fantastisk utgangspunkt for turer. Enten du liker å ta deg frem til fots, på sykkel eller ski, har nærområdet spennende natur med kilometer lange stier og idylliske vann. Ved den ene videregående skolen er det idrettshall, friidrettsanlegg og kunstgressbane. Her finner du også både sandvolleyball- og tennisbane. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling. I tillegg til ny barne- og ungdomsskole er det bygget nytt helsehus, samt ny svømmehall som åpnet høsten 2018. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr både svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Kulturskolen har en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, samt egen «øvingsboks» for band og musikere. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland (holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum). Det er også skytterbaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. Den lille alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Her ligger det også en godt besøkt restaurant. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Extra og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen Torg et fint og variert utvalg. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Bjørkelangen er et satsningsområde og tiltrekker seg stadig nyetableringer av både store og små bedrifter.

  Adkomst
  Området består hovedsakelig av leiligheter, villa og småhusbebyggelse.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av leiligheter, villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det ca. 3,2 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole, som stod ferdig i 2018. Kommunen har et godt utvalg barnehager og god barnehagedekning, med Festningsåsen som den nærmeste, og Bjørkelangen har to videregående skoler.

  Offentlig kommunikasjon
  Bjørkelangen har et godt kollektivtilbud via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Søndre Eidsvei som ligger ca. 450 m fra boligen. Det er togstasjon i Fetsund og på Blaker. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Byggemåte
  Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Lite kaltloft. Synlige lufteventiler i gavler og i skråhimling for lufting av loft. Undertak av rupanel. Taktekkingen er av tegltakstein og taket er besiktiget fra bakkenivå/balkong i 2.etg. Hvit stål takrenner og nedløp. Røde gradrenner, pipebeslag og snøfangere. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og stående bordkledning. U.etg. med pusset og malt mur. Vinduer/dører: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Fra byggeår. Dobbel entredør med sporfrest inn/utside. Dobbel terrassedør i 1. - og 2.etg. med lav brystning og glassfelt. Dør hybel: Entredør med sporfrest utside og glassfelt. Fra byggeår. Stor terrasse ved 1.etg. Fundamentert på støpte søylepunkter. Treverk i stolper. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Tett gulv/tak i terrasse over carport og inngang/porter i u.etg. Tettet med blikkplater mellom bjelker og blikkbeslag over bjelker. Takrenne på innside av bærende limtredrager. Etasjeskiller: Mellom u.etg. og 1.etg. er av lettbetongelementer med påstøp. Trebjelkelag til 2.etg.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring: 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Ved større regnfall vil man oppleve at det drypper noe gjennom utvendig terrasse. Vannet drypper ned på belegningsstein/utvendig platting. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Opplegg for elbillader i garasje inkl kabel og jordfeilbryter. Selve ladeboksen medfølger ikke da denne er knyttet til Leaseplan og krever egen RFID brikke for bruk og refusjon av strømutgifter. 14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Grunnmur ble murt som egeninnsats etter Leca selvbyggerkurs og i påsyn av tømrermester som senere reiste huset oppå muren. 17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Kjellerleilighet. 17.1. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Søkt som en del av opprinnelig byggesøknad. 21. Er det foretatt radonmåling? Ja. Radonmåling med sporfilm. 21.1. Radonmåling. År: 2011. Verdi: 49. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. To bakkelys/oppkjøringslys har sluttet å fungere. Disse er øverst mot boligen, og har derfor ikke blitt vurdert så viktige at de har blitt byttet. En seksjon av utvendig tørrstablet 30x30cm granittmur heller fremover. Denne bør overvåkes og vurderes stablet om dersom vinkelen skulle øke. Tilleggskommentar: Det sitter termostater i rom med gulvvarme. Dagens temperaturregulering foregår med utekompensert tur-vannstemperatur. Dersom man ønsker aktiv temperaturregulering fra termostatene må shuntmotorer monteres på gulvvarmefordelingen.

  Innhold
  Festningsveien 12 er en stor, nydelig enebolig fra 2011 med hybel i underetasjen og tørrskodd adkomst til dobbelgarasje. Boligen ligger usjenert til i skogkanten med praktfull utsikt over landskapet. Utendørs kan eiendommen skilte med flott, velstelt hage, grillplass, stor terrasse og solfangere på yttertaket. Inne er det Smarthus system, vannbåren oppvarming og hele fire ildsteder. Eneboligen har i hovedsak hvitpigmentert 2-stavs mattbørstet eikeparkett på gulvene, delikat fargevalg, lekre skifervegger og utbredt bruk av downlights. Boligen består av kjøkken/spisestue, og kjøkkeninnredningen har barløsning og integrerte hvitevarer. Videre er det en stor, luftig stue, en romslig loftstue, et vaskerom, fire gode soverom og to pene bad, det ene fra 2016, med badekar. I tillegg kommer flere gode garderobeløsninger. Planløsning: Hybel u.etasje: Entré, soverom, bad/vaskerom og stue/kjøkken. U. etasje: Hall m/trapp, vaskerom og garasje. 1. etasje: Kjøkken/spisestue, bad, soverom/kontor og stue. 2. etasje: Stue, bad og 3 soverom. Kort fortalt - Enebolig fra 2011 med 343 kvm boareal. - Smakfullt innredet og over tre etasjer. - Hybel i u. etasjen med egen inngang. - Parkering i dobbelgarasje og carport. - Stor terrasse, en balkong og flott hage. - Storslått utsikt, vidt utover landskapet. - Flott hall med peis, gulvvarme og sofabenk. - Klassisk kjøkken med integrerte hvitevarer. - Peisinnsats og spiseplass på kjøkkenet. - Åpen kjøkken/stueløsning i hybelen. - Stor, luftig stue med peis i 1. etasje. - Stue med peisovn og dør ut i 2. etasje. - To pene bad, ett fra 2016 med badekar. - Bad med dusjkabinett i hybelen. - Vaskerom med tørrskodd utgang til garasje. - Fire soverom med garderobeløsning. - Soverom med garderobeskap i hybelen. - Vannbåren varme og solfangere. - Smarthus system til lys og varme. Entré Boligen har et pent velkomstparti med skiferheller, downlights i overbygg og tofløyet, hvit ytterdør. Innenfor døren er det en flott hall med skiferstein på veggen og oppmurt peisinnsats. Det er vednisje og sittebenk i forbindelse med peisen. Hallen har ellers store, grå gulvfliser med gulvvarme, downlights i taket og hvite vegger. En koselig sofabenk med oppbevaringsmuligheter er plassert under trappen opp. Entreen har åpen garderobeløsning bestående av knaggrekke og skohylle, og god plass til annet møblement. Kjøkken/spisestue I første etasje ligger kjøkken/spisestue - et naturlig knutepunkt og selve hjertet i huset. Her er det har praktfull utsikt fra en vindusrekke og tofløyet glassdør til terrasse. Lysforholdene er nydelige, og om kvelden sørger downlights for annen belysning. Rommet har hvitpigmentert 2-stavs mattbørstet eikeparkett på gulvet med gulvvarme og delikat gråbeige farge på veggene. I spisedelen kan familien samles til gode samtaler og hygge rundt spisebordet, som finner sin naturlige plass i rommet. Kjøkkenet har også en barløsning med sitteplasser for et måltid på farten. For ekstra hygge vinterstid kan det tennes i en plassmurt peisinnsats, og under peisen er det nisje til vedkubber. Kjøkkeninnredningen har klassisk, kledelig stil og funksjonell form med rikelig skapplass. Med ulik høyde på benkeplaten er det perfekt for både kokk og medhjelper til matlagingen. Innredningen har takoppbygde overskap, hvite profilfronter, enkelte glasskap og valnøttfarget laminatbenkeplate med stålkum. Veggene bak kjøkkenbenken har mønstertapet bak gjennomsiktig glass, og det er to vinduer for ekstra arbeidslys. Hvitevarer er integrert, som stekeovn, dampovn, koketopp, oppvaskmaskin, kjøleskap, fryseskap og ventilator. Stue Stuen har adkomst fra kjøkkenet via tofløyet glassdør. Stuen er luftig med rikelig dagslys fra vinduer på tre sider, hvor høyreiste i front vender mot den nydelige utsikten. Når mørket senker seg settes stemningen med downlights i taket. Rommet har hvitpigmentert 2-stavs mattbørstet eikeparkett på gulv med gulvvarme, delikat, gråbeige veggfarge og en plassmurt murpeis med innsats for ekstra oppvarming vinterstid. Stuen har et stort areal som kan møbleres i ulike sittesoner. Loftstue Med stue også i andre etasje har de yngste et fint sted å trekke seg tilbake med venner for spill- og tv-kvelder. Stuen har tofløyet glassdør til balkong, som gir godt med dagslys til rommet. Den ene stueveggen har flott skiferstein, og her er det peisovn tilkoblet pipemur. Øvrige vegger har pen beigefarge, og det er 2-stavs eikeparkett på gulvet. Bad/wc/vaskerom Boligen har et bad i første og andre etasje. I underetasjen er det et vaskerom med dør til garasjen. Badet i andre etasje ble bygget i 2016 og har delikate, beige fliser på gulv og vegger. De fleste flisene er store, men det er innslag av noe mosaikk. Rommet har varme i gulv, doble downlights, skråtak og naturlig lysinnslipp fra vinduer. Innredningen er hvit og består av servantseksjon, et høyskap og et speil. Baderommet er ellers utstyrt med håndkleknagger, hjørnebadekar, vegghengt toalett, samt en dusjnisje med regnfallsdusj og håndholdt dusj. Bad 2 Badet i første etasje har listefritt vindu, beige veggfliser og grå fliser på gulvet. Rommet er utstyrt med gulvvarme og downlights. Innredningen består av skap og flere skuffer med klassisk preg, og et tilhørende speil med hvit omramming og belysning. Rommet har også gulvfestet toalett og et dusjkabinett. Vaskerom Vaskerommet har downlights i taket, hvite baderomsplater på veggene og grå, store gulvfliser. Langs den ene veggen er det skap med klassiske, hvite profilfronter og et integrert kjøleskap. Vaskerommet har også et benkeskap med vaskekum, nisje til vaskemaskin og tørketrommel og opplegg for mye av det tekniske i huset. Soverom og garderobe Eneboligen har tre store, lyse soverom som ligger med inngang fra loftstuen og det er også et soverom/kontor i første etasje. Soverommene i andre etasje har skråtak, malte panelvegger og en skreddersydd garderobeløsning med skyvedører i kneveggen. Soverommet i første etasje har downlights i taket og en stor skyvedørsgarderobe med speilfront. Rommet har enstavs parkett på gulvet. Boligen har godt med ekstra oppbevaringsplass i skap på vaskerommet. Hybel Hybelen ligger i underetasjen og har egen inngang. Boenheten består av soverom, bad og stue/kjøkken, og det er gulvvarme i alle rom. Stilen er gjennomgående med parkett på gulvene og hvite panelvegger. Kjøkkenet ligger i den ene enden av stuen og har spiseplass i tilknytning. Kjøkkeninnredningen har vinkelform og består av benk- og overskap. Innredningen har hvite profilfronter, eikebelistning, benkeplate i laminat og nedfelt stålkum. Kjøkkenet har kullfilterventilator, opplegg for oppvaskmaskin og nisje til kjøleskap. Badet er innredet med hvite baderomsplater på veggene og lyse gulvfliser. Rommet har mørkebrun skuffeseksjon med toppmontert vask, belysning og speil i samme stil som innredningen. Videre har badet gulvfestet toalett, dusjkabinett og hylle på veggen over vaskemaskinsopplegg.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Stor terrasse ved 1.etg. Fundamentert på støpte søylepunkter. Treverk i stolper. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Tett gulv/tak i terrasse over carport og inngang/porter i u.etg. Tettet med blekkplater mellom bjelker og blikkbeslag over bjelker. Takrenne på innside av bærende limtredrager. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er avvik: Rekkverk er for lavt iht. dagens krav. Det ble opplyst om at det kan komme små mengder med vann i ytterkant på tett terrassegulv ved mye regn. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille byggeårets krav. Innvendig > Overflater hybel: Rom/overflatebehandling hybel: Rom/overflatebehandling hybel: Gulv: Flis og parkett. Vegger: MDF smartpanel og baderompanel. Himlinger: Malt trepanel og MDF smarttak. Vurdering av avvik: Stedvis høy bruksslitasje på overflater. Tiltak: Det bør påregnes noe overflatebehandling. Innvendig > Pipe og ildsted: 2 stk. elementpiper. Sotluke i garasje og i hybel. Skiferpeis m/innsats i hall m/trapp, peis m/innsats i stue/kjøkken 1.etg. og peis med oppvarming av varmtvann i stor stue 1.etg. Peisovn i stue 2.etg. Det er avvik: For liten ildfast plate/skifer under peis i stue/kjøkken 1.etg. Tiltak: Det anbefales montering av større ildfast plate under ildsted. Det er opplyst av eier at peis på kjøkken ikke har vært i bruk. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom: Servantskap med slette fronter, laminat plate og toppmontert servant. Gulvstående toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er avvik: Plate på servantskap i hybel med slitasje/bruksmerker. Tiltak: Det bør påregnes overflatebehandling av plate. Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken: Kjøkkeninnredning i hybel består av: Folierte skrog med profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt enkel kum i stål. Plass til komfyr og kjøleskap. Opplegg for oppvaskmaskin. MDF smartpanel mellom benk- og overskap. Det er avvik: Kjøkken i hybel.: Noe bruksslitasje, små skader på innredning. Bemerkes at det er MDF plater mellom benk- og overskap. Plater tåler lite fuktighet, og det må utvises forsiktighet med vann mot plater. Tiltak: Bør påregnes noe overflatebehandling. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Flislagt gulv, delvis oppvarming med vannbåren gulvvarme. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulv har kun 8mm fall. Totalt 12mm fra topp membran ved terskel. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Rommet fungerer med dette avviket. Det bør dog utvises forsiktighet med vannsøl i rommet Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Flislagt gulv. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Eller panelovn. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Bad/vaskerom i hybel: Gulv flatt fra flis ved terskel til slukrist. Noe negativt fall fra området rundt toalett til sluk. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det er installert dusjkabinett i rommet og våtrommet fungerer med dette avviket. Det bør dog utvises forsiktighet med vannsøl på gulvet. Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken: Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Kjøkkenventilator i hybel med kullfilter. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Forstøtningsmur ved hage/tomtedele i tørrstablet granitt. Vurdering av avvik: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Noe skjevheter i mur etter tidligere frostsprengning mot mur. Drenering/bortledning av vann som har forårsaket skjevhet er utbedret. Andre tiltak: Det er ingen umiddelbar kostnad vedrørende skjevhet i mur. Iht. eier har det ikke vært utvikling i skjevhet i muren siste 7-8 årene. Det anbefales og følge med på om det skulle bli større skjevheter. Det må ved utvikling i skjevhet påregnes utbedring. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 17.08.22 av Kåre A. F. Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2001, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Iflg. opplysninger fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen (NRBR) ble følgende avvik funnet under tilsyn i 2013: D4: Mangler rist over peishette, f.eks strekkmetall. K1: Defekt feieluke eller sotluke, skiftes. Merknad: Anbefaler eier å rette på takhatten, grunnet trangt for røyken å komme ut. Det ikke ildsted i 12B, men muligheter for installering av nytt ildsted. Ved installering av ildsted må ny eier sende informasjon til brannvesenet via vår nettside www.nrbr.no. Link til siden er: http://nrbr.no/skjema/skjema-for-nyinstallasjon-av-ildsted/. NRBR opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men ikke har blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området. Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Rominndeling i 2. etasje er omgjort. Vegg mellom trapp og kjøkken er fjernet.

  Innbo og løsøre
  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Boligen har integrert dobbelgarasje med en dobbeltisolert, motorisert stålport og dør direkte til vaskerommet. Garasjen har skiferfliser på dekke, oppheng til ulike redskaper, samt skap og hyller. Det er carport tilbygd garasjen og god plass til biler på tomten. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Montert elbillader medfølger ikke salget.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige

  Polisenummer
  87991768

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Fordelerskap til vann er plassert i veggen mellom soverom og bad i første etasje og er til kjøkken og begge bad. Varmtvann til forbruk og gulvvarme kommer fra en 1000 liters tank i teknisk rom. Vannet varmes opp med solfangere på taket, varmekappe på peis i stuen eller med strømkolbe. Det er balansert ventilasjonsanlegg i boligen og et Smarthus system som kan styre alt av lys og oppvarming via en App på telefonen. Bevegelsessensor på lys finnes i fleste rommene. Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  8 500 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  212 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000))

  229 542 (Omkostninger totalt)

  8 729 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Det er vannbåren varme i alle gulv i kjeller, og 1.etg. med unntak av vaskerom. Det går noen sløyfer ut fra samle-skap som går gjennom vaskeromsgulv, men det er ikke anlagt egen sone der. Det også lagt elektriske varmekabler, i inngangen i kjeller, kjøkken/spisestue og på bad i 1.etg. Dette i tillegg til vannbåren varme i disse rommene. Samleskap for gulvvarme plassert i vaskerom/teknisk rom. Boligen har skiferpeis med innsats i hallen, peis med innsats i kjøkken/spisestue og peis med oppvarming av varmtvann i stuen i første etasje. Stuen i andre etasje har peisovn.

  Energiklasse
  B

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  32870

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Eiendomsskatten utgjør kr. 8 222 av de kommunale avgiftene.

  Formuesverdi primær
  1852516

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  6669057

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/2/184: 28.09.2022 - Dokumentnr: 1083286 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Bankenes Boligmegler AS
  Org.nr: 981 129 792
  Elektronisk innsendt
  10.04.2006 - Dokumentnr: 194474 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3026 Gnr:2 Bnr:127
  01.01.2020 - Dokumentnr: 686919 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:2 Bnr:184


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for enebolig med sokkelleilighet, Festningsveien 12 a og b, datert 08.10.2012.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate. Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har foretatt radonmåling i 2011 og med målt verdi til 49. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  8 500 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  212 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000))

  229 542 (Omkostninger totalt)

  8 729 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  229542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,75 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk. med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 27.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg og et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-. Alle beløp er inkl. mva.

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev