aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Friheten 5A og B
Velkommen til Friheten 5A og B

BJØRKELANGEN Friheten 5A og 5B

Familiebolig med garasje, utsikt, godkjent utleiedel og solrik tomt på over ett mål. Barnevennlig nært sentrum og marka.

 • kr 3 750 000
 • BRA 174 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 750 000
 • Omkostningerkr 110 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 860 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1987
 • Soverom4
 • ArealP-rom 170 m²
 • Tomt1 023 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,00))   110 792,- (Omkostninger totalt)   3 860 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning - U. etasje
Friheten 5 A og B er en romslig enebolig over to plan, i etablerte og barnevennlige omgivelser. Her bor man i gangavstand til skoler, sentrum og flotte turmuligheter i marka. Tomten er på over ett mål, med gode solforhold og vidstrakt utsikt over nærområdene. Livet utendørs nytes til fulle på en balkong ved hovedsoverommet og på en stor uteplass bestående av terrasse og veranda. Bilen parkeres i en garasje og på en gruslagt gårdsplass. Boligen har behov for modernisering, men potensialet er stort og planløsningen byr på en godkjent utleiedel i underetasjen. Stuen i hoveddelen er et lyst og lunt oppholdsrom med både peisovn og varmepumpe, mens kjøkkenet har god skap- og skuffeplass. Videre er det et helfliset bad med gulvvarme, et gjestetoalett, et vaskerom, et innredet rom og tre soverom.
Solrik uteplass med flott utsikt.

Friheten 5A og 5B, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 43 kvm Hoveddel
  Kjeller: 51 kvm Sokkelleilighet
  1. etasje: 80 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 39 kvm Hoveddel: Entré, gang/trapperom, soverom, innredet rom (bod), toalettrom, vaskerom.
  Kjeller: 51 kvm Sokkelleilighet: Entré, soverom, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue.
  1. etasje: 80 kvm Trapperom/gang, bad/wc, 2 soverom, kjøkken, stue.
  Sekundærrom
  Kjeller: 4 kvm Hoveddel: Kott.  Tomt
  1023m²

  Beskrivelse av tomt
  Omgivelsene er rolige og barnevennlige, med gangavstand til alt man trenger i hverdagen. Like utenfor døra er det flotte tur- og friluftsmuligheter i marka. Eneboligen ligger høyt til på en stor og solrik tomt med mye boltreplass for hele familien. Tomten er på over ett mål, opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og gruslagt innkjørsel. Deler av eiendommen består av en naturtomt med trær, fjell i dagen og annen stedlig vegetasjon. Foran huset finner man en gruslagt gårdsplass med gode muligheter for parkering. Fra stuen er det utgang til en delvis overbygget veranda, med vidstrakt og strålende utsikt over nærliggende bolig- og naturområder. Verandaen har belysning og trapp ned til en romslig terrasse ? godt tilrettelagt terrenget. Sammen skaper terrassen og verandaen en stor uteplass, perfekt for både rolige stunder og lange, sosiale kvelder. Uteplassen innredes enkelt i ulike soner, og innbyr til store sammenkomster med god mat og drikke. På terrassen er det belysning, utestikk og en trapp som tar deg ned til gårdsplassen. Sommerdagene tilbringes også på en balkong utenfor hovedsoverommet. Balkongen har belysning og nydelig utsikt. Det er gode solforhold på eiendommen, så her nytes virkelig varme dager til fulle.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde ca. 1,5 km øst for handelssentrum i Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, det er blant annet bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus i 2018. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytebaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Kiwi og Extra. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det 1,6 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Borgenfeltet eller Bjørkelangen Videregende skole. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Byggemåte
  Valmet takkonstruksjon av tre. Kaldloft/kryploft. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Malte trevinduer med 2-lags glass. 2 entredører i formpresset hvitmalt utførelse med glassfelt med 2-lags glass. 2 balkong/verandadører i malt trekonstruksjon med 2-lags glass. Balkong i trekonstruksjon på punktfundamentering/trestolper. Spaltegulv av tre. Rekkverk i trekonstruksjon. Veranda over del av U. etasje. Veranda har spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Det antas å være tettesjikt med takpapp, takmembran eller lignende under spaltegulv av tre. Taktekkingen her antas å være fra byggeåret. Terrasse på mark med spaltegulv av tre. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 22.05.2023 av Petter Larsen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Leilighet i deler av underetasjen. 17.1. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Godkjent og registrert leilighet. 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Vannlekkasje fra vaskemaskin i utleie del. Skader ble rettet etter forsikringen.

  Innhold
  Kort fortalt - Romslig enebolig over to etasjer. - Boligen ligger høyt til på en stor tomt. - Godkjent utleiedel i underetasjen. - Garasje og gruslagt gårdsplass. - Delvis overbygd veranda ved stuen. - Trapp ned til en romslig terrasse. - Balkong ved hovedsoverommet. - Gode solforhold på eiendommen. - Entreen er utstyrt med gulvvarme. - Kjøkkenet har god skapplass. - Lun stue med godt lysinnslipp. - Både peisovn og varmepumpe. - Helfliset bad med dusjkabinett. - Gjestetoalett og eget vaskerom. - Tre soverom, ett med stort skap. - Et innredet rom i underetasjen. - Lagring på loft, i kott og i garasje. Planløsning 1. etasje: Gang, bad/wc, kjøkken, stue og 2 soverom. Underetasje: Entre´, gang, wc, vaskerom, soverom, innredet rom og kott. Soverom i u. etg. hoveddel er bod. Tilfredsstiller ikke krav til varig opphold. Underetasje (utleiedel): Entre´, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue og soverom. Annet: Kaldloft som har adkomst via takluke med nedfellbar stige. Entré og gang Eneboligen har et overbygget inngangsparti med belysning, ringeklokke og plass til kafésett. Både entreen og gangen er innredet med hvitmalte panelvegger og terrakottafargede fliser på gulvet. Entreen er utstyrt med varme i gulvet, og yttertøyet ryddes enkelt bort i en plassbygget skyvedørsgarderobe med hvite fronter. Om ønskelig er det rom for ytterligere garderobeløsninger i gangen, og tilliggende gangen har boligen et praktisk gjestetoalett. Kjøkken Kjøkkenet ligger i direkte tilknytning til stuen, og under vinduet er det rom for en hyggelig, liten spiseplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap og benkeplate i laminat med dobbel oppvaskkum av metall. Dagens løsning gir godt med skap- og skuffeplass, og her er det potensial for å skape drømmekjøkkenet. Over benken er det lyse fliser med noe dekor, og over kokesonen er det installert en ventilator. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr. Stue Stuen er et lunt oppholdsrom for hele familien, innredet med både peisovn og varmepumpe. Et stort karnapp og en rekke vinduer i tre himmelretninger sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som de ivaretar den flotte utsikten. Det er direkte utgang til den solrike verandaen, og om sommeren er det hyggelig å trekke ut for både avslapning og middager i sola. Stuen kan enkelt innredes med både spisebord og sofagruppe ? uten at det oppleves rotete. På gulvet er det lagt parkett, mens veggene er malt i hvitt. Bad/wc/vaskerom Planløsningen i hoveddelen byr på bad i første etasje, samt et ekstra wc-rom og et eget vaskerom i underetasjen. Badet er innredet med lyse vegg- og gulvfliser. På badet er det toalett, dusjkabinett og varmekabler. Den øvrige innredningen består av servant med underskap, et matchende høyskap, et veggskap i samme stil og et speil med belysning. Her er det god plass til oppbevaring av håndklær og hygieneartikler. Wc-rommet har toalett, diverse skap og en enkel servant. Innenfor gjestetoalettet er det et vaskerom med overskap, arbeidsbenk og utslagsvask av metall. Under benken er det opplegg for vaskemaskin. Soverom og garderobe Hoveddelen har tre soverom ? to i første etasje og ett i underetasjen. I tillegg er det et innredet rom nede, som i dag benyttes som soverom. På hovedsoverommet oppe er det utgang til en solrik balkong med nydelig utsikt, og rommet har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Det andre soverommet i etasjen har en stor og plassbygget skyvedørsgarderobe med dels speilfronter. Også entreen og et av rommene nede er innredet med en skyvedørsgarderobe. Ekstra lagringsplass finnes på loftet, i garasjen og i et kott i underetasjen. Utleiedel I underetasjen finner man en separat og godkjent utleiedel med egen inngang, bestående av entre´, bad, kjøkken, stue og soverom. I entreen er det plass til skap eller andre garderobeløsninger, og utleiedelen har en innbydende stue med godt lysinnslipp. Her er det i nyere tid lagt 1-stavs laminatgulv, varmekabler og plass til flere sittegrupper. Samtidig som nytt laminat gulv ble lagt så ble det lagt nye vegger innvendig i soverommet. Kjøkkenet ligger i direkte tilknytning til stuen, med god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite, glatte fronter og laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum av metall. På kjøkkenet er det opplegg for oppvaskmaskin, og over kokesonen er det installert en ventilator med kullfilter. Badet er innredet med hvite veggfliser og lysegrå gulvfliser. Det er montert toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredningen består av en enkel servant, et høyskap og et speil med belysning. Soverommet har god plass til dobbeltseng og annet møblement.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking Taktekkingen er av betongtakstein og er fra byggeåret. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Nedløp og beslag Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Veggkonstruksjon Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utvendig trekledning/fasade har svertesopp og fremstår med vedlikeholdsbehov. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Utvendig trekledning/fasade har behov for fasadevask og overflatebehandling med maling/beis. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Valmet takkonstruksjon av tre. Kaldloft/kryploft. Undertak av sutaksplater. Loftet ble begrenset besiktiget fra området rundt loftsluken. Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget. Det er misfarging av takkonstruksjon og undertak antas pga. kondens fra luftlekkasjer fra varme rom. Det er glipe i loftsluke som gjør at varm luft trenger inn på loftet og vil skape kondens på vinterstid. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Loftsluke bør utbedres. Dampsperre/tetting mot øvrige rom bør undersøkes nærmere. Utvendig > Vinduer Malte trevinduer med 2-lags glass, fra byggeåret. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduene har generelt stor slitasje. Det er svertesopp på innvendige vindusrammer. Vinduene har begrenset gjenværende brukstid. Det ble ikke påvist noen punkterte vindusglass, dog kan dette ikke utelukkes på vinduer av denne alder. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring. Utvendig > Dører 2 entredører i formpresset hvitmalt utførelse med glassfelt med 2-lags glass. 2 balkong/verandadører i malt trekonstruksjon med 2-lags glass prod. 2021/2022. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler terskelbeslag/tetting i bunn utvendig på entredører. Entredører har utvendig slitasje og behov for overflatebehandling. Konsekvens/tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Balkong i trekonstruksjon på punktfundamentering/trestolper. Spaltegulv av tre. Rekkverk i trekonstruksjon. Veranda over del av U. etasje. Veranda har spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Det antas å være tettesjikt med takpapp, takmembran eller lignende under spaltegulv av tre. Taktekkingen her antas å være fra byggeåret. Terrasse på mark med spaltegulv av tre. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Rekkverket har høyde ca. 90 cm. som var byggeårets krav. Det er stedvis noe skjevheter i terrasse. Det er et generelt behov for vask og vedlikehold med overflatebehandling av utvendige bygningsdeler. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. Lokal utbedring må utføres. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Tilstand på tettesjikt/membran under veranda/over del av U. etasje bør undersøkes nærmere. Utvendig > Utvendig inngangsparti Betongdekke med fliser. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Flisene har bom (hurom), sprekker og det er stedvis løse fliser. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Innvendig > Overflater Gulv: Fliser, laminat, gulvbelegg og parkett. Vegger: Malte flater/strie, tapet, panelplater og trepanel. Himling: Himlingsplater. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Med bla.: Det er stedvis bom (hulrom) i gulvfliser. Det er svelling i laminatskjøter. Det er sprekker i parkettgulv. Boligen har et generelt behov for overflatebehandling og renovering for å møte dagens krav til standard. Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Innvendig > Gulv mot grunn - gulv i U. etasje Gulv er av betongdekke. Gulvkonstruksjonen er fra byggeåret. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen og det ble ikke påvist vesentlige skjevheter/planavvik. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble stedvis målt planavvik med ca. +/- 10mm. på 2 meters lengde. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: ? Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng 1 soverom i hoveddel U. etasje har laminatgulv og vegger av panelplater. Hulltaking er foretatt. Det ble ikke påvist fuktskader. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Panelplater er montert direkte på grunnmur uten luftespalte/utlekting og dette er ikke anbefalt løsning. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Konstruksjonen bør overvåkes jevnlig. Dersom etasjen en gang skal renoveres bør veggen lektes ut og det bør lages luftespalte mellom vegg og grunnmur. Innvendig > Innvendige trapper 180 graders malt tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Det bør monteres håndløper på vegg. Innvendig > Innvendige dører 4-speils formpressede hvite dører. 1 dør med glassfelt. Malte 3-speils tredører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og slette fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum av metall. Ventilator med kullfilter. Opplegg for oppvaskmaskin. Vurdering av avvik: Kjøkkeninnredningen har generell stor slitasjegrad (utover normal slitasjegrad ut ifra alder). Del av kjøkkeninnredning er av nyere dato og har normalt god standard. Konsekvens/tiltak: Innredningen opprettholder fortsatt tiltenkt funksjonskrav, men tidspunkt for utskiftning nærmer seg. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Konsekvens/tiltak: Om mulig bør det etableres ventilasjons kanal ut i det fri fra ventilator. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Kjøkkeninnredning i 1. etasje består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og 1-speils hvite fronter. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum av metall. Ventilator med avtrekk. Opplegg for oppvaskmaskin. Vurdering av avvik: Kjøkkeninnredningen har generell stor slitasjegrad (utover normal slitasjegrad ut ifra alder). Konsekvens/tiltak: Innredningen opprettholder fortsatt tiltenkt funksjonskrav, men tidspunkt for utskiftning nærmer seg. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom Toalettrom består av: Gulvmont. wc, servant og diverse skap. Oppvarming: El-panelovn. Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med himlingsventil. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Rommet har enkel standard med bruksslitasje på gulv, overflater og innredninger. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Lokal utbedring må utføres. Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Tekniske installasjoner > Vannledninger Innvendige vannrør er av kobber. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Innvendige avløpsrør er av plast. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmesentral Luft til luft varmepumpe i stue. Produksjonsår 2007. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Varmepumpen er tilkoblet strøm via skjøteledning og dette er ikke forskriftsmessig tilkobling. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det må etableres forskriftsmessig elektrisk tilkobling. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Elektrisk anlegg dels fra byggeåret og dels fra nyere tid. Det er ikke fremlagt noe dokumentasjon på det elektriske anlegget. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent. 4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Da det ikke er fremlagt noe dokumentasjon på el-kontroll i boligen fra senere tid, anbefales det på generelt grunnlag utvidet el-kontroll i boligen. Tomteforhold > Drenering Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur. Det er synlig grunnmursplate. Dreneringen antas å være fra byggeåret. Drenering mot syd er utbedret/skiftet i senere tid. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tomteforhold > Terrengforhold Tomten er skrånende ned mot øst. Terrenget på vestsiden er flatt inntil grunnmur med singel (drenerende masser). Vurdering av avvik: Det er avvik: Deler av tomten har dårlig fall fra grunnmur. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør etableres fall på terrenget fra grunnmur. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledning er av plast (PEL). Fra byggeåret. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.   Forhold som har fått TG3: Våtrom > Generell > Bad/wc Bad/wc har teknisk standard fra byggeåret. Bad/wc består av: Gulvmont. wc. Dusjkabinett. Baderomsinnredning med servantskap, veggskap, speil og lys. Gulv: Keramiske fliser. Vegger: Keramiske fliser. Oppvarming: Elektrisk gulvvarme. Ventilasjon: Mekanisk avtrekk med vifte i yttervegg. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Utstyr og innredninger har bruksslitasje. Det er bom (hulrom) i fliser og riss/slitasje i flisfuger. Det er sprekker i enkelte fliser. Det er ukjent type tettesjikt/membran. Gulvet har kun marginalt fall til sluk med totalt ca. 10mm fra gulv ved dør til slukrist. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrom > Generell > Vaskerom Vaskerommet har teknisk standard fra byggeåret. Vaskerommet består av: Vaskekum av metall. Opplegg for vaskemaskin. Benk, overskap og høyskap. Gulv: Gulvbelegg. Gulvet har fall til sluk. Vegger: Malt murpuss og lettklinkerblokker uten murpuss. Oppvarming: Ingen fast varmekilde. Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med himlingsventil. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet har nådd forventet bruksstid som våtrom. Vaskerommet har bruksslitasje på gulv, overflater og innredninger. Det mangler murpuss og overflatebehandling på 1 vegg. Det er ufagmessig tetting av gulvbelegg rundt sluk og rundt rørgjennomføringer. (utett løsning). Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Garasje - TG ikke gitt: Bygningen har vedlikeholdsbehov og mangler med bla.: Det er skjevheter i konstruksjonen antas pga. dårlig og sviktende fundamentering. Det er dårlig understøtte stedvis under fundamenter. Det er sprekker/setningsskader i konstruksjonen. Det mangler forkantbord (tetting mellom takrenner og takstein). Takrenner har slitasje og enkelte skader. Lovlighet Enebolig med sokkelleilighet Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. 1. etasje stemmer med dagens bruk. 1 soverom i U. etasje hoveddel er på tegningen beskrevet som/godkjent som bod og har kun ett lite høytsittende vindu og tilfredsstiller ikke kravene til oppholdsrom. Entre og soverom i sokkeleilighet har avvik på utførelse/størrelse iht. tegningen. Garasje Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Størrelse på garasjen stemmer iht. tegningen. Det er avvik på utførelse av taket iht. tegningen. Diverse: Følgende opplysninger er mottatt fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: Siste tilsyn pipe 17.02.2022 (feiet). Siste tilsyn ildsteder 14.11.2012. Det er rekvirert, men ikke mottatt, opplysninger fra el-verket vedrørende eventuelle tilsyn og rapporter etter dette. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Hyller / kurver i skap i garderobe medfølger ikke. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Hvitevarer i kjøkkenet til hoveddel av huset følger, men ikke vaskemaskin. I utleiedel følger det med ovn og oppvaskmaskin i kjøkken. Kjøleskap og vaskemaskin følger ikke med. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Det ble etter vannlekkasje fra oppvaskmaskin i utleiedel lagt nytt gulv i hele utleiedelen og nye vegger i soverommet. Arbeidene ble utført ifbm. forsikringssak etter vannlekkasjen.

  Parkering
  Det er parkering i en garasje på ca. 26 kvm, med sidedør og lagringsplass. I tillegg er det gode muligheter for parkering på en gruslagt gårdsplass foran huset. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Forsikringsselskap
  Fremtind

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,00))   110 792,- (Omkostninger totalt)   3 860 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  19590

  Kommunale avgifter år
  2023

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/71/127: 18.12.1986 - Dokumentnr: 10782 - Rettigheter iflg. skjøte Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. for Tele- og elverket

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for nybygg bolig datert 23.10.1987. Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg/ominnredning av kjeller til hybel bolig/garasje datert 28.01.1992.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig tilknytning.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/kommunedelplaner/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. I følge mottatt matrikkelrapport fra kommunen er eiendommen registrert med to boenheter.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,00))   110 792,- (Omkostninger totalt)   3 860 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  110792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,50 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 30.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev