aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Furutoppen 1 F.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Furutoppen 1 F.

BJØRKELANGEN Furutoppen 1F

Oppgradert og tiltalende 4-roms selveier for alderen 55+. Vestvendt veranda, garasje og heis. Flott kjøkken fra 2018.

 • kr 4 250 000
 • BRA 118 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 250 000
 • Omkostningerkr 119 125
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 412 450
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2000
 • Soverom3
 • ArealP-rom 109 m²
 • Felleskostnaderkr 4 728
 • Tomt4 426.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 250 000,- (Prisantydning) 43 325,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 333,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,00))   120 375,- (Omkostninger totalt)   4 413 700,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.
Furutoppen 1 F er en oppgradert og tiltalende 4-roms selveierleilighet , reservert for aldersgruppen 55+. Leiligheten ligger på enden i 1. etasje, med inngang fra bakkeplan og heis til garasjekjeller, hvor det disponeres en plass og en bod. Fra stuen er det utgang til en vestvendt veranda med flotte solforhold og fint utsyn. Uteplassen fikk nye varmekabler og flislagt dekke i 2020. Inne er planløsningen luftig med god romstørrelse og lyse overflater. Stue, kjøkken og entré har nyere laminatgulv fra 2018 og kjøkkenet har en lekker innredning fra samme år med integrerte hvitevarer. Mellom stue og kjøkken er det nyere foldedør med glass. Leiligheten har et flislagt bad og vaskerom med skyvedør mellom, tre gode soverom, utebod, innebod, samt skyvedørsgarderobe i entreen og på hovedsoverom.
Entréen fremstår luftig med lysmalte veggflater og lyst laminatgulv.

Furutoppen 1F, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  1. etasje: 118 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 109 kvm Entré, kjøkken, stue, bad/vaskerom, 3 soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 9 kvm Boder.  Tomt
  4426.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Leiligheten ligger i første etasje, på enden av bygget og har inngang fra bakkeplan. Det er også heis fra garasjekjeller til inngangen. Fra stuen er det utgang til en fin veranda på ca. 15 kvm, med gode solforhold og fint utsyn til grønne fellesarealer, bebyggelse og åsen i vest. Uteplassen ble oppgradert med flislagt dekke og varmekabler i 2020. Store deler av verandaen har overbygg, rekkverket er i stål/glass og det ble montert elektrisk markise i 2019. Den ene siden har levegg i glass som gjør uteplassen ekstra lun, og på motsatt side er det inngang til en utebod på ca. 4 kvm, hvor det er enkelt å vinterlagre. Det er god plass til utemøbler på verandaen, slik at sommerdagene kan nytes komfortabelt.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et rolig, populært og barnevennlig boligområde på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling. Det er blant annet bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus i 2018. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved Bjørkelangen videregående skole er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytebaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Den lille alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Coop Xtra og Rema 1000, som begge ligger i gangavstand. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med kafé og rundt 20 butikker. Like ved leiligheten ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg. Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Borgenfeltet, som ligger ca. 200 meter unna. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm, 50 min til Oslo lufthavn, 55 min til Oslo S og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Bjørkelangen barne- og ungdomsskole ligger ca. 1,7 km unna, og det er to videregående skoler i nærområdet, hvor Bjørkelangen vgs. ligger nærmest. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både private og kommunale barnehager.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Borgenfeltet, som ligger ca. 200 meter unna.

  Byggemåte
  Furutoppen sameie består av to bygninger med tilsammen 18 terrasserte leiligheter over 3 boligplan og parkeringskjeller, oppført i mur og trekonstruksjoner, forblendet med murstein og trekledning, valmet takkonstruksjon tekket med betongtakstein. Endeleiligheten befinner seg i 1.etasje med felles inngang fra bakkenivå, heis, parkeringsplass og bod i felles kjeller. Delvis overbygget veranda i betongkonstruksjoner med flislagt gulv, trekledning på vegger og betong himling. Det er levegg av glass, rekkverk av stål og glass. Elektrisk markise. Trevinduer med 2-lags isolerglass og lufteventil. Brannklassifisert ytterdør med kikkehull og porttelefon til felles dør. Verandadør i tre med 2-lags isolerglass. Tredør til utvendig bod.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Byttet ledninger internt i varmtvannsbereder. Funnet avvik ved el tilsyn februar 2023. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Rettet opp terrassegulv, lagt varmekabler og fliser. Arbeid utført av Piotr Ozog. 19 Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Beskrivelse: Naboeiendom er til salgs. Felles oppkjøring til eiendommen? Tilleggskommentar fra selgere: Leiligheten er pusset vesentlig opp. Nytt kjøkken april 2018, men nye hvitevarer. Stue, gang malt og tapetsert. Nytt gulv i stue og kjøkken. Flislagt terrasse med varmekabler fra sept 2020. Ingen av selgerne har bebodd boligen da det er et dødsbo.

  Innhold
  Furutoppen 1 F er en pent oppgradert 4-roms selveierleilighet fra 2000, reservert for aldersgruppen 55+. Leiligheten ligger på enden i 1. etasje, med inngang fra bakkeplan og heis til garasjekjeller, hvor det disponeres en plass og en bod. Fra stuen er det utgang til en vestvendt veranda med flotte solforhold og fint utsyn. Uteplassen fikk nye varmekabler og flislagt dekke i 2018. Inne er planløsningen luftig med god romstørrelse og lyse overflater. Stue, kjøkken og entré har nyere laminatgulv fra 2018 og kjøkkenet har en lekker innredning fra samme år med integrerte hvitevarer. Mellom stue og kjøkken er det nyere foldedør med glass. Leiligheten har et flislagt bad og vaskerom med skyvedør mellom, tre gode soverom, utebod, innebod, samt skyvedørsgarderobe i entreen og på hovedsoverom. Kort fortalt - Pent oppgradert 4-roms. - På enden av bygget i 1. et. - Selveier for alderen 55+. - Inngang fra bakkeplan. - Heis til garasjekjeller. - Vestvendt veranda på 15 kvm. - Nyere flisdekke og kabler fra 2020. - Gode solforhold, grønt utsyn. - Entré med skyvedørsgarderobe. - Kjøkken fra 2018 med spiseplass. - Integrerte hvitevarer og bod. - Stue med god møbelplass. - Gode vindusflater i rommene. - Flislagt bad og vaskerom. - Tre soverom, ett med garderobe. - Lagringsplass i kjellerbod. - Utebod på verandaen. - Trådløs signalklokke fra 2019. Planløsning 1. etasje: Entré, stue, kjøkken, bad/vaskerom, 3 soverom og 2 boder. Annet: Disponibel kjellerbod på ca. 6 kvm. Entré Velkommen inn i en gjennomgående endeleilighet med romslig planløsning, fine oppgraderinger og god standard. Leiligheten har inngang fra bakkeplan og heis til etasjen fra garasjekjeller. Entreen er luftig og innbydende med pent laminatgulv fra 2018, lysmalte veggflater og spotbelysning i taket. Langs den ene veggen er det montert en skyvedørsgarderobe med lyse fronter og speil. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom, adskilt fra stuen av en pen foldedør fra 2018. Samme år fikk rommet ny, lekker innredning i klassisk stil, med profilerte, grå fronter, takoppforede skap og benkeplate i marmorert laminat med planlimt vaskekum i Silgranit. Hvite flisplater er montert som backsplash og det er bra med benkebelysning. Induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, kjøleskap og ventilator er integrert i innredningen. Fra kjøkkenet er det inngang til en smart bod med skap, hyller, samt plass til ekstra kjøleskap og fryser. Rommet har pent laminatgulv fra 2018, lyse veggflater og god plass til frokostbord ved kjøkkenvindu. Det er downlights i taket over spiseplassen. Stue Stuen har vinduer på to sider og utgang til en stor, vestvendt veranda med utmerkede solforhold. Stuearealet er luftig med god plass til møblering i to soner, og har samtidig godt armslag. Rommet har lysmalte panelplater og tapet på veggene, pent laminatgulv fra 2018 og glatt, hvitmalt himling. Det er downlights over vinduene mot verandaen og en foldedør med glassfelt inn til kjøkkenet. Døren ble montert av fagfolk i 2018 og rommet ble malt/tapetsert i 2018. Bad/wc/vaskerom Badet ligger tilknyttet vaskerom, kun adskilt av skyvedør. Rommene har lysbeige fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og lamper i tak. Badet har heldekkende servant på hvite skap, matchende veggskap, høyskap, speil med overlys, et toalett og et dusjhjørne med skyvedører. Vaskerommet er innredet med hyller, benk og opplegg for vaskemaskin under benken. Soverom og garderobe Leiligheten har tre gode soverom, alle med adkomst fra entreen. Hovedsoverommet har lyst gulvbelegg, grå veggflater og en stor skyvedørsgarderobe langs den ene veggen. Det andre rommet er holdt i samme farge- og materialvalg. Det tredje rommet har parkettgulv, lysmalte vegger og en kontorinnredning med pult og veggskap. Dette rommet har inngang via skyvedør. Boligen har ellers skyvedørsgarderobe i entreen, bod på kjøkken, utebod på verandaen og disponibel bod i kjelleren.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Innvendig > Innvendige dører: Profilerte formpressede innerdører, skyvedører til flere rom. Foldedør med glass til kjøkken. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dør til innvendig bod tar i karm. Konsekvens/tiltak Andre tiltak: Dør må justeres. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom: Fliser på vegger og nedforet himling med malte plater. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fuger. Det er sprekker i mykfuger i hjørner. Konsekvens/tiltak: Det må foretaes lokal utbedring Mykfuger bør utbedres. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Fliser på gulv med gulvvarme. Baddelen har ca. 1:50 fall i dusjsone og ca. 1:100 på øvrig gulv. Vaskeromsdelen har ca. 1:50 fall mot sluk på vaskerom, der det er tilgjengelig å måle. Det er målt ca. 25 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist i dusjsone. Det er laget spalte under bunnskinne til dusjvegger for drenering av eventuelt lekkasjevann, denne må være åpen. Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker i fliser. Det er sprekk i en gulvflis i hjørne på vaskeromsdelen. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Flis bør skiftes hvis mulig å få tilsvarende. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Synlige vannrør av plast med rør-i-rør system, fordelerskap med stoppekran er plassert på vaskerom. Vurdering av avvik: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Det er påvist andre avvik: I kjøkkenbenk mangler tettemuffer, for å hindre vannskader ved eventuelt lekkasje på vannrør. Det kan ikke observeres drenering fra fordelerskap. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene. Det skal være drenering til rom med sluk for eventuelt lekkasjevann i fordelerskap, det må undersøkes nærmere om det er løsning for dette, hvis ikke må dette etableres. Kostnadsestimat er kun for videre undersøkelser. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstank på ca. 120 liter er plassert på vaskerom. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Fra 2010, skal det ved nyinstallasjon av bereder større enn 2000W, ha direkte el-tilkobling. (Fra 2014 større enn 1500W). Årsaken er å unngå risiko for varmegang og brann. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Andre utvendige forhold: Furutoppen består av to bygninger med tilsammen 18 terrasserte leiligheter over 3 boligplan og parkeringskjeller, oppført i mur og trekonstruksjoner, forblendet med murstein og trekledning, valmet takkonstruksjon tekket med betongtakstein. Endeleiligheten befinner seg i 1.etasje med felles inngang fra bakkenivå, heis, parkeringsplass og bod i felles kjeller. Fellesareal/deler er kun vurdert hvis boligeieren har vedlikeholdsplikt for bygningsdelene, eller hvis bygningsdelene har en særlig nær tilknytning til den aktuelle boligen, iht. Forskrift til avhendingslova. Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Det er ikke opplyst eller fremvist vedlikeholdsplan e.l. Konsekvens/tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Betong etasjeskille. Ved stikkprøve-målinger ble det registrert enkelte skjevheter på gulv. I entre er det målt ca. 15 mm høydeforskjell, over en lengde på ca. 2 m og ca. 20 mm over hele rommet. Noe mindre i stue. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Kommentar: Tegninger datert 14.12.1999 og stemplet 2000. Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest, iht. Aurskog-Høland kommune. Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Det foreligger dokumentasjon i form av fakturaer. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 21.08.23 av Henning Fagersand. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Vi har rekvirert, men ikke mottatt opplysninger om det elektriske anlegget, følgelig er foreligger heller ingen kjente pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Ventilasjonen er naturlig med mekanisk avtrekk fra kjøkken og våtrom, styrt av kjøkkenventilator. Varmtvannsbereder på ca. 120 liter er plassert på vaskerom. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entre. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger garasjeplass i parkeringskjeller med heis til etasjeplan. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 250 000,- (Prisantydning) 43 325,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 333,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,00))   120 375,- (Omkostninger totalt)   4 413 700,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten varmes opp elektrisk med panelovner og har varmekabler på bad/vaskerom. Boligen har elementpipe, som kan gi mulighet for ildsted.

  Energiklasse
  unknown

 • Info kommunale avgifter
  De komm. avgiftene er inkl. i de månedlige fellesutgiftene.

  Info formuesverdi
  Opplysninger hentet fra skatteetatens boligkalkulator: Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 928 012. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 3 526 445.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett, mm.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Felleskostnader pr. mnd
  4728

  Felleskostnader inkluderer
  Komm. avgifter, drift/vedlikehold, plenklipp/snørydding, bredbånd, fellesforsikring, forr.fører mm.

  Andel fellesgjeld
  43325

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesformue
  10628

  Om sameiet
  Eiendommen består av 18 eierseksjoner og tomt. Furutoppen seksjonssameie er under fusjonering med Aurtunet seksjonssameie. Endelige vedtekter er ikke fastsatt ved salg av Furutoppen 1 F. Følgende er hentet fra forslag til felles vedtekter: Når en bolig/seksjon på Aurtunet, Furutoppen eller Bjørketunet blir ledig for salg, skal alle medlemmer på medlemslisten varsles. Ved salg gjelder ansiennitetsprinsippet i medlemslisten per 15. mai 2019. Alle beboere beholder sin ansiennitet fra første innmeldingsdato. Medlemmene som viser sin interesse for boligen gir tilbakemelding til styret innen en på forhånd angitt dato. Når det foreligger bud som selger vil akseptere, skal styrets leder og Des-klubbens representant varsles om budets størrelse. Senest 10 dager etter dette varsel skal selger, (evt. selgers megler) meddeles om noe medlem i DES-klubben ønsker å tre inn i det gitte bud. Ved annonsering av leilighet skal det opplyses om at medlem av DES-klubben har forkjøpsrett. Medlemmer av DES-klubben har forkjøpsrett i sameiet. Alle medlemmer vil bli varslet i forkant av salget. Medlemmer som finner leiligheten interessant vil ha mulighet til å ta leiligheten på forkjøpsrett til akseptert budbeløp etter at bud er akseptert av selger. I Furutoppen seksjonssameie må eier være fylt 55 år. Det gjøres oppmerksom på at DES-klubben er under avvikling - og at nye vedtekter vil bli utarbeidet etter ekstraordinær generalforsamling i begynnelsen av september 2023.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånegiver: Aurskog Sparebank Rentesats per august 2023: 10,32% pa. Saldo per august 2023: kr. 493 797 Andel av saldo: 43 325 Nedbet.dato: 15.10.2027

  Forkjøpsrett
  Medlemmene av DES-klubben (DE eldres boligspareklubb) i Aurskog-Høland skal ha fortrinnsrett til å erverve seksjon i sameiet. Iht. sameiets vedtekter.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. For å få tildelt seniorbolig i Aurtunet, Furutoppen og Bjørketunet seksjonssameier, må en ha fylt 55 år ved tildeling av bolig.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold skal godkjennes av styret i hvert enkelt tilfelle. Hunder skal føres i bånd, og hundelort må fjernes av fører.

  Eierskiftegebyr
  5000

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/75/52/13: 03.08.1942 - Dokumentnr: 941 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:1 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:2 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:3 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:4 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:5 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:6 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:7 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:8 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:9 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:10 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:11 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:12 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:13 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:14 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:15 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:16 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:17 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:18 Overført fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Gjelder denne registerenheten med flere 21.03.1950 - Dokumentnr: 716 - Erklæring/avtale SENKING AV BJØRKELANGEN SJØ Overført fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Gjelder denne registerenheten med flere 13.09.2000 - Dokumentnr: 7798 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:416 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:417 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:418 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:419 Bestemmelse om adkomstrett Best. om vedlikehold. Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Gjelder denne registerenheten med flere 20.10.2000 - Dokumentnr: 9221 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Denne seksjon har tilleggsdel - areal. Seksjon 1, 2, 3, 10, 11, 12 har tilleggsarel bolig og areal. Seksjon 4, 5, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 15, 16, 17, 18 har tilleggsarel bolig. Gjelder denne registerenheten med flere 14.12.2021 - Dokumentnr: 1571906 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:416 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:417 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:418 Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:419 Gjelder denne registerenheten med flere 20.10.2000 - Dokumentnr: 9221 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 13 Formål: Bolig Sameiebrøk: 1134/16996 Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1 t.o.m. 18. 03.08.1942 - Dokumentnr: 941 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:1 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:1 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:2 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:3 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:4 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:5 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:6 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:7 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:8 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:9 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:10 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:11 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:12 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:13 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:14 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:15 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:16 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:17 Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Snr:18 Overført fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:52 Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Etter søk i kommunens tilgjengelige arkiver har de ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst. Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning. Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for Vegstasjonen, Bjørkelangen -gnr. 75/33, 75/52 og75/133. Formål: Boliger småhusbebyggelse. Planen er datert 20/4/1994. Deler av tomta ligger innenfor støysone langs vei.

  Adgang til utleie
  Iht. vedtekter er hovedregel at eier bor i boligen, men utleie kan gis inntil 2 år når leietager har fylt 55 år. Utleie krever særlig grunn, og må godkjennes av styrene. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 250 000,- (Prisantydning) 43 325,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 333,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,00))   120 375,- (Omkostninger totalt)   4 413 700,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  119125

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 500,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr  36 300,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, hjemmelserkl. mm. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 25 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev