aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Haneborgveien 19 er en lys, hyggelig og familievennlig enebolig over to plan med god planløsning.

Bjørkelangen Haneborgveien 19

Idyllisk beliggende og familievennlig eiendom. 3,13 mål tomt, gode solforhold og dobbelgarasje.

 • BRA 125 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER122 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 622 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 874
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 123 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT3 137 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  106 250,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  122 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 622 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Haneborgveien 19 er en lys, hyggelig og familievennlig enebolig over to plan med god planløsning. Eiendommen ligger i et landlig og barnevennlig område rett utenfor Bjørkelangen sentrum, med kort vei til skoler, barnehager og servicetilbud. Boligen har en stor og pen tomt på hele 3,13 mål med gode solforhold, og på tomten er det også låve og stabbur. Det er parkering i dobbelgarasje og på gruset gårdsplass.

Boligen fremstår som jevnlig vedlikeholdt, men en del oppgradering/modernisering må påregnes. Boligen har en stor stue/spisestue med varmepumpe og to ildsteder, et romslig kjøkken fra ca. 2008 og to fine bad. Det er også tre soverom og gode lagringsmuligheter. Garasjen ble innredet i 2012 med bl.a. stue, kjøkken, bad og ett soverom. Innredningen er ikke søkt godkjent hos kommunen.

Kort fortalt
- Hyggelig og familievennlig enebolig.
- En del modernisering må påregnes.
- Landlig område rett utenfor sentrum.
- Gangavstand til skole og barnehage.
- Dobbelgarasje og gruset gårdsplass.
- Stor låve og et tradisjonelt stabbur.
- Pen tomt som er på hele 3,13 mål.
- Gode solforhold på tomt og uteplass.
- Romslig kjøkken som er fra ca. 2008.
- Stor stue/spisestue med to ildsteder.
- To bad hvor det er dusjløsning.
- Tre soverom i våningshuset.
- Garasjen har eget kjøkken og bad.
- God lagringsplass i bl.a. låve.
- Nyere automatsikringer i sikringsskap.

Bolig
1. etasje: Entré/gang, stue/spisestue, kjøkken, bad/wc, gang/trapperom og bod.
2. etasje: Trapperom/gang, bad/wc/vaskerom og 3 soverom.

Annet: Låve.

Garasje
1. etasje: Entré/trapperom, bad/wc og garasjerom.
Loftsetasje: Trapperom/gang, stue, kjøkken, soverom og loftsrom/bod.

Entré
Fra gårdsplassen er det en liten trapp opp til overbygd inngangsparti. Entreen har blant annet hvit ytterdør fra 2014, åpen garderobeløsning og gråmalte vegger. Fra entreen er det videre utgang til solrik veranda.

Kjøkken
Boligen har et romslig og velholdt kjøkken med innredning fra ca. 2008. Rommet har plass til spisebord i koselige omgivelser, og det er også en eldre vedkomfyr i rommet. Innredningen er oppforet og har hvite, profilerte fronter, hvite fliser over deler av vegg, lys under overskap og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet har også ventilator over kokesone, opplegg for oppvaskmaskin og nisjer til hvitevarer.

Stue/spisestue
Boligen har en tiltalende stue/spisestue som ligger i første etasje. Rommet har oppvarmingskilder i form av peisovn, klassisk peisinnsats og luft-til-luft varmepumpe. Videre har rommet fine sprossevinduer, og veggene er malt i en tidsmessig, lysegrå farge.

Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har boligen to bad. Badet i andre etasje er utstyrt med dusjnisje og opplegg for vaskemaskin. Rommet har grå fliser på gulv og hvite, flismønstrede baderomsplater på vegg. Badet har også servant, lyst servantskap, speil med lys, toalett, forheng til dusjnisjen og elektrisk vifte.

Badet i første etasje har lyse fliser på gulv med varme, samt blå baderomsplater på vegg. Innredningen består av servant, hvitt servantskap og speil med lys. Videre har rommet toalett, dusjkabinett og elektrisk vifte.

Soverom og garderobe
Boligen har tre soverom som alle ligger andre etasje. Rommene har gråmalte veggflater og parkettlaminat/teppe på gulv. To av rommene har skyvedørsgarderobe.

Lagringsmuligheter
På eiendommen er det en stor låve og tradisjonelt stabbur, og det er bod både i boligen og garasjen.

Garasje
Garasjen ble innredet i 2012 med entré/trapperom og bad/wc i første etasje, mens loftsetasjen har stue, kjøkken og soverom. Stuen ligger i delvis åpen løsning til kjøkkenet. Det er parkettlaminat på gulv og trehvitt panel på vegg/skråhimling.

Kjøkkenet har tidsmessig innredning med hvite over- og underskap. Det er også benkebelysning, heltre benkeplate og nedfelt oppvaskkum av metall.

Badet har mørke fliser på gulv og lysegrå panelplater på vegg. Rommet er utstyrt med servant, hvitt servantskap, speil med lys, toalett, dusjkabinett, varmtvannsbereder og elektrisk vifte.

Innredningen er ikke byggemeldt og søkt godkjent hos kommunen. Rommene tilfredsstiller ikke kravene til varig opphold og er ikke godkjent brukt som oppholdsrom.
Fra gårdsplassen er det en liten trapp opp til overbygd inngangsparti.

Haneborgveien 19, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 18.10.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Gulv i 1. etg. er konstruert dels med betong og dels med trebjelkelag. Gulv i 2. etg. er konstruert med trebjelkelag. Gulvkonstruksjoner fra respektive byggeår. Deler av gulv i 1. etg. ble støpt i 1972 iht. eier. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Det er påvist andre avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er stedvis gulvknirk. Det er merkbare skjevheter/planavvik på gulv i boligen. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for
  utbedring. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør gjøres tiltak mot gulvknirk.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc
  Badet antas å ha plastsluk. Badet antas å ha smøremembran i gulv (ukjent utførelse - det er ikke fremlagt dokumentasjon). Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Rørgjennomføringer i gulv har ingen synlige membranmansjetter og er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader. Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning. Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet. Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc/vaskerom
  Gulv: Fliser. Elektriske varmekabler i gulv er ikke tilkoblet. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Gulvet er flatt og mangler fall til sluk. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det må foretas utbedring av fallforhold. Installering av tett dusjkabinett anbefales.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc/vaskerom
  Det er plastsluk og det antas å være smøremembran (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Vurdering av avvik: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Det er utett membran i sluket. Det er ingen synlig membranmansjetter i rørgjennomføringer i gulv. Dette utgjør fare for fuktskader. Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Det må foretas utbedring for å unngå fuktskader i konstruksjonen. Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet. Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Det elektriske anlegget er oppgradert med automatsikringer i sikringsskapet i senere tid.

  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei.

  2. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring.
  Ja. Samsvarseklæring er etterspurt, men ikke fremvist og bør innhentes om mulig.

  3. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei.

  4. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei.

  5. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske aanlegg? Nei.

  6. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei.

  7. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei.

  8. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja.

  9. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja.

  Iht. El-verket Høland: Det er registrert feil og mangler ved det elektriske anlegget etter kontroll i mars 2020. Dette er fremdeles ikke bekreftet rettet av godkjent installatør.

  Tomteforhold > Terrengforhold
  Tomten er skrånende ned mot syd. Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning. Gjelder nordsiden. Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Taktekking
  Yttertaket er tekket med taksteinsformede metall takplater. Taktekking er fra ca. 1980 tallet iht. eier. Yttertaket ble besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg.

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Plattform for feier må monteres. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Snøfangere bør monteres.

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Vegger er oppført dels med laftet tømmer og dels med reisverk av tre. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Tiltak: Musebånd/lusing må etableres. Råteskadet trekledning må skiftes ut.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  Saltakskonstruksjoner av tre med kaldloft mot møne og kneloft. Takkonstruksjoner fra respektive byggeår. Loftene ble begrenset besiktiget fra loftsluker. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Undertaket er misfarget. Det er liten lufting i nedre kant av konstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er fuktmerker i undertak og takkonstruksjon. Loftsluker er av enkel uisolert standard som vil ha varmetap og fare for kondensdannelse på loftet. Tiltak: Lokal utbedring bør utføres. Lufting/ventilering bør forbedres. Ytterligere undersøkelser anbefales da det må påregnes behov for tiltak.

  Utvendig > Vinduer
  Malte trevinduer med 2-lags glass. Det ble påvist vindusglass med produksjonsår 1976, 1982, 1985, 2017 og 2019. Vindu bod 1. etg. har enkelt glass i treramme. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Flere vinduer har slitasje og begrenset gjenværende levetid. Det ble ikke påvist noen punkterte vindusglass, dog kan dette ikke utelukkes på vinduer av denne alder. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring.

  Utvendig > Dører
  Entredør i malt formpresset utførelse med glassfelt med 2-lags glass prod. 2014. Terrassedør i trekonstruksjon (hev/senk) med glassfelt med 2-lags
  prod. 1973. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Entredør mangler terskelbeslag. Terrassedør har gliper mellom karm og omramming/kledning. Terrassedør har nådd forventet levetid. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Takoverbygd veranda med betongdekke fundamentert på betongpilarer. Rekkverk i trekonstruksjon. Levegger med 2 vinduer. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Lokal utbedring må utføres.

  Innvendig > Overflater
  Gulv: Vinylbelegg, tepper, laminat og fliser. Vegger: Trepanel, malte plater, panelplater og baderomsplater. Himling: Trepanel, himlingspanel, himlingsplater og malte slette flater. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Enkelte rom er oppusset i senere tid og har normalt god standard. Enkelte rom har enkel standard, bruksslitasje og moderniseringsbehov. Andre tiltak: Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted
  2 stk. mursteinspiper. Pipene er rehabilitert i senere tid med montering av innvendig røykrør iht. eier. Pipe 1 er tilkoblet vedfyrt kjøkkenovn og peisovn.
  Pipe 2 er tilkoblet murt peis. Pipe og ildsted ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av
  lokal brann-/feiermester. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe.

  Innvendig > Krypkjeller
  Krypkjeller/kjellerrom under del av kjøkken. Vurdering av avvik: Det er manglende fuktsperre på bakken. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Kjeller har fuktig miljø. Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Fuktsperre på bakken bør etableres.

  Innvendig > Innvendige trapper
  90 graders tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er liten frihøyde i trappeløp
  • Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Det bør gjøres lokale tiltak. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc
  Vegger: Baderomsplater. Himling: Himlingsplater. Vurdering av avvik: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er påvist andre avvik: Det er sprekker i fuge i nedkant av baderomsplater. Det mangler klemlist/tettelist i nedre kant av baderomsplater. Baderomsplater har nådd forventet levetid. Tiltak: Badet/våtsonen står foran en full oppgradering. Det må foretas lokal utbedring.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc
  Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluk med ca. 10mm. fra gulv ved dør til gulv ved dusjkabinett. Det er ikke mulig å måle fall under dusjkabinettet. Det er ingen tilgang til sluk. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på
  byggetidspunktet. Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Fliser må skiftes. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc
  Avtrekk med elektrisk styrt vifte. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc/vaskerom
  Vegger: Baderomsplater. Himling: Malte slette flater. Vurdering av avvik: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det mangler klemlist/tettelist i nedre kant av baderomsplater. Tiltak: Badet/våtsonen står foran en full oppgradering. Det må foretas lokal utbedring.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc/vaskerom
  Avtrekk med elektrisk styrt vifte. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Vannrør av kobber. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Ventilator med avtrekk på kjøkken. Avtrekk fra vifter på begge bad. Forøvrig tilluft/naturlig ventilasjon med veggventiler/vindusspalter. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom
  som ikke har det.

  Tekniske installasjoner > Varmesentral
  Luft-til-luft varmepumpe i stue. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Varmtvannstanken er på ca. 120 liter. Produsert i 2008. Varmtvannstanken er plassert i kjøkkenbenk. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank.

  Tomteforhold > Drenering
  Det antas å være drenering rundt grunnmur. Dog er tilstand og utførelse ukjent. Vurdering av avvik: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Stedvis drensplate som mangler klemlist/topplist. Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Grunnmur av betong/sparesteinsmur. Punktfundamenter med betong på del av boligen. Det er avvik: Grunnmur bærer preg av alder. Grunnmur har stedvis dårlig understøtte/fylling. Tiltak: Tiltak bør vurderes nærmere.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Ingen

  Garasje - TG ikke gitt
  Bygningen har standard fra byggeåret hovedsaklig, med normal bruks-/aldersslitasje og god funksjonalitet til bruksformålet. Del av 1. etasje og loftsetasje ble innredet i 2012 iht. eier. Det er enkelte kommentarer til bygningens standard i rapporten.

  Låve - TG ikke gitt
  Bygningen har enkel standard. God funksjonalitet til lagringsplass. Bygningen fremstår med aldersslitasje, værslitasje og enkel standard. Bygningen har vesentlige skjevheter og et generelt stort rehabiliteringsbehov.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
  6. Kjenner du tilom det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbund eller lignende? Ja. Nylig satt inn stålrør i pipeløp.

  7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Eldre bygning med skjevheter.

  8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter eller skadedyr boligen som: rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Har vært mus.

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. El-anlegg er oppgradert i senere tid.
  11.1. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses. Slorbak og Thoresen, nytt inntak og sikringsskap.

  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegg og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)? Ja. El-anlegg er kontrollert.

  19. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Tilbygget i 1948 og 1967.
  19.1. Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja.

  21. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Utført skaderapport ifb. pipebrann.

  22. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler). Felles avløpskvern med nabo på tomten.

  Diverse:
  I følge Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen er boligen registrert med to pipeløp og tre ildsteder. Siste feiing ble utført 02.02.2021. Siste tilsyn av antikkovn og dovre sense peison ble utført 28.05.2008. Siste tilsyn av trolla peis ble utført 20.10.2022. Dette gir likevel ingen garanti for at anleggene er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Følgende opplysninger er mottatt fra el-verket: Det er registrert feil og mangler ved det elektriske anlegget etter kontroll i mars 2020. Dette er fremdeles ikke bekreftet rettet av godkjent installatør.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Eiendommen ligger landlig og barnevennlig til, bare 1,2 km fra Bjørkelangen sentrum i Aurskog-Høland kommune. Her bor du i et tilbaketrukket og rolig område, samtidig som det er kort vei til skoler, barnehager og butikker. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, og har et godt og variert utvalg av servicetilbud.

  Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved Bjørkelangen vgs. er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen, samt ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern.

  Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser.

  Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland. De holder til på Eksismoa motorpark, som ligger bare 5-6 min unna med bil. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen.

  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Extra og Rema 1000. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Kjelle skole ca. 700 meter unna. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Fra eiendommen er det kort vei til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler.
 • Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 18.10.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:

  Saltakskonstruksjoner av tre. Yttertaket er tekket med taksteinsformede metall takplater. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vegger er oppført dels med laftet tømmer og dels med reisverk av tre. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning. Malte trevinduer med 2-lags glass. Det ble påvist vindusglass med produksjonsår 1976, 1982, 1985, 2017 og 2019. Vindu bod 1. etg. har enkelt glass i treramme. Entredør i malt formpresset utførelse med glassfelt med 2-lags glass prod. 2014. Terrassedør i trekonstruksjon (hev/senk) med glassfelt med 2-lags prod. 1973. Takoverbygd veranda med betongdekke fundamentert på betongpilarer. Rekkverk i trekonstruksjon. Levegger med 2 vinduer.

  SEFRAK-minne
  Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Aurskog-Høland kommune har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

  Følgende er hentet fra matrikkelrapporten:
  Sefrak-Id: 0221 304 30. Kulturminnebetegnelse: Stabbur, Fjellbo, Kjelle, Bjørkelangen.
  Sefrak-Id: 0221 304 28. Kulturminnebetegnelse: Låve, Fjellbo, Kjelle, Bjørkelangen.
  Sefrak-Id: 0221 304 29. Kulturminnebetegnelse: Stall, Fjellbo, Kjelle, Bjørkelangen.
  Sefrak-Id: 0221 304 27. Kulturminnebetegnelse: Våningshus, Fjellbo, Kjelle, Bjørkelangen.
 • Enebolig:
  1.et: 85 kvm Bra
  2.et: 40 kvm Bra

  2. etasje med trapperom/gang og bad/wc/vaskerom har lav takhøyde som varierer mellom ca. 1,83 - 1,88 meter og disse rommene har ikke
  måleverdige areal og er ikke medtatt i bruksarealet. 2. etasje har skråtak som det begrenser det målbare arealet og dette er hensyntatt i arealberegningen

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Entré/gang, bad/wc, gang/trapperom, kjøkken, 2 stuer. 2. etg.: Trapperom/gang, bad/wc/vaskerom, 3 soverom.

  Garasje:
  1.et: 46 kvm Bra
  Loftet: 27 kvm Bra

  Loftsetasje har takhøyde ca. 1,94 meter på limtrebjelke i møne. Loftsetasje har skråtak som det begrenser det målbare arealet og dette er hensyntatt i arealberegningen. Loftsetasje tilfredsstiller ikke krav til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde for boligrom.

  Låve:
  1.et: 93 kvm Bra

  Bruksarealet er oppmålt som grunnflate i 1. etg. I tillegg er det høyloft med adkomst via låvebru.

  Lovlighet
  Enebolig
  Det foreligger ikke tegninger.

  Garasje
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Del av 1. etg. og hele loftsetasje er ikke byggemeldt/godkjent iht. dagens bruk. Loftsetasje er bygget større enn hva som er byggemeldt/godkjent.
 • Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler/vindusspalter, samt mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Sikringsskapet har nyere automatsikringer. Videre har boligen en ca. 120 liters varmtvannsbereder fra 2008, og i garasjen er det varmtvannsbereder på 50 liter.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Det er luft-til-luft varmepumpe, peisinnsats og peisovn i stue, vedfyrt komfyr i kjøkken og varmekabler på bad i første etasje.
 • Eiendommen har en stor og pen tomt på ca. 3,13 mål som er fordelt på to bruksnummer. Tomten er opparbeidet med blant annet et romslig plenareal, trær og prydbusker, og kan by på gode solforhold i hyggelige omgivelser. På tomten er det også noe fjell i dagen, gruset innkjørsel/gårdsplass, stor låve og tradisjonelt stabbur.

  Fra entreen er det adkomst til en sørøstvendt veranda som har gode solforhold. Uteplassen er godt skjermet av takoverbygg, levegger med to vinduer og rekkverk i trekonstruksjon. For øvrig er det mange naturlige uteplasser rundt på tomten.

  Tomten er ikke oppmålt og ved en eventuell oppmåling bør det påregnes noe arealavvik.
 • Det er parkering i dobbelgarasje med motoriserte porter, samt flere biloppstillingsplasser på gruset gårdsplass.
 • Offentlig tilknytning til avløp via private stikkledninger og via privat pumpekum med kvern. Pumpekum er felles med naboeiendommen.

  Offentlig tilknytning til vann via private stikkledninger.

  Privat veitilknytning. Det må påregnes kostnader for veivedlikehold, snømåking mm.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 783 920 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 822 110 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 19 555 pr. år
  Eiendomsskatt utgjør kr. 3.162,- av de kommunale avgiftene.
 • Strøm, forsikring, oppvarming, kommunale avgifter, eiendomsskatt, drift og vedlikehold av privat vei, nett/tv osv.
 • Følgende er opplyst fra kommunen:
  Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Innredet del av garasje er ikke godkjent brukt som oppholdsrom og er heller ikke en godkjent utleiedel.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Gnr. 1 bnr. 22:
  Rettigheter på 3026-1/2
  Rettigheter i eiendomsrett
  1972/3030-2/9. Bestemmelse om veg. 07.06.1972. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 1 Bnr: 22.

  Fra det tinglyste dokumentet:
  Til parsellen hører nødvendig bruksrett til den eksisterende gårds- og adkomstvei over hovedbølet, gnr. 1 bnr. 2. Dette medfører ingen innskrenkning i hovedbølets og øvrige bruksberettigedes bruk av veien også over parsellen, bnr. 2.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen.

  Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikkog-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

  Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside:
  https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunaleplaner/kommunedelplane
 • Gnr. 1 Bnr. 22 og Gnr. 1 Bnr. 25 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr.49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 27.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Alfi Hammer
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev