aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Markveien 2A.

Familievennlig enebolig med garasje og solrike uteplasser. Hagestue med jacuzzi og lydanlegg. Sentrumsnært.

 • 3 900 000
 • BRA 174 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 900 000
 • OMKOSTNINGER113 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 013 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 954
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 164 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT915 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  97 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 900 000,-))
  --------------------------------------------------------
  113 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 013 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Markveien 2A er en familiebolig over tre plan. Her bor man i et sentrumsnært, men barnevennlig område, med gangavstand til alt man trenger i hverdagen. Det er umiddelbar nærhet til idrettsfasiliteter, butikker og Bjørkelangen sentrum. Eneboligen ligger på en stor og pent opparbeidet tomt med gode solforhold. Utelivet kan nytes til fulle i en hagestue, på en terrasse og på tre overbygde balkonger.

Hagestuen har peis og en stor jacuzzi med innebygd lydanlegg. Det er parkering i en garasje og på en stor, gruset gårdsplass. Stuen er hyggelig med peis og god møbleringsfrihet, mens kjøkkenet har smart barløsning, mye skapplass og dels integrerte hvitevarer. Videre er det to bad/wc, et eget vaskerom, et innredet kjellerrom og tre soverom, hvorav to har skap.

Planløsning:
1. etasje: Hall m/trapp, kjøkken og stue.
2. etasje: Trapperom, bad/wc, 3 soverom og bod.
Kjeller: Trapperom, gang, bad/wc, vaskerom, innredet rom og 2 boder.

Annet: Utebod på ca. 11 kvm. Kaldloft.
Boligen har et overbygd inngangsparti med plass til enkelt kafémøblement.

Markveien 2A, Viken

 • Kort fortalt
  - Familievennlig enebolig over tre plan.
  - Garasje og stor, gruslagt gårdsplass.
  - Hagestue i tilknytning til garasjen.
  - Jacuzzi med innebygd lydanlegg.
  - Romslig terrasse utenfor stuen.
  - Det er tre overbygde balkonger.
  - Gode solforhold på eiendommen.
  - Stor tomt med hekk og blomsterbed.
  - Sentrumsnært og barnevennlig.
  - Hall med skap og gulvvarme.
  - Kjøkken med smart barløsning.
  - Godt med skap- og benkeplass.
  - Dels integrerte hvitevarer på kjøkken.
  - Romslig stue med plassbygd peis.
  - To bad/wc, ett med varme i gulvet.
  - Eget vaskerom med stor innredning.
  - Tre soverom, to med garderobeskap.
  - Det er et innredet rom i kjelleretasjen.
  - Lagring på loft, i utebod og i tre boder.

  Hall
  Eneboligen har et flott, overbygget inngangsparti med belysning og rom for et kafésett. Hallen er innbydende med sorte gulvfliser og vegger malt i en lys gråtone. Det er gulvvarme og et stort skap med profilerte fronter i sort. Om ønskelig er det plass til ytterligere garderobeløsninger.

  Kjøkken
  Et praktisk kjøkken ligger i eget rom, med sorte gulvfliser og gråmalte vegger. Innredningen har profilerte fronter i heltre utførelse, vinhyller og benkeplate av stein med dobbel oppvaskkum i sort. I forlengelse av innredningen er det en smart barløsning med rom for flere sitteplasser.

  Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet. Over benken er det skiferstein i ulike farger og mønstre, og over kokesonen er det installert en hetteventilator. Kjøkkenet har integrert platetopp, stekeovn og et stort kjølehjørne. Videre er det en frittstående oppvaskmaskin holdt i sort.

  Stue
  Stuen er pen og romslig, med en rekke vinduer som slipper inn godt med naturlig lys. En glassdør fører ut til den solrike terrassen, og dagslyset suppleres fint av downlights i deler av himlingen. Det er god møbleringsfrihet i stuen, så her kan man enkelt innrede med flere sittegrupper - uten at det oppleves rotete. På gulvet er det parkett, mens veggene er kledd med gråmalt panel. Lune kvelder sikres av en plassbygget peis med kamin og innsats.

  Bad/wc/vaskerom
  Av våtrom har boligen et eget vaskerom i kjelleren og to bad/wc - ett i andre etasje og et i kjelleretasjen.
  Badet oppe er innredet med grått vinylbelegg på gulvet og flismønstrede våtromsplater i en fin lavendeltone. Det er panelovn, toalett og dusjkabinett. Den øvrige innredningen består av servant med hvite underskap, et veggskap i samme stil og et speil med belysning. Ved fuktmåling i nedre del av vegg mot våtsone fra tilstøtende rom, måles høye fuktverdier. Det må påregnes ytterligere undersøkelser og utbedring av fuktskade i vegger/bad. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Sprekker og hull rundt rørgjennomføringer i gulv.Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet.

  Bad 2
  Badet i kjelleren har flislagt gulv med varme, mens veggene er kledd med hvitmalt trepanel og grå, flismønstrede våtromsplater. På badet er det toalett og et dusjhjørne med innfellbare glassvegger. Baderomsinnredningen består av et speilskap og en enkel servant.

  Vaskerom
  Vaskerommet er innredet med lyse gulvfliser og gråmalte panelvegger. I rommet er det en eldre kjøkkeninnredning med over- og underskap i heltre eik, samt arbeidsbenk med nedfelt utslagsvask av stål. På en opphøyd sokkel med skuffer er det opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har tre soverom beliggende sammen i andre etasje, meget praktisk hvis man har små barn. Alle soverommene har utgang til hver sin overbygde balkong, perfekte for både morgenkaffen og lange kvelder med noe godt i glasset. Hovedsoverommet er malt i en mørk og trendy blåfarge, noe som bidrar til en avslappende atmosfære.

  Det er god plass til dobbeltseng og annet møblement. På et av de øvrige soverommene står det et garderobeskap med dels speilfronter, og det siste rommet har en plassbygget skyvedørsgarderobe. Hallen er innredet med et sort garderobeskap. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass på loftet, i en utebod, i garasjen, i en bod oppe og i to kjellerboder.
 • Markveien 2A har en meget attraktiv og sentrumsnær beliggenhet på Borgenfeltet på Bjørkelangen - kun et steinkast unna alt du trenger i det daglige liv uavhengig av hvilken livsfase du er i.

  Boligområdet er veletablert og har gangavstand til skogen og friarealer med merkede turstier, små vann og oppkjørte skiløyper om vinteren. Ønsker du flere turmuligheter ligger Eidsdammen, Langsjøen og Mangenfjellet innen rekkevidde. Dalhauglia som ligger i åsen ovenfor eiendommen tilbyr en liten alpinbakke og hoppbakke i snørike vintere. Vil du golfe har du 18 hulls golfbane på Aurskog.

  Om sommeren er Røytjern et populært badevann og innen rekkevidde på sykkel for den spreke. Litt lenger unna finner du Setten og Mjermen som er idylliske innsjøer hvor det også er populært å ha hytte eller campingvogn.

  Rett ved eiendommen finner du den ene av to videregående skoler på Bjørkelangen og etter noen hundre meter til finner du den nye 1-10 skolen med sfo-tilbud og kultursal - begge med trygg adkomst via gang- og sykkelsti. Bjørkelangen har to barnehager og begge kan nås enkelt fra eiendommen. Kommunen har generelt god barnehagedekning.

  Vil du til "byen" går du også trygt dit via gang- og sykkelstier på ca 2 minutter. Bjørkelangen er kommunesenter i Aurskog-Høland og har et hyggelig handelssentrum med et godt utvalg av forretninger fordelt på blant annet den bilfrie gågata og på to små kjøpesentre. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Ekstra, Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan Amfi Bjørkelangen Torg, Bjørkelangen Senter og gågata skilte med over 50 butikker, samt spisesteder og kafé. På Bjørkelangen er kjeder som Cubus, Nille, Europris, Skeidar, Expert, Mekonomen, Maxbo, Vinmonopolet, Libris, Traktøren, Mekk med flere representert. Gjennom året arrangeres det blant annet musikkfestival, martensdager, NM i rally og Enduro, og andre opplevelser via stedets næringsforening og andre aktører.

  Bjørkelangen har skole med 10 trinn og sfo-tilbud samt 2 videregående skoler med forskjellige og mange linjevalg. Ny 1-10 skole ble tatt i bruk vinteren 2018. Nytt helsehus er tatt i bruk i fjor og inneholder legevakt, helsestasjon, tannlege og en rekke andre tilbud under samme tak. Bjørkebadet åpnet senhøsten 2018 og har flere bassenger, badstuer og diverse kurstilbud. Ved den ene videregående skolen er det et godt utbygd idrettsanlegg med blant annet fotballbane (kunstgress), friidrettsbane, sportshall, tennisbane og sandvolleyballbane. Bjørkelangen Sportsforening har nylig åpnet nytt klubbhus på samme sted med møtelokaler og en hyggelig kafe.

  Idrettslaget og friidrettslaget er veldrevet og tilbyr en rekke aktiviteter for alle aldre året igjennom. I tillegg har NMK Aurskog-Høland treningsbane rett utenfor Bjørkelangen hvor det tilbys flere grener av motorsport. Det er også teaterlag og aktive kor i kommunen. Avancia har etablert et treningssenter sentralt på Bjørkelangen med tilbud om diverse salaktiviteter i tillegg til helsestudio. Det er tilbud om kampsport også i Bjørkelangen sentrum.

  Fra Bjørkelangen er det ca 35 km til Lillestrøm og ca 55 km til Oslo sentrum og Gardermoen. Til Charlottenberg i Sverige er det omtrent 45 minutters kjøring med bil. Det er offentlig kommunikasjon via buss ved bussholdeplass Bjørkelangen videregående skole, kun 200 m unna boligen.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Bygningen har betonggrunnmur, antatt stripefundament av betong.
  Takkonstruksjon/taktekking: Sperrekonstruksjon fra byggårene. Yttertak er tekket med sort betongstakstein.
  Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeårene, utvendig kledd med stående bordkledning.
  Etasjeskiller: Støpt dekke på grunn i kjeller. Støpt dekke mellom kjeller og 1. et. Trebjelkelagtil 2 et.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Støpt dekke på grunn i kjeller.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
  måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til
  godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Det ble målt over 60mm planavvik gjennom trapperom mot vaskerom i kjeller.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Krav til standard vil være avgjørende for kostnad.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad: Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i hulltakingen.
  Vurdering av avvik: Ved fuktmåling i nedre del av vegg mot våtsone fra tilstøtende rom, måles høye fuktverdier. Det ble målt forhøyde fuktverdier med probe og pigger i treverk på bakside av dusj.
  Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Det må påregnes ytterligere undersøkelser og utbedring av fuktskade i vegger/bad.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Plastsluk, synlig vinylbelegg som tettesjikt.
  Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Sprekker og hull rundt rørgjennomføringer i gulv.
  Tiltak: Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner.Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet.
  Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning. Belegg/tettesjikt må skiftes.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Skjult og åpent el-anlegg i boligen. Sikringsskap med automatsikringer plassert i trapperom 2.etg.
  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei.
  2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Ukjent.
  3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent.
  4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ukjent.
  5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei.
  6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei.
  7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei.
  8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei.
  9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja.
  10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei.
  11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei.
  12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja.
  2 steder i boligen er det laget provisorisk kobling av ledninger til lamper/belysning. Kobling er kun tapet for og unngå kontakt med ledning. Takstmann er ikke godkjent for El-taksering. Det er derfor kun utført enkel besiktigelse av El-anlegg. Det kan alltid forekomme skjulte feil/mangler på et El-anlegg. For nærmere undersøkelser av El-anlegg anbefales det derfor og kontakte El-takstmann. Da det ikke er foretatt El-kontroll i boligen de siste 5 år, anbefales det og gjennomføre utvidet El-kontroll.

  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Røykvarslere i 1.-og 2.etg. Det ble ikke funnet brannslukningsutstyr ved befaring.
  1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Ja. Det ble ikke funnet brannslukningsutstyr/apparater ved befaring.
  2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. Ingen brannslukningsutstyr observert i boligen.
  3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Nei.
  4. Er det skader på røykvarslere? Ja. Dårlig batteri i røykvarslere. Piping i varsler ved befaring.

  Tomteforhold > Oljetank: Det er nedgravd oljetank under terrasse ved boligen. Tank er ikke i bruk da parfin-ovn/kamin ved peis er frakoblet.
  Vurdering av avvik: Det foreligger krav om sanering av oljetank. Oljetanker som er større enn 3 200 liter skal tømmes, rengjøres og graves opp for destruksjon.
  Oljetanker mindre enn 3 200 liter kan stå nedgravd, men de må tømmes, rengjøres og fylles med godkjent fyllingsmasse når de tas ut av bruk. Tankens påfyllingsrør skal låses eller forsegles og påmonteres skilt som viser at tanken ikke er i bruk for å hindre at utilsiktet påfylling skjer. Melding om at tanken er tatt ut av bruk skal sendes kommunalteknisk drift. Informasjon hentet fra Aurskog-Høland kommune hjemmeside.
  Tiltak: Andre tiltak: Oljetank må påregne saneres. Det anbefales nærmer undersøkelser vedrørende størrelse og hvilke tiltak som må utføres. Må påregnes kostnader vedrørende oljetank.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeårene, utvendig kledd med stående bordkledning. Kledning antatt fra ombygging av boligen i ca. 1995 iht. tidligere takst.
  Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist andre avvik: Begrenset/liten lufting i nedre kant av kledning.
  Deler av boligen malt i ca. 2019, iht. tidligere takst. Gjenstår noe overflatebehandling.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Lokal utbedring må utføres. Ingen umiddelbar kostnad med lufting av kledning. Det må påregnes fullføring av overflatebehandling.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Sperrekonstruksjon, fra byggeårene. Kaldtloft kun inspiser fra liten luke i himling 2.etg. Deler av loft og ett knekott ikke tilgjengelig for inspeksjon.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Manglende tilgang til knekott/kaltloft over stue 1.etg.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør etableres inspeksjonsluke til knekott.

  Utvendig > Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass. Funnet vinduer fra 1978 og 1995
  Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Værslitt overflate på flere vinduer.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Andre tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det ble ikke funnet vinduer med punktert glass ved befaring. Med hensyn til alder kan det være vinduer med punktert glass. Må påregnes noe vedlikehold av vinduer.

  Utvendig > Doble terrassedører 2.etg.: 2- stk. doble terrassedører i soverommene i 2.etg. med høy brystning og glassfelt. Fra 1995.
  Vurdering av avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Dørhåndtak på en dør løs, dør vanskelig/hard og lukke. Sprekk i list mellom dører i en dør.
  Tiltak: Andre tiltak: Dører må justeres. Nytt/feste dørhåndtak og justering av dør må påregnes. List på andre dør må utbedres.

  Utvendig > Terrasser/balkonger: Terrasser med tilgang fra store soverom i 2.etg. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Det er anlagt tett gulv under spaltegulv, tekket med grunnmursplast. Balkonger er ikke over rom. Terrasse med tilgang fra stue 1.etg.: Fundamentert på støpte pilarer, antatt satt til fast grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverk på terrasser ca. 90cm høyde. Værslitte overflater på alle terrasser/balkonger.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Andre tiltak: Det bør påregnes vask og overflatebehandling av terrassegulv.

  Innvendig > Overflater 2.etg. soverom.: Gulv: Laminat gulv i store soverom 2.etg.
  Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Sprekker og topping i laminatgulv på 2 soverom.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Må påregnes utskifting av gulv i soverommene.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad
  Tiltak: Andre tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted: Mursteinspipe. Stor plassmurt peis med innsats og kamin i stue 1.etg. i natursteinpeis/skifer.
  Vurdering av avvik: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Pipevanger er ikke synlige. Krage på pipe er tildekket i gulv 2.etg. Det er bygget skap inntil pipe i soverom 2.etg. For kort avstand fra feieluke til treverk i kjeller.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Andre tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Krage rundt pipe i 2.etg. må gjøres synlig. Det bør etableres plate, kompenserende tiltak ved feieluke.

  Innvendig > Innvendige dører: Heltre 3-speil innerdører. Ukjent alder.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Flere dører med behov for justering. Flere dører bare delvis malt i 2.etg.
  Tiltak: Andre tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dører må påregnes justert. Må påregnes noe overflatebehandling.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Malt trepanel og våtromsplater på vegger i dusjsone. Malt betong i himling.
  Vurdering av avvik: Svertesopp er registrert. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Svertesopp i mykfuger i dusjsone og i til del mye svertesopp i vindu/vinduskarm. Stort hull rundt avløpsrør fra servant. Det er ikke fuget/tettet i overgang mellom sokkelflis og panel på vegger.
  Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Overflater må rengjøres. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Det må foretas utbedring/vasking av svertesopp i dujsone og vindu. Hull rundt avløp til servant bør utbedres. Tetting mellom sokkelflis og panel på vegger bør utføres.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Flislagt gulv, oppvarming med elektriske varmekabler. Det ble målt kun 12mm fall på gulv. deler av gulv med noe motfall. Membran ført opp på dørterskel. ca. 35mm.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist sprekker i fliser. Noen fliser med sprekk, noe riss i fuger. Vann blir stående ved dør ved mye vannsøl på gulv.
  Tiltak: Det må gjøres tiltak for å utbedre avviket. Det må foretas utbedring av fallforhold. Fliser må skiftes. Våtrommet fungerer med dette avviket. Det bør påregnes utbedring av gulv og fallforhold. Utbedring må dokumenteres.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Plastsluk. smøremembran med ukjent utførelse . Synlig mansjett i sluk. Mansjett mangler smøring.
  Vurdering av avvik: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Mansjett i sluk er ikke påsmurt membran. Mansjett er ikke klemt rundt i hele klemring i sluk.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Våtrommet fungerer med dette avviket. Det anbefales lokal utbedring av mansjett/slukløsning.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Våtromsplater/rehabiliterngs-plater på vegger. Himlingsplater på innvendig tak. Er skåret ut hakk i himling for å få på plass dusjkabinett.
  Vurdering av avvik: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Plater er ikke tilstrekkelig festet til vegg. Plater buler ut i flere steder. Har utviklet liten skade i himlingsplate der det er laget hakk for dusjkabinett.
  Tiltak: Andre tiltak: Badet/våtsonen står foran en full oppgradering. Overflater bør påregnes skiftet.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Vinylbelegg på gulv. Oppvarming med panelovn.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. Sprekker i belegg ved skjøt og ved røroppstikk i gulv. Belegg ikke ført opp på terskel.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Andre tiltak: Bør påregnes utskifting av belegg.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Servantskap med med laminat plate og nedfelt servant. Gulvstående toalett og dusjkabinett.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Dusjkabinett med en defekt dør.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Dør må repareres.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad: Elektrisk styrt vifte med avtrekk ut gjennom yttervegg.
  Vurdering av avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Manglende luftespalt i dør.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det må etableres luftespalte i dør.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast innvendig i boligen.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Ukjent lufteløsning på avløpsanlegg.
  Tiltak: Anbefales nærmere undersøkelse av dette.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Oppvarming av tappevann med ca. 200 liters varmtvannstank plassert i gang i kjeller. Fra 1992.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Bereder er plassert i gang. Det er ikke sluk i rommet eller vannstoppsystem.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller waterguard system e.l. ved varmtvannstank. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør monters vannstoppsystem ved bereder.

  Tomteforhold > Drenering: Drenering antatt fra ca. 1994/95 ved tilbygg/ombygging av boligen. Synlig grunnmurplast på store deler av grunnmur. Stedvis er terreng
  fylt over grunnmurplast.
  Vurdering av avvik: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Ved hulltaking i vegg i kjeller ble det målt noe forhøyde fuktverdier i vegg.
  Tiltak: Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. Anbefales nærmere undersøkelser av drenering. Kostnadsestimat ikke
  satt da det er usikkerhet vedrørende tiltak.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Sort stål takrenner, nedløp og beslag. Antatt fra ca. 1995 iht. tidligere takst.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Noe slitasje og flass i overflate på takrenner og nedløp.
  Tiltak: Ingen umiddelbar kostnad.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong med tilgang fra soverom i 2.etg. beliggende delvis over innredet rom. Tettesjikt av papp med tilfargulv/spaltegulv i tre. Rekkverk i tre. Antatt fra ombygging/tilbygg av boligen i ca. 1995.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverk ca. 90cm høyt. Tettesjikt vurdert ut fra alder. Tettesjikt er tildekket med tregulv. Værslitt treverk på balkonger.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det bør påregnes overflatebehandling av treverk på balkonger.

  Innvendig > Etasjeskille 1.- og 2.etg.: Støpt dekke mellom kjeller og 1.etg. Trebjelkelag til 2.etg. Fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt 15mm planavvik i soverom 2.etg. på under 2m avstand.. Målt 15mm planavvik gjennom hele rommet i trapperom 2.etg. Målt 25mm planavvik gjennom bredde på stue 1.etg.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Krav til standard vil være avgjørende for eventuell kostnad.

  Innvendig > Rom Under Terreng: Belegg på gulv. panel på vegger. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen.
  Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det ble målt 18.2% fuktighet i treverk i påforet vegg i kjellerbod.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Andre tiltak:
  Konstruksjonen/fuktnivå i konstruksjon bør overvåkes nøye. Det bør vurderes tiltak.

  Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Flislagt gulv. rommet har panelovn som varmekilde. Målt kun 10mm fall på sluk. Begrenset til 8mm fra terskel til sluk.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Målt kun 10mm fall på sluk. Begrenset til 8mm fra terskel til sluk.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Andre tiltak: Rommet fungere med dette avviket. bør dog være oppmerksom ved vannsøl på gulv.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vannledninger er av kobberrør med plastkappe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Bygningen har utvendig avløpsrør av plast vannledning av plast (PEL) offentlig avløp via private stikkledninger og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Ukjent alder på vann og avløpsrør. Rør vurdert ut fra alder.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 02.06.22 av Kåre Anders F. Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Diverse:
  Det foreligger ikke oppdaterte opplysninger om tilstand på det elektriske anlegget. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Iht. opplysninger fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen ble det etter siste tilsyn meldt inn følgende avvik:
  Under tilsynet i din bolig oppdaget vi at avstanden fra sotluken til brennbart materiale er for liten. Avstanden fra sotluke til brennbart materiale skal minimum være 300 mm. Det ble en enighet mellom huseier og NRBR at dette skulle rettes i løpet av helga.

  Eventuelle avvik kan være utbedret, men er ikke blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Følgende kommentarer er hentet fra selgers egenerklæring:
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja. Byttet vask på badet i kjeller.
  2.1. Redegjør for årstallet og hva som ble gjort. 2021. Byttet vask på badet i kjeller.
  2.2. Ble tettesjikt/membran /sluk oppgradert/fornyet? Nei.
  2.3. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses. Egeninnsats.
  2.4. Er arbeidet, eller deler av arbeidet, utført av ufaglært eller ved egeninnsats/dugnad? Ja. Egeninnsats.
  2.5. Er forholdet byggemeldt? Nei.
  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Byttet føler varmekabler entré.
  11.1. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses. En venn som er elektriker.
  11.2. Foreligger det samsvarserklæring ( ihenhold til forskrift om elektriske lavspenninsanlegg)? Nei.

  I tilleggskommentar er følgende skrevet: Føler/termostat på kjøkken for gulvvarme er defekt.
 • Bolig:
  1.et.: 71 kvm Bra
  2.et.: 59 kvm Bra
  Kjeller: 44 kvm Bra
  Av dette utgjør 10 kvm sekundærareal - bod kjeller.

  Bod i 2.et.. er ikke målbar og ikke medtatt i arealet.
  Bad i kjeller med takhøyde under 190cm og er derfor ikke medtatt i arealet.
  Kjeller har takhøyde på ca. 194cm. Kjeller er ikke egnet for varig opphold med hensyn til lysflate og takhøyde.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et.: Hall m/trapp, kjøkken, stue.
  2. et.: Trapperom, bad, 3 soverom.
  Kjeller: Trapperom, gang, bad, soverom, vaskerom.

  Iht. tilstandsrapport foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
  Det bemerkes at det ikke foreligger tegninger på kjeller i godkjente byggetegninger. Kjeller er ikke egnet for varig opphold med hensyn til takhøyde og lysforhold. Det må gjøres nærmere undersøkelser med offentlig myndighet hva gjelder tiltak som ikke er byggemeldt/godkjent og konsekvens av dette.

  Garasje:
  Etasje: 47 kvm Bra

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
  Bygning er ikke oppført iht. krav satt ved søknad. Avvik fra branncelleinndeling fra bygningslov og teknisk forskrift på byggetidspunktet. Det må
  gjøres nærmere undersøkelser med offentlig myndighet hva gjelder tiltak som ikke er byggemeldt/godkjent og konsekvens av dette.

  Bod:
  1. et.: 11 kvm Bra.
 • Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad - ellers naturlig tilluft. En ca. 200 liters varmtvannsbereder er plassert i gangen i kjelleren. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og er montert i trapperommet oppe.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner, samt gulvvarme i hallen og på badet i kjelleren. I tillegg er det en stor, plassbygget peis med kamin og innsats i stuen.
 • Eneboligen ligger noe tilbaketrukket til på en stor og solrik tomt, pent opparbeidet med gressplen, hekk, trær, busker, blomsterbed og diverse beplantning. Det er skiferlagte gangarealer rundt boligen og frem til uteboden. Hagen byr på godt med boltreplass, og her er det rom for en rekke aktiviteter året rundt. Foran garasjen og inngangen finner man en gruset gårdsplass med gode muligheter for parkering.

  I tilknytning til garasjen er det en herlig hagestue med skiferheller og en stor, deilig jacuzzi. Jacuzzien har et innebygd lydanlegg, og det er innfelte høyttalere i himlingen. En plassbygd peis i skifer forlenger sommerkveldene i hagestuen. Fra stuen er det utgang til en romslig og delvis overbygget terrasse, med trapp ned til den fine hagen.

  Det er montert downlights, utestikk og to markiser. Her kan man enkelt innrede i ulike soner, og terrassen innbyr til lange, sosiale kvelder. Sommerdagene kan også tilbringes på en terrasse ved inngangen og på tre overbygde balkonger utenfor soverommene. Det er gode solforhold på eiendommen, så på uteplassene kan man virkelig nyte varme dager til fulle.

  Det er nedgravd oljetank under terrasse ved boligen. Tank er ikke i bruk da parfin-ovn/kamin ved peis er frakoblet. Oljetank må påregne saneres. Det anbefales nærmer undersøkelser vedrørende størrelse og hvilke tiltak som må utføres. Må påregnes kostnader vedrørende oljetank.
 • Det er parkering i en garasje på ca. 47 kvm, med bod og hagestue. Garasjen har sidedør, eget sikringsskap og automatisk portåpner. Det er montert en eldre kjøkkeninnredning med arbeidsbenk og lagringsplass. I tillegg er det gode muligheter for parkering på en stor, gruslagt gårdsplass foran garasjen og inngangen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Direkte fra FV115 og kommunal vei på boligfeltet.
  Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet avløpsnett via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 074 210 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 867 156 per 31.12.21
 • Kr. 19 527 pr. år
  Av dette utgjør kr. 3 678 eiendomsskatten i 2022.
 • Komm. avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Etter søk i tilgjengelige arkiver har ikke Aurskog-Høland kommune funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen.

  Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på.

  Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Iht. tilstandsrapport opplyses følgende: Det er nedgravd oljetank under terrasse ved boligen. Tank er ikke i bruk da parfin-ovn/kamin ved peis er frakoblet. Må påregnes nærmere undersøkelser vedrørende oljetank.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 75 Bnr. 77 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18 900,-, samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 300,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hanadi Alghadban
  Mazen Bakri
Camilla Haugerudbråten

Megler

Camilla Haugerudbråten

93 02 28 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev