aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Mølleveien 30.

Bjørkelangen Mølleveien 30

Fin, familievennlig enebolig med flott utsikt. 1,5 måls tomt med stor hage og garasje. Usjenert innerst i blindvei.

 • 4 490 000
 • BRA 181 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 490 000
 • OMKOSTNINGER128 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 618 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 979
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 134 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 552 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-))
  --------------------------------------------------------
  128 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 618 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Mølleveien 30 er en velholdt, koselig enebolig med usjenert og barnevennlig beliggenhet innerst i en blindvei. Tomten er på over 1,5 mål og grenser til skog. Eiendommen har en vestvendt hage med gode solforhold og langstrakt, naturskjønn utsikt. Boligen har flere uteplasser å nyte solen på, hundehus/bod med hundegård og parkering i garasje.

Huset er over to plan og blitt vesentlig modernisert fra 2004. Det ble lagt ny takshingel i 2020, skiftet terrassedør i 2021 og satt inn nye glass i vinduer i 2004/05. Eneboligen har en luftig stue med store utsiktsvinduer, en kjellerstue med vedovn og et velholdt kjøkken med trivelig frokostplass og enkelte hvitevarer. Videre finnes et bad med dusjkabinett, et vaskerom, et eget wc-rom og fire gode soverom. I tillegg kommer garderobeskap og boder.

Planløsning:
1. etasje: Entré, wc, vaskerom, gang, stue, kjøkken, bad/wc, bod, garderobe og 3 soverom.
Kjeller: Entré, kjellerstue, soverom, fyrrom/teknisk rom, rom med brenselstank og 2 boder.

Mølleveien 30, Viken

 • Kort fortalt
  - Velholdt, fin enebolig over to etasjer.
  - Usjenert beliggenhet innerst i blindvei.
  - Parkering i halvpart av dobbelgarasje.
  - Solrikt, og naturskjønn, langstrakt utsikt.
  - Over 1,5 måls tomt med stor, vestvendt hage.
  - Eget hundehus/bod med hundegård.
  - Platting, terrasse og overbygd balkong.
  - Inngang til en entré i hver etasje.
  - Kjøkken med enkelte hvitevarer.
  - Luftig stue med vinduer mot utsikten.
  - Romslig kjellerstue med vedovn.
  - Bad med dusjkabinett pluss et wc-rom.
  - Vaskerom med direkte utgang.
  - Fire soverom, to med garderobeskap.
  - Tre boder - to store i kjelleren.

  Entré
  Eneboligen har tretrapp opp til et inntrukket inngangsparti. En rampe gjør det i tillegg enkelt å komme frem med barnevogn. Bak ytterdøren venter en entré som har sorte fliser på gulvet og lysegrå, malte panelvegger. Det er wc-rom praktisk tilknyttet, og videre inn er det en gang som leder til samtlige oppholdsrom i denne etasjen.

  Gangen har åpen garderobeløsning i form av hylle med knagger, og rommet har i tillegg plass til kommode. Boligen har egen inngang til en entré i kjelleren på fremsiden av huset.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i eget rom, og har en trivelig frokostplass ved ett av vinduene. Rommet har askegrått gulv i enstavs utførelse, gråmalte vegger og to vinduer som gir nok av dagslys. Kjøkkeninnredningen består av benk- og takhøye overskap som strekker seg langs to sider i rommet. Innredningen fra 2004 har sorte, aldringsmalte profilfronter, heltre benkeplate, dobbel vaskekum og rustikke dekorfliser på veggene. Videre har kjøkkenet integrert koketopp, stekeovn og ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og nisje til kjøleskap.

  Stue
  Stuen har store vinduer som gir naturlig, flott lyssetting og langstrakt utsikt til naturskjønt landskap. Rommet har nyere, tofløyet terrassedør, grå dekorstein på pipemur og beigemalte vegger som passer til det gylne laminatgulvet. Stuen er luftig, avlang og enkel å møblere med blant annet spisebord og sofaløsning.

  Kjellerstue
  Fra stuen går det trapp ned til en romslig kjellerstue, noe som gir barnefamilien ekstra fleksibilitet. Stuen har godt dagslys fra tre vinduer, lunt tregulv, gråmalte panelvegger og pipemur med lysmalt tegl. En vedovn står sentralt i rommet og sørger for varme og hygge på kalde dager. I stuen får man fint plass til både romslig sofagruppe og en godstol. Kjellerstuen er ikke omsøkt bruksendret iht. originaltegninger, og derfor ikke godkjent til varig opphold.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har et bad, et vaskerom og et eget wc-rom i første etasje. Sistnevnte ligger i hendig tilknytning til entreen. Badet har inngang fra gangen og fikk nye gulvfliser og ny innredning i ca. 2004. Badet har beige fliser på gulvet, vannbåren gulvvarme, panel på veggene og et vindu med ruglet glass.

  Innredningen består av speil med overlys, samt servant- og veggskap med tredetaljer på hvite dører. Rommet har også stålknagger på veggen, et gulvfestet toalett og et dusjkabinett.

  Vaskerom
  Vaskerommet har adkomst fra gangen og dør direkte ut til inngangspartiet. Rommet har vannbåren gulvvarme og vegger med strie malt i dus ferskenfarge. I ca. 2005 ble det lagt nye sorte fliser på gulvet og montert nytt veggskap og servantskap med sorte profildører. Vaskerommet har ellers en vegghylle med knagger og opplegg for vaskesøyle.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har fire gode soverom - tre i første etasje og ett i kjelleren. Det ene soverommet har dør til balkong, rustikkpreget gulv i enstavs utførelse og vegger med malte panelplater. Veggene er lyseblå med unntak av en fondvegg i mørkere blått. Videre har rommet en skyvedørsgarderobe med lyse dører. Det er frittstående garderobeskap med hvite dører på ett av de andre soverommene og lagringsplass i to store kjellerboder. I tillegg er det en bod i første etasje. Soverom i kjelleretasjen er ikke omsøkt bruksendret iht. originaltegninger, og derfor ikke godkjent til varig opphold.
 • Eiendommen ligger i et populært boligområde på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, det er blant annet i senere tid er bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus.

  Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng.

  Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser.

  Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Extra og Rema 1000. I tillegg har tettstedet egen ferskvarebutikk og Amfi Bjørkelangen Torg. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Eidslia som ligger ca. 500 m fra boligen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Fra eiendommen er det ca. 3,4 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker antas på betongsåle.
  Takkonstruksjon/taktekking: Valmet takkonstruksjon av tre med kaldloft. Undertak av trepanel. Taktekkingen er av takshingel.
  Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende og stående trebordkledning.
  Etasjeskiller: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Gulv i kjeller er av betong, dels med tilfarergulv i trekonstruksjon.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Terrasse: Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering/søyler. Spaltegulv av tre.
  Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Konstruksjonene har skjevheter.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

  Utvendig > Utvendige trapper: Trapp og rampe i trekonstruksjon.
  Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det mangler rekkverk på 1 side. Der hvor det er rekkverk er åpningene for store iht. krav.
  Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall. Det mangler plattform for feier ved pipe, men iht. rapport fra Nedre Romerike Brann og Redningsvesen datert 08.12.2022 er det ikke registrert avvik på ildsted eller pipe.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende og stående trebordkledning.
  Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitasje og spredte råteskader i trebordkledning på sydvegg.
  Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Lokal utbedring må utføres.

  Utvendig > Dører: Entredører i formpresset hvitmalt utførelser. 2 entredører i 1. etasje har glassfelt. Balkongdør i hvitmalt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 2011. Terrassedør er 2-fløyet i hvitmalt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 2021. Dørene har normalt god standard/funksjonalitet.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det mangler utvendig terskelbeslag/tetting på balkongdør i 1. etg. og entredør i kjelleretg.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Beslag bør monteres.

  Utvendig > Balkong: Balkong i frittbærende trekonstruksjon med spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Innvendig > Gulvfliser i entre: Fliser på gulv i entre.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Fliser har bom (hulrom) og antas å være lagt på ustabilt underlag (tregulv).
  Tiltak: Fliser på ustabilt underlag har fare for å løsne over tid.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Rom Under Terreng: Boder/kjellerrom har gulv av betong og vegger av murpuss. Hulltaking er ikke fortatt. Rommet har en konstruksjon som gjør
  hulltaking unødvendig.
  Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist
  forhøyede fuktverdier stedvis nederst på grunnmur og stedvis i betonggulv i kjelleretg. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Innvendig > Rom Under Terreng - 2: Kjellerstue har heltregulv og vegger har trepanel. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen.
  Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er montert dampsperre/plast bak trepanel på utforet grunnmur og dette er ikke anbefalt løsning. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå
  fuktskader. Ved eventuell oppussing av etasjen bør dampsperren/plasten fjernes og det bør gjøre tiltak med utvendig fuktsikring og isolering av gulv og grunnmur.

  Innvendig > Innvendige trapper: 90 graders malt tretrapp.
  Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på
  byggemeldingstidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Innvendig > Innvendige dører: 3-speils formpressede hvite dører.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det er påvist 2 dører som subber i gulv/terskel.
  Tiltak: Enkelte dører må justeres.

  Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Gulv: Fliser. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Gulvet har fall til sluk.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er bom (hulrom) i fliser mot entredør.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Fliser med bom (hurom) har fare for å løsne over tid og det må da gjøres tiltak.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Vaskerommet har plastsluk. Det antas å være smøremembran (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentajon).
  Sluk er fra byggeåret. Membran antas å være fra 2005.
  Vurdering av avvik: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Membranen ser ut til å kun være smurt over sluket og det mangler slukmansjett/klemming av membranen i sluket.
  Tiltak: Overvåk konstruksjonen jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må løsningen utbedres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig.

  Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Naturlig avtrekk fra himlingsventil.
  Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc: Vegger: Trepanel. Himling: Himlingsplater.
  Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er uegnede materialer i våtsoner.
  Tiltak: Andre tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Det må opprettholdes bruk av lukket dusjkabinett.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc: Gulv: Fliser. Oppvarming med vannbåren gulvvarme og radiator. Gulvet er relativt flatt og har kun stedvis marginalt fall. Total
  høydeforskjell fra gulv ved dør til topp slukrist er ca. 10mm.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Våtrommet fungerer med dette avviket. Baderommet har god funksjonalitet med dusjkabinett. Dersom baderommet skal renoveres må fallforholdet utbedres.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc: Baderommet har plastsluk. Det antas å være smøremembran (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentajon). Sluk er fra byggeåret. Membran antas å være fra 2004.
  Vurdering av avvik:Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Membranen er kun smurt over sluket og det mangler
  slukmansjett/klemming av membran i sluket.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk konstruksjonen jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må løsningen utbedres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc: Naturlig avtrekk via himlingsventil.
  Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Toalettrom består av: Gulvmont. wc og servant. Oppvarming: Radiator. Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med vindusspalte.
  Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør er av kobber. Antas hovedsaklig fra byggeåret.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Innvendige avløpsrør er av plast. Antas hovedsaklig fra byggeåret.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Vannbåren varme: Vannbåren varme til radiatoranlegg i boligen. Anlegget er hovedsaklig fra byggeåret. Det er også skiftet 2 radiatorer.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tomteforhold > Drenering: Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur. Dreneringen er fra byggeåret.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler topplist/klemlist på grunnmursplate.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker antas på betongsåle.
  Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er stedvis noe riss/sprekker i grunnmur.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Riss/sprekker bør observeres over tid. Dersom det oppstår forandringer må det gjøres tiltak.

  Tomteforhold > Terrengforhold: Tomten er hovedsaklig skrånende ned mot vest.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Terrenget har stedvis dårlig fall fra grunnmur.
  Tiltak: Det bør etableres fall på terrenget fra grunnmur.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL), fra byggeåret. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendigevannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU - ikke undersøkt:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 12.12.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Kommentarer fra selgers egenerklæring:
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Bad pusset opp 2004. Fliser på gulv og granpanel som er lakkert. Tatt ut badekar og satt inn dusjkabinett. Vaskerom pusset opp 2005. Lagt fliser på gulv
  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Sluk ble fornyet. Membran under fliser.
  2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei.
  9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Kommer inn enkelte mus på loft overgang høst/vinter.
  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Byttet sikringstavle. Lagt opp en krets til på kjøkken og i garasje. Arbeid utført av SEKO Elektro AS.
  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.
  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Kontroll av ELanlegg og oljefyr. Fyren er bygget om til bioolje.
  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Ny shingel tak 2020. Ny shingel tak garasje 2018, egeninnsats Ny verandadør 2021. Arbeid utført av Geir Fagermoen.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2007, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Det gjøres oppmerksom på at bygningssakkyndig har kommentert at det mangler feieplattform under pkt. nedløp og beslag (TG2). Rapport fra NRBR (Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen) viser ingen avvik i sin siste tilbakemelding. Avviket gjelder alder på nedløp og beslag.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Bolig:
  Kjeller: 84 kvm Bra
  1.et.: 97 kvm Bra
  Av dette utgjør 47 kvm sekundærareal - boder, garderobe, fyrrom/teknisk rom mm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjeller: Entré, kjellerstue, soverom.
  1. et.: Entré, gang, kjøkken, stue, bad/wc, toalettrom, vaskerom, 3 soverom.

  Iht. tilstandsrapport foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
  Kommentar: Det er noen avvik på 1. etasje som gjelder plassering av trapp og boder. Det er avvik på kjelleretasje med bla. kjellerstue og soverom som ikke er beskrevet på tegningen. Iht. tegningen er ikke rom i kjeller godkjent iht. dagens bruk/beboelse.
  Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Det ble montert automatsikringer i sikringsskapet og samsvarserklæring fra SEKO elektro AS datert 12.04.2019 er fremvist. Oljefyr ble ombygd med biobrenner i 2019 av Halvor Sveistrup AS. Taktekking med shingel ble lagt i 2020 og det ble montert ny terrassedør i 2021 av Geir Fagermoen.

  Garasje 1/2-part og bod/hundehus - henholdsvis 25 kvm Bra og 13 kvm Bra.

  Iht. tilstandsrapport foreligger det ikke tegninger.
 • Ventilasjonen er naturlig med vindusspalter og veggventiler, og det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenventilator. Sikringsskapet har automatsikringer.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme på bad og vaskerom, samt radiator i flere oppholdsrom. Varmen kommer fra et radiatoranlegg som er tilkoblet biooljefyr, og det er to oljetanker i glassfiber i kjelleren. Kjellerstuen har fyringsmuligheter med vedovn.
 • Eneboligen ligger innerst i en blindvei på en usjenert naturtomt med nydelig utsikt og grense til skog. Tomten er på 1552,5 kvm, så det er rikelig med plass til lek og rekreasjon for alle i familien. De solrike utearealene skråner mot vest og er opparbeidet med plen, gruslagte stier, prydbusker og høyreiste trær. Gårdsrommet er gruslagt og har hekkbeplantning.

  På fremsiden av boligen er det hundehus/bod og en hundegård som ble oppført i 2010. Videre har boligen en frittliggende platting med mulighet for partytelt, samt en skjermet terrasse på kortsiden og en overbygd balkong.
 • Boligen disponerer halvpart av en frittstående dobbelgarasje og det er gode parkeringsforhold på tomten. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Offentlig tilknytning.
  Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 944 688 per 31.12.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 400 878 per 31.12.22
 • Kr. 19 882 pr. år
  Av dette utgjør kr. 3 488 eiendomsskatten i 2022.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 2 Bnr. 114 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,10% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 18 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 300,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Elisabeth Kjærstad
Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev