aktiv-eiendomsmegling
Romslig enebolig med barnevennlig
Romslig enebolig med barnevennlig

BJØRKELANGEN Nedre Damsloravei 5

Romslig bolig fra 2005 med smarthusfunksjon og mulighet for 5 soverom. Vannbåren gulvvarme og integrert dobbelgarasje.

 • kr 5 500 000
 • BRA 248 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 5 500 000
 • Omkostningerkr 154 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 654 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2005
 • Soverom4
 • ArealP-rom 192 m²
 • Tomt1 257.6 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00))   154 542,- (Omkostninger totalt)   5 654 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning hovedetasje
Velkommen til en stor og pen enebolig fra 2005 på to plan med god planløsning. Boligen har god standard med vannbåren gulvvarme og smarthusløsning, og ble påbygd i ca. 2012 over integrert dobbelgarasje (lagt til rette for tilkobling til elbil-lader). Eiendommen ligger innerst i blindvei med turstier rett ved, og har en pent opparbeidet tomt på ca. 1,26 mål. Her har du blant annet flere uteplasser med gode solforhold, hage med plen og stor gårdsplass som er gruslagt. Inne har eneboligen en romslig stue fra 2012 med gode vindusflater, samt en pen stue med åpen løsning til et stort og flott kjøkken. Videre har boligen to helflisede bad (ett oppusset i 2021), separat vaskerom og tre fine soverom (mulighet for fem). Det er også gode lagringsmuligheter i bl.a. boder, loft og garasje.
Innvendig har du et hyggelig vindfang som ønsker velkommen.

Nedre Damsloravei 5, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 122 kvm
  1. etasje: 126 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 66 kvm Vindfang, hall, 2 soverom, bad, vaskerom.
  1. etasje: 126 kvm Stue/kjøkken, stue, soverom, bad, omkledningsrom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 57 kvm Bod, teknisk rom, garasje.  Tomt
  1257.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger innerst i blindvei med lysløype som også er tursti rett ved, og har en pent opparbeidet tomt på ca. 1,26 mål med gode solforhold. På nedsiden av huset er det en stor, gruset gårdsplass, plenareal, hekk og forstøtningsmurer. På baksiden har tomten skrånende terreng. Fra den nyeste stuen i første etasje er det utgang til sørvestvendt veranda med to nivåer. Verandaen har plass til kafésett eller lignende i solrike omgivelser, og kan skjermes med markiser ved behov. Fra soverommet i første etasje har du adkomst til egen luftebalkong. Ved inngangspartiet i underetasjen er det etablert steinlagte uteplasser på begge sider, hvor den største delen er godt skjermet av takoverbygg.

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i et rolig og barnevennlig boligområde, ca. 1,5 km vest for handelssentrum i Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, det ble blant annet bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus i 2018. I sentrum skal Amfi bygges om til et større kombinasjonsbygg med forretninger, kontorer og leiligheter. Rett ved boligen er det akebakke, gapahuk med grillplass, en liten alpinbakke, lysløype og merkede turløyper. Turterrenget byr på muligheter for bær- og sopplukking. Lysløypa ved boligen fungerer som gangsti til sentrum om sommeren, så her er det trygg ferdsel for både store og små. Det er flere lekeplasser i området. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening med en rekke forskjellige idretter og aktiviteter. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. Det er skatepark ved 1-10 skolen og i sentrum finnes Bjørkebadet med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Kulturskolen har flotte lokaler i tilknytning til 1-10 skolen. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter, Big Dream Arenea, en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Her ligger også Big Dream Steakhouse. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra, Kiwi og Rema 1000. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eneboligen er det for det meste gang- og sykkelsti til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole, som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler, og Burholtoppen barnehage ligger ca. 12 min unna til fots.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Borgenfeltet som ligger ca. 800 meter unna. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Byggemåte
  Grunnmur av lettklinkerblokker og støpt plate på grunn. Yttervegger i trekonstruksjon med liggende panel, samt lettklinkerblokker utvendig pusset i deler av underetasje. Saltak med ark i trekonstruksjon har kaldt møneloft over boligen, innvendig tilgang med trappestige. Taktekking av betongtakstein med undertak av forenklet undertaksplater. Takoverbygg ved inngangsparti har taksteinformet metallplater. Takrenner, nedløp og beslag i metall utførelse. Snøfangere i front og delvis på bakside. Vindskier av tre. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør av tre med 2-lags isolerglass til entré, date. Terrassedører av tre med 2-lags isolerglass. Veranda i trekonstruksjoner med to nivåer med tilgang fra stue. Lufteveranda i trekonstruksjoner med tilgang fra soverom. Overbygget platting med belegningsstein ved inngangsparti. Overbygget platting ved inngangsparti med pulttakkonstruksjon i tre med belegningsstein på grunn. Overbygget inngangsparti med saltakkonstruksjon i tre med rekkverk og fliser på støpt plate. Etasjeskille av trebjelkelag og lettklinkerelementer. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 10.05.2023 av Henning Fagersand for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. 2005 volla rør, 2018 sveistrup,2021 Aarstad. Arbeid utført av Volla rør, Aarstad vvs,sveistrup. 2.2. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. Nybygg 2005 Bad 2 etg oppgradert 2020 ikke byggemeldt. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Salt på vegg i garasjen da det har kommet inn fukt i fra vegg ca 180 cm oppe, malt med ikke pustende maling yttervegg. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Riss i gulv garasje, smeltevann i fra bil renner inn mot vegg. Litt fukt bak i garasje mulig i fra bil. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. 2004 mus på loft, tettet hjørnekasser på hus problemet ble borte til 2020 museår, la inn musebørster under panel problemet er borte.det er musebånd over alt i tillegg. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. 2004 la opp ventilasjon selv sammen med sakkyndig. 2018 nytt balansert agregat flyttet fra vaskerom 1etg til loft utført av AVB. Arbeid utført av Aurskog blekk og vent AVB. 11.1. 1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. ST Elektro tok FG godkjent kontroll 5/5-2023 vi venter på dokumenter. Årlig kontroll av gasstank blir foretatt. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Sikring og kabel er klargjort i garasje. Ny eier må bestille lader. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Sveiset membran på terrassen, usikker på hvem som utførte dette. Trykkimpregnert gulv over dette. Arbeid utført av Isola?/protan? 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Tilbygg stue over garasje. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Byggemeldt til kommunen. 22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Venter på ferdigattest.

  Innhold
  Velkommen til en stor og pen enebolig fra 2005 på to plan med god planløsning. Boligen har god standard med vannbåren gulvvarme og smarthusløsning, og ble påbygd i ca. 2012 over integrert dobbelgarasje. Eiendommen ligger innerst i blindvei med lysløype som også er tursti rett ved, og har en pent opparbeidet tomt på ca. 1,26 mål. Her har du blant annet flere uteplasser med gode solforhold, hage med plen og stor gårdsplass som er gruslagt. Inne har eneboligen en romslig stue fra 2012 med gode vindusflater, samt en pen stue med åpen løsning til et stort og flott kjøkken. Videre har boligen to helflisede bad (ett oppusset i 2021), separat vaskerom og tre fine soverom. På byggetegninger har boligen fem soverom. Ett soverom i underetasjen var opprinnelig to rom, og omkledningsrommet i hovedetasjen er opprinnelig et soverom. Det er også gode lagringsmuligheter i bl.a. boder, loft og garasje. Kort fortalt - Stor og pen enebolig, BRA på 248 kvm. - Bolig fra 2005 som er påbygd i ca. 2012. - Innerst i blindvei med lysløype rett ved. - Integrert dobbelgarasje. - Lagt tilrette for tilkobling til elbillader. - Pent opparbeidet tomt på ca. 1,26 mål. - Biloppstillingsplasser på stor gårdsplass. - Flere, solrike uteplasser på begge plan. - Åpen løsning mellom stue og kjøkken. - Flott kjøkken med bl.a. fire gassbluss. - Romslig stue som ble påbygd i 2012. - To pene bad, ett er pusset opp i 2021 - Det er separat vaskerom i underetasjen. - Tre fine soverom (mulighet for fem). - Gode lagringsmuligheter inne og ute. - Balansert ventilasjonsanlegg fra 2018. - Sikringsskapet med automatsikringer og styringsenhet for KNX-system. - KNX-smarthussystem til bl.a. gulvvarme. - Enhet til sentralstøvsugeren er fra 2023. Planløsning Underetasje: Vindfang, hall, bad, vaskerom, 2 soverom, bod, teknisk rom og garasjerom. 1. etasje: Stue/kjøkken, stue, bad, soverom og omkledningsrom. Annet: Uthus fra 2008. Vindfang og hall Eneboligen har adkomst via overbygd inngangsparti i underetasjen, og innvendig har du et hyggelig vindfang som ønsker velkommen. Rommet har grå fliser på gulv med vannbåren varme, en smakfull blåfarge på veggene og glassdør til hallen. Den store hallen er oppgradert med nytt laminatgulv i 2023, og rommet er holdt i den samme blåfargen som vindfanget. Kjøkken I første etasje har boligen et stort og flott kjøkken med god skapplass og integrerte hvitevarer. Mot stuen er det bred barløsning med fire gassbluss og induksjonstopp, og over dette er det innfelt ventilator i himling. Innredningen er oppforet og har hvite, profilerte fronter, vitrineskap, laminerte benkeplater og nedfelt oppvaskkum av karbon. Øvrige integrerte hvitevarer består av stekeovn med pyrolyse og kombinert stekeovn/mikro fra AEG, samt oppvaskmaskin. I tillegg har du side-by-side kjøleskap med vann- og isbitfunksjon i nisje. Stue Eneboligen har en lys og pen stue ved kjøkkenet. I 2018 ble veggen mellom stuen og kjøkkenet fjernet, slik at du har et åpent og hyggelig allrom med god plass til langbord og lenestoler. Veggene i rommet er malt i en mørk blåfarge, som står godt til hvitt tak med downlights og pent gulv. I veggen mot sørvest er det store vinduer som gir gode lysforhold på dagtid. Stue 2 Over den integrerte dobbelgarasjen er boligen tilbygd med en romslig og tiltalende stue i 2018. Rommet har adkomst via tofløyet glassdør fra stue/kjøkkenet, og har gode vindusflater i tre retninger som supplerer rikelig med naturlig lys. Det er også downlights i taket, gråmalte veggflater og pent gulv. Fra stuen er det utgang til solrik veranda mot sørvest. Bad/wc/vaskerom Boligen har to pene bad og separat vaskerom. Badet i første etasje er pusset opp med nye, store fliser på gulv og vegger i 2021, samt med nytt sanitærutstyr. Rommet har servant, hvit skuffeseksjon, speil med lys, toalett og badekar med dusjvegg. Det er også downlights, vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon. Bad i underetasje ble oppgradert med nye overflater og smøremembran i 2007. Rommet har i dag opplegg for dusjgarnityr i veggen, og fungerer som toalettrom med frittstående toalett. Innredningen består av servant, hvitt servantskap, matchende høyskap og speil med lys. Videre er det downlights i himling, blå fliser på gulv med varme, hvite veggfliser og balansert ventilasjon. Vaskerommet ligger også i underetasjen, og er utstyrt med utslagsvask av metall, god plass til vaskemaskin, vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon. I rommet er det mørke fliser på gulv med varme, samt blåmalt strie på veggene. Soverom og garderobe Eneboligen har tre romslige og fine soverom, med to i underetasjen og ett i første. Omkledningsrommet i hovedetasjen er opprinnelig et soverom på byggetegningene. Det ene soverommet i underetasjen er opprinnelig to separate rom på byggetegninger. Soverommene er holdt i behagelige gråfarger, har gode vindusflater og vannbåren gulvvarme. Rommet ved badet i underetasjen er pusset opp med ny laminat og himling i 2022, og fra rommet i første etasje har du utgang til luftebalkong. Ellers er det gode lagringsmuligheter i blant annet uthus på 15 kvm, garasje, innvendig bod og lagringsloft.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Andre utvendige forhold - 2 Overbygget inngangsparti med saltakkonstruksjon i tre med rekkverk og fliser på støpt plate. Vurdering av avvik: Det er avvik: Fliser har løsnet og har enkelte skader. Tiltak: Fliser bør utbedres. Innvendig > Andre innvendige forhold Tilliggende dobbelgarasje med oppvarmet rom over, tilgang fra teknisk rom. Støpt gulv, lettklinkerblokker i vegger og lettklinkerelementer som himling og etasjeskille. Dobbel aluminium leddport med vindu og motor. Eier opplyser at det er nedstøpt varmekabler, som ikke er tilkoblet eller testet. Det er kabel til el-bil lader som er blendet i boks. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er observert riss i betonggulv, salutslag på vegger og tegn til fukt i bakkant av garasjen. Eier opplyser at det er feil fall på gulv og at avrenning fra biler havner bak i garasjen, samt at saltutslag kommer av manglende fuktsikring ytterst på garasjevegger. Tiltak: Det anbefales at fall på gulv rettes og fuktsikring utvendig foretas. Forhold som har fått TG2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Veranda i trekonstruksjoner med to nivåer med tilgang fra stue. Denne er under utbedring og ikke ferdigstilt. Del av veranda ved tilbygg har tett gulv med tremmegulv av terrassebord. Manuell og elstyrt markise. Lufteveranda i trekonstruksjoner med tilgang fra soverom. I tillegg er det overbygget platting med belegningsstein ved inngangsparti. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er avvik: Høyde på rekkverk gjelder lufteveranda. Gulv er ikke ferdigstilt og har manglende vedlikehold, dette skal gjøres før salg iht. eier. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område som NVE Radon aktsomhetskart er definert med " moderat til lav" aktsomhetsgrad. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Fliser på gulv med gulvvarme. Det er mindre fall mot sluk, ca. 5 mm på 1 m. Det er målt ca. 8 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist. Terskel på ca. 40 mm ukjent om membran er trukket opp på terskel. Eier opplyser at nye gulvfliser ble lagt over eksisterende fliser. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det må tas hensyn til lite fall på gulv. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Plastsluk uten synlig membranmansjett, er plassert midt på gulv. Eier opplyser at belegg fra byggeår er tettesjikt på gulv, ved renovering av fliser ble det i tillegg smurt membran på eksisterende fliser under badekar og impregnering av fuger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Fliser på gulv med gulvvarme. Det er målt ca. 1:100 fall på gulv. Det er målt ca. 20 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.   Forhold som har fått TG3: Våtrom > Generell > Vaskerom Boligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme i alle rom, og i garasjen er det elektriske varmekabler. Det er balansert ventilasjonsanlegg fra 2018 med varmegjenvinning. Sikringsskapet har automatsikringer og styringsenhet for KNX-system. Videre har boligen dobbeltmantlet varmtvannsbereder, sentralstøvsuger, motorisert garasjeport, elbillader, utelys og utestrøm. I hagen er det nedgravd gasstank til oppvarming og platetopp. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet er ikke bygget som våtrom, det er da ikke hensiktsmessig å vurdere det nærmere. Det er ingen synlige avvik foruten at strie på vegger har noen pløser. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Rommet fungerer med dagens tilstand med lekkasjestopper, det anbefales at rommet blir oppgradert til våtromsstandard. Lovlighet: Enebolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Byggetegninger fra byggeår stemplet 2004. Følgende endringer i forhold til dagens bruk: Vegg mellom stue og kjøkken , samt pipe er fjernet. Soverom 1.etg. er i bruk som omkledningsrom. Soverom 4 og 5 i underetasje er endret til et soverom. Byggetegninger vedr. tilbygg 1.etg. stemplet 2010. Det er tilsendt midlertidig brukstillatelse fra byggeår datert 3.3.2005. Eier er i kontakt med kommunen for ferdigattest for boligen. Uthus: Det foreligger ikke tegninger. Diverse: Det er rekvirert, men ikke mottatt, opplysninger fra el-verket vedrørende eventuelle tilsyn og rapporter etter dette. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i integrert dobbelgarasje med motorisert port. Det er lagt til rette for elbillader med ferdig opplegg for dette ved garasjeport. Garasjen har varmekabler, men disse er ikke tilkoblet. I tillegg er det mange biloppstillingsplasser på den store, gruslagte gårdsplassen.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00))   154 542,- (Omkostninger totalt)   5 654 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme i alle rom. Det er balansert ventilasjonsanlegg fra 2018 med varmegjenvinning. Videre har boligen dobbeltmantlet varmtvannsbereder, sentralstøvsuger, motorisert garasjeport, utelys og utestrøm. I hagen er det nedgravd gasstank til oppvarming og platetopp.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  19596

  Kommunale avgifter år
  2023

  Formuesverdi primær
  1675554

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  6367104

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Kontroll av gassanlegg har en årlig pris på ca 2.650,- + mva i følge selger.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/75/407: 11.07.2000 - Dokumentnr: 5718 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:121 21.10.2002 - Dokumentnr: 8749 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 21.10.2002 - Dokumentnr: 8749 - Målebrev 01.01.2020 - Dokumentnr: 583641 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:75 Bnr:407

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for enebolig med garasje.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet kommunal vei. I følge opplysninger i tilstandsrapporten er veien privat.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/kommunedelplaner/ Følgende er hentet fra tilstandsrapporten: Reguleringsvedtekter i forbindelse med reguleringsplan Bekkevold, Bjørkelangen, Aurskog-Høland. Udatert. Iht. tilsendt situasjonskart er eiendommen markert at den ligger i hensynssone for flomutsatt område. Iht. kommuneplan for Aurskog Høland befinner eiendommen seg i hensynssone for ras- og skredfare, som for øvrig gjelder store deler av kommunen og er ikke spesifikt for denne eiendommen.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00))   154 542,- (Omkostninger totalt)   5 654 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  154542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,10 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederalg i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 30.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev