aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Nordre Skamo vei 60 ligger idyllisk til omgitt av skog- og jordbruksareal.
Nordre Skamo vei 60 ligger idyllisk til omgitt av skog- og jordbruksareal.

BJØRKELANGEN Nordre Skamo vei 60

Sjelden mulighet på Bjørkelangen - Sjarmerende og fint beliggende småbruk med kort avstand tll skoler og sentrum,

 • kr 5 000 000
 • BRA 244 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 5 000 000
 • Omkostningerkr 142 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 142 042
 • ObjektstypeLandbruk
 • EierformSelveier
 • Byggeår1950
 • Soverom3
 • ArealP-rom 167 m²
 • Tomt82 601.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,00))   142 042,- (Omkostninger totalt)   5 142 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning 1. etasje
Nordre Skamo vei 60 er en solrik og landlig beliggende eiendom med småbruksidyll, usjenert beliggende innerst i blindvei like utenfor Bjørkelangen sentrum. Tomten er på 82,6 mål og består blant annet av 25,6 mål dyrka mark og 53,3 mål produktiv skog. I tillegg til en sjarmerende enebolig er tomten bebygget med en gammel låve, potetkjeller og garasje/vognskjul. Byggene danner et koselig tun og boligen er omkranset av en fin hage. Boligen er fra 1950 og tilbygget i 1987. Taket ble tekket om i 2009 og flere vinduer er fra 2015/22. Som oppvarming er det varmepumpe fra 2019 og flere ildsteder. Boligen har to kjøkken, todelt stue, tre soverom og to garderober. Hovedkjøkkenet er fra 1999. Videre er det et eldre bad, toalettrom og vaskekjeller. Eiendommer er under konsesjonsgrensen.
Inngangspartiet ligger i tilbygget del og har en liten velkomstterrasse, utelys og tett ytterdør med sideglass.

Nordre Skamo vei 60, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 89 kvm
  1. etasje: 98 kvm
  2. etasje: 57 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 12 kvm Trapperom
  1. etasje: 98 kvm Vindfang m/trapp, soverom, kjøkken, stue/spisestue, gang/garderobe, trapperom, toalettrom.
  2. etasje: 57 kvm Trapperom, bad, kjøkken, soverom, soverom 2.
  Sekundærrom
  Kjeller: 77 kvm Garderobe, bod, vaskekjeller, bod 2, bod 3.  Tomt
  82601.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger idyllisk til omgitt av skog- og jordbruksareal. Eiendommen er på ca. 82,6 mål og består av 3,5 mål som er bebygget, 25,6 mål dyrka mark og 53,3 mål produktiv skog. Eiendommen er under konsesjonsgrensen. Huset, sammen med garasje/vognskjul, bod/potetkjeller og en gammel låve danner et koselig tun. Tunet ligger i lett kupert terreng med gruslagte veier som snor seg mellom gress og trær. Den sjarmerende boligen ble oppført i 1950 og tilbygget i 1987. Taket ble tekket om i 2009 og flere vinduer er datert 2015 og 2022. Rundt huset er det en nydelig hage med plenareal, bærbusker, frukttrær, syriner og blomsterbed. Ved inngangspartiet er det steinbelagte areal og en adkomstterrasse med nydelig utsikt langt utover åker og skog. Terrassen har trapp fra hagen og utgang fra trapperom. Den har tregulv, profilert rekkverk rundt og et lunt overbygg. Låven på tomten er kondemnerbar. Boden/potetkjelleren ligger skjermet blant bartrær og har et areal på 23 kvm. Den frittstående garasjen/vognskjulet er på 74 kvm, med store skyveporter i tre, lys og innlagt strøm. Eiendommen er skyddelt og består av to teiger.

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i landlige omgivelser, 3 km sørvest for Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, med blant annet nyere barne- og ungdomsskole og helsehus samt stadig flere nyetableringer av arbeidsplasser og boligbygging. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr bl.a. svømming, fotball og håndball. Ved den ene videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern eller Maltjern. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter ? en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Den lille alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Kiwi og Coop Ekstra som ligger i sentrum. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Eneboliger og landbrukseiendommer.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det kort vei til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass ligger ved hovedveien, ca. 1,5 km fra boligen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Byggemåte
  Enebolig: Takkonstruksjonen i eldste del og tilbygg har sperrekonstruksjon med halvvalm. Lite kaltloft mot møne på eldste del. Inspisert fra lukeområde i trapperom. Åpen himling i tilbygg. Konstruksjoner fra byggeårene. Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra takfot i stige. Tak lagt nytt i ca. 2009 iht. eier. Sort stål takrenner og nedløp. Fotbeslag og topp på pipe i eldste del. Helbeslått pipe på tilbygget del. Beslag antatt fra omlegging av yttertak i ca. 2009. Veggene har bindingsverk/reisverk konstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med stående bordkledning. Kledning hovedsakelig fra byggeårene. Stor værslitasje på utvendige kledning. Bygningen har trevinduer med koblet glass i eldste del av kjeller og noen vinduer i 1.etg. Vinduer antatt fra byggeår. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags isolerglass. Flere vinduer i 1.- og 2.etg. skiftet i senere tid. Det ble funnet vinduer fra 2015 og 2022. Vinduer i tilbygg fra ca. 1987 med 2 lags glass. Bygningen har 2 stk. tette teak hovedytterdører. En dør med sidefelt i glass. Dører antatt fra ca. 1987, ved tilbygg av boligen. Overbygget terrasse/trapp ved trapperom på eldste del.: Fundamentert på støpte pilarer, antatt satt til fast grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Trapp ved entre.: Fundamentert direkte på grunn. Bjelkelag og spaltegulv. Noe skjevheter i trapp. Etasjeskiller mellom kjeller og 1.etg. er av betongdekke. Trebjelkelag mellom 1.- og 2.etg. Samt i tilbygget del. Konstruksjoner fra byggeårene. Noe skjevheter i etasjeskillere. For mer informasjon om samtlige bygninger se vedlagte tilstandsrapport datert 21.06.2023 og avholdt av Kåre Anders Fossum Orderud for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Våtrom er av gammel årgang og bygget etter annen tids standard. Kjente feil er løse fliser på gulv, noe fuktskader bak vask, samt i tak ved lufteluke. Slange fra dusjkabinett ligger løst i sluk, det samme gjelder avløp fra badekar. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Montering av wc. Arbeid utført av: Ukjent. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Det er lagt klart et ekstra vanninntak i kjeller fra koblingskum i hage. Dette er synlig med en svart slange i kjeller. Usikker på om denne er plombert. Det er to stoppekraner i koblingskum, en til nåværende inntak og en til ekstra inntak (korrigert fra utfylt egenerklæring etter ?instruks fra selger da "nytt" ikke er riktig). Arbeid utført av: Egeninnsats. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Det er en gammel kjeller som naturlig har noe fukt. I tillegg ble det fra takstmann poengtert fukt i vegg i disponibelt rom i kjeller, se takstrapport. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Noe dårlig trekk i to ovner i tilbygg. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Det er en gammel kjeller, så vil anta at det er naturlige skjevheter. I tillegg er det en svakhet/svikt i gulv i annen etasje som er merkbar. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Det er et gammelt hus, så noe råteskader på panel, kjellerdør og i gamle vinduer, samt ved lufteluke på bad. Lyd av mus på loft. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Varmepumpe (ST Elektro AS) Utbedringer i tråd med krav stilt ifm inspeksjoner. Arbeid utført av ST Elektro AS. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Bytte av tak - Litzheim Bygg og Eiendom AS Bytte av vinduer - Leif Arne Basnes Forefallende vedlikehold gjort ved noe egeninnsats. Arbeid utført av Litzheim Bygg og Eiendom AS og Leif Arne Basnes. 20. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Ja. Jordbruksareal er forpaktet bort til nabo. 22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Se takstrapport ang eldre bygg. 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Se takstrapport for måling i kjeller. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Jordbruksareal er forpaktet bort til nabo. Avtale foreligger.

  Innhold
  Nordre Skamo vei 60 er en solrik og landlig beliggende eiendom med småbruksidyll, usjenert beliggende innerst i blindvei like utenfor Bjørkelangen sentrum. Tomten er på 82,6 mål og består blant annet av 25,6 mål dyrka mark og 53,3 mål produktiv skog. I tillegg til en sjarmerende enebolig er tomten bebygget med en gammel låve, potetkjeller og garasje/vognskjul. Byggene danner et koselig tun og boligen er omkranset av en fin hage. Boligen er fra 1950 og tilbygget i 1987. Taket ble tekket om i 2009 og flere vinduer er fra 2015/22. Som oppvarming er det varmepumpe fra 2019 og flere ildsteder. Boligen har to kjøkken, todelt stue, tre soverom og to garderober. Hovedkjøkkenet er fra 1999. Videre er det et eldre bad, toalettrom og vaskekjeller. Eiendommer er under konsesjonsgrensen. Kort fortalt - Enebolig med småbruksfølelse. - Solrikt, landlig og idyllisk. - Tomten er på ca. 82,6 mål. - 25,6 mål med dyrka mark. - 53,3 mål med produktiv skog. - Vognskjul, potetkjeller og låve. - Overbygd terrasse med utsikt. - Entré med plass til garderobe. - Koselig spisekjøkken med peis. - Kjøkkeninnredningen er fra 1999. - Delvis integrerte hvitevarer. - Hyggelig todelt stue med ildsteder. - Bad med både badekar og dusj. - Et toalettrom og vaskekjeller. - Tre soverom, ett med klesskap. - Garderobe i 1. etasje og kjeller. - Varmepumpe fra 2019 i entreen. - Det er flere vedovner rundt i huset. - Taket ble tekket om i 2009. - Flere vinduer datert 2015 og 2022. Planløsning 2. etasje: Trapperom, bad/wc, kjøkken og 2 soverom. 1. etasje: Entré m/trapp, soverom, kjøkken, stue, gang/garderobe, wc og trapperom/bi-inngang. Kjeller: Trapperom, garderobe, vaskekjeller og 3 boder. Entré Inngangspartiet ligger i tilbygget del og har en liten velkomstterrasse, utelys og tett ytterdør med sideglass. Entreen er forholdsvis romslig og har plass til garderobeskap, hattehylle eller annet garderobemøblement. Veggene er kledd med panel og på gulvet er det belegg. En trapp fører ned til kjelleren, og i trapperommet er det dagslys fra et vindu og en varmepumpe fra 2019. Som et supplement til varmepumpen er det også en vedovn i entreen. I den eldste delen av huset er det en bi-inngang, via den overbygde terrassen og inn til et luftig trapperom. Rommet har hvitmalt panel på veggene og blåmalt tregulv. Trappen har tette hvite trinn med blåmalte vanger og fører opp til andre etasje. Under trappen er det et kott og toalettrom. Trapperommet er ellers tilknyttet stuen og en mellomgang med plassbygde skap, perfekt som garderoberom eller kontor. Kjøkken Boligen har et stort og koselig kjøkken som ligger mellom entreen og mellomgangen i første etasje. Rommet har sandfarget gulvbelegg, blåmalt panel på veggene og plass til et frokostbord ved vindu om ønskelig. Fra vinduene er det nydelig, landlig utsikt, og for å gjøre det ekstra koselig rundt måltidene kan man tenne opp i en hjørnepeis med glassfelt. Selve kjøkkeninnredningen er fra 1999, godt fordelt rundt i rommet i ulike soner. Innredningen har takoppforede skap, profilerte furufronter og solide benkeplater i sort stein. Nedfelt i benken er det dobbel oppvaskkum og koketopp, og over koketoppen er det ventilator med avtrekk ut. Stekeovn og oppvaskmaskin er integrert og det er nisje til kjøleskap. Kjøkken 2 Boligen har også et eldre, enkelt kjøkken i andre etasje, med adkomst fra trapperommet. På kjøkkenet er det lyst gulvbelegg, hvitmalt panel på veggene og en plassbygd innredning med slette, hvitmalte fronter. Innredningen består av benkeskap med heldekkende benkebeslag, overskap med skyvedører og belysning. Kjøkkenet har videre stikk til komfyr, plass til kjøleskap og en vedovn. Stue Stuen er et hyggelig todelt oppholdsrom med tregulv, panelkledde vegger og gode lysforhold. I den ene delen, nærmest kjøkkenet er det hvitmalte vegger og naturlig plass til langbord. I den andre delen er det trehvite vegger og god plass til sofahjørne og tv-benk. Begge rommene har ellers naturskjønn utsikt og vedovner. Bad/wc/vaskerom Boligen har bad, toalettrom og vaskekjeller. Toalettrommet er plassert under trappen i første etasje. Rommet har gråspettete gulvbelegg, malte vegger i lavendel, et plassbygd skap, gulvtoalett og speil med belysning over håndvask. Badet ligger i andre etasje og er fra ca. 1969. Rommet har gråmønstrede fliser med gulvvarme og malte plater på veggene i samme farge som på toalettet. Videre har badet speil med belysning over servant, gulvmontert toalett, et frittstående badekar og dusjkabinett med forheng. Vaskekjeller I vaskekjelleren er det en tidstypisk standard med betong på vegger og gulv. Av installasjoner er det stort skyllekar i betong, opplegg for vaskemaskin og en vedovn. Soverom og garderobe Boligen har tre soverom fordelt med ett i første etasje og to i andre. Soverommet i første etasje har gulvbelegg, trehvitt panel på veggene og skråhimling. Soverommene i andre etasje har dør imellom, men også egne dører inn fra henholdsvis kjøkken og gang. Hver av rommene har sandfarget gulvbelegg, lysmalt panel på veggene, noe skråhimling og vedovner. Det er adkomst til kott på det ene og plassbygde garderobeskap på det andre. Det er også plassbygde skap i mellomgangen i første etasje. I kjelleren er det et praktisk garderoberom og to boder for lagring. Mer lagringsplass finnes i øvrige bygninger på gården.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra takfot i stige. Tak lagt nytt i ca. 2009 iht. eier. Vurdering av avvik: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Noe mose og slitasje på taket. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det bør påregnes rens/vask av taket for å hindre mer mosevekst. Utvendig > Nedløp og beslag Sort stål takrenner og nedløp. Fotbeslag og topp på pipe i eldste del. Helbeslått pipe på tilbygget del. Beslag antatt fra omlegging av yttertak i ca. 2009 Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er manglende stigetrinn/adkomst til pipe på tilbygget del. Takvann/nedløp er kun ført rett ut på grunn ved grunnmur. Det ble observert en defekt skjøt på takrenner på tilbygg. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Stigetrinn for feier må monteres. Det bør lages system for bortledning av vann fra grunnmur. Dagens løsning medfører større fuktpåkjenning på grunnmur. Stigetrinn til feier må etableres på tilbygg. Skjøt på takrenne må utbedres. Utvendig > Veggkonstruksjon Veggene har bindingsverk/reisverk konstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med stående bordkledning. Kledning hovedsakelig fra byggeårene. Stor værslitasje på utvendige kledning. Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Spredte råteskader i kledning. Stor værslitasje og mye oppsprukket kledning. Det er ikke lufting i nedre kant av kledning. Dette var vanlig byggemetode ved oppføring av boligen. Konsekvens/tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Påviste skader må utbedres. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Råteskadet kledning må skiftes ut. Det bør påregnes utskifting av kledning på hele boligen. Mye sprukne bord og manglende lufting. Det bør lages tilfredsstillende lufting bak kledning ved omkledning av boligen. Utvendig > Dører Bygningen har 2 stk. tette teak hovedytterdører. En dør med sidefelt i glass. Dører antatt fra ca. 1987, ved tilbygg av boligen. Vurdering av avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Inngangsdør ved trapperom i eldste del tar i karm/terskel og har treg funksjonalitet. Manglende beslag/tetting under denne dør. Konsekvens/tiltak: Dører må justeres. Dør må justeres og beslag/tetting må monteres. Utvendig > Kjellerdør Bygningen har enkel kjellerdør i tre. Dør antatt fra byggeår. Stor værslitasje og dårlig tetting. Vurdering av avvik: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Meget værslitt dør. Oppsprukket treverk i døren. Enkel dør med dårlig tetting mellom karm og dørblad. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Det bør påregnes utskifting av dør. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Overbygget terrasse/trapp ved trapperom på eldste del.: Fundamentert på støpte pilarer, antatt satt til fast grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverk er 90cm høyt. Dagens krav, krav ved oppføring av rekkverk var 100cm. Værslitt, løs maling på overflater på rekkverk og gulv. Konsekvens/tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav ved oppføring. Det må påregnes overflatebehandling av terrasse. Innvendig > Overflater Rom/overflatebehandling: Gulv: Belegg, malt/umalt furugulv og betong i gammel kjeller. Vegger: Malt/umalt trepanel, malt strie og betong i kjeller. Himlinger: Malt/umalt trepanel, himlingsplater og betong i kjeller. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskader på overflater. Synlig fuktmerker på murvegger i kjeller. For øvrig i boligen vil eventuelle tiltak avhenge av krav til standard på overflater. Konsekvens/tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser av fuktmerker/skader i kjeller og det må påregnes utbedring av dette. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det anbefales og gjennomføre radonmåling. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det anbefales og gjennomføre radonmåling. Innvendig > Pipe og ildsted Boligen har mursteinspipe i eldste del og elementpipe i tilbygget del. Vedovn i vindfang i tilbygg og i trapperom i kjeller. Peis med innsats på kjøkken, 2.stk vedovner i stue 1.etg. Vedovn i kjøkken og soverom i 2.etg. En vedovn i vaskekjeller. Vurdering av avvik: Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Plater på gulv under vedovner er for små på liten vedovn i stue, og i kjøkken og soverom i 2.etg. Konsekvens/tiltak: Større avstand til brennbart materiale må lages. Det må monteres større plater under vedovner. Innvendig > Innvendige trapper 180° åpen lakkert tretrapp i tilbygg. Trapp til kjeller. Rekkverk/håndløper på en side. Rekkverk med horisontale bord. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke håndløper på vegg. Manglende krypsikring i trinn. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav. Konsekvens/tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. ? Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Det er ikke krav om utbedring av åpninger. Åpninger er dog såpass store at det anbefales og gjøre de mindre. Det anbefales montering av krypsikring i trinn. Innvendig > Innvendige dører Slette finerte malte og umalte dører. 2 stk. 3-speil heltre dører i kjeller. Ukjent alder på dører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Flere dører i 2.etg. tar i karm/terskel. Konsekvens/tiltak: Enkelte dører må justeres. Dører må justeres for å fungere som normalt. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Det er ikke tett mellom plater på vegger og sokkelflis. Plater på vegger er ikke egnet for bruk i våtsone. Vurdering av avvik: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Konsekvens/tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Ved renovering må det gjøres ytterligere undersøkelser i vegger. Eventuelle skader må utbedres. Ukjent kostnadsestimat, derfor ikke satt kostnadsestimat. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskekjeller Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det er betongvegger i alle vegger i rommet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er saltutslag på vegger, antatt etter fukt fra utside av mur. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Ved renovering av vaskekjeller, anbefales det nærmere undersøkelser av drenering, utvendig tettesjikt før det utføres innvendige arbeider. Kostnadsestimat er usikker og derfor ikke satt. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Kjøkkeninnredning består av: Heltre skrog med 1-speil lakkerte heltre fronter. Stein benkeplate med nedfelt dobbel kum i stål utførelse. Integrert komfyr og platetopp, integrert oppvaskmaskin og plass til kjøleskap i nisje. Normal bruksslitasje sett ut fra alder. Vurdering av avvik: Det er påvist at overflater har noe skader. Noe høy slitasje på noen fronter. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det bør påregnes utbedring/overflatebehandling av noen fronter. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom Toalettrom under trapp 1.etg.: Gulvstående toalett og liten vegghengt servant. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Kun naturlig ventilering av rommet via ventil i yttervegg. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Det bør etableres mekanisk avtrekk fra rommet. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Oppvarming av tappevann med ca. 200 liters varmtvannsbereder plassert i vaskekjeller. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Bereder er tilkoblet vanlig stikkontakt. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det anbefales montering av el-tilkobling iht. dagens forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? ukjent. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja Ukjent firma. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Det ble funnet en stikkontakt med knust deksel i 2.etg. Denne må skiftes/utbedres. Det mangler merking av en kurs i sikringsskap. Takstmann er ikke godkjent for El-taksering. Det er derfor kun utført enkel besiktigelse av El-anlegg. Det kan alltid forekomme skjulte feil/mangler på et El-anlegg. For nærmere undersøkelser av El-anlegg anbefales det derfor og kontakte El-takstmann. Da det ikke er foretatt El-kontroll i boligen de siste 5 år, anbefales det og gjennomføre utvidet El-kontroll. Tomteforhold > Drenering Dreneringen er fra 1987 på tilbygg. Drenering fra byggeår på eldste del. Vurdering av avvik: Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Mer enn halparten av forventet levetid er passert på drenering av tilbygg. Drenering på eldste del har passert forventet levetid. Det ble ikke funnet tettesjikt på eldste del av boligen. Grunnmurplast på tilbygg er delvis fylt over av vei. Mangler topplist på grunnmurplast. Konsekvens/tiltak: Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. ? Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det må påregnes redrenering av boligen og etablering av fuksikring med klemlist. Forhold som har fått TG2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Utvendige trapper Trapp ved entre.: Fundamentert direkte på grunn. Bjelkelag og spaltegulv. Noe skjevheter i trapp. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Noe små skjevheter i konstruksjon. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Trapp fungerer med små skjevheter. Ingen umiddelbar kostnad. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Etasjeskiller mellom kjeller og 1.etg. er av betongdekke. Trebjelkelag mellom 1.- og 2.etg. Samt i tilbygget del. Konstruksjoner fra byggeårene. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt planavvik i kjøkken 1.etg. og i stort soverom i 2.etg. Det ble målt 18mm planavvik over 2m avstand i kjøkken. Det ble målt 22mm planavvik gjennom rommet i stort soverom i 2.etg. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Innvendige trapper - 2 90° Malt tett tretrapp i eldste del til 2.etg. Rekkverk/håndløper på en side. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Tekniske installasjoner > Vannledninger Innvendige vannledninger er av jern og kobber. Røranlegg antatt fra etablering av bad og toalett. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Anlegget fungerer i dag. Med hensyn til alder kan det plutselig oppstå skader. I forbindelse med oppgradering av våtrom bør vannledninger skiftes. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Det er avløpsrør av plast. Ukjent alder. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av jernrør. Det er offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Ukjent alder på vann og avløpsledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.  Forhold som har fått TG3: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Takkonstruksjonen i eldste del og tilbygg har sperrekonstruksjon med halvvalm. Lite kaltloft mot møne på eldste del. Inspisert fra lukeområde i trapperom. Åpen himling i tilbygg. Konstruksjoner fra byggeårene. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er ingen lufting i konstruksjonen. Det er ingen ventilering av kaltloft i eldste del. Antatt manglende luftespalte i isolerte skråhimlinger. Noe begrenset/liten luftespalte på tilbygg. Konsekvens/tiltak: Lufting/ventilering må etableres. Det må etableres lufting av kaltloft på eldste del av boligen. Om mulig bør det lages luftespalter i isolerte skråhimlinger i 2.etg. Utvendig > Vinduer Bygningen har trevinduer med koblet glass i eldste del av kjeller og noen vinduer i 1.etg. Vinduer antatt fra byggeår. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Rteskader i kjellervinduer. Stor værslitasje på vinduer. Vinduer er malt utvendig og vinduer er da malt fast til karm. vinduer lar seg ikke åpne. Det ble funnet råteskader i vannbrett/omramming på ett vindu, kan ikke utelukkes at det er flere vinduer med råteskader i omramming. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Det må påregnes vedlikehold. Evt. utskifting av vinduer. Råteskadede vinduer må ersattes med nye. Innvendig > Rom Under Terreng Gulvet er av furu. Veggene har panel. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er foretatt ved/i I garderoberom i tilbygg.. Fuktkvotemåling (vekt%) i treverk i konstruksjonen ble målt til 21%. Vurdering av avvik: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Det ble ved hulltaking funnet råteskader på treverk innvendig i påforet vegg. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til fukt-/råteskadene samt utbedre råteskadene. Det anbefales at alt treverk i kjeller fjernes og at kjelleren har mest mulig åpne murkonstruksjoner med god utlufting. Det anbefales at alt treverk i kjeller fjernes og at kjeller har mest mulig åpen mur med god lufting. Det må påregnes utbedring av fukt/råteskader i vegger/gulv i kjeller i tilbygg. Våtrom > Generell > Bad Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Det foreligger ingen dokumentasjon. Bad i 2.etg. fra ca. 1969 iht. eier. Flis på gulv, slette malte plater på vegger. Oppvarming med elvarmekabel. Vegghengt servant, badekar, dusjkabinett og gulvstående toalett. Det er løse fliser på store deler av gulv, sprekker mellom sokkelflis og gulv. Bad har oppnådd mer enn forventet levealder. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Ved renovering må alle forhold vedrørende tettesjikt/membran, rør/sluk og el-arbeider dokumenteres. Våtrom > Generell > Vaskekjeller Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Vaskekjeller fra byggeår. Betong på gulv og vegger. Stort skyllekar i betong og opplegg for vaskemaskin. Rommet har ingen form for membran/tettesjikt. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Ved renovering/oppgradering må alle forhold vedrørende tettesjikt/membran, rør/sluk og el-arbeider dokumenteres. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken Det er ingen ventilering, kjøkkenventilator på kjøkken. Vurdering av avvik: Rommet har ingen ventilasjon. Det er ikke montert kjøkkenventilator i rommet. Manglende tilluftventilering. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. Om rom skal brukes som kjøkken, må det monteres kjøkkenventilator og etableres tilstrekkelig tilluft til rommet. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold Røykvarslere er fjernet/tatt ned i boligen. Ett brannslukningsapparat fra 2004. Det må monteres røykvarslere og skaffes nytt brannslukningsapparat. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja 4. Er det skader på røykvarslere? Ukjent Tomteforhold > Terrengforhold Skrånende tomt rundt boligen. Det er noe fall mot boligen mot nord. Vei forbi boligen har fall mot boligen. Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Ved eventuell redrenering av boligen bør terrengforhold endres med fall vekk fra boligen. Lovlighet Enebolig Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Godkjente tegninger på tilbygg. Det foreligger ikke tegninger på hoveddel/eldste del av boligen. Det er vanlig at det ikke foreligger tegninger på boliger fra denne perioden. Garasje/vognskjul Det foreligger ikke tegninger. Godkjente tegninger fremvist. Bod/potetkjeller Det foreligger ikke tegninger. Det foreligger ikke tegninger på boligen i kommunale arkiver. Det forekommer at det mangler tegninger på boliger fra denne byggetiden. Låve Det foreligger ikke tegninger. Det foreligger ikke tegninger på boligen i kommunale arkiver. Det forekommer at det mangler tegninger på bygninger fra denne byggetiden. Diverse: Følgende opplysninger er mottatt fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: Siste tilsyn pipe 08.10.2020. Siste tilsyn ildsteder 18.06.2012. Følgende avvik ble funnet under tilsyn, men kan være utbedret: C7: På elementskorsteinen skal det være montert forskriftsmessig røykstuss hvor røykrøret føres inn. E2: Avstand mellom ildstedets ytterpunkt og brannmurlist skal være minimum 300mm. NRBR opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men ikke har blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR. Følgende er opplyst fra el-verket: Det elektriske anlegget ble kontrollert og godkjent i 2012. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Selger vil ikke utføre ytterligere vaskin i hovedhus. Låve, dukkestue og potetkjeller vil ikke bli ytterligere rengjort og ryddet. Det vil også stå igjen enkelte gjenstander i garasje og hovedhus.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er god plass til bil og litt større redskap i frittstående garasje/vognskjul og ellers rundt om på tunet.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Polisenummer
  84572916

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,00))   142 042,- (Omkostninger totalt)   5 142 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Eneboligen oppvarmes med elektrisitet og vedfyring. Det er montert panelovner i flere rom, gulvvarme på badet og varmepumpe fra 2019 i entreen. Av fyringsmuligheter er det vedovner i entreen, trapperom i kjeller, vaskekjeller og to i stuen, samt kjøkken og soverom i andre etasje. På kjøkkenet i første etasje er det peis med innsats. Videre har boligen en 200 liters varmtvannsbereder fra 2008, plassert i vaskekjeller.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  18777

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info om eiendomsskatt
  Det er ikke gitt opplysninger om eiendomsskatt fra kommunen.

  Formuesverdi primær
  1240464

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  4713763

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Det må påregnes utgifter til drift og vedlikehold av privat vei.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/70/14: 03.12.1973 - Dokumentnr: 7719 - Erklæring/avtale. ESTEMMELSE OM SENKING/LUKKING AV GRØFT/BEKK/KANAL/ELV Gjelder denne registerenheten med flere 09.08.1904 - Dokumentnr: 900082 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:70 Bnr:1 09.04.1941 - Dokumentnr: 374 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3026 Gnr:70 Bnr:28 01.01.2020 - Dokumentnr: 490091 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:70 Bnr:14 09.08.1904 - Dokumentnr: 900175 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:70 Bnr:1

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen: Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Vei, vann og avløp
  Adkomst via privat vei, ca. 600m, fra Hornåsengveien. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/kommunedelplaner/

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,00))   142 042,- (Omkostninger totalt)   5 142 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  142042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 18.900,- og visninger kr 2.500,- pr stk. med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 30.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev