aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Nordre Skrepstad vei 16 D.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Nordre Skrepstad vei 16 D.

BJØRKELANGEN Nordre Skrepstad vei 16D

Pen, praktisk 3-roms andelsleilighet med carport og vestvendt veranda. Barnevennlige omgivelser m/gangavstand til «alt».

 • kr 1 300 000
 • BRA 56 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 300 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 918 697
 • EierformAndel
 • Byggeår2 008
 • Soverom2
 • ArealP-rom 56 m²
 • Andel fellesgjeldkr 618 697
 • Felleskostnaderkr 6 575
 • Tomt -
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 300 000 (Prisantydning) 650 000 (Andel av fellesgjeld)   1 950 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 959 832 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.
Dette er en praktisk 3-roms andelsleilighet med endeplassering i andre etasje. Leiligheten ligger i et rolig og barnevennlig område med kort gangavstand til sentrum, skoler og flotte rekreasjonsområder. Felles uteområde er opparbeidet med lekeplass og sittebenk, og solen kan nytes fra en egen veranda med langstrakt utsikt. Det medfølger en disponibel parkeringsplass i carport. Leiligheten var ny i 2008 og har arealeffektiv planløsning. Stuen har flere vinduer som gir pent lysinnslipp, og ligger i åpen løsning med kjøkkenet som har plass til spisebord. Den åpne løsningen skaper et sosialt allrom for matlaging og sofahygge. Badet er flislagt og har nisje med opplegg for vaskemaskin. Ett av to soverom har garderobeskap og det er ellers lagringsplass i en bod ved inngangspartiet. Velkommen!
Entréen har mørke gulvfliser, beigemalte vegger og hattehylle
.

Nordre Skrepstad vei 16D, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  2. etasje: 56 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 56 kvm Entré, stue/kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom.
  Sekundærrom
  2. etasje: 4 kvm Bod.  Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Leiligheten har utgang fra stuen/kjøkkenet til en vestvendt veranda med langstrakt utsikt. Verandaen har plass til sittegruppe og er et deilig sted å nyte solen gjennom store deler av dagen. Rekkverket er i treverk og verandaen har dekke av terrassebord. Felles uteområde er pent opparbeidet med asfalterte internveier, plen og beplantning. Det er også lekeplass og sittebenk, noe som skaper økt trivsel blant både små og store beboere.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et populært boligområde på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og gode servicetilbud. Ved den videregående skolen er det idrettshall, friidrettsanlegg og kunstgressbane. Her finner du også både sandvolleyball- og tennisbane. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling. Blant annet er det bygd ny barne- og ungdomsskole som nettopp er tatt i bruk. Det er også bygd nytt helsehus, og en ny svømmehall. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr både svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Nytt klubbhus er under oppføring. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, samt egen "øvingsboks" for band og musikere. Kulturskolen vil få flotte lokaler og tilgang til kultursal i den nye skolen. I tillegg kan Eidsverket nevnes. Her skjer det mye gjennom året med familieaktiviteter, kurs, konserter med mer. I tillegg tilbyr stedet leie av kurs- og konferanselokaler, samt selskapslokaler med overnattingsmuligheter. Eidsbekken kafe ligger idyllisk til på området. Bjørkelangen har et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland (holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum). Det er også skytterbaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen. Ønsker du å bade varme sommerdager, kan Røytjern anbefales. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Coop og Rema 1000. I tillegg har Bjørkelangen egen ferskvarebutikk, Aurskog Kjøtt. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen Torg og Bjørkelangen Senter et fint og variert utvalg. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Bjørkelangen er et satsningsområde og tiltrekker seg stadig nyetableringer av både store og små bedrifter. Området har bra med bussforbindelser, og nærmeste holdeplass er Trandumsvingen som ligger ca. 400 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm, 50 min til Oslo S, 50 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsaklig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det kort vei til nyåpnede Bjørkelangen barne- og ungdomsskole. Ellers er det full barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, og i kort avstand er det tre barnehager. Bjørkelangen har også to populære videregående skoler.

  Offentlig kommunikasjon
  Området har bra med bussforbindelser, og nærmeste holdeplass er Trandumsvingen som ligger ca. 400 meter fra boligen.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Bygningen er fundamentert med støpt ringmur, til antatt fast grunn. Takkonstruksjon/taktekking: Saltak-konstruksjon av tre.Yttertaket antas å være tekket med tak-membran/takpapp eller lignende. Veggkonstruksjon: Vegger er oppført med isolert trebindingsverk. Vegger er utvendig kledd med liggende trekledning. Etasjeskiller: Etasjeskiller konstruert med trebjelkelag.

  Innhold
  Dette er en praktisk 3-roms andelsleilighet med endeplassering i andre etasje. Leiligheten ligger i et rolig og barnevennlig område med kort gangavstand til sentrum, skoler og flotte rekreasjonsområder. Felles uteområde er opparbeidet med lekeplass og sittebenk, og solen kan nytes fra en egen veranda med langstrakt utsikt. Det medfølger en disponibel parkeringsplass i carport. Leiligheten var ny i 2008 og har arealeffektiv planløsning. Stuen har flere vinduer som gir pent lysinnslipp, og ligger i åpen løsning med kjøkkenet som har plass til spisebord. Den åpne løsningen skaper et sosialt allrom for matlaging og sofahygge. Badet er flislagt og har nisje med opplegg for vaskemaskin. Ett av to soverom har garderobeskap og det er ellers lagringsplass i en bod ved inngangspartiet. Velkommen! Kort fortalt - Praktisk 3-roms endeleilighet. - Andelsleilighet i andre etasje. - Hyggelig beliggenhet. - Lekeplass rett på utsiden. - Disponibel parkering i carport. - Veranda med gode solforhold. - Entré med garderobeskap. - Stue og kjøkken i åpen løsning. - Mye lysinnslipp fra flere vinduer. - Flislagt bad med gulvvarme. - Nisje for vaskesøyle på badet. - To soverom, ett med garderobe. - Utebod med hyller og belysning. Planløsning 2. etasje: Entré, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom og 2 soverom. Annet: Utebod. Entré Leiligheten ligger i andre etasje og har utvendig trapp opp til et overbygd inngangsparti. Det er hvit dør inn til en bod, samt inn i entreen. Entreen har mørke gulvfliser, beigemalte vegger og garderobeskap. Det er også montert hattehylle med klesoppheng. Stue Leiligheten har en koselig stue med vinduer som slipper dagslyset inn. Stuen har plass til både sofamøblement og tv-løsning, og med åpen løsning til kjøkkenet er det god kontakt med spiseplassen. Ved spiseplassen er det dør ut til verandaen, noe som gjør det enkelt å ta med måltider ut i solen. Stuen har vegger malt i samme beigefarge som entreen. Kjøkken Kjøkkenet har innredning med slette, eikefinerte fronter og mørke laminatbenkeplater. Innredningen er montert langs to vegger i L-form og har grå mosaikkfliser på vegg mellom benk og overskap, samt belysning. Videre har kjøkkenet oppvaskkum med avrenningsfelt, ventilator over komfyrplassen, opplegg for oppvaskmaskin og nisje for kjøleskap. Bad/wc/vaskerom Leiligheten har et romslig og flislagt bad med varme i gulvet. Badet er utstyrt med gulvmontert toalett, dusjnisje med forheng og nisje med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel i søyleløsning. Innredningen har hvite skapfronter og heldekkende servant, og over er det speil. Soverom og garderobe Leiligheten har to soverom vegg-i-vegg med beigemalte vegger. Soverommene vender mot nordøst, noe som gjør at de oppleves svale. Det ene rommet har to doble garderobeskap med hvite fronter, og det er for øvrig lagringsplass i boden ved inngangspartiet. Boden har hylleinnredning og belysning.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Andre utvendige forhold: Bygningen er fundamentert med støpt ringmur, til antatt fast grunn. Etasjeskiller konstruert med trebjelkelag. Vegger er oppført med isolert trebindingsverk. Vegger er utvendig kledd med liggende trekledning. Saltak-konstruksjon av tre.Yttertaket antas å være tekket med takmembran/ takpapp eller lignende. Utvendige bygningsdeler er fra byggeåret. Det er ikke satt tilstandsgrad på sameiets bygningsmasse og tilstand er ikke vurdert da dette ikke var mandat for oppdraget. Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. Innvendig > Overflater: Rom/overflatebehandling: Gulv: Flis og parkett. Vegger: Malt tapet. Himlinger: Malt tapet og slette malte flater. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Mye slitasjemerker i parkett. Vegger er delvis malt. Uferdig maling på vegger. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det bør påregnes overflatebehandling av vegger og himling. Tiltak på gulv avhenger av krav til standard. Det anbefales dog sliping/reparasjon av parkett. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det anbefales og gjennomføre radonmåling. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom: Veggene har fliser, slett malt tak. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Misfargede fuger og skitt på overflater fliser. Tiltak: Andre tiltak: Det bør påregnes vask/rens av fliser og fuger i bad/vaskerom. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Gulvet er flislagt, oppvarming med elektriske varmekabler. Det er målt fall fra flis ved terskel til topp slukrist på 34mm. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Misfarget fuger og skitt på overflater. Tiltak: Andre tiltak: Det bør påregnes vask/rens av fliser/fuger i bad/vaskerom. Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken: Kjøkkeninnredning består av: Folierte skrog med slette eikefinerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag med enkel kum i stål utførelse. plass til komfyr og kjøleskap, oppleg for oppvaskmaskin. Keramiske fliser mellom benk- og overskap. Vurdering av avvik: Det er registrert skader på fliser eller flisfuger mellom benkeplate og kjøkkenskap. Sprekk i fuger/løse fliser i hjørnet på kjøkken. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Det må foretas utbedring av løse fliser. Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken: Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Kjøkkenventilator i tilknyttning til balansert ventilasjon. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: MyE skitt i ventilator/ventilasjonsanlegg. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Ventilasjonsanlegg/ventilator må renses. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon. Aggregat plassert i kjøkkenskap. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Filter er skitne. Hele ventilasjonsaggregat er skittent innvendig grunnet kjøkkenventilator går gjennom ventilasjon. Det mangler skrue/festeanordning for å kunne lukke aggregat-dør helt igjen. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør utføres rens og filterskifte av ventilasjonsaggregat. Det bør fremskaffes skruer for å kunne lukke aggregat korrekt. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Oppvarming av tappevann med ca. 120 liters varmtvannsbereder plassert i benkeskap på kjøkken. Bereder fra 2007. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Bereder er tilkoblet vanlig stikkontakt. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det anbefales og etablere tilkobling iht. dagens forskrift. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Det er kun opplyst om at det er brukt membran i våtrom i FDV- perm tilhørende leilighet. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Leilighet - lovlighet: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 17.04.23 av Kåre A. F. Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2010, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Varmtvann er fra en 120 liters bereder plassert i benkeskap på kjøkkenet. Ventilasjonen er balansert, og sikringsskapet har automatsikringer. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Leiligheten har en disponibel parkeringsplass i carport. Øvrig parkering er etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 300 000 (Prisantydning) 650 000 (Andel av fellesgjeld)   1 950 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 959 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten har elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på bad.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info formuesverdi
  Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 667 065. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 2 534 847.

  Andre utgifter
  Strøm, innboforsikring, tv/internett mm.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  14

  Part.obl.nr.
  992397306

  Felleskostnader pr. mnd.
  6575

  Andel fellesgjeld
  618697

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter og eiendomsskatt inngår i de månedlige fellesutgiftene.

  Borettslaget
  Skrepstad Borettslag

  Borettslagets org.nr
  992397306

  Om borettslaget
  Skrepstad borettslag består av 24 andelsboliger fordelt på 3 bygninger på eiendommen Gnr. 73 Bnr. 372 i Aurskog-Høland kommune. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Forkjøpsrett
  Det praktiseres ingen forkjøpsrett for borettslaget.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: Husbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 02.10.22: 1.73% pa. Saldo per 02.10.22: 14 848 744 Lånets løpetid: 15.10.08 - 01.10.38 Boligens andel av saldo pr. 31.12.22: 618 697

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker tap av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  85041668

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Beboerne kan som hovedregel ikke holde dyr i leiligheten. Beboer kan likevel holde dyr hvis gode velferdmessige grunner taler for det og det ikke er til ulempe for borettslaget eller de andre brukerne av eiendommen (jfr. § 52 i husleieloven.) Styret kan derfor etter skriftlig og begrunnet søknad tillate at det kan holdes 1 hund eller 1 katt dersom gode velferdsmessige grunner tilsier det. Styret kan pålegge påklaget om å fjerne dyret.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Adkomst via privat vei fra hovedveien og interne veier i borettslaget. Gruset og asfaltert gårdsplass. Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 300 000 (Prisantydning) 650 000 (Andel av fellesgjeld)   1 950 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 959 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast pris pålydende kr 49 500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 500,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr  33 150,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon mm. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Camilla Haugerudbråten

Megler

Camilla Haugerudbråten

93 02 28 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev