aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom v/Camilla Haugerudbråten har gleden av å presentere Parkveien 76.

Meget tiltalende 3-roms fra 2019 med trendy stil, flotte uteplasser, trappefri adkomst og heis til garasjeplass.

 • BRA 85 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER103 462
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 957 100
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 019
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 80 m²
 • ANDEL FELLESGJELD3 638
 • FELLESKOST./MND3 418
 • TOMT3 312 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 850 000,- (Prisantydning)
  3 638,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 853 638,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  91 320,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  103 462,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 957 100,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Dette er en meget tiltalende 3-roms selveier med god standard. Leiligheten ligger i byggets første etasje, har egen inngang med trappefri adkomst og heis ned til garasjeplass fra felles trapperom. Stuen er nylig malt i en trendy gråfarge og kjøkkenveggene er tapetsert. Det bys på flotte uteplasser mot øst og vest, gode solforhold og et velstelt fellesareal med lekeplass. Det er umiddelbar nærhet til skoler, bussholdeplass og alt man trenger i hverdagen.

Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet og skaper således et stort og luftig allrom med plass til spisebord. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer og en øy med sitteplasser. Videre er det flislagt bad/vaskerom med gulvvarme, to soverom med garderober, innvendig bod og en disponibel kjellerbod. Balansert ventilasjon sørger for frisk tilluft og et sunt innemiljø.

Planløsning
1. etasje: Entré/gang, bod, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, kjøkken og stue.
Annet: Disponibel bod i kjeller, garasjeplass og 2 markterrasser.
Leiligheten ligger midt i sentrum av Bjørkelangen og har kort avstand til alle sentrumsfasilieter.

Parkveien 76, Viken

 • Kort fortalt
  - Meget tiltalende 3-roms selveier
  - Oppført i 20129 med god standard.
  - Nylig malt og tapetsert vegger.
  - Heisadkomst i bygget.
  - Parkering i felles garasjeanlegg.
  - En østvendt terrasse ved entreen.
  - En vestvendt terrasse ved stuen.
  - Solfylt fellesareal med lekeplass.
  - Entré direkte tilknyttet lagringsbod.
  - Kjøkken med øy og hvitevarer.
  - Stue med plass til spisebord.
  - Flislagt baderom med gulvvarme.
  - Opplegg for vaskemaskin på bad.
  - To soverom med garderobe.
  - Disponibel kjellerbod på ca. 5,5 kvm.
  - Sikringsskap med automatsikringer.
  - Balansert ventilasjonsanlegg.
  - En luft-til-luft varmepumpe i stuen.

  Entré
  Bygget har heis, men denne leiligheten ligger i første etasje og har egen inngang med trappefri adkomst. Enklere blir det nesten ikke! Dessuten er det anlagt en flott uteplass i tilknytning til inngangspartiet med steinsatt gulv og høyreiste levegger mot naboene.

  Ankomsten gir et meget godt førsteinntrykk, og innenfor døren venter en praktisk entré som er direkte tilknyttet lagringsbod. Entreen har pent parkettgulv og slette, lysmalte vegger med listefri overgang til himlingen. Det er døradkomst til soverommene og badet, samt åpen løsning inn til kjøkkenet og stuen.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har en velholdt innredning, og en øy med sitteplasser gjør det lille ekstra. Øya er perfekt for en avslappende kaffekopp og til enkel bevertning for folk på farten. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter, hyller, solide benkeplater i heltre og en nedfelt oppvaskkum i metall. Det er lagt kledelige fliser på vegg mellom over- og underskap.

  Integrerte hvitevarer består av stekeovn, induksjonstopp, ventilator og oppvaskmaskin. I tillegg er det avsatt plass til et frittstående kjøl/frys som medfølger salget. Veggene i kjøkkensonen er tapetsert.

  Stue
  Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, slik at det hele blir et lyst og luftig allrom. Det er god plass for flere sittegrupper, tilhørende møblement og et lite spisebord. Spiseplassen legger til rette for ulike typer måltider, sosiale sammenkomster med venner og koselige spillkvelder. En luft-til-luft varmepumpe sørger for jevn komfort.

  Stueveggene er nylig malt i en trendy gråfarge og det er lagt pent parkettgulv med flytende overgang til kjøkkendelen. Store vindusflater fyller rommet med naturlig lys og det er utgang til en markterrasse hvor solforholdene kan nytes fullt ut. Terrassen er overbygget, og lager en fin forlengelse av stuen på varme sommerdager.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet har lyse fliser på gulv og vegg, varme i gulvet og mekanisk avtrekk. Det er speil, belysning, heldekkende servant på hvit skapinnredning og et matchende veggskap. Rommet har vegghengt toalett, samt et nedsenket dusjhjørne med sluk og innfellbare glassdører. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har to gode soverom med parkettgulv og lysmalte vegger. Hovedsoverommet har en romslig utforming som gir plass til nattbord ved sengeplassen og det er satt inn en bred skyvedørsgarderobe med tre dører. Det er ytterligere oppbevaringsplass i garderobeskap på det andre soverommet, i bod med adkomst fra entreen og i en disponibel kjellerbod på ca. 5,5 kvm. Kjellerboden har heis- og trappeadkomst.
 • Leiligheten har en meget fordelaktig beliggenhet, midt i sentrum av Bjørkelangen. Det er umiddelbar nærhet til bussholdeplass, gågate, butikker og det nye helsehuset. I tillegg er det flott idrettsanlegg og en videregående skole i nabolaget. Det er også kort vei til den nye barne- og ungdomsskolen som ligger like utenfor sentrum.

  Idrettsanlegget byr på hall, friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane.

  Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen, og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern.

  Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser.

  Bjørkelangen har forøvrig et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi og Rema 1000, og det er ca. 6 min gange til Amfi Bjørkelangen med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel i Töcksfors og Charlottenberg.

  Kollektivtilbudet i området består av buss og nærmeste holdeplass er Bjørkelangen vgs. som ligger ca. 5 min gange fra boligen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Fra eiendommen er det ca. 15 min gange til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole - eller ca. 5 min på sykkelen. Skolen åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler, hvorav den ene i kort gangavstand fra boligen.
 • Nærområdet består av lavblokkbebyggelse, forretninger, bygg for offentlige formål og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Betongkonstruksjoner til anntatt fast grunn.
  Takkonstruksjon/taktekking: Flat takkonstruksjon med ukjent tekkemetode.
  Veggkonstruksjon: Vegger er oppført i bærende konstruksjon av stål og betong. Utvendig fasade er kledd med trekledning og bekledningsstein/teglstein.
  Etasjeskiller: Etasjeskillere er konstruert med betongkonstruksjon-/elementer.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Iht. tilstandsrapport er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Innvendig > Overflater - Vegger/himling: Malte slette flater/plater.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Stedvis riss/sprekker i vegghjørner og overgang vegg/himling.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Bør fuges og males.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Utvendige bygningsdeler - fellesdeler: Bygningen består av 4 etasjer med tillegg av kjeller. Leilighetene har adkomst fra utvendig bakkeplan (1. etg.) og via utvendig svalgang fra trapperom og heis. Bygningen er fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt fast grunn. Etasjeskillere er konstruert med betongkonstruksjon/-elementer. Vegger er oppført i bærende konstruksjon av stål og betong. Delkonstruksjoner av trebindingsverk.
  Utvendig fasade er kledd med trekledning og bekledningsstein/teglstein. Flat takkonstruksjon med ukjent tekkemetode. Utvendige bygningsdeler er fra byggeåret. Det er ikke satt tilstandsgrad på sameiets bygningsmasse og tilstand er ikke vurdert da dette ikke var mandat for oppdraget.
  Vurdering av avvik: Det er IKKE utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
  Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt.

  Innvendig > Radon: Bygget antas å være oppført med radonsperre, men ingen dokumentasjon foreligger. Det er ikke foretatt radonmålinger.
  Vurdering av avvik: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
  Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 16.05.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Diverse:
  Opplysninger om det elektriske anlegget er rekvirert, men ikke mottatt. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Følgende kommentar er hentet fra selgers egenerklæring:
  8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Noen sprekker i overgang vegg/tak, samt en sprekk i vegg ved stuevindu.
 • 1.et.: 85 kvm Bra
  Av dette utgjør 5 kvm sekundærareal - bod.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré/hall, kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom, 2 soverom.

  Iht. tilstandsrapport foreligger det ikke godkjente og byggemeldte tegninger.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med stedvis panelovner, gulvvarme på badet og en luft-til-luft varmepumpe i stuen. Luftbehandling skjer via balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Det er rør-i-rør system med fordelerskap på badet og varmtvannsbereder på 120 liter er plassert i kjøkkenbenken. Det er etablert lekkasjevarsler og automatisk vannstoppsystem.
 • Felleseiendommen har gode solforhold, og er pent opparbeidet med plenareal, beplantninger og asfalterte internveier. Felles sittebenker og en fin lekeplass med sandkasse, huske og lekeapparater skaper trivsel for både små og store beboere. Det er anlagt et flott uteareal mot øst ved inngangspartiet og en fin markterrasse mot vest utenfor stuen.

  Med slike fasiliteter kan man enkelt flytte seg etter solen eller finne en sval plass i skyggen. Begge uteplassene har god plass for sittegrupper, grilling og middagsgjester. Overbygg gjør at man også kan sitte ute på sommerdager med yr i luften - og belysning sørger for at hyggen kan vedvare til langt inn i sene kveldstimer. Høyreiste levegger mot naboer gjør det hele mer privat.
 • Det medfølger biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Garasjeplassene kan omdisponeres av sameiet etter ulike behov, mtp handicap o.l. Det er verdt å merke seg at det er heisadkomst ned til garasjen, slik at man kan ta seg tørrskodd til og fra bilen på dager med dårlig vær. Øvrig parkering skjer på gjesteparkering og etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Offentlig tilknytning via private stikkveier/sameiets tomt.
  Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
 • Forretningsfører: Sefbo Forvaltning AS
 • Eierseksjonen hører til Sameiet Bjørkelangen Park 7 og 8. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Iht. vedtektene er det tillatt med inntil 2 kjæledyr pr. eierseksjon.
 • Bygget er forsikret via sameiet i Eika Forsikring med polisenummer: 6250680
  Den enkelte sameier må selv tegne innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 882 486 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 176 948 per 31.12.21
 • Kr 3 418 pr. mnd. Følgende inngår i fellesutg.: Komm. avgifter, andel tv/internett, drift/vedlikehold, bygningsforsikring, strøm fellesareal, snørydding, plenklipp, revisjon, forr.fører.
 • Andel fellesgjeld kr 3 638,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 13 140,- pr. 31.12.21.
 • Ingen felles lån pt.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Eiendomsskatten på ca. kr 3 300,- pr. år faktureres direkte til den enkelte seksjonseier.

  Det gjøres oppmerksom på at Aurskog-Høland kommune har vedtatt i hovedplan vann- og avløp 2022-2023 at alle nyoppførte boliger tilknyttet kommunal vannforsyning får installert vannmåler. Dette er starten på en langsiktig plan om gradvis innføring av vannmålere hos alle abonnenter i kommunen.
 • Fellesutgifter, (komm. avg. og tv/internett er inkl. i fellesutg.) eiendomsskatt, innboforsikring, strøm, mm.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse.
 • Utleie er tillatt iht. sameiets vedtekter.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3.Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Kjøl/Frys medfølger ikke.
  Reoler i kjeller medfølger ikke, men de på bod i leilighet gjør det.
  Frittstående "peisovn" i stuen medfølger ikke. Denne er elektrisk og er koblet med stikkontakt.
  Øya på kjøkkenet medfølger.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  2013/808264-2/200 Bestemmelse iflg. skjøte
  24.09.2013
  Rettighetshaver:AURSKOG-HØLAND KOMMUNE
  Org.nr: 948164256
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Overført fra: 3026-73/457
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 73 Bnr. 457 Snr. 6 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 18 900,- og visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 23 800,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Gunn Evy Kvarud
  Roar Kvarud
Camilla Haugerudbråten

Megler

Camilla Haugerudbråten

93 02 28 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev