aktiv-eiendomsmegling
Rådhusveien 2 A er en attraktiv selveierleilighet i tredje etasje med hems, i et bygg med næringsdel i første etasje.

Bjørkelangen Rådhusveien 2A

Attraktiv stor selveierleilighet i 3. etasje med hems. Heis, garasjeplass og innglasset balkong. Gangavstand til alt.

 • 4 800 000
 • BRA 143 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING4 800 000
 • OMKOSTNINGER132 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 932 142
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 004
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 120 m²
 • FELLESKOST./MND2 983
 • TOMT1 176 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 4 800 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  120 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,-))
  --------------------------------------------------------
  132 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 932 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Rådhusveien 2 A er en attraktiv selveierleilighet i tredje etasje med hems, i et bygg med næringsdel i første etasje. Leiligheten ligger midt i sentrum og herfra er det kort gangavstand til alle hverdagsfasiliteter. I kjelleren av bygget disponerer seksjonen en garasjeplass og en bod. Det er heis til etasjeplan, og utenfor kjøkkenet er det en luftig, innglasset balkong.

Leiligheten har god planløsning og hovedsakelig standard fra byggeåret 2004. I tredje etasje har leiligheten entré, to soverom og garderobeskap, samt et bad og separat vaskerom, som begge har flislagte overflater og gulvvarme. Videre har leiligheten et pent kjøkken med spiseplass og en romslig stue med god takhøyde og peisovn. Fra stuen er det trapp opp til en hems på 27 kvm med stue og en bod.

Kort fortalt
- Selveierleilighet i 3. etasje m/hems.
- Midt i sentrum med "alt" rett utenfor.
- Innholdsrik og god planløsning.
- En p-plass i felles garasjeanlegg.
- Innglasset balkong på ca. 12 kvm.
- Entré med dørcalling og klesskap.
- Pent kjøkken med egen spiseplass.
- Stue med god takhøyde og peisovn.
- Ekstra stue på luftig, åpen hems.
- Et romslig bad og eget vaskerom.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- To soverom, ett med garderobeskap.
- Innvendig bod og disp. kjellerbod.

Planløsning
3. etasje: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, vaskerom, 2 soverom, stue, kjøkken og innglasset balkong.
Hems: Hems/stue og bod.
Annet: Disponibel bod i felles garasjeanlegg.

Entré
Leiligheten ligger i tredje etasje, med adkomst via felles trapperom og heis. Leiligheten har en entré med plass til yttertøyet i flere takhøye garderobeskap. Ved ytterdøren er det montert dørcalling og litt lengre inn er det adkomst til blant annet bad og vaskerom. Entreen har glatte, kremhvite vegger og parkettgulv.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom med inngang fra stuen. Rommet har mye luft under skråhimling, kremhvite, glatte veggflater og parkett på gulvet. I den ene enden er det flotte vindusflater helt opp til taket og utgang til innglasset balkong. Midt i rommet kan et spisebord plasseres og innerst i rommet er det en pen kjøkkeninnredning designet som en hestesko.

Innredningen har mintgrønne profilfronter, vitrineskap og vinhylle. I trehvit laminatbenkeplate er det nedfelt, dobbel oppvaskkum med avrenningsfelt. Over benken er veggene kledd med hvite fliser, og alle arbeidsflater er godt opplyst. Videre har kjøkkenet ventilator med avtrekk og opplegg for oppvaskmaskin.

Stue
Stuen er et åpent og luftig rom med svært god takhøyde, fine møbleringsmuligheter og dagslys via tre vinduer, som også gir fint utsyn. På gulvet er det parkett og veggene er malt kremhvite, den ene er kledd med panel. Omtrent midt i rommet er det en pipe forblendet med bruddskifer og tilkoblet en peisovn.

Loftstue
Fra stuen svinger en åpen furutrapp seg opp til hemsen som har et samlet gulvareal på ca. 27 kvm. På hemsen er det en bod og en ekstra stue. Stuen har skråhimling og rekkverk med stående spiler ut mot stuen. I gavlveggen er det et stort vindu og på gulvet er det parkett. Veggene for øvrig er lysmalt, hvor den ene langveggen er kledd med panel.

Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har leiligheten et bad og et separat vaskerom, begge med adkomst fra entreen. På badet er det sandfargede vegg- og gulvfliser, downlights og gulvvarme. Baderomsinnredningen er hvit og har profilerte fronter. Innredningen har benkeskap med heldekkende servant, to høyskap, to overskap og speil med belysning. Videre har badet et frittstående toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Vaskerom
På vaskerommet er det sandfargede gulvfliser over gulvvarme og hvite veggfliser med blå dekorbord. Av installasjoner er det varmtvannsbereder, skyllekum av stål og sentralstøvsugerenhet.

Soverom og garderobe
Seksjonen har ett stort soverom og et litt mindre soverom. Begge rommene har parkettgulv, malte vegger i en varm beigefarge og godt lysinnslipp. Hvert av rommene har også god plass til senger med tilhørende soveromsmøblement.

Av oppbevarings- og lagringsplass har leiligheten garderobeskap på hovedsoverommet og i entreen, samt en innvendig bod på hemsen. Mer lagringsplass finnes i disponibel bod på 4,5 kvm som ligger i tilknytning til garasjeplassen i kjelleren.

Rådhusveien 2A, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 21.10.2022 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
  Røykvarslere og håndslukkeapparat.

  1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Nei.
  2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. Håndslokkerapparat er fra 2010.
  3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Nei.
  4. Er det skader på røykvarslere? Nei.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Utvendige bygningsdeler - fellesdeler
  Bygningen er fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt fast grunn. Etasjeskillere antas å være i betongkonstruksjon/-elementer. Vegger er er oppført med betong og trebindingsverk. Utvendig fasade er kledd med trepanel og plater. Saltakskonstruksjon av tre. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Utvendige bygningsdeler er fra byggeåret. Det er ikke satt tilstandsgrad på sameiets bygningsmasse og tilstand er ikke vurdert da dette ikke var mandat for oppdraget. Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
  Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt.

  Innvendig > Overflater
  Gulv: Parkett og fliser. Vegger: Malt strie, panelplater og fliser. Himling: Malte slette flater/plater og himlingsplater. Gulv og overflater av normalt god standard med normal bruksslitasje. Det er avvik: Det er riss/sprekker i malt betongvegg i bod. Tiltak: Lokal utbedring bør utføres.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted
  Elementpipe tilkoblet peisovn i stue. Pipe og ildsted ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av
  lokal brann-/feiermester. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe.

  Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
  Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluk for evt. lekkasjevann fra installasjoner. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
  Det er plastsluk og det antas å være smøremembran (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Innhent dokumentasjon om mulig.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc/vaskerom
  Det er plastsluk og det antas å være smøremembran (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Innhent dokumentasjon om mulig.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Varmtvannstanken er på ca 200 liter, er fra byggeåret og er plassert på vaskerom. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Tekniske installasjoner > Sentralstøvsuger
  Boligen har installert sentralstøvsugeranlegg. Det er avvik: Slange til sentralstøvsuger eksisterer ikke. Tiltak: Slange må fremskaffes dersom sentralstøvsuger skal brukes.

  Diverse:
  Det er ikke innhentet opplysninger fra el-verk og brann- og feiervesen. Dette gir ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Opplysninger fra fullmaktshaver i salget:
  Det har vært vannlekkasje fra oppvaskmaskinen. Endevegg på innredningen må byttes og skadesaneringsfirma har vurdert at hele gulvet må tas opp fordi det er fuktsperre og betong. Utbedringen vil besørges og beskostes av selger i samråd med forsikringsselskap og skadesaneringsfirma. Megler holdes orientert i skadesaken og interessenter oppfordres til å ta kontakt for oppdatert informasjon.

  Følgende er hentet fra selgers egenerklæring:
  23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Skaderapport vannlekkasje på oppvaskmaskin. Skaden er under arbeid og vil bli rettet opp.
 • Leiligheten ligger i Bjørkelangen sentrum, i Aurskog-Høland kommune. Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til sentrumsfunksjoner, butikker og offentlig kommunikasjon. Det er ellers gode turmuligheter i nærliggende skog og mark. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling.

  Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved 1-10 skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern.

  Kommunen har også en levende kulturskole med nye, flotte lokaler i 1-10 skolen og med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk samt egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Her ligger også populære Big Dream Steakhouse.

  Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytebaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Den lille alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen.

  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Kiwi og Extra som ligger i nabobyggene. Extra og Rema ligger på kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, som har rundt 20 butikker og kafeer. I nabobyggene finnes det også lege, legevakt og apotek. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Tusenårsparken som ligger rett på utsiden av døren. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Fra eiendommen er det 1,6 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Det er 5 min å gå til Bjørkelangen videregående skole og 15 min til Kjelle videregående skole. For de minste har kommunen god barnehagedekning, med både kommunale- og private barnehager, hvor flere ligger i nærområdet.
 • Nærområdet består boligblokker, forretninger, kontorer og noe småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 21.10.2022 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:

  Bygningen er fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt fast grunn. Etasjeskillere antas å være i betongkonstruksjon/- elementer. Vegger er er oppført med betong og trebindingsverk. Utvendig fasade er kledd med trepanel og plater. Saltakskonstruksjon av tre. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Malte trevinduer med 3-lags glass. Entredør i malt slett utførelse med lyd- og brannklassifisering 35db/EI30. Balkongdør i malt trekonstruksjon med lav brystning og glassfelt med 3-lags glass. Balkong med betongdekke med fliser. Rekkverk av metall. Balkongen har innglassing i aluminiumskonstruksjon med åpningsbare glassfelt og pulttak med glassfelt.
 • 3.et: 103 kvm Bra
  Hems: 27 kvm Bra
  Innglasset balkong: 13 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  3. etg.: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, vaskerom, 2 soverom, stue, kjøkken. Hems: Hems/stue.

  Lovlighet
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk
 • I følge forretningsfører er det nylig installert brannalarm med automatisk varsling til brannvesenet. Ventilasjonen er basert på mekanisk avtrekk fra kjøkken, vaskerom og bad. De øvrige rommene ventileres naturlig. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har leiligheten sentralstøvsuger (uten slange) og en 200 liters varmtvannsbereder fra 2004, plassert på vaskerommet.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten oppvarmes elektrisk med panelovner, samt gulvvarme på bad og vaskerom. I tillegg er det peisovn for vedfyring i stuen.
 • Fra stuen er det utgang til en luftig balkong som ble innglasset i 2016. Innglassingen består av pulttak og store paneler som lett kan skyves til siden. Utenfor innglassingen er det tett rekkverk av metall som hindrer innsyn, og på gulvet er det grå fliser over betongdekke. Med et areal på 12 kvm er det god plass til sittegruppe, og beliggenheten i tredje etasje bidrar til fin utsikt mot sentrumsbebyggelsen.

  Felleseiendommen er opparbeidet med asfaltert fortau, asfalterte adkomstveier, og et steinbelagt, handikapvennlig adkomstareal til inngang. Videre er det anlagt bed med prydvekster og tujaer.
 • Det er parkering på reservert plass i felles garasjekjeller. Videre finnes det utendørs gjesteparkering. Det er heis fra garasje. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Offentlig tilknytning.
  Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
 • Forretningsfører: Tor Østby, Rådhusveien 2, 1940 Bjørkelangen.
 • Eierseksjonen hører til Sameiet Rådhusveien 2A. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i tilgjengelig informasjon fra forretningsfører. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse av ny kjøper.
 • Dyrehold er ikke tillatt iht. opplysningsskjema fra forretningsfører.
 • Felles bygningsforsikring for sameiet. Forsikringen betales av seksjonseier gjennom fellesutgiftene. Seksjonseier må selv tegne hjemforsikring for dekning på innbo og løsøre.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 087 127 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 913 655 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • 2 983 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer trappevask, klipp av hekk når nødvendig, bygningsstrøm og bygningsforsikring, tv/fiber, kommunale avgifter.
  Det er intern forretningsførsel i sameiet og leiligheten selges av fullmaktshaver. Det har ikke vært mulig å fremskaffe eksakt beløp for denne leiligheten, men det er oppgitt at beløpet ligger rundt kr. 3.000,- pr måned.

  I følge forretningsfører er det ingen planlagt økning i felleskostnader og det er ingen felles gjeld i sameiet. Ved eventuelle påkostninger/utbedringer så betales dette som innskudd fra den enkelte sameier.
 • Det er for tiden ingen fellegjeld eller fellesformue ihht informasjon fra forretningsfører..
 • Ikke aktuelt pt.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene. Eiendomsskatt er oppgitt til kr. 3.632,- for 2022.
 • Fellesutgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring innbo
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse nybygg forretning/boligbygg datert 21.12.2004. Det er notert gjenstående arbeider: Ferdigstillelse av heisanlegg. Etablering av fysisk skille mellom Rådhusveien og parkeringsplass med bredde minimum 50 cm. Frist for utføring av gjenstående arbeider er sat til 01.05.2005. Det foreligger ferdigattest for glasstak og glassvegger på 4 stk. verandaer i 3. etasje datert 24.06.2016.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Utleie er tillatt etter godkjenning fra styret.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdien skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • 1987/482-2/9. Rettigheter iflg. skjøte. 20.01.1987. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. for Tele- og elverket. Overført fra: 3026-73/295. Gjelder denne registerenheten med flere.

  2004/11154-2/9. Erklæring/avtale. 08.12.2004. Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere.

  2004/11154-1/9. Seksjonering. 08.12.2004. Opprettet seksjoner: snr: 10. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 118/1236

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen er regulert til bolig- og næringsformål. Reguleringsplanene kan sees i sin helhet på www.ahk.no.

  Leiligheten ligger i sentrum av Bjørkelangen og det er vedtatt utvikling av sentrumsområdet med kombinerte nærings- og boligbygg. Det må påregnes byggeaktivitet i årene fremover som kan medføre støy og endret adkomst i perioder.
 • Gnr. 73 Bnr. 295 Snr. 10 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 23.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anne Grete Holtet
  Liv Synnøve Ihle
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev