aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Rådhusveien 5, en praktisk og gjennomgående 3-roms andelsleilighet.

Bjørkelangen Rådhusveien 5

Bjørkelangen - Gjennomgående 3-roms m/garasje og god planløsning. Heisadkomst og balkong. Butikk og apotek i 1.etasje

 • 2 850 000
 • BRA 64 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 850 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 147 520
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 001
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 62 m²
 • ANDEL FELLESGJELD288 588
 • FELLESKOST./MND4 892
 • TOMT12 378 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 2 850 000,- (Prisantydning)
  288 588,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 138 588,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 147 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Rådhusveien 5 er en praktisk 3-roms andelsleilighet, med god og gjennomgående planløsning. Her bor man sentralt til i Bjørkelangen sentrum, med umiddelbar nærhet til buss og kjøpesenter. I første etasje av bygget er det apotek, matbutikk og vinmonopol - enklere får man det ikke. Leiligheten ligger i tredje etasje, og bygget har heis. Utenfor stuen er det en sydvendt balkong med markise og levegg.

Her kan man nyte både rolige stunder og lange, sosiale kvelder. Stuen er romslig med et stort vindu og plass til spisebord, mens kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og godt med skapplass. Videre er det et flislagt bad/vaskerom med gulvvarme og to soverom med garderobeskap. Ekstra lagringsplass finnes i en bod ved entreen og i en disponibel loftsbod. Det følger med egen garasje i felles rekke.

Kort fortalt
- Gjennomgående 3-roms i 3. etasje.
- Noe behov for modernisering.
- Heisadkomst til alle etasjeplan.
- Det følger med egen rekkegarasje.
- Sydvendt balkong med markise.
- Fin utsikt over nærområdet.
- Sentralt og barnevennlig.
- Matbutikk i første etasje.
- Åpen stue-/kjøkkenløsning.
- Opplegg for oppvaskmaskin.
- Godt med skap- og benkeplass.
- Stuen har plass til spisebord.
- Flislagt bad med dusjhjørne.
- To lyse soverom med skap.
- Bod og disponibel loftsbod.

Planløsning
3. etasje: Entre´/gang, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken, 2 soverom og bod.
Annet: Disponerer loftsbod med gulvareal på ca. 5,5 kvm.
I stuen er det åpen kjøkkenløsning ? sosialt og arealeffektivt.

Rådhusveien 5, Viken

 • Entré
  Leiligheten ligger i tredje etasje og har adkomst via en felles oppgang med heis. Entreen er innredet med gulvbelegg og lysmalte vegger. Om ønskelig er det rom for skap eller andre garderobeløsninger, og tilliggende entreen finner man en bod - perfekt for oppbevaring av yttertøy og utstyr.

  Stue
  Stuen er romslig med et stort vindu som slipper inn godt med dagslys. En glassdør fører ut til balkongen, en herlig romforlengelse i sommerhalvåret. På stuegulvet er det parkett, mens veggene er malt i hvitt. Det er åpen kjøkkenløsning i rommet - sosialt og arealeffektivt. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord ved kjøkkeninnredningen.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredningen har hvite, profilerte fronter og laminatbenkeplate med dobbel oppvaskkum av metall. Det er godt med skap- og skuffeplass på kjøkkenet. Over kokesonen er det installert en ventilator. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet har blå veggfliser og flislagt gulv i grått. Det er gulvvarme, en vaskekum av metall og opplegg for vaskemaskin. Badet har toalett og et dusjhjørne med skyvedører. Den øvrige innredningen består av servant med hvite underskap og et speil med belysning.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har to soverom med gulvbelegg og lysmalte vegger. På hovedsoverommet er det plass til dobbeltseng, og i rommet står det et stort garderobeskap med hvite fronter. Også det andre soverommet er innredet med et hvitt skap. Ekstra lagringsplass finnes i en bod ved entreen og i en disponibel loftsbod.
 • Eiendommen ligger midt i hjertet av Bjørkelangen, og med tøffelavstand til handelssentrum hvor det er kjøpesenter, dagligvarebutikker, vinmonopol, forretninger, gågate og helsehus. Bjørkelangen ligger i Aurskog-Høland kommune, og er en koselig landsby under stadig utvikling. Det er blant annet akkurat bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus.

  Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng.

  Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket skal det bygges et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk hvor det vil være trening og konkurranser.

  Bjørkelangen har dessuten et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 i første etasje, Extra og Kiwi. I tillegg har tettstedet egen ferskvarebutikk og Amfi Bjørkelangen Torg. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel i Töcksfors og Charlottenberg.

  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Tusenårsparken som ligger "rett utenfor døren". Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Fra eiendommen er det kort og trygg gangavstand til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler.
 • Nærområdet består av boligblokker, forretninger og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Iflg. tilstandsrapport foretatt 24.08.22 av takstmann Petter Larsen: Bygningen er fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt fast grunn. Etasjeskillere antas å være i betongkonstruksjon/- elementer. Vegger er hovedsaklig oppført i betongkonstruksjoner med delkonstruksjoner i trebindingsverk. Utvendig fasade er kledd med trepanel. Saltakskonstruksjoner med flere oppløft/arkutbygg. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Malte trevinduer med 2-lags glass. Entredør i formpresset malt utførelse. Lyd- og brannklassifisering 35db/B30. Balkongdør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 2015. Balkong med flislagt betongdekke. Rekkverk i tett trekonstruksjon. Markise. Se forøvrig tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

  Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i denne samt selgers egenerklæring før visning og gjør oppmerksom på anmerkninger fra takstmann med tilstandsgrad 2 (TG2).

  I tilstandsrapporten er følgende bemerket med tilstandsgrad 2 (Avvik som kan kreve tiltak):
  Utvendig > Vinduer - Det er avvik: Enkelte vinduer «tar i karm».

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

  Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

  Innvendig > Overflater - Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Parkett har bruksslitasje og bruksmerker. Det er stedvis svinnsprekker i hjørner og overganger vegg/himling. Bod har enkel standard og mangler listverk.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

  Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Innvendig > Innvendige dører - Det er avvik: Dør til bad har slitasje/svelling i bunn av dørblad.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc/vaskerom - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fuger. Fliser med bom (hulrom) har fare for å løsne over tid. Det er sprekker/slitasje i silikonfuger stedvis.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc/vaskerom - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc/vaskerom - Det er påvist skader på innredning. Servantskap har slitasje/svelleskader.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken - Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Enkelte fronter har slitasje/svelleskader.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger - Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Lekkasjevann vil kunne skade himling på badet.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt).
 • 3.etg. : 64 kvm Bra. iflg. tilstandsrapport.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  3. etasje: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, stue, kjøkken, 2 soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner og gulvvarme på badet.
 • Leiligheten har utgang fra stuen til en usjenert balkong på ca. 7 kvm.. Sydvendt orientering sikrer gode solforhold, og det er fin utsikt til nærmiljø og idylliske omgivelser. Uteplassen har fliser på betongdekke, tett, gulmalt rekkverk i tre, samt god plass for utemøblement. Det er montert markise og en levegg mot naboen. Her kan man nyte både rolige stunder og lange, sosiale kvelder.

  Beliggenheten er strålende, med gangavstand til alt man trenger i hverdagen. I første etasje av bygget finner man apotek, vinmonopol og Rema 1000-butikk - enklere får man det ikke.

  Borettslaget har et felles atrium i andre etasje, pent opparbeidet med hellelagte arealer, sittegrupper, blomsterkasser og diverse beplantning.
 • Det følger med egen garasje i felles rekke, som har et areal på ca. 15 kvm. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Offentlig tilknytning via sameiets egen tomt.
  Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
 • Forretningsfører: BORI.
 • Borettslaget har seksjon 13 i eierseksjonssameiet på Gnr. 73, bnr. 353. Øvrige seksjoner antas å være næringsseksjoner. Bjørkehaven Borettslag består av 1 bygning med til sammen 44 leiligheter. Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker manglende innbetaling av felleskostnader. Styret jobber for en individuell nedbetaling av andel fellesgjeld, men pt er det ingen mulighet.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

  Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra oppdragsansvarlig.
 • En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.
 • Det er tillatt å holde hund og/eller katt på betingelse av at det inngås egen skriftlig kontrakt med borettslaget som regulerer forholdet mellom partene.
 • Eiendommen er forsikret via borettslaget i Fremtind med Polisenummer: 20813562.

  Den enkelte beboer må selv tegne innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 591 030,- pr. 31.12.21.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 127 709,- pr. 31.12.21.
  Opplysninger iflg. Skatteetaten sin boligkalkulator.
 • Felleskostnader kr. 4 892,- pr. mnd. iflg. BORI.

  Fellesutgifter er fordelt på følgende måte: Felleskostnader kr 3 466,-. Stipulerte kapitalkostnader kr 513,- . Stipulerte kapitalkostnader kr. 913,-. Felleskostnadene inkluderer: Komm. avgifter/eiendomsskatt, vedlikehold/drift, forr.førsel, fellesforsikring, kabel-tv, mm.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr. 288 588,- pr. 31.12.2021.
  Andel fellesformue kr. 29 576,- pr. 31.12.2021,
  Opplysninger iflg. BORI.
 • Borettslagets samlede fellesgjeld er i følge regnskap pr. 21.07.2020.2022:

  Lånenummer: 152086109, Eika BoligKreditt AS
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 21.07.2022: 2.7% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 251
  Saldo per 21.07.2022: 14 741 292
  Andel av saldo: 283 437
  Første termin/første avdrag: 01.07.2014 ( siste termin 01.06.2043 )
  Annuitetslån med flytende rente
 • Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.
 • Fellesutgifter, strøm, innboforsikring mm.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad - ellers naturlig tilluft. En ca. 120 liters varmtvannsbereder er plassert i kjøkkenbenken, og sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Ingen heftelser registrert på andelen
 • Eiendommen er regulert til bolig- og næringsformål.
 • Andelsnr. 218 Orgnr. 981129873 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast pris pålydende kr. 49 500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjørsgebyr/ tilretteleggingsgebyr kr. 18 900,- og visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 29 000,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 15 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Alf Terje Garnaas
  Jan Garnaas
  Odd R. Garnaas
Gisle Spidsberg

Megler

Gisle Spidsberg

90 29 55 55

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev