aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Bjørkelangen har den glede av å presentere Ringvollveien 3D

Bjørkelangen Ringvollveien 3B

Fin 3-roms i 2.etg sentralt på Bjørkelangen. Sydvendt balkong. Garasjeplass medfølger.

 • BRA 60 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER69 662
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 483 521
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 990
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 59 m²
 • ANDEL FELLESGJELD63 859
 • FELLESKOST./MND2 881
 • TOMT7 874 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 2 350 000,- (Prisantydning)
  63 859,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 413 859,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  60 320,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  69 662,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 483 521,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Ringvollveien 3B er en sentralt beliggende 3-roms selveierleilighet i andre etasje, med adkomst via utvendig trapp. For utendørs hygge har leiligheten en sydvendt balkong med elektrisk markise, og bilen kan parkeres i garasje i rekke. Den sentrale beliggenheten gir enkel tilgang til hverdagsfasiliteter som blant annet matbutikker, skoler og idrettsanlegg.

Balkongdøren ble skiftet i 2022 og varmtvannsberederen var ny i 2021. Ytterkledningen er også malt i nyere tid. For øvrig fremstår leiligheten som lys og hyggelig, men med behov for modernisering om man ønsker dagens krav til standard. Leiligheten består av en stue med godt lysinnslipp og et funksjonelt kjøkken med spiseplass. Videre er det bad kombinert som vaskerom og to soverom. Av oppbevarings-/lagringsplass er det klesskap og bod.

Kort fortalt
- Lys og hyggelig 3-roms selveier.
- Noe modernisering må påregnes.
- Sentralt beliggende like ved sentrum.
- Det medfølger garasjeplass i rekke.
- Sydvendt balkong med el-markise.
- Gang med flere garderobeskap.
- Funksjonelt kjøkken med spiseplass.
- Lys, trivelig stue med godt dagslys.
- Romslig baderom med gulvvarme.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- To soverom, ett med garderobeskap.
- Lagringsmuligheter i innvendig bod.
- Balkongdør i stuen byttet i 2022.
- Varmtvannsbereder skiftet ut i 2021.
- Utvendig kledning er nylig malt.

Planløsning
2. etasje: Entré, gang, kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom, 2 soverom og bod
Leiligheten ligger i andre etasje med adkomst via felles, utvendig trapp.

Ringvollveien 3B, Viken

 • Entré
  Leiligheten ligger i andre etasje med adkomst via felles, utvendig trapp. I entreen er det hvitmalte vegger, korkfarget gulvbelegg og plass til garderobeløsning. I gangen innenfor er det oppbevaringsplass i garderobeskap. For øvrig har rommet parkettgulv og malte vegger i en lys fargevalør.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i eget rom, med tilgang via skyvedør fra stuen. Kjøkkenet har i dag en funksjonell kjøkkeninnredning og spiseplass under to vinduer. Innredningen har profilerte fronter, ett vitrineskap og laminatbenkeplate. I benkeplaten er det nedfelt dobbel kum med avrenningsfelt. Over komfyrs plass er det avtrekk fra kjøkkenventilator og i kjøkkenbenken er det opplegg for oppvaskmaskin.

  Stue
  I den lyse, trivelige stuen er det plass til sofagruppe og tv-løsning. Vinduer på to sider gir gode lysforhold og en glassdør fra 2022 gir lett tilgang til sydvendt balkong. Veggene i stuen er malt i en lys beigefarge og på gulvet er det parkett. Stuen har også pipeløp som kan tilkobles ildsted om man ønsker det.

  Bad/wc/vaskerom
  Baderommet er forholdsvis romslig, innredet med dusjkabinett, gulvmontert toalett og et hvitt baderomsmøblement. Baderomsmøblementet består av over- og underskap, servant nedfelt i benkeplate og speil med belysning. Rommet har også skyllekum i stål og opplegg for vaskemaskin. Veggene er kledd med baderomspanel i en lys farge og på gulvet er det sandfarget belegg over gulvvarme.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har to soverom, praktisk plassert i hver sin ende. Hver av soverommene har parkettgulv og lysmalte vegger. Av oppbevaringsløsninger har leiligheten garderobeskap på ett soverom og et dobbelt skap i gangen. I tillegg er det lagringsplass i innvendig bod.
 • Leiligheten ligger i et sentrumsnært boligområde på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, med blant annet nyere barne- og ungdomsskole og helsehus.

  Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern.

  Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser.

  Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytebaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Extra og Kiwi. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Bjørkelangen skole som ligger ca. 7 min gange fra leiligheten. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Fra eiendommen er det kort gangavstand til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, hvor Burholtoppen er den nærmeste. Bjørkelangen har også to videregående skoler.
 • Området består hovedsakelig av leiligheter, villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Ukjent - ikke oppgitt i tilstandsrapporten.
  Takkonstruksjon/taktekking: Saltak konstruksjon (wtakstoler) i tre med kaltloft. Yttertak er tekket med sort betongstein.
  Veggkonstruksjon: Trebindingsverk vegger, utvendig kledd med liggende trekledning.
  Etasjeskiller: Etasjeskiller i trebjelkelag.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, fra byggeår. Vinduer er sameiets vedlikeholdsansvar. Seksjonseier plikter dog og vedlikeholde vinder innvendig.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Slitasje på innvendige overflater.
  Tiltak: Det bør påregnes overflatebehandling av vinduer innvendig.

  Innvendig > Overflater: Rom/overflatebehandling: Gulv: Belegg og parkett. Vegger: slette malte flater og baderomspanel. Himling: Malte/folierte himlingsplater.
  Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Noe slitasje/merker i vegger. Normal bruksslitasje på gulv. Noe skjolder i himlinger og mot taklister.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Andre tiltak: Det bør påregnes overflatebehandling.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er
  definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det anbefales radonmåling i leilighet.

  Innvendig > Innvendige dører: Slette finerte dører, fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Bod-dør tar i karm/terskel.
  Tiltak: Enkelte dører må justeres. Andre tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dør bør justeres.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom: Servantskap med profilerte fronter. Laminat plate med nedfelt servant. Gulvstående toalett, dusjkabinett, vegghengt utslagsvask i stål og opplegg for vaskemaskin.
  Vurdering av avvik: Det er påvist skader på innredning. List på laminatplate på servantskap har løsnet. Lekkasje i dusjkabinett.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. List bør festes. Dusjkabinett bør tettes, evt. skiftes ut.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse fundamentert på trepilarer/stolper. Bjelkelag, spaltegulv og tett rekkverk i tre. Det er seksjonseiers ansvar og vedlikeholde innvendig side av rekkverk og terrassegulv.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt planavvik på 1cm på 2m avstand i stue. Målt planlavvik på 1,5cm i gang mot bod.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom: Baderomsplater på vegger og himlingsplater på innvendig tak.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Baderomspanel har oppnådd forventet levealder.
  Tiltak: Andre tiltak: Det bør vurderes renovering av bad. Ingen umiddelbar kostnad da bad/vaskerom fungerer i dag.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Vinylbelegg på gulv, oppvarming med elektriske varmekabler.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det ble målt ca. 20mm fall fra belegg ved terskel til topp slukrist. Noe misfarget belegg på gulvet.
  Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Andre tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det bør vurderes utskifting av belegg/renovering av bad. Fallforhold må dokumenteres ved renovering av bad. Ingen umiddelbar kostnad da badet fungerer i dag. Belegg har oppnådd med en halvparten av forventet levetid.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
  Tiltak: Andre tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Dusjkabinett i rommet må opprettholdes.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom: Elektrisk styrt vifte. Felles avtrekk styrt fra kjøkkenventilator.
  Vurdering av avvik: Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Begrenset avtrekk fra bad/vaskerom. Avtrekksvifte plassert på loft med styring fra kjøkkenventilator. Gjøres oppmerksom på at avtrekk fra 1.etg. ikke er koblet riktig på loft.
  Tiltak: Avtrekksystemet må utbedres. Det bør gjennomføres nærmere undersøkelser vedrørende funksjon på anlegget for begge leiligheter. 1.-og 2.etg. Dette er sameiets ansvar iht. vedtekter. Anbefales og kontakte sameiet for utbedring av dette.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber med plastkappe. Stoppekran plassert bak luke i vegg i liten bod.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 17.06.22 av Kåre Anders F. Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Følgende kommentarer er hentet fra selgers egenerklæring:
  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Byttet noe kledning på sørveggen og lagd nytt rekkverk på verandaen. Arbeid utført av Thygesen.
  26. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja. Beskrivelse: Bytte av vinduer og ytterdør er under vurdering.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2007, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Bolig: 2.et.: 60 kvm Bra
  Av dette utgjør 1 kvm sekundærareal - bod.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Vindfang, gang, kjøkken, stue, bad/vaskerom, 2 soverom.

  Iht. tilstandsrapport foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

  Garasje: 15 kvm Bra

  Iht. tilstandsrapport foreligger det ikke tegninger.
 • Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad, styrt fra kjøkkenventilator. De øvrige rommene er naturlig ventilert. Sikringsskapet er plassert i entreen, utstyrt med automatsikringer. For øvrig har leiligheten en 120 liters varmtvannsbereder plassert i benkeskap på kjøkkenet. Berederen var ny i 2021 og ble byttet i regi av sameiet.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Seksjonen oppvarmes med elektriske panelovner og gulvvarme på badet. I tillegg er det pipe i stuen med mulighet for tilkobling av ildsted.
 • For utendørs hygge har leiligheten en sydvendt balkong med utgang fra stuen. På balkongen er det spaltegulv av tre og et tett rekkverk rundt. En elektrisk markise sørger for effektiv solskjerming og gjør det samtidig lunt om kveldene. For ekstra stemning i kveldsmørket har balkongen også utelys.

  Rundt bygningene har sameiet grønne plenareal med gode lys- og solforhold. Arealene prydes av variert beplantning og internveier er asfaltert. Med lekeplass til de små og sittegruppe er også det sosiale aspektet ivaretatt.
 • Til leiligheten følger det med en garasjeplass i felles rekke. Garasjen har innlagt strøm og vippeport i tre med motor. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Adkomst via kommunal interne veier og interne veier i sameiet.
  Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS
 • Eierseksjonen hører til Skjønhaugfeltet boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Dyrehold er tillatt iht. sameiets husordensregler, men det må ikke være til sjenanse for andre beboere. Hund skal alltid holdes i bånd.
 • Eika Forsikring AS
  Polisenummer: 3207697
 • Formuesverdi som primærbolig kr 570 497 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 053 790 per 31.12.21
 • 2 881 pr. mnd. Følgende inngår i fellesutgiftene: Drift/vedlikehold, komm.avgifter, forsikringer, forr.førsel, revisjon, mm.
 • Andel fellesgjeld kr 63 859,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 62 510,- pr. 31.12.21.
 • Spesifikasjon av lån:
  Lånenummer: OBOS01 - 98207967300
  Annuitetslån, 12 terminer pr år.
  Rentesats per 17.06.2022: 4,50% pa.
  Type rente: flytende
  Restløpetid: 19 år og 6 mnd.
  Saldo per 26.07.2021: 13 398 148
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Komm. avgifter er inkl. i de månedlige fellesutgiftene. Eiendomsskatten betales av den enkelte seksjonseier og er pålydende kr. 1 548 i 2022.
 • Fellesutgifter, komm. avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse.
 • Utleie er tillatt iht. vedtekter.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1989/3565-1/9 Erklæring/avtale
  24.04.1989
  Bestemmelse om beplantning m.v.
  Overført fra: 3026-73/317
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1990/2242-3/9 Pantsettelseserklæring
  15.03.1990
  BELØP: NOK 5.000
  Panthaver:Sameiet
  Lnr: 1509880
  UTEN OPPTRINNSRETT
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 73 Bnr. 317 Snr. 12 i Aurskog-Høland kommune

  I offentlige dokumenter er leiligheten registrert som Ringvollveien 3D, mens det ihht sameiets register er det oppført som Ringvollveien 3B, og har dette som postadresse.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 18 900,- og visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 33 210,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jorun Kongtorp
  Maren Kongtorp
Camilla Haugerudbråten

Megler

Camilla Haugerudbråten

93 02 28 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev