aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Smedveien 1!
Velkommen til Smedveien 1!

BJØRKELANGEN Smedveien 1

Stor, innholdsrik enebolig - oppgradert i 2019-2021. Energiklasse C. Flotte uteplasser og garasje m/direkte inngang.

 • kr 5 690 000
 • BRA 294 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 5 690 000
 • Omkostningerkr 159 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 849 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1975
 • Soverom4
 • ArealP-rom 216 m²
 • Tomt888.6 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 5 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 690 000,00)) 159 292,- (Omkostninger totalt)   5 849 292,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

Meld deg på visning!

Påmelding
Planskisse 1.etasje
Eneboligen er stor og innholdsrik over to etasjer, med solrik tomt, flere uteplasser, fin utsikt og integrert garasje med direkte inngang til huset. Boligen er opprinnelig fra 1975, men standarden er vesentlig høynet både utvendig og innvendig i perioden 2019 til 2021. Med både etterisolering, nye vinduer, flere nye ytterdører og nyere oppvarmingssystem, har boligen lave strømutgifter og energiklasse C. Taket ble tekket om i 2017. På hovedplan er det en fin entré med tilliggende garderoberom, en gjennomgående stue med peis og et flott kjøkken i åpen løsning til spisestuen. Fra stuen er det tofløyet dør til en stor veranda med hagestue og utepeis. I underetasjen er det kjellerstue, tre gode soverom, to garderoberom og flere boder. Det er bad i begge etasjer, og ett ble renovert i 2019.
Ca. 16 kvm av verandaen er en åpen, koselig hagestue med utepeis.

Smedveien 1, Akershus

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  -1. underetasje: 145 kvm
  1. etasje: 149 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 104 kvm Entré, kjellerstue, 3 soverom, trapperom, 2 omkledningsrom, bad, gang, trapperom til garasje.
  1. etasje: 112 kvm Entré, stue, stue/kjøkken, bad.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 41 kvm Teknisk rom, 4 boder.
  1. etasje: 37 kvm 3 boder, garasje.  Tomt
  888.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger relativt høyt med fin utsikt. Tomten er flat foran inngangspartiet mot nordøst, opparbeidet med asfaltert innkjørsel og gårdsplass, samt plenareal og prydbusk. Det er laget både trapp og rampe til en nyere terrasse på ca. 11 kvm foran inngangsdøren. Tomten skråner mot sydvest, og foran underetasjen er det inngjerdet hage med plen og et fint lekestativ. Det er egen inngang til underetasjen, fra en hellelagt uteplass som er overbygd av en veranda. Verandaen er ca. 65 kvm stor og følger nesten hele fasaden mot sydvest og nordvest. Ca. 16 kvm av verandaen er en åpen, koselig hagestue med utepeis. En nydelig plass som forlenger utesesongen. Det er direkte adkomst til hagestua via doble glassdører i stuen. I motsatt ende av verandaen er det adkomst fra spisestuen. Eiendommen er skylddelt, og ved en eventuell oppmåling bør det påregnes noe arealavvik.

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i et veletablert og populært boligområde i Eidslia på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune, ca. 1,5 km øst for handelssentrum i Bjørkelangen. Området har trygg ferdsel til sentrum med skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud, samt nærhet til flotte rekreasjonsområder med bl.a. turstier, gapahuk og grillplass. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som en rekke idretter. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved 1-10 skolen, og Bjørkebadet har svømmehall med svømme- og terapibasseng. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytebaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Extra og Kiwi. I tillegg har tettstedet kjøpesentre med et godt utvalg av butikker. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg. Sentrum utvikles og det bygges et større kjøpesenter og flere leiligheter.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det ca. 3,4 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler i ytterkant av sentrumsområdene.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Eidslia som ligger ca. 3 min fra eneboligen. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm, 50 min til Oslo S, 52 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Byggemåte
  Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker og støpt plate på grunn. Yttervegger i 1.etasje er av trekonstruksjon med liggende trekledning. Yttervegger i underetasje er av lettklinkerblokker, synlige vegger utvendig er malt eller pusset. Helvalmet takkonstruksjon av tre og møneloft (loft over etasje) med innvendig tilgang fra garasje. Taktekking av pappshingel. Takrenner, nedløp og beslag i metall utførelse. Loftet har isolert etasjeskille med sydde matter og ekstra isolert på deler. Trevinduer med 2 og 3- lags isolerglass. Alu kledd utvendig. Insektsgardin på soveromsvinduer. Hoved ytterdør med 3-lags glass og kodelås. Ytterdør av tre med 2-lags isolerglass til entré underetasje. To-fløyet og enkel terrassedør av tre med 2-lags isolerglass fra stuet til veranda. Ytterdør til trapperom garasje og en eldre ytterdør i tre i trapperom til bod, underetasje. Terrasse med rampe i trekonstruksjoner ved hovedinngang. Veranda i trekonstruksjoner mot sør/vest med tilgang fra stuer. På veranda er det overbygget åpent tilbygg med peis og pulttakkonstruksjon tekket med plastplater.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja. Beskrivelse Liten lekkasje (drypper) fra vannlås på vask på badet i kjeller ved bruk. Noe "lukt" fra våtromstapet, ikke mugg eller råte. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Bad i 1. etg er totalt renovert, arbeid utført av Aarstad og Sønner og egeninsats/dugnad. Lagt klart rør til oppgradering av bad i kjeller, utført av Aarstad og sønner AS. Generelt nye rør opplegg i vaskerom, utført av Aarstad og Sønner AS Arbeid utført av: Aarstad og Sønner As 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja. Beskrivelse: Bad i 1.etg er alt nytt. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Mye arbeid på vann og avløp inne i bolig, ny stoppekran, rør i rør system, vannskap, byttet ut en del avløpsrør. Arbeid utført av: Aarstad og Sønner As. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar: Ja. Beskrivelse: Det er noe kalkutslag på vegg i bod under garasjen. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja. Beskrivelse: Vare noe råte i hjørnet mot Nord, dette er utbedret i sin helhet ved etterisolering. Deler av stender og bunnsvill er skiftet. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: El anlegget er generelt oppgradert med nytt sikringsskap og skjultanlegg i 1.etg og delvis kjeller. Arbeid utført av: ST elektro. 14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Svar: Ja. Beskrivelse: Boligen er mer eller mindre total rehabilitert, alt tømrerarbeidet er utført med egeninnsats og/eller dugnad. Dog kun av faglærte tømrere. 15. Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Svar: Ja. 15.1. Eksisterer det et pålegg fra kommune om å fjerne tanken? Svar: Nei. 15.2. Er tanken plombert? Svar: Ja. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Fasade etterisolert og byttet vinduer i 2019, Terrasse er skiftet ut i 2021. Tak skiftet av tidligere eier i 2017.

  Innhold
  Eneboligen er stor og innholdsrik over to etasjer, med solrik tomt, flere uteplasser, fin utsikt og integrert garasje med direkte inngang til huset. Boligen er opprinnelig fra 1975, men standarden er vesentlig høynet både utvendig og innvendig i perioden 2019 til 2021. Med både etterisolering, nye vinduer, flere nye ytterdører og nyere oppvarmingssystem, har boligen lave strømutgifter og energiklasse C. Taket ble tekket om i 2017. På hovedplan er det en fin entré med tilliggende garderoberom, en gjennomgående stue med peis og et flott kjøkken i åpen løsning til spisestuen. Fra stuen er det tofløyet dør til en stor veranda med hagestue og utepeis. I underetasjen er det kjellerstue, tre gode soverom, to garderoberom og flere boder. Det er bad i begge etasjer, og ett ble renovert i 2019. Kort fortalt - Stor og innholdsrik enebolig. - Betydelig renovert i 2019 til 2021. - Etterisolert og nytt varmesystem. - Ny taktekking, vinduer og kledning. - Integrert garasje med inngang. - Solrik, inngjerdet hage, fin utsikt. - Veranda med hagestue og utepeis. - Nyere terrasse ved inngangspartiet. - Stue med peis og tofløyet verandadør. - Spisestue og kjøkken i åpen løsning. - Flott kjøkkeninnredning fra 2019. - Samtlige hvitevarer er integrert. - Halvøy mellom kjøkken og spisestue. - Entré i begge etasjer. - Kjellerstue og romslig gang. - To bad, ett renovert i 2019. - Teknisk rom/vaskerom. - Tre soverom, ett med åpen peis. - Tre garderoberom og flere boder. - Luft-til-vann varmesystem fra 2019. - Boligen har energiklasse C. Planløsning 1. etasje: Entré, garderobe, stue, bod, spisestue/kjøkken, bad/wc og bod m/utgang garasje. U. etasje: Entré, kjellerstue, gang, 2 trapperom, 3 soverom, 2 garderoberom, bad/wc, teknisk rom/vaskerom og 4 boder. Entré Boligen har et nordøstvendt inngangsparti med terrasse og en ytterdør med 3-lags glass og kodelås. Terrassen har både trapp og rampe. Entreen gir et moderne førsteinntrykk med store fliser i vinyl på gulvet og glatte, malte vegger. Det er god plass til garderobeløsning, og i tillegg er det dør til garderoberom. Entreen i underetasjen har flislagt gulv med varmekabler, malte panelplater på veggene og tofløyet dør med glass til kjellerstuen. Kjøkken og spisestue Boligen har et flott kjøkken fra 2019 med åpen løsning til en stor og tiltalende spisestue. Rommet har gjennomgående dagslys og fra spisestuen er det utgang til verandaen. Kjøkkenet har dør til en bod med direkte adkomst til garasjen. Kjøkken og spisestue har enstavs laminat, gråmalte vegger og hvitmalt himling. I kjøkkenet er en av veggene malt i en dyp blåfarge og downlights er innfelt i himlingen. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter og vitrineskap. Den er montert i L-form langs to vegger og har i tillegg en stor halvøy med sitteplasser i overgang til spisestuen. Benkeplatene er i heltre og i halvøya er det nedfelt oppvaskkum i porselen. Videre er kjøkkenet utstyrt med induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Sikkerheten er ivaretatt med både komfyrvakt og vannstoppsystem. Bak koketoppen er det glassplate på vegg, og over er det ventilator i børstet stål med avtrekk ut. Stue Boligen har en gjennomgående, innbydende stue i første etasje med flott utsikt. Fra stua er det trapp ned til underetasjen og tofløyet glassdør til hagestua. Rommet har enstavs laminat, gråmalte vegger og hvitmalt tre panel i himling. I tillegg til radiatorvarme har stua en hyggelig og god varmekilde med malt teglsteinspeis med innsats. Kjellerstue Kjellerstuen har enstavs laminatgulv, tre panel på veggene og en gråmalt vegg med betonglook. Rommet lar seg enkelt møblere med en 3-seter langs den ene veggen og flatskjerm med tv-møblement på motsatt vegg. Det er åpen løsning videre innover i gangen, som har en fin plass til hjemmekontor. Bad/wc/vaskerom Boligen har bad i begge etasjer og et teknisk rom/vaskerom i underetasjen. Badet i første etasje ble renovert i 2019 og har et stilig og delikat uttrykk med frittstående badekar og dusjhjørne med regnfallsdusj. Gulvet har fliser med gulvvarme og veggene har våtromsplater med betongimiterte fliser. Himlingen er hvitmalt og slett med innfelte downlights. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, vegghengt skuffemøblement med toppmontert servant, samt høyskap og speil. Badet har både vindu og mekanisk avtrekk. Bad 2 Badet i underetasjen er funksjonelt med dusjkabinett, men har eldre standard. Det ligger klart nye vannrør som kan kobles til ved renovering. Badet har malte fliser på gulvet, malt panel på veggene og noe flis. I tillegg til dusjkabinett fra 2019, er det toalett fra 2019 og en eldre servant. Oppvarming er med vannbåren gulvvarme og radiator. Ventilasjon med klaffeventil i yttervegg. Soverom og garderobe Boligen har tre store soverom i underetasjen med moderne overflater. Hovedsoverommet har åpen peis i rød teglstein og ellers gråmalte vegger med betongeffekt, hvitmalt himling og enstavs laminatgulv. De andre soverommene har enstavs laminat og er malt i henholdsvis hvit/rosa og hvit/blå. Begge soverommene har adkomst til hvert sitt tilliggende garderoberom. Boligen har for øvrig flere boder, både i første etasje og i underetasjen.

  Standard
  Følgende punkter har blitt bemerket i tilstandsrapport med tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Ved fuktsøk på gulv ble det utslag på fukt, som kan være en indikasjon på fukt, dette kan også komme av fukt fra grunn ved manglende fuktsperre eller membran. Følgende punkter har blitt bemerket i tilstandsrapport med tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad Det er uegnede materialer i våtsoner Trepanel i våtsoner. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Fliser har bom og delvis sluppet fra underlaget. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Det er avvik: Eier opplyser at det er en mindre lekkasje fra vannlås under servant. Våtrom > Ventilasjon > Bad Rommet har kun naturlig avtrekk. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er ikke ventiler i to soverom underetasje. Følgende punkter har blitt bemerket i tilstandsrapport med tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Deler av rekkverk er for lavt i forhold til dagens krav. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Innvendige trapper Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Eier har forevist godkjente tegninger fra byggeår, datert 3.5.1974. Følgende endringer er registrert: Enkelte fasadeendringer med vindusplassering. Det er ingen S-rom som er endret til P-rom. 1.etasje. Veranda er utvidet. Carport er endret til garasje. Planløsning er endret der bl.a. stue er avdelt, soverom og avdelt kjøkken er endret til stue/kjøkken, vaskerom er endret til bod. Underetasje: Planløsning er endret der bl.a. peisestue er endret til soverom, fyrrom er endret til teknisk rom, hobbyrom er endret til kjellerstue, fire soverom er endret til to soverom med garderoberom og det er tilbygget entre. Det er ikke fremvist ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport med befaringsdato 07.09.2023 og rapportdato 08.09.2023 utarbeidet av takstingeniør Henning Fagersand for teknisk beskrivelse av eiendommen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning. Diverse: Det er ikke rekvirert opplysninger fra brann- og redningsvesen eller el-verk. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Boligen har integrert garasje i første etasje, med manuell leddport og dør til innvendig bod ved kjøkkenet. Garasjen har også en innvendig trapp ned til en stor bod med dør inn til underetasjen.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Polisenummer
  6109722

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 690 000,00)) 159 292,- (Omkostninger totalt)   5 849 292,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

 • Oppvarming
  Boligen har oppvarming med radiatorer og vannbåren varme, samt elektriske varmekabler i entré i underetasjen. Luft-til-vann varmepumpe er varmekilden til radiatorer, vannbåren varme og varmtvann. I hovedsoverommet, stuen og hagestua er det vedfyrt peis. Det elektriske anlegget er betydelig oppgradert med blant annet nytt sikringsskap, skjult anlegg i første etasje og delvis skjult i underetasjen. Boligen har energiklasse C og strømforbruket i 2022 for en familie på fire, lå på ca. 15 000 kWh (opplysninger fra selger). Boligen har naturlig ventilasjon med klaffeventiler. Det er nedgravd oljetank i glassfiber på eiendommen. Tanken er fylt med løsleca og plombert, og i følge selger foreligger det ikke pålegg fra kommunen om at denne må fjernes.

  Energiklasse
  C

 • Kommunale avgifter
  18198

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Kommunale avgifter opplyst er beregnet årsbeløp for 2023 opplyst av kommunen. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatt opplyst er beregnet årsbeløp for 2023 opplyst av kommunen. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Formuesverdi primær
  1333053

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  5065600

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Det er benyttet skatteetatens beregningsverktøy på nett formuesverdibergening.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/2/30: 25.04.1974 - Dokumentnr: 2434 - Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Rettighetshaver tele- og el.verket. 20.03.1974 - Dokumentnr: 1701 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 3026 Gnr: 2 Bnr: 3. 01.01.2020 - Dokumentnr: 1371993 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr: 0221 Gnr: 2 Bnr: 30.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for boligbygg, datert 14.05.1975, med følgende bemerkning; Innvendig: trapp fra carport til kjeller samt oppføring av vegg med brannherdig kledning fra carport til trappenedgang.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligformål. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/kommunedelplaner/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 690 000,00)) 159 292,- (Omkostninger totalt)   5 849 292,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

  Omk. kjøper beløp
  159292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 31.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag oppad begrenset til kr 30.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev