aktiv-eiendomsmegling
Søbyveien 9B er en koselig og lettstelt enebolig over 2 plan.
Søbyveien 9B er en koselig og lettstelt enebolig over 2 plan.

BJØRKELANGEN Søbyveien 9B

Pen enebolig med garasjeplass, solrik hage og stor terrasse. Rolig og barnevennlig, nært skoler og flotte turområder.

 • kr 3 135 000
 • BRA 115 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 135 000
 • Omkostningerkr 99 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 234 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1993
 • Soverom2
 • ArealP-rom 115 m²
 • Tomt477.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 135 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 78 375 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 135 000)) 95 417 (Omkostninger totalt) 3 230 417 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Søbyveien 9 B er en lys og tiltalende enebolig over to etasjer. Her bor man i et rolig og barnevennlig område, med kort vei til butikker, skoler, fine idrettsfasiliteter og flotte turmuligheter i marka. Gode solforhold kan nytes i hage med hekk og på en noe usjenert terrasse utenfor kjøkkenet. Det er parkering på en gruset gårdsplass og i halvparten av en dobbelgarasje som deles med naboen. Boligen er utstyrt med elektrisk gulvvarme i første etasje. Stuen er innbydende med gjennomlys og plass til spisebord, mens kjøkkenet har funksjonell innredning og plass til spisebord. Badet ble stilrent pusset opp i 2013, og er utstyrt med et dusjhjørne. Videre er det tre rom i andre etasje hvorav to av dem er soverom. Det er også eget vaskerom med åpen garderobeløsning.
Eneboligen har et overbygget inngangsparti med belysning, ringeklokke og en hvit ytterdør fra 2022.

Søbyveien 9B, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 80 kvm
  2. etasje: 35 kvm 2. etasje har skråtak som det begrenser det målbare arealet og dette er hensyntatt i arealberegningen. Kott i 2. etasje har skråtak/lav takhøyde, har ikke måleverdig areal og er ikke medtatt i bruksarealet.
  Primærrom
  1. etasje: 80 kvm Entré, bad/wc, gang/trapperom, vaskerom, kjøkken, stue.
  2. etasje: 35 kvm Trapperom/gang, 3 soverom (2 godkjente).  Tomt
  477.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Eneboligen ligger på en solrik tomt, opparbeidet med gressplen, hekk, trær, busker og diverse beplantning. Foran inngangen finner man en gruset gårdsplass med mulighet for parkering, og fra kjøkkenet er det utgang til en terrasse med trapp ned til hagen. Det er montert levegger. I tillegg har eiendommen 1/2 part andel av eiendommen med gnr. 71, bnr. 145 med tomteareal 512m², som er felles innkjøring og felles garasjetomt for 2 eiendommer (Søbyveien 9A og 9B).

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i et populært og familievennlig boligområde på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune, med trygg vei til barnehage, skoler og sentrum. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, det er blant annet akkurat bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytebaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Den lille alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Extra og Kiwi. Amfi Bjørkelangen Torg har et stort utvalg av forretninger samt en hyggelig kafe. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det kort vei til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Skoleveien går via boligfeltets interveier, samt gang-/sykkelvei. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler, hvorav den nærmeste i kort gangavstand fra bolig.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Einerhaugen som ligger ca. 160 m fra boligen. Med bil tar det ca. 33 min til Fetsund, 40 min til Lillestrøm, 58 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 62 min til Charlottenberg i Sverige.

  Byggemåte
  Saltakskonstruksjon av tre med innredet loftsetasje/2. etasje. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har liggende trebordkledning. Malte trevinduer med 2-lags glass. Entredør i malt slett utførelse med 3 små glassfelt. Terrassedør i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass. Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre. Rekkverk og levegg i trekonstruksjon. Gulv i 1. etasje er av betongdekke. Gulv i 2. etasje er av trebjelkelag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Bytta om rom for bad og vaskerom i 2013. Arbeid utført av Gjermund Næss. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Ble innlagt dusj på tidligere vaskerom. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. En kum mellom 9a og 9b skal utbedres. Ble lovt arbeid i nov/ des 2022. Skjedde ikke. Arbeid utført av Aurskog-Høland kommune. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Skjevt gulv i ene hjørne kjøkken. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Nytt sikringsskap i 2013, samtidig med omrokkering av bad/vaskerom. Arbeid utført av Moseby Elektriske. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Ny ytterdør med tak over. Oppretting av veranda,ny verandadør, maling utvendig. Arbeid utført av Oscar Nordby+Svein Hofseth+ufagl.

  Innhold
  Søbyveien 9 B er en lys og tiltalende enebolig over to etasjer. Her bor man i et rolig og barnevennlig område, med kort vei til butikker, skoler, fine idrettsfasiliteter og flotte turmuligheter i marka. Gode solforhold kan nytes i hage med hekk og på en noe usjenert terrasse utenfor kjøkkenet. Det er parkering på en gruset gårdsplass og i halvparten av en dobbelgarasje som deles med naboen. Boligen er utstyrt med elektrisk gulvvarme i første etasje. Stuen er innbydende med gjennomlys og plass til spisebord, mens kjøkkenet har funksjonell innredning og plass til spisebord. Badet ble stilrent pusset opp i 2013, og er utstyrt med et dusjhjørne. Videre er det tre rom i andre etasje hvorav to av dem er soverom. Det er også eget vaskerom med åpen garderobeløsning. Kort fortalt - Tiltalende enebolig over to etasjer. - Disponerer halvpart av dobbelgarasje. - Gruset gårdsplass på inngangssiden. - Terrasse ved kjøkkenet. - Gode solforhold på eiendommen. - Tomt med trær og hekk. - Rolig og barnevennlig område. - Boligen har gulvvarme i 1. etasje. - Kjøkken med god skapplass. - Opplegg for oppvaskmaskin. - Innbydende stue med gjennomlys. - Plass til spisebord i stuen. - Helfliset bad pusset opp i 2013. - Vaskerom med garderobeløsninger. - To soverom i andre etasje. - Lagringsplass i garasje og kott. - Sikringsskapet med jordfeilautomater fra 2013. Planløsning 1. etasje: Entre, bad/wc, gang/trapperom, vaskerom, stue og kjøkken. 2. etasje: Gang, 3 soverom (to godkjente) og kott. Entré Eneboligen har et overbygget inngangsparti med belysning, ringeklokke og en hvit ytterdør fra 2022. Ved inngangen er det plass til en benk eller et kafésett. Entreen er innredet med laminatgulv, gulvvarme og liggende trepanel malt i en dus beigetone. Kjøkken Kjøkkenet har laminatgulv, gulvvarme og plass til spisebord. En glassdør fører ut til terrassen. Kjøkkenet er oppført i en funksjonell L-form med god arbeidsflyt og skapplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter og laminatbenkeplate med dobbel oppvaskkum av metall. Over benken er det hvite fliser med noe dekor, og over kokesonen er det installert en ventilator. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr. Stue Stuen er et pent og meget romslig allrom med godt gjennomlys via vinduer på begge ender av rommet. På gulvet er det lagt laminat med varme, mens veggene er kledd med liggende trepanel malt i hvitt. Bad/wc/vaskerom Badet ble stilrent pusset opp av fagfolk i 2013. Her er det hvite veggfliser, downlights i himlingen og sorte gulvfliser med varme. Badet har toalett, samt et dusjhjørne med rullestein og innfellbare vegger. Den øvrige innredningen består av servant med skuffer, en veggmontert kommode i samme stil og et speil med integrert belysning. Vaskerommet har lysmalte vegger og flismønstret gulvbelegg med varme. I rommet er det vaskekum av metall og opplegg for vaskemaskin. Det er montert skuffer, hyller og en stang for oppheng. Soverom og garderobe Boligen har to godkjente soverom på opprinnelige byggetegninger. Det er bygget et tredje rom mellom de to opprinnelige. Dette rommet tilfredstiller ikke kravene til varig opphold. På hovedsoverommet er det plass til dobbeltseng og annet møblement. Veggene er malt i en mørk blåtone. Vaskerommet er innredet med en åpen garderobeløsning, og ekstra lagringsplass finnes i et kott ved gangen i andre etasje.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking Taktekkingen er av betongtakstein og er fra byggeåret. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Nedløp og beslag Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler beslag på toppbord på vindskier. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det bør monteres snøfangere. Utvendig > Veggkonstruksjon Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende trebordkledning. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist andre avvik: Kledning og utvendig fasade har svertesopp og behov for fasadevask og overflatebehandling med maling/beis. Tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Utvendig > Vinduer Malte trevinduer med 2-lags glass prod. 1993. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er avvik: Enkelte vinduer subber i karm. Vinduene har slitasje med bla. tørkesprekker. Det er kondensmerker i utforing og vindu på takvindu. Det ble ikke påvist noen punkterte vindusglass, dog kan dette ikke utelukkes på vinduer av denne alder. Tiltak: Vinduer må justeres. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Utvendig > Dører Entredør i malt slett utførelse med 3 små glassfelt, fra 2022 iht. eier. Terrassedør i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 2013. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Entredør har utett terskelbeslag (det er glipe mellom terskel og beslag). Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Terskelbeslag bør skiftes/utbedres. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre. Rekkverk og levegg i trekonstruksjon. Det er påvist andre avvik: Terrassen har værslitasje og behov for vask og overflatebehandling. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Innvendige dører Heltre 3 speils dører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører subber i terskel/karm. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom Gulv: Gulvbelegg. Oppvarming: Elektriske varmekabler. Hovedgulvet har marginalt fall mot sluk og det er lokalt godt fall rundt sluket. Deler av gulvet har motfall. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Deler av gulvet har motfall (fall fra sluk) Gjelder gulv på vaskerom mot kjøkkenet. Antas på grunn av skjevheter i bygningen/gulvkonstruksjonen generelt. Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Våtrommet fungerer med dette avviket. Dersom våtrommet en gang skal renoveres bør fallforholdet utbedres. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc Naturlig ventilasjon med himlingsventil. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og 1-speils hvite fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum av metall. Ventilator med avtrekk. Opplegg for oppvaskmaskin. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap. Innredningen fremstår med en del slitasje. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Innredningen opprettholder funksjonskravet. Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Tekniske installasjoner > Vannledninger Vannrør til kjøkken og vaskerom er kobberrør fra byggeåret. Vannrør til bad/wc er av plast (rør-i-rør) fra 2013 med rørskap plassert i kott under trapp. Rørskapet har drenering til bad/wc. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Gjelder kobberrør fra byggeåret. Tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Dersom vaskerommet eller kjøkkenet skal oppgraderes bør rørene skiftes ut. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Avløpsrør av plast. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Varmtvannstanken er på ca. 200 liter, er fra byggeåret og er plassert i kott under trapp. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal det være lekkasjevarsler og automatisk vannstoppesystem ved varmtvannstank når den ikke er montert i rom med sluk/lekkasjesikring. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Tomteforhold > Drenering Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur, fra byggeåret. Bygningen har ikke kjeller. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Fra byggeåret. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Forhold som har fått TG3: Innvendig > Etasjeskille/gulv i 2. etasje Gulv i 2. etasje er av trebjelkelag. Gulvkonstruksjon fra byggeåret. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er stedvis planavvik på gulv i boligen. Det største avviket er registrert på soverom 1 (mot nordøst) som har totalt planavvik med ca. 65mm. Dette antas å skylde dårlig fundamentering/sviktende fundamentering/fylling. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Innvendig > Gulv mot grunn/gulv i 1. etasje Gulv i 1. etasje er av betongdekke. Gulvkonstruksjon fra byggeåret. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er stedvis planavvik på gulv i boligen. Det største avviket er registrert på kjøkken som har totalt planavvik med ca. 70mm. Dette antas å skylde dårlig fundamentering/sviktende fundamentering/fylling. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom Elektrisk styrt vifte. Vurdering av avvik: Avtrekksvifte er defekt. Andre tiltak: Vifte må skiftes. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Elektrisk anlegg fra byggeåret. Sikringsskapet ble oppgradert med jordfeilautomater i 2013. Elektrisk anlegg på bad/wc og 1 kurs på vaskerom er fra 2013. Samsvarserklæring fra elektriker på arbeidet i 2013 er fremvist. Samsvarserklæring er datert 19.03.2013. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Eksisterer det samsvarserklæring? Ja. 4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja. 9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Nei. Løs bryter og løse ledninger på kott må utbedres. Lovlighet Enebolig Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er avvik på rominndeling i begge etasjer. Se tegninger. Halvpart av dobbelgarasje Det foreligger ikke tegninger Krav for rom til varig opphold Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Soverom med takvindu tilfredsstiller ikke krav til lysforhold eller krav til rømningsvei. Etasjen har rømningsmuligheter fra 2 andre rom så rømningsvei fra etasjen vurderes som tilfredsstilt. Diverse Følgende er opplyst fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: Siste tilsyn i 2003. Eier av boligen har fritak for feie- og tilsynsavgift. Ny eier må gi beskjed til brannvesenet når ildsted(ene) igjen skal benyttes. Dette skal gjøres til: post@nrbr.no. I følge opplysninger fra el-verket ble det elektriske anlegget kontrollert og godkjent i 2015. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Eneboligen disponerer halvparten av en dobbelgarasje, med sidedør og et areal på ca. 24 kvm. I tillegg er det mulighet for parkering på en gruset gårdsplass foran inngangen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Forsikringsselskap
  Tryg

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet.Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 135 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 78 375 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 135 000)) 95 417 (Omkostninger totalt) 3 230 417 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Eneboligen oppvarmes elektrisk med gulvvarme i første etasje, fordelt på flere soner/rom. I boligen er det en elementpipe. En ca. 200 liters varmtvannsbereder er plassert i et kott under trappa.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  17037

  Kommunale avgifter år
  2023

  Formuesverdi primær
  907455

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3448329

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Strøm, oppvarming, forsikring, nett/tv osv.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/71/148: 13.12.1993 - Dokumentnr: 8498 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:145 01.01.2020 - Dokumentnr: 1311918 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:71 Bnr:148 13.08.1993 - Dokumentnr: 4841 - Rettigheter iflg. skjøte Tele- og elverket har rett til fremføring av sine anlegg, byggefrist 2 år 14.12.1993 - Dokumentnr: 8547 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:146 Bestemmelse om garasje/parkering 13.07.1993 - Dokumentnr: 4093 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:43 13.12.1993 - Dokumentnr: 8496 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:146 13.12.1993 - Dokumentnr: 8497 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:147 13.12.1993 - Dokumentnr: 8498 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:148 13.12.1993 - Dokumentnr: 8500 - Målebrev 01.01.2020 - Dokumentnr: 942039 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:71 Bnr:145 3026/71/145: 13.12.1993 - Dokumentnr: 8498 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:145 01.01.2020 - Dokumentnr: 1311918 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:71 Bnr:148 13.08.1993 - Dokumentnr: 4841 - Rettigheter iflg. skjøte Tele- og elverket har rett til fremføring av sine anlegg, byggefrist 2 år 14.12.1993 - Dokumentnr: 8547 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:146 Bestemmelse om garasje/parkering 13.07.1993 - Dokumentnr: 4093 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:43 13.12.1993 - Dokumentnr: 8496 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:146 13.12.1993 - Dokumentnr: 8497 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:147 13.12.1993 - Dokumentnr: 8498 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:148 13.12.1993 - Dokumentnr: 8500 - Målebrev 01.01.2020 - Dokumentnr: 942039 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:71 Bnr:145

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg bolig.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet privat fellesadkomst.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/kommunedelplaner/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 135 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 78 375 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 135 000)) 95 417 (Omkostninger totalt) 3 230 417 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  99542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,6 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjør og tilretteleggingsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 30.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr 30.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev