aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Søndre Eidsvei 1 B - En oppusset og stemningsfull leilighet!

Moderne, smakfullt oppusset 3-roms fra 2016 med utsikt og innglasset terrasse. Trappefri adkomst. Garasjeplass og heis.

 • BRA 99 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER101 192
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 713 205
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 016
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 73 m²
 • ANDEL FELLESGJELD12 013
 • FELLESKOST./MND3 677
 • TOMT8 758 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 600 000,- (Prisantydning)
  12 013,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 612 013,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  89 050,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  101 192,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 713 205,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etasje: Entré, bad/wc/vaskerom, bod, 2 soverom og stue/kjøkken samt innglasset balkong.
Annet: Disponibel bod i felles garasjeanlegg i kjeller.

Søndre Eidsvei 1B, Viken

 • Entré
  Leiligheten har et overbygd, trappefritt inngangsparti i første etasje med utebelysning, og enkel adkomst fra felles heisrom. Entreen er romslig og avlang i formen, med tofløyet dør med stort glassfelt mot stuen. I 2020 ble det lagt nytt enstavs laminatgulv i entreen, med sømløs overgang videre inn i stuen.

  Stue
  Leiligheten har en åpen, sosial stue med moderne kjøkkeninnredning. Rommet har enstavs laminat som ble lagt nytt i 2020 og slette overflater som er malt i beige, både himling og vegger. Vindusveggen er malt i mørk kontrastfarge og har skyvedør ut til terrassen. I stuen er det plass til både sofagruppe og spisebord. En varmepumpe sørger for behagelig innetemperatur gjennom alle årstider.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredning er montert i hesteskoform med barløsning som avslutning mot stuen. Innredningen ble oppgradert av firma i 2021, med nye fronter, benkeplate, oppvaskkum, kran, koketopp og stekeovn. Det ble montert LED-lys under overskapene og plater på vegg over benk. Skapfrontene har sorte, matte fronter med lærhåndtak, og to overskap har åpne hyller. Videre har kjøkkenet integrert oppvaskmaskin og ventilator med avtrekk.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet har et tidløst, smakfullt uttrykk med lyse, beige fliser på gulv og vegger. Rommet har gulvstående toalett, opplegg til vaskemaskin, hvit baderomsinnredning med god skapplass og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det er varmekabler i gulvet og avtrekk via ventil i himling.

  I 2021 ble det gjort oppgradering av badet med nye dusjdører med sorte detaljer, sort dusjgarnityr med både hånddusj og regnfallsdusj, samt sort kran på servanten. Oppgraderingene ble utført av firma.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har to soverom med parkettgulv og malte, slette vegger i tidsriktige farger. Hovedsoverommet er malt i dempet sort og beige, og er utstyrt med garderobeskap langs den ene veggen. Av lagringsplass har leiligheten en innvendig bod og en disponibel bod i felles garasjeanlegg i kjelleren.

  Uteområde
  Leiligheten ligger i første etasje uten gjenboere og har fin, langstrakt utsikt over landskapet mot nord. Fra stuen har leiligheten skyvedør til en overbygd og innglasset terrasse på ca. 22 kvm. Innglassingen ble utført av firma i 2020 og gjør terrassen til et ekstra oppholdsrom i store deler av året.

  Terrassen har både utelys og strømstikk. Innglassingen kan skyves til side, og i fremkant er det sortlakkert rekkverk med vintergrønn hekk foran. På inngangssiden har leiligheten en overbygd, støpt markterrasse med god plass til sittegruppe. Fellestomten er velstelt og flott opparbeidet med store plenareal, diverse beplantning og asfalterte internveier.

  Kort fortalt
  - Lys, gjennomgående 3-roms.
  - Smakfullt oppusset og oppgradert.
  - Innglasset terrasse med utsikt.
  - Overbygd inngangsparti.
  - Trappefri adkomst i første etasje.
  - Garasjeplass i kjeller.
  - Heis til/fra garasjekjeller like ved.
  - Romslig entré med nyere gulv.
  - Stue og kjøkken i åpen løsning.
  - Kjøkken oppgradert i 2021.
  - Bad ble oppgradert i 2021.
  - To fine soverom, ett med skap.
  - Innvendig bod og bod i kjeller.
  - Varmtvannsbereder i kjøkkenbenk.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i et meget populært boligområde på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune, nærmere bestemt Festningsåsen. Bjørkelangen har skoler på alle trinn, flere barnehager og godt kollektivtilbud, og det er kort vei til sentrum med det meste du trenger i hverdagen. En tur til sentrum tar et drøyt kvarter til fots og enda kortere på sykkel, på fine asfalterte gang- og sykkelstier.

  Festningsåsen ligger rett ved marka og er et fantastisk utgangspunkt for turer. Enten du liker å ta deg frem til fots, på sykkel eller ski, har nærområdet spennende natur med kilometer lange stier og mange idylliske vann. Ved den videregående skolen er det idrettshall, friidrettsanlegg og kunstgressbane. Her finner du også både sandvolleyball- og tennisbane.

  Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling. I tillegg til ny barne- og ungdomsskole er det bygget nytt helsehus, samt ny svømmehall som åpnet høsten 2018. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr både svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel.

  Kulturskolen har en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, samt egen "øvingsboks" for band og musikere. Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland (holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum). Det er også skytebaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen.

  Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Eidsbekken kafé ligger idyllisk til på området.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 og Kiwi. I tillegg har Bjørkelangen egen ferskvarebutikk, Aurskog Kjøtt. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen Torg et fint og variert utvalg. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Bjørkelangen er et satsningsområde og tiltrekker seg stadig nyetableringer av både store og små bedrifter.

  Bjørkelangen har et godt kollektivtilbud via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Søndre Eidsvei som ligger ca. 340 meter fra boligen. Det er togstasjon i Fetsund og på Blaker. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund og 40 min til Lillestrøm, samt 1 time til Oslo S, Oslo lufthavn og Charlottenberg i Sverige.

  Fra eiendommen er det kort vei til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole. Kommunen har et godt utvalg barnehager og god barnehagedekning, med Festningsåsen barnehage bare 350 meter unna. Bjørkelangen har også to videregående skoler.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Konstruksjon/byggmåte:
  Leilighetsbygg over 4 etasjer med garasje- og bod anlegg i kjeller, oppført i murkonstruksjoner. Ytterdør av tre med 2-lags isolerglass til entré. Skyvedør med 3-lags isolerglass til terrasse. Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass. Overbygget og innglasset terrasse i murkonstruksjoner.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

  Innvendig > Radon
  Det er ikke opplyst om det er foretatt radonmålinger eller om bygget er utført med radonsperre.
  Eiendommen ligger i et område som NVE Radon aktsomhetskart er definert med " moderat til lav" aktsomhetsgrad.
  Vurdering av avvik: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
  Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Fliser på gulv med gulvvarme. Det er målt ca. 1:50 fall i dusjsone, som er nedsenket med ca. 10 mm. Det er påvist motfall på ca. 5 mm fra gulv ved terskel til nedsenk. 17 mm fra gulv ved terskel til slukkant. Eier opplyser at i forrige salgsprospekt er det beskrevet at ansvarlig entreprenør har bekreftet at membran oppkant ved terskel skal stoppe eventuelt lekkasjevann.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist motfall på gulv utenfor dusjsone.
  Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Ut fra de opplysninger som foreligger er det ikke behov for utbedringer, ved fremtidig renovering må fallforhold utbedres. Undertegnede kan ikke verifisere disse opplysninger og det anbefales om mulig å innhente dokumentasjon fra entreprenør.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Plastsluk med synlig membranmansjett i dusjsone.
  Vurdering av avvik: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".
  Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 05.07.22 av Fagersand AS, Henning Fagersand. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2001, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Følgende kommentarer er hentet fra selgers egenerklæring:
  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært.
  Beskrivelse: Skiftet lager i ventilasjonsaggregat. Arbeid utført av: Aurskog ventilasjon og blikk.
  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.
  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: 5-års kontroll utført høsten 2021.
  13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Det er lagt opp infrastruktur til ladeboks.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • 1.etg: 99 kvm bra.

  Innglasset terrasse på 22 kvm inkludert vegg mellom terrasse og stue er medtatt i bruksareal (BRA), som S-rom. I fellesareal er det garasjeplass og bod. Dette er ikke medtatt i Bruksarealet (BRA) til leiligheten. Takhøyde er ca. 2,50 m, bad og bod er nedforet til ca. 2,20 m. Arealer er oppmålt innvendig med laser og iht. "Takstbransjens retningslinjer for arealmåling". Type rom er satt iht. faktiske bruk eller skjønn hvis det er umøblert.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Entré , Bad , 2 Soverom, Stue/kjøkken
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten har elektrisk oppvarming med varmekabler på bad, luft-til-luft varmepumpe og panelovner. I tillegg har leiligheten balansert ventilasjonsanlegg. Varmtvannsbereder på ca. 120 liter er plassert i kjøkkenbenk. Elanlegg er hovedsakelig skjult og sikringsskapet har automatsikringer. Det er montert sprinkleranlegg og røykvarslere, og leiligheten er tilknyttet kabel-tv/bredbånd.
 • Leiligheten disponerer garasjeplass og bod i felles garasjeanlegg i kjeller. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning.
  Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning.
 • Forretningsfører: BORI
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Dyrehold er tillatt iht. borettslagets vedtekter - men ett kjæledyr pr. eierseksjon.
 • Eika Forskring AS
  Polisenummer: 5565395
 • Formuesverdi som primærbolig kr 826 717 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 976 179 per 31.12.21
 • 3 677 pr. mnd. Følgende inngår i fellesutgiftene: Drift/vedlikehold, komm.avg./eiendomsskatt, kabel-tv/bredbånd, energi/fyring, forsikringer, forr.førsel, revisjon, styrehonorar mm.
 • Andel fellesgjeld kr 12 013,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 28 616,- pr. 31.12.21.
 • Ingen felles lån.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter og eiendomsskatt er inkl. i de månedlige fellesutgiftene.
 • Fellesutgifter, strøm, innboforsikring, mm.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse.
 • Utleie er tillatt iht. vedtekter.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  2008/355402-1/200 Best. om vann/kloakkledn.
  02.05.2008
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Bestemmelse om bebyggelse
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 3026-2/206
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2016/881873-2/200 Erklæring/avtale
  28.09.2016
  Bestemmelse om drift og vedlikehold av sameiets fellesareal og felles grøntareal.
  Bestemmelse om vedlikeholdskostnader.
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 2 Bnr. 206 Snr. 2 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings - og oppgjørshonorar kr. 18 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 30 000,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Elin Kvisvik
  Terje Roar Fjeld
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev