aktiv-eiendomsmegling
Søndre Eidsvei 5 D er en delikat og tiltalende 3-roms selveier- endeleilighet fra 2021.

Bjørkelangen Søndre Eidsvei 5D

Svært tiltalende 3-roms selveier fra 2021 med balkong og flott utsikt. Garasjeplass med elbillader, heis og varmepumpe.

 • 3 500 000
 • BRA 65 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING3 500 000
 • OMKOSTNINGER99 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 599 642
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 021
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 62 m²
 • FELLESKOST./MND3 168
 • TOMT8 757 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 3 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  99 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 599 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Søndre Eidsvei 5 D er en attraktiv 3-roms selveierleilighet fra 2021. Leiligheten ligger i byggets tredje etasje med heis opp til svalgang og et pent inngangsparti. Stuen har stor skyvedør ut til en overbygd balkong på 16 kvm. Balkongen ligger nordvestvendt og byr på vidstrakt utsikt over Bjørkelangen. Med leiligheten følger egen parkeringsplass med elbillader i garasjekjeller.

Innvendig gir leiligheten et moderne inntrykk med gjennomgående parkettgulv og mørke veggflater. Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning med god plass til spisebord. Badet har sort regnfallsdusj og opplegg for vaskemaskin. Leiligheten har ellers en pen entré og to soverom, hvorav ett har romslige garderobeskap. En innvendig bod gir god lagringsplass og det medfølger også en kjellerbod på 6 kvm.

Kort fortalt
- Attraktiv 3-roms selveierleilighet.
- Leilighetsbygg er oppført i 2021.
- Parkering i garasje med elbillader.
- Overbygd, nordvestvendt balkong.
- Gode solforhold og vidstrakt utsikt.
- Pen entré med en tilknyttet bod.
- Kjøkkeninnredning har barløsning.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Stuen har god plass til spisebord.
- Flislagt baderom med dusjhjørne.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- To soverom med adkomst fra entré.
- Romslige garderobeskap på ett.
- Lagring er i kjellerbod på 6 kvm.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Leiligheten har sprinkleranlegg.
- Luft-til-luft varmepumpe montert.
- Kabel-tv og bredbånd er inkludert.

Planløsning
3. etasje: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, kjøkken, stue og bod.
Annet: Kjellerbod på ca. 6 kvm.

Entré
Leiligheten ligger i byggets tredje etasje med heis opp til svalgang som gir trivelige inngangspartier for leilighetene. Leiligheten ligger i enden av bygget. Her er det montert utebelysning på vegg og inngangsdør med glassfelt. Entreen er holdt i samme stil som øvrige rom med parkett, mørke vegger og downlights i himling.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen med barløsning som gir et fint skille mellom rommene. Innredningens rene linjer gir et klassisk preg med hvite, profilerte fronter, mørk laminatbenkeplate og nedfelt oppvaskkum. Det er fliser over benken. Videre har kjøkkenet integrert induksjonstopp, stekeovn, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin.

Stue
Stuen er et innbydende rom med parkettgulv og vegger malt i en mørk, moderne fargetone. Vindusflater på to sider av rommet gir godt med naturlig lys og en skyvedør med stort glassfelt gir adkomst ut til en overbygd balkong. Varmepumpe og balansert ventilasjon sørger for et lunt, behagelig innemiljø. Stuen er for øvrig av god størrelse med god plass til både sofaløsning, tv-møbel og spisebord.

Bad/wc/vaskerom
Badet gir et delikat inntrykk med flislagte overflater, gulvvarme, downlights og avtrekk via balansert anlegg. Innredningen er hvit med glatte skapfronter, heldekkende servant og speil med lys. Badet har ellers veggmontert toalett, opplegg for vaskemaskin, samt et nedsenket dusjhjørne med sorte detaljer. Dusjen har innfellbare glassdører, håndgarnityr og regnfallsdusj.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to pene soverom med vegger malt i en dyp fargetone. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng og her er det også garderobeskap med mørke, profilerte fronter. Det minste soverommet har plass til både seng og kontorløsning hvis ønskelig. Lagringsplass er i innvendig bod og en kjellerbod på 6 kvm.

Søndre Eidsvei 5D, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 15.11.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Ingen

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc/vaskerom
  Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Hovedgulvet har fall mot dusjnisje. Gulv i dusjnisje har ca. 10mm. nedsenk og gulv i dusjnisje har fall til sluk. Totalt fall/høydeforskjell fra gulv ved dør til topp slukrist er ca. 35mm. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er bom i gulvfliser og marginale riss i flisfuger i dusjnisje. Andre tiltak: Fliser med bom har fare for å løsne over tid og det bør gjøres tiltak/utskifting.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Utvendige bygningsdeler - fellesdeler
  Bygningen er fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt fast grunn. Vegger er oppført med betongkonstruksjoner og trebindingsverk. Yttervegger er utvendig kledd med trekledning og bekledningstein/teglstein. Flat takkonstruksjon. Yttertaket antas å være tekket med takmembran. Utvendige bygningsdeler er fra byggeåret. Det er ikke satt tilstandsgrad på sameiets bygningsmasse og tilstand er ikke vurdert da dette ikke var mandat for oppdraget. Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt.

  Diverse:
  Det er ikke innhentet opplysninger fra el-verk eller brann- og feiervesen. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Følgende er hentet fra selgers egenerklæring: 1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Takstmann fant bom i flisene i dusj. Dette blir utbedret ved 1-arsbefaring. Ingen fare for lekkasje da dette er inne i dusjen. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kontroll og bytte av dele i ventilasjonsanlegget fra produsenten sin side. 13. ar du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Egen ladeboks tilhørende leiligheten.
 • Eiendommen ligger i et meget populært boligområde på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune, nærmere bestemt Festningsåsen. Bjørkelangen har skoler på alle trinn, flere barnehager og godt kollektivtilbud, og det er kort vei til sentrum med det meste du trenger i hverdagen. En tur til sentrum tar et drøyt kvarter til fots og enda kortere på sykkel, på fine asfalterte gang- og sykkelstier.

  Festningsåsen ligger rett ved marka og er et fantastisk utgangspunkt for turer. Enten du liker å ta deg frem til fots, på sykkel eller ski, har nærområdet spennende natur med kilometer lange stier og mange idylliske vann. Ved den videregående skolen er det idrettshall, friidrettsanlegg og kunstgressbane. Her finner du også både sandvolleyball- og tennisbane.

  Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling. I tillegg til ny barne- og ungdomsskole er det bygget nytt helsehus, samt ny svømmehall som åpnet høsten 2018. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr både svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel.

  Kulturskolen har en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, samt egen "øvingsboks" for band og musikere. Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland (holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum). Det er også skytebaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen.

  Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Eidsbekken kafé ligger idyllisk til på området.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Xtra, Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen Torg et fint og variert utvalg. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Bjørkelangen er et satsningsområde og tiltrekker seg stadig nyetableringer av både store og små bedrifter.

  Bjørkelangen har et godt kollektivtilbud via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Søndre Eidsvei som ligger ca. 340 meter fra boligen. Det er togstasjon i Fetsund og på Blaker. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund og 40 min til Lillestrøm, samt 1 time til Oslo S, Oslo lufthavn og Charlottenberg i Sverige.

  Fra eiendommen er det kort vei til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole. Kommunen har et godt utvalg barnehager og god barnehagedekning, med Festningsåsen barnehage bare 350 meter unna. Bjørkelangen har også to videregående skoler
 • Boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger, leiligheter og småhus.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 15.11.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:

  Bygningen er fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt fast grunn. Vegger er oppført med betongkonstruksjoner og trebindingsverk. Yttervegger er utvendig kledd med trekledning og bekledningstein/teglstein. Flat takkonstruksjon. Yttertaket antas å være tekket med takmembran.
  Malte trevinduer med 3-lags glass prod. 2021. Entredør i malt slett utførelse med ett lite glassfelt. Balkongdør er skyvedør i malt trekonstruksjon
  med glassfelt med 3-lags glass prod. 2021. Balkong med betongdekke og rekkverk av metall. Balkongen er takoverbygd (balkong over).
 • 3.et: 65 kvmBra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  3. etg.: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, kjøkken, stue.

  Lovlighet
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
 • Ventilasjonen er via balansert ventilasjon. Sikringskap med automatsikringer. Komfyrvakt, lekkasjesensor og automatisk vannstoppsystem er montert i kjøkken. Leiligheten har sprinkleranlegg. Fellesutgiftene inkluderer kabel-tv og bredbånd,

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovn, varmekabler på bad og en luft-til-luft varmepumpe i stuen.
 • Utenfor stuen ligger en nordvestvendt balkong på romslige 16 kvm med vidstrakt utsikt over Bjørkelangen. Da leiligheten ligger i enden av bygget er balkongen åpen på to sider. Balkongen er overbygd og har betongdekke, rekkverk i metall, tett vegg mot nabo og utebelysning montert på vegg.

  Sameiet har en stor felles eiet tomt som er opparbeidet med asfalterte adkomstveier og asfalterte parkeringsarealer for gjester. I tillegg er det velstelte grøntområder med diverse beplantning.
 • Det er parkering på egen biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i kjeller. Ved plassen er det etablert lader for elbil. Garasjeanlegget har adkomst via motorisert leddport som betjenes med fjernkontroll. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Følgende er hentet fra sameiets vedtekter:
  Fordeling av parkeringsplasser gjøres av styret etter skjønn, dersom noen har spesielle behov for endret parkering mht. gangavstand til heis/trapp. Denne bestemmelse kommer til anvendelse dersom innbyrdes ombytting ikke er oppnådd. Det er disposisjonsrett til en - 1 - parkeringsplass i p-kjeller til hver seksjon (leilighet).
 • Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp
 • Forretningsfører: BORI, Lillestrøm.
 • Eierseksjonen hører til Festningsåsen Terrasse Sameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Det er nevnt i protokoll fra årsmøtet i 2022 at styret jobber videre med vedtektsendring, men det er ikke oppgitt hva denne vedtektsendringen går ut på.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelsen.
 • Det er kun tillatt med 1 kjæledyr pr eierseksjon iht. sameiets vedtekter og husordensregler.

  Tillatt dyrehold må ikke være til besvær for naboer. Hunder på fellesområde skal holdes i bånd. Når det trengs skal poter tørkes av ute før de tas med inn. Det er ikke tillatt å la husdyr gjøre fra seg på plener, lekeplass og fellesområder.
 • Bygget er forsikret gjennom sameiet i Eika Forsikring AS. Polisenummer: 5565395. Den enkelte sameier må selv tegne innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 735 848 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 649 053 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • 3 168 pr. mnd. Fellesutgifter kr. 2.470,-. Kabel-tv/brebånd kr. 698,-.
  VEV Romerike Bredbånd AS er leverandør av kabel-TV/internett. Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Det må tas høyde for eventuelle endringer i fellesutgifter på bakgrunn av sameiets fremtidige beslutninger.
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 9 480,- pr. 31.12.21.

  Følgende er oppgitt fra forretningsfører:
  Ajourført andel fellesgjeld: kr. 0,-
  Gjeld siste årsoppgave: 3.979,- (pr. 31.12.2021)

  Felles formue
  Kr. 9 480 31.12.2021.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene. I tillegg kommer eiendomsskatt. Antatt beløp ca kr. 2.500,- pr år.
 • Fellesutgifter, eiendomsskatt, strøm, tele/data, innboforsikring.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse for deler av tiltaket - blokk 3. Gjelder for nybygg boligblokker - blokk 3, Søndre Eidsvei 5.
 • Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.

  Korttidsutleie: Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • 2008/355402-1/200. Best. om vann/kloakkledn. 02.05.2008. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om bebyggelse. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 3026-2/206. Gjelder denne registerenheten med flere.

  2016/881873-2/200. Erklæring/avtale. 28.09.2016. Bestemmelse om drift og vedlikehold av sameiets fellesareal og felles grøntareal. Bestemmelse om vedlikeholdskostnader. Gjelder denne registerenheten med flere.

  2016/881873-1/200. Seksjonering. 28.09.2016. Opprettet seksjoner: snr: 33. Formål: Bolig. Ttilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 1/36.

  2019/1457455-1/200. Reseksjonering. 04.12.2019 21:00. Snr: 33. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 1/46. Deling av seksjon. Endring av fellesareal. Endring av tilleggsdel. Endring av sameiebrøk.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Kommuneplan Aurskog Høland kommune 2018-2028.
  Eiendommen befinner seg i hensynssone for ras- og skredfare.
 • Gnr. 2 Bnr. 206 Snr. 33 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt vederlag tilsvarende 1,25 % av salgssummen for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr.18.900,- og visninger kr. 2 500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 28.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter innhenting av opplysninger og markedsføring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket påløpte utlegg og et vederlag inntil kr. 30.000,- . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kasper Nordby
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev