aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Stasjonsveien 39 og denne kombinasjonseiendommen med næringsdel og boligdel.

Bjørkelangen Stasjonsveien 39

Bjørkelangen - Kombinasjonsbygg m/leil. og forretn.lokale. Sentral beliggenhet. Mod.behov. Stor hage og to eldre uthus

 • 2 990 000
 • BRA 139 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 990 000
 • OMKOSTNINGER90 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 080 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 913
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 139 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 142 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 2 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))
  --------------------------------------------------------
  90 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 080 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Stasjonsveien 39 ligger sentralt på Bjørkelangen, få minutters gange fra alle fasiliteter i sentrum. Eiendommen er på 1 142 kvm og har et kombinasjonsbygg med butikklokale/næringsdel i første etasje og leilighet i andre etasje. Tomten har stor hage på baksiden, og asfaltert parkeringsareal i front foran butikklokalet. Det er også oppført uthus og garasje i bakkant av huset.

Renovering og modernisering må påregnes på hele bygningsmassen.. Dog er det greit å vite at hovedtaket ble lagt om i 2002 og tilbygget mot sør/øst i 2000. Leiligheten har egen inngang i første etasje med entré og garderobeskap. Fra éntreen fører en trapp opp til leiligheten i andre etasje med bad, to soverom, kjøkken og stue med vedovn. Videre har leiligheten et lite bad, to soverom, kjøkken og stue med vedovn. Næringsdelen består av et butikklokale og to lagerrom, wc og trapp til kjeller med tre boder.

Kort fortalt
- Næringsdel og leilighet.
- Sentralt på Bjørkelangen.
- Butikkfasade mot veien.
- Leilighet i andre etasje.
- Renovering må påregnes.
- To soverom.
- Stue med vedovn.
- Stor, solrik hage.
- To eldre uthus.
- To varmtvannsberedere.
- To sikringsskap.
- Kjeller med utvendig tilgang.

Planløsning
1. etasje: Entré, wc, næringslokale, trapperom til leilighet og trapperom til kjeller.
2. etasje: Trapperom, gang, bad/wc, 2 soverom, kjøkken, stue og bod.
Kjeller: 3 boder.
I front av bygget er det dør inn til butikklokalet.

Stasjonsveien 39, Viken

 • Entré
  Leiligheten har ytterdør i første etasje på vestsiden av huset, til en gang med tretrapp opp til andre etasje. I gangen er det knagger på veggen og god plass til å sette fra seg sko. Oppe i trappegangen er det et stort vindu som gir godt lys til rommet. Veggene har lysmalt panel og gulvet har heldekkende teppe.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har innredning montert i U-form, med tredelt vindu over den ene kjøkkenbenken. Skap og skuffer har profilfreste fronter og ett overskap har vitrinedører. Benkeplatene er i heltre og har en nedfelt oppvaskkum med to kummer og avrenningsfelt. Videre har kjøkkenet integrert oppvaskmaskin og kjøkkenventilator med avtrekkskanal over tak. Innredningen er fra 2003 og har høy slitasje.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Stue
  Stua ligger innenfor kjøkkenet og har plass til sofa og et lite spisebord. Rommet har lakkerte gulvbord, hvitmalte panelvegger og hvitmalt paneltak. Til et pipeløp er det tilkoblet en Dovre vedovn.

  Bad/wc/vaskerom
  Leiligheten har et eldre baderom med belegg på gulvet og malt strie på veggene. Rommet har lav takhøyde, og er således ikke målbart. Det er utstyrt med gulvstående toalett, vegghengt servant og speilskap, samt åpen dusjløsning med dusjgarnityr på vegg. Badet har naturlig avtrekk med klaffeventil i vegg og tilluft under dør. Badet trenger full renovering, og en utvidelse av rommet bør vurderes.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har to soverom med heltre gulv og panelte overflater. Det ene soverommet er malt i lyseblått, mens det andre er malt i lysegrått. Leiligheten har plassbygde garderobeskap og en liten bod.

  Næringsdel
  Næringsdelen ligger i første etasje og har butikklokale i front med egen inngang og stort vindu med god eksponeringsverdi. I bakkant er det lokale med nedgang til kjeller. Butikklokalet er godt opplyst og inndelt i flere soner. Videre har næringsdelen wc-rom med servant, toalett og speil, og sideinngang til entré. Bruksareal er på ca. 70 kvm. Overflatene i næringsdelen består i hovedsak av gulvbelegg, trepanel og plater.

  Kjeller
  Det er kjeller under deler av bygning med utvendig tilgang. Planløsning består av tre rom med teknisk utstyr og opplegg for vaskemaskin. I tillegg er det et eldre røkeri som ikke er i bruk. Gulv og vegger i kjelleren er i betong/mur, og ventilering er naturlig med luker i vegger.
 • Eiendommen ligger sentralt plassert på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Det er kun 450 meter bort til Amfi Bjørkelangen Torg, og kort gangavstand til det meste denne sjarmerende landsbyen har å by på.

  Bjørkelangen er under stadig utvikling, og har fasiliteter for alle generasjoner. Stedet har en relativt ny barne-/ungdomsskole og helsehus. Bjørkelangen videregående skole har tilliggende idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere.

  Bjørkelangen har et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Bjørkelangen som ligger drøye 200 meter unna. Rema 1000 ligger på Bjørkelangen senter og Extra holder hus inne på Amfi Bjørkelangen Torg. Kjøpesenteret har rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris.

  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Bjørkelangen stasjon som ligger ca. 350 meter unna. Med bil tar det ca. 28 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 54 min til Oslo S og 55 min til Oslo lufthavn Gardermoen.

  Fra eiendommen tar det ca. et kvarter å gå til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole. Kommunen har god barnehagedekning og det ligger flere barnehager på Bjørkelangen. Bjørkelangen videregående skole ligger ca. 10 minutters gange fra eiendommen.
 • Området består av villaer, småhusbebyggelse og næringseiendommer.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Iflg. tilstandsrapport datert 17.08.22 foretatt av Henning Fagersand: Grunnmur og kjellervegger i plass-støpt betong. Yttervegger i trekonstruksjon med stående og
  liggende panel. Vindskier av tre. Saltak med arker på hovedtak i trekonstruksjon med kaldt kryploft, innvendig tilgang med luke. Pulttak (skråtak) på tilbygg mot sør/øst i trekonstruksjon med kaldt kryploft, innvendig tilgang med luke. Betongtakstein på hovedtak og blikkplater på tak over tilbygg.

  Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i denne samt selgers egenerklæring før visning og gjør oppmerksom på anmerkninger fra takstmann med tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og TG3).

  I tilstandsrapporten er følgende bemerket med tilstandsgrad 2 og 3:

  Følgende punkter har tilstandsgrad 2 iht. tilstandsrapporten: (Avvik som kan kreve tiltak)
  Utvendig > Veggkonstruksjon - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Vindskier har råteskader. Deler av utvendig panel er sprekt og noe råte.
  Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Utvendig kledning må vedlikeholdes og utbedres. Enkelte vindskier må skiftes.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - Det er delvis lite isolasjon i etasjeskille ned til loftetasje.
  Tiltak: Kryploft hovedtak bør ryddes og isoleres. Eier opplyser at det forekommer mus i bygning.

  Utvendig > Vinduer - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Eldre koblede vinduer har slitasje. Stort vindu i næringslokale er punktert.
  Tiltak: Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

  Utvendig > Dører - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dør til utleidel har slitasje i karm og utvendig, utett mellom dørblad og karm. Dør til næringslokale i front har manglende vedlikehold. Dør til kjellernedgang har manglende vedlikehold og noe skadet utvendig.
  Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut.

  Innvendig > Overflater - Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Eldre tregulv har slitasje, merker og hakk. Vegg-til-vegg teppe er nedslitt og bulkete. Soverom har avflasset maling på vegger og himling. Tapet/strie på vegger loftetasje har slitasje og merker.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

  Innvendig > Innvendige trapper - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trapp til kjeller er slitt og mangler rekkverk.
  Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Kjellertrapp bør utbedres.

  Innvendig > Innvendige dører - Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Dør til bad loftetasje har skader.
  Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dør til bad må skiftes.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc - Tapet på vegger har skader.
  Tiltak: Tapet bør utbedres.

  Følgende punkter har tilstandsgrad 2 iht. tilstandsrapporten: (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak)
  Utvendig > Nedløp og beslag - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det anbefales snøfangere ved front av bygning.

  Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Bereder for 1.etasje er over 20 år.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Følgende punkter har tilstandsgrad 3 iht. tilstandsrapporten: (Store eller alvorlige avvik)
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen.
  Tiltak: Platting må bygges ny.

  Innvendig > Overflater 2 - Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Belegg i næringsdel har skader på gulvbelegg og mangler sveiset skjøter. Deler av vegoverflater er ikke ferdigstilt.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Gulvbelegg i næringsdel må skiftes. Vegger bør ferdigstilles.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Loftetasje har til dels store skjevheter i gulv. 1.etasje har til dels store skjevheter i entre næringslokale. Det er registrert knirk i flere gulv.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Eldre bolig som man må påregne skjevheter.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Eldre bolig som man må påregne skjevheter.

  Innvendig > Rom Under Terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Eier opplyser at det forekommer fukt i kjeller.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å redusere/begrense fuktgjennomtrenging inn i kjeller. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Dette punktet må også ses i sammenheng med drenering. Estimat er satt for nærmere undersøkelser om virkning av utvendig fuktsikring.

  Våtrom > Generell > Bad - Ukjent alder, badet er vurdert til å være fra før 1997 og vurdert etter tekniske forskrifter fra før 1997. Badet i boligdel har belegg på gulv med malt strie på vegger og malte plater i himling. Naturlig avtrekk med klaffeventil i vegg og tilluft under dør. Det foreligger ingen dokumentasjon på badet. Badet har eldre overflater, dusjing rett på vegger og himling bør ikke forekomme. Størrelse og takhøyde på bad er lite hensiktsmessig. Badet må helrenoveres og det bør vurderes utvidelse av rommet.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken - Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. Fronter og benkeplate har høy slitasje.
  Tiltak: Det må foretas full utskiftning av overflater/innredning.

  Tomteforhold > Drenering - Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Det er registrert fukt i kjeller.
  Tiltak: Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt.

  Tomteforhold > Terrengforhold - Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan. Terreng faller inn mot bygning.
  Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales. Ses i sammenheng med drenering.
 • 1.etg.: 85 kvm. Bra.
  Loftetasje: 54 kvm. Bra.
  Kjeller: 0 kvm. Bra.

  Totalt: 139 kvm. Bra. iflg. tilstandsrapport.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg.: Entrè, wc, næringslokale, trapperom til leilighet, trapperom til kjeller.
  Loftetasje: Trapperom, gang, bad, soverom, soverom 2, kjøkken og stue.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Næringsdelen har oppvarming med panelovner og luft-til-luft varmepumpe. Boligdelen har oppvarming med panelovner og vedfyring.
 • Eiendommen består av en eiet tomt på 1 142 kvm med stor hage på sørøstsiden av boligen og asfaltert parkeringsareal i front mot veien. På siden av boligen er det gruset parkering.

  Hagen har plenareal, enkelte prydbusker og noe naturtomt med trær. Ved sørøstveggen på boligen er det markterrasse. Utover boligen er det en eldre garasje og et eldre uthus på tomten, begge med høy slitasje, skader og skjevheter. Det bør påregnes at de må rives og nybygges.
 • Det er asfaltert parkeringsareal i front av næringslokalet og gruset parkering på siden. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig vei.
  Offentlig vann med private stikkledninger.
  Offentlig avløp med private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 966 957,- pr. 31.12.21.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 481 044,- pr. 31.12.21.
  Opplysninger iflg. Skatteetaten sin boligkalkulator.
 • Kommunale avgifter ca. kr. 18 900 pr. år. Av dette beløpet utgjør ca. kr. 900,- eiendomsskatt. Opplysninger iflg. Aurskog-Høland kommune. Det tas forbehold om endringer av avgifter.
 • Kommunale opplysninger, eiendomsskatt, forsikring, strøm, m.m..
 • Etter søk i tilgjengelige arkiver har Aurskog-Høland kommune ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen.

  Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på.

  Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Opplysninger iflg. Aurskog-Høland kommune.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Det er 200 liters varmtvannsbereder til hver etasje. Berederen til næringsdelen er fra 1994 og til boligdelen fra 2005.

  Næringslokalet har sikringsskap med automatsikringer, mens boligdelen har sikringsskap med skrusikringer. Boligen har naturlig ventilasjon med klaffeventiler og lufteventiler i enkelte vinduer. Kjøkkenventilator har avtrekkskanal over tak.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Følgende er tinglyst på eiendommen:
  - Dagboknr.: 1950/716-1/9 tinglyst 21.03.1950 - Erklæring/avtale - Senking av Bjørkelangen sjø. Gjelder denne registerenheten med flere.

  - Dagboknr.: 1965/1930-1/9 tinglyst 20.05.1965 - Bestemmelse om veg. - Rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:73 Bnr:156. Gjelder denne registerenheten med flere.
 • Uregulert. Tomta er avsatt til boligformål i kommuneplanen. Tomta ligger innenfor hensynssone for flom i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 73 Bnr. 41 og Gnr. 73 Bnr. 59 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring (på boligdelen) som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastprisbasert vederlag kr. 49 500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjør/tilretteleggingsgebyr kr. 18 900,- og visninger kr. 2500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 25 000,-. Utleggene omfatter innhenting av opplysninger, sikringsobligasjon, foto, markedsføring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Svein Gløtta
Gisle Spidsberg

Megler

Gisle Spidsberg

90 29 55 55

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev