aktiv-eiendomsmegling
Stilsikker flott enebolig med herlig uteområde, flere bad og 3 garasjeplasser.
Stilsikker flott enebolig med herlig uteområde, flere bad og 3 garasjeplasser.

BJØRKELANGEN Staurhuslia 12

Flott funkisbolig med 3 bad/wc og integrert dobbelgarasje. Nydelig utsikt og stor terrasse med badestamp. Barnevennlig!

  • kr 7 750 000
  • BRA 276 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 7 750 000
  • Omkostningerkr 212 890
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 962 890
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår2011
  • Soverom3
  • ArealP-rom 201 m²
  • Tomt897.7 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 7 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 193 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 750 000,00))   212 890,- (Omkostninger totalt)   7 962 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Planskisse 1. etasje
Staurhuslia 12 er en flott funkisbolig over to plan, med store vinduer, vannbåren gulvvarme og innholdsrik planløsning. Her bor man i et populært og barnevennlig område, like ved buss og flotte turmuligheter i marka. Boligen ligger høyt til med nydelig, vidstrakt utsikt over nærområdet og åskammene i det fjerne. Livet utendørs kan nytes i en delvis åpen hagestue og på en stor terrasse med elektrisk fyrt badestamp. Planløsningen byr på hele tre bad/wc i suiteløsning med tre soverom, et gjestetoalett, et eget vaskerom og en kjellerstue for ekstra spillerom. Hovedstuen og kjøkkenet danner et åpent og luftig allrom med panoramautsikt og mye plass. På kjøkkenet er det stor øy, god skapplass og dels integrerte hvitevarer. Det er parkering i to garasjer, der det ene er en integrert dobbelgarasje.
Et rekkverk med glassflater ivaretar utsikten, og terrassen har fine, plassbygde blomsterkasser og trapp ned til hagen.

Staurhuslia 12, Akershus

  • Arealbeskrivelse
    Enebolig
    Bruksareal
    Kjeller: 139 kvm Tilliggende garasje og bod er inkludert i bruksarealet (BRA). I tillegg er det en terrasser på ca. 80 kvm. Målt takhøyde 1. etasje: fra ca. 2,44 m til ca. 2,57 m. Målt takhøyder i underetasje: fra ca. 2,38 m til ca. 2,45 m.
    1. etasje: 111 kvm
    Primærrom
    Kjeller: 94 kvm Vindfang, stue, 2 bad, vaskerom, 2 soverom.
    1. etasje: 107 kvm Stue/kjøkken, soverom, bad, toalettrom.
    Sekundærrom
    Kjeller: 45 kvm Bod, garasje.
    1. etasje: 4 kvm Bod.

    Garasje
    Bruksareal
    1. etasje: 26 kvm



    Tomt
    897.7m²

    Beskrivelse av tomt
    Omgivelsene er rolige og barnevennlige, med umiddelbar nærhet til flotte tur- og friluftsmuligheter i marka. Funkisboligen ligger høyt til på en romslig tomt, opparbeidet med plen, støttemurer, trær og diverse beplantning. På baksiden av huset består eiendommen av en naturtomt med fjell i dagen og stedlig vegetasjon. Boligen er oppført i murkonstruksjoner, og foran huset finner man en singlet gårdsplass med gode muligheter for parkering. Fra stuen og hovedsoverommet er det utgang til en stor, delvis overbygget terrasse, med flott, vidstrakt utsikt over nærliggende bolig- og naturområder. På terrassen er det downlights, utestikk og en elektrisk fyrt badestamp ? perfekt for lange, sosiale kvelder med noe godt i glasset. Et rekkverk med glassflater ivaretar utsikten, og terrassen har fine, plassbygde blomsterkasser og trapp ned til hagen. Terrassen innredes enkelt i ulike soner, og innbyr til store sammenkomster med god mat og drikke. Sommerdagene kan også nytes på en terrasse med delvis åpen hagestue, uplights og trapp ned til hagen. Hagestuen er en lun og koselig krok, godt skjermet for støy og vind. Terrassene måler til sammen ca. 80 kvm, så her er det godt med boltreplass for både store og små.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et barnevennlige boligområde, ca. 2 km fra Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, det er blant annet i 2018 ble bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr bl.a. svømming, fotball og håndball. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. Ved barne- og ungdomsskolen er det bygget skatepark. I sentrum ligger Bjørkebadet som er en nyere svømmehall med svømme- og terapibasseng. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Kulturskolen har flotte lokaler på 1-10 skolen. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Den lille alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Extra og Kiwi. Amfi Bjørkelangen Torg og området rundt gågata har et rikt utvalg av forretninger, spisesteder og servicetilbud. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra eiendommen er det ca. 3,4 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med barnehage i umiddelbar nærhet. Bjørkelangen har også to videregående skoler.

    Offentlig kommunikasjon
    Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass ligger ca. 600 m fra boligen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

    Byggemåte
    Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av sprengsteinsfylling, iht. eier. Grunnmur med støpt plate på mark. Takkonstruksjon/taktekking: Flat takkonstruksjon tekket med takmembran og gjennomgående nedløp til terreng. Veggkonstruksjon: Yttervegger i murkonstruksjoner med pussede overflater. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av betongdekke og støpt dekke på grunn.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Sprekk i flis på vegg og baderom 2. etg. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Skiftet fliser gulv og dusjsone bad 1. etg. Arbeid utført av Dag Støfring. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Ny smøremembram gulv, sluk og dusjsone. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Strøm til badestamp og strøm til tilleggsgarasje. Arbeid utført av Aurskog Elektriske. 11. 1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Terrassegulv og frittstående garasje utført av eier.

    Innhold
    Staurhuslia 12 er en flott funkisbolig over to plan, med store vinduer, vannbåren gulvvarme og innholdsrik planløsning. Her bor man i et populært og barnevennlig område, like ved buss og flotte turmuligheter i marka. Boligen ligger høyt til med nydelig, vidstrakt utsikt over nærområdet og fjellene i det fjerne. Livet utendørs kan nytes i en delvis åpen hagestue og på en stor terrasse med elektrisk fyrt badestamp. Planløsningen byr på hele tre bad/wc i suiteløsning med tre soverom, et gjestetoalett, et eget vaskerom og en kjellerstue for ekstra spillerom. Hovedstuen og kjøkkenet danner et åpent og luftig allrom med panoramautsikt og mye plass. På kjøkkenet er det stor øy, god skapplass og dels integrerte hvitevarer. Det er parkering i to garasjer, der det ene er en integrert dobbelgarasje. Kort fortalt - Innholdsrik funkisbolig over to plan. - Rolig og barnevennlig beliggenhet. - Garasje og integrert dobbelgarasje. - Stor, herlig terrasse med badestamp. - Terrasse med delvis åpen hagestue. - Terrassene måler til sammen 80 kvm. - Nydelig, vid utsikt over nærområdene. - Vannbåren gulvvarme på begge plan. - Innfelte stikkontakter i gulv i 1. etasje. - Moderne kjøkken med god skapplass. - Kjøkkenøy med integrerte stikkontakter. - Dels integrerte hvitevarer på kjøkkenet. - Åpen og luftig stue med store vinduer. - Pen kjellerstue for ekstra spillerom. - Hele tre bad/wc med vegghengt wc. - Gjestetoalett og eget vaskerom. - Tre delikate soverom med skap. - Lagring i bod og begge garasjer. - Balansert ventilasjonsanlegg. Planløsning 1. etasje: Stue/kjøkken, wc, bad/wc, soverom og bod. Underetasje: Vindfang, stue, 2 bad/wc, vaskerom, 2 soverom, bod og garasje. Vindfang Funkisboligen har et overbygget inngangsparti med belysning, ringeklokke og sort ytterdør. Ved inngangen er det god plass til benker og kafésett. Vel innenfor døra ønskes man velkommen av et innbydende vindfang med grå gulvfliser, gulvvarme og gråmalte vegger. Jakker og annet yttertøy ryddes bort i et garderobeskap med glassfronter. Stue Stuen og kjøkkenet utgjør et åpent, luftig og virkelig lekkert allrom for hele familien, med flotte lys- og utsiktsforhold via store vindusflater. Vinduene dekker den ene veggen fra gulv til tak og gir en wow-effekt når man entrer stuen. Både en enkel og en tofløyet glassdør tar deg ut til den store terrassen, og dagslyset suppleres ypperlig av downlights i deler av himlingen. På gulvet er det 1-stavs laminat med varme og innfelte stikkontakter, mens veggene er kledd med pusset betong og flater malt i en dus gråtone. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spiseplass utenfor kjøkkenet. Her er det god plass til å samle venner og familie rundt et langbord. Tilliggende stuen finner man både et hendig gjestetoalett og en praktisk bod. Kjøkken Kjøkkeninnredningen er moderne med hvite, glatte fronter og store, oppforede høyskap. Ut mot stuen er det en stor øy med skuffer, laminert benkeplate, oppvaskkum av karbon og integrert stikkontakt-søyle. Kjøkkenøya er husets samlingspunkt, perfekt til måltider og gode samtaler, men også for lekselesing mens middagen tilberedes. På kjøkkenet er det godt med skapplass, og over kokesonen er det installert en takhengt ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert induksjonstopp, oppvaskmaskin og to stekeovner i høyskap, samt en side by side kjøl/frys med vanndispenser. Kjellerstue I underetasjen finner man en meget pen stue ? et ekstra oppholdsrom for lek, vennebesøk og avslapning. Stuen har 1-stavs laminatgulv og mye naturlig lys via et stort vindu. Det er god plass til både tv-løsning, sofagruppe og kontorkrok. Opp til første etasje er det en stilig trapp med tretrinn og rekkverk i glass. Bad/wc/vaskerom Planløsningen byr på et bad og et ekstra wc-rom i første etasje, samt to bad og et eget vaskerom i underetasjen. Badet oppe ligger i tilknytning til hovedsoverommet ? en behagelig hverdagsluksus. Her får man et stilrent bad med mørke fliser og god størrelse. På badet er det både et flott badekar med dusjløsning og et dusjhjørne med innfellbare glassvegger. Dusjhjørnet er utstyrt med regnfallsdusj, massasjedyser og mosaikkfliser. Badet har gulvvarme, downlights og vegghengt toalett. Den øvrige innredningen består av en moderne skuffeløsning med toppmontert servantskål og integrert armatur, samt et dobbelt høyskap i samme stil og et stort speil med belysning. Wc-rommet er innredet med sorte vegg- og gulvfliser. I rommet er det gulvvarme, vegghengt toalett, en benk med toppmontert servant og et speil med belysning. Bad 2 og 3 Badene i underetasjen ligger i suiteløsning med soverommene, og har vegg- og gulvfliser i ulike gråtoner. Begge badene er innredet med gulvvarme og vegghengt toalett. Et dusjhjørne er utstyrt med regnfallsdusj, massasjedyser og innfellbare glassvegger. Baderomsinnredningen består av en sort skuffeløsning med toppmontert servantskål og et speil med belysning. På det største badet er det downlights og et stort høyskap i sort utførelse. Vaskerom Vaskerommet har grå fliser, gulvvarme og gjennomgang til garasjen. Det er montert en laminert benkeplate med under- og sideskap, samt nedfelt utslagsvask. Integrert i innredningen er det opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Rommet forenkler hverdagen og har god oppbevaringsplass. Soverom og garderobe Boligen har tre smakfulle soverom med gulvvarme ? ett i første etasje og to i underetasjen. Hovedsoverommet oppe ligger i en egen fløy, med flott bad og utgang til den store terrassen. Det er god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Langs den ene veggen har rommet en stor og plassbygget skyvedørsgarderobe med glassfronter. De øvrige soverommene ligger i suiteløsning med hvert sitt bad, og begge rommene er innredet med garderobeskap, hvor ett har skyvedører. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass i garasjene og i en bod i første etasje.

    Standard
    Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Forstøtningsmur ved parkeringsplass og vei. Vurdering av avvik: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Nivåforskjell på mer enn 0,5 meter der det er hardt underlag som betong, asfalt, steinheller og lignende, må sikres med rekkverk, gjerde, tett vegetasjon eller liknende slik at fallskader forebygges. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Nedløp og beslag i metall. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Innvendig > Innvendige trapper: Rett trapp med tretrinn, rekkverk i glass og stål. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Fliser på gulv med gulvvarme. Gulvet er i hovedsak flatt, det er ikke høydeforskjell fra terskel til slukkant. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulv mot garasjedør har knekk ned mot terskel. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Ved eventuelt lekkasjevann på våtrommet vil det kunne skade tilliggende rom, det anbefales at det monteres sensorer for lekkasjestopper på gulv flere steder, inntil fallforhold eventuelt blir utbedret. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Fliser på vegger og malte plater i himling. Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker i fliser. Det er vertikal sprekk over to veggfliser. Tiltak: Fliser må skiftes. Hvis det er mulig å fremskaffe tilsvarende fliser bør de skiftes. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Fliser på gulv med gulvvarme. Det er målt ca. 1:100 fall i dusjsone, øvrig gulv i hovedsak flatt med noe mindre motfall i hjørne under servantbenk. Det er målt ca. 8 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist i dusj. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Andre tiltak: Ved eventuelt lekkasjevann på våtrommet vil det kunne skade tilliggende rom, det anbefales at det monteres sensorer for lekkasjestopper på gulv, inntil fallforhold eventuelt blir utbedret. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: To plastsluk, et under badekar som ikke er inspisert og et i dusjsone med synlig membranmansjett. Ved fuktsøk ble det registrert normale verdier på utsatte steder. Det foreligger ferdigattest og det er da vurdert at uavhengig kontroll er utført i tiltaket iht. gjeldene regelverk på byggetidspunktet. Vurdering av avvik: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Dette gjelder sluk under badekar. Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Andre tiltak: Badekar må flyttes ved rengjøring og inspeksjon, det bør vurderes et annet type badekar. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstank på ca. 200 liter er plassert på vaskerom. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Vannbåren varme: Vannbåren varme i alle rom foruten bod og garasje/bod iht. eier. Eier opplyser at en sløyfe (1,2) i stue underetasje er defekt. Vurdering av avvik: Det er avvik: En sløyfe er defekt. Tiltak: Avviket bør utbedres. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2: Fliser på gulv med gulvvarme. Det er målt ca. 1:100 fall i dusjsone, mindre fall på øvrig gulv, 3 mm på 1 m. Det er målt ca. 20 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Synlige avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger som stemmer med dagens bruk. Kommentar til garasje: Tilsendte udaterte håndtegninger. Det er ikke fremvist ferdigattest for garasje. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 11.04.23 av Henning Fagersand. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2001, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

    Innbo og løsøre
    Boligen har et balansert ventilasjonsanlegg, der enheten er plassert på vaskerommet. Her finner man også en ca. 200 liters varmtvannsbereder og et sikringsskap med automatsikringer. Lekkasjestopper med sensorer er installert i kjøkkenbenken, på wc-rommet og på vaskerommet. Flere vinduer er utstyrt med utvendig solskjerming. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er parkering i en integrert dobbelgarasje med bod, elektrisk portåpner og et samlet areal på ca. 45 kvm. Herfra kan man gå tørrskodd inn til vaskerommet i all slags vær. Bygd inntil boligen er det også en garasje på ca. 26 kvm, utstyrt med elektrisk åpner. I tillegg er det gode muligheter for parkering på en singlet gårdsplass foran huset. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring

    Polisenummer
    81463499

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    7 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 193 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 750 000,00))   212 890,- (Omkostninger totalt)   7 962 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Funkisboligen oppvarmes med vannbåren gulvvarme i alle rom, med unntak av bodene og garasjen. Det er montert en NIBE varmepumpe tilkoblet boret bergvarme, og det ble nylig gjennomført service på varmepumpen.

    Energiklasse
    B

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    19010

    Kommunale avgifter år
    2023

    Formuesverdi primær
    1466127

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    5571284

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Strøm, forsikring, oppvarming, tv/internett mm.

    Velforening
    Pliktig medlemsskap i velforening.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/2/287: 30.04.2010 - Dokumentnr: 310243 - Erklæring/avtale. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Gjelder denne registerenheten med flere. 30.04.2010 - Dokumentnr: 310243 - Erklæring/avtale. Alle eiere har felles ansvar for drift og vedlikehold av felles lekeplass og annet fellesareal. Gjelder denne registerenheten med flere. 11.05.2010 - Dokumentnr: 339587 - Erklæring/avtale. Rettighetshaver: Aurskog-Høland Kommune. Org.nr: 948 164 256. Overenskomst vedrørende rettighetsforhold for offentlig vann-, spillvanns-, og overvannsledninger i Festningsåsen. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere. 19.04.2010 - Dokumentnr: 273983 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:2 Bnr:204. 01.01.2020 - Dokumentnr: 500878 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0221 Gnr:2 Bnr:287. 30.04.2010 - Dokumentnr: 310243 - Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:2 Bnr:297. 30.04.2010 - Dokumentnr: 310243 - Erklæring/avtale. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Gjelder denne registerenheten med flere. 30.04.2010 - Dokumentnr: 310243 - Erklæring/avtale. Alle eiere har felles ansvar for drift og vedlikehold av felles lekeplass og annet fellesareal. Gjelder denne registerenheten med flere. 11.05.2010 - Dokumentnr: 339587 - Erklæring/avtale. Rettighetshaver: Aurskog-Høland Kommune. Org.nr: 948 164 256. Overenskomst vedrørende rettighetsforhold for offentlig vann-, spillvanns-, og overvannsledninger i Festningsåsen. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere. 19.04.2010 - Dokumentnr: 273983 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:2 Bnr:204. 01.01.2020 - Dokumentnr: 500878 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0221 Gnr:2 Bnr:287. 30.04.2010 - Dokumentnr: 310243 - Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:2 Bnr:297.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest for nybygg enebolig.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikkog-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/. Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunaleplaner/kommunedelplaner/

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    7 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 193 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 750 000,00))   212 890,- (Omkostninger totalt)   7 962 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    212890

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,7 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 18.900,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 28.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev