aktiv-eiendomsmegling
Taietveien 20 er en spennende og innbydende enebolig fra 2012 i tradisjonell byggestil.
Taietveien 20 er en spennende og innbydende enebolig fra 2012 i tradisjonell byggestil.

BJØRKELANGEN Taietveien 20

Flott og velholdt eiendom fra 2012 i naturskjønne omgivelser. Dobbelgarasje - carport - vakkert uteområde - grillhytte

  • kr 5 500 000
  • BRA-i 121 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 5 500 000
  • Omkostningerkr 156 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 656 640
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår2012
  • Soverom3
  • Tomt1 543.7 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00)) 156 640,- (Omkostninger totalt) 5 656 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Planskisse loftetasje
Taietveien 20 er en spennende og innbydende enebolig fra 2012 i tradisjonell byggestil. Beliggenheten er naturskjønn, landlig og barnevennlig, med nærhet til barnehage, turområder og busstopp, samt kort vei til skoler, idrettsanlegg og svømmehall. Videre kan eiendommen skilte med en vakker, solrik hage, en dobbel carport, en unik dobbelgarasje og en stor, steinbelagt uteplass med en koselig grillhytte. Eneboligen fremstår med delikate fargetoner, solide materialvalg og innholdsrik planløsning. Stuen og kjøkkenet danner et lunt allrom med flott klebersteinsovn, og det herskapelige kjøkkenet har integrerte hvitevarer. Videre er det et pent bad/wc, et eget vaskerom, en fin entré og tre soverom. To rom har garderobeløsning, og lagringsplass finnes i to inneboder og i garasjen.
Planskisse 1.etasje

Taietveien 20, Akershus

  • Tomt
    1543.7m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen ligger landlig, rolig og usjenert til ? omkranset av vakker natur og høye trær som skjermer for vær og vind. Det er kort gangavstand til barnehage og busstopp, og det tar ikke mange minuttene på sykkel til skoler, idrettsanlegg og svømmehall. Tomten på 1544 kvm er meget pent opparbeidet med gressplen, vakre prydbusker, blomsterbed og skiferlagte stier i hagen. Store uteområder mot syd er steinbelagte, og byr på utmerket plass til den man måtte ønske av utemøblement. I tilknytning til det steinbelagte uteområdet er det en grillhytte med tilliggende bod, og inntil husveggen er det en overbygd nisje med plass til jacuzzi. Ved hovedsoverommet er det en liten, nordvendt platting på ca. 9 kvm, og fra loftstuen er det utgang til en overbygd, sydvendt balkong. Kommentar fra tilstandsrapport angående matrikkeldata: Iht. eier foreligger det søknad om grensejustering, pga. feil oppmåling. Oppgitt areal er ut fra dagens situasjon. Iht. dagens situasjonskart er garasje/uthus delvis over eiendomsgrense mot sør/vest.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i ytterkant av byggefeltet Burhol Søndre på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune, i et veletablert boligstrøk med eneboliger og annen småhus bebyggelse. Bjørkelangen er ofte kalt hovedstaden i Indre Akershus, og er det knutepunktet i Aurskog-Høland kommune som i henhold til regionplanen for Oslo og Akershus skal ha den største utviklingen i kommunen. Stedet har utviklet seg til kommunesenter med de fleste fylkes- og kommunale tjenester, inklusive 2 videregående skoler. Bjørkelangen har ca. 90 forretninger innen forskjellige bransjer. Det er også kort vei til marka med tur og rekreasjonsmuligheter, med flere aktive turforeninger i området. Barnehager, skoler, nyere og stor svømmehall, nyere helsesenter og sportshall i nærmiljøet. Boligen sokner til nye Bjørkelangen Skole (1-10 klasse) som ligger ca. 2 km fra boligen. Bygget inneholder i tillegg til skole bla. flerbrukshall og kultursal. Det finnes flere barnehager i nærområdet. Den nærmeste heter Burholtoppen barnehage. Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres via Coop Extra Bjørkelangen, Kiwi eller Rema 1000 Bjørkelangen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Alti Bjørkelangen og Bjørkelangen Næringspark et stor og variert tilbud av forretninger og servicetilbud. Med bil tar det ca. 40 min til Lillestrøm, 57 min til Oslo lufthavn Gardermoen og ca. 56 min til Oslo S. Det er togforbindelse fra Blaker, Fetsund og Lillestrøm.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra boligen er det ca. 400 meter til Burholtoppen barnehage for barn i alder 1-5 år. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 1 km til Bjørkelangen skole fra 1. til 10. klasse. Bjørkelangen har også to videregående skoler.

    Offentlig kommunikasjon
    Området gir mulighet for kollektivtrafikk via buss, hvorav nærmeste bussholdeplass er Trandumsvingen, kun ca 15 minutters gange fra boligen.

    Byggemåte
    Enebolig: - Grunnmurselementer med støpt plate på mark. - Bygningen er satt opp av laminert tømmer. - Saltak med ark av sperrekonstruksjon i tre, kneloft (rom mot yttervegger under skråtak). - Taktekking av betongtakstein. - Vindskier av tre med beslag. - Takrenner, nedløp og beslag i metall utførelse. - Stigetrinn som snøsikring, takstige og feieplattform. - Trevinduer med 3-lags isolerglass og utenpåliggende sprosser. - Ytterdør med 2-lags isolerglass til entré. Terrassedør av tre med 3-lags isolerglass fra soverom til terrasseplatting. - To-fløyet terrassedører av tre med 2-lags isolerglass fra stue 1.etasje og fra loftstue. Garasje: - Bygningen har støpt plate på grunn. - Utvendig stående trekledning. - Saltak konstruksjon tekket med betongtakstein, leddporter, ytterdører, vinduer med 2 og 3-lags glass og takvindu.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Ja, 2 fliser utenfor våtsone er sprukket. dette har skjedd pga oppkant flis står oppe på gulvflis. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av faglært. Utført etter ffv sine spesifikasjoner og Laticrate sine produkter. Arbeid utført av Tømrer KAi Buer. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Ja, tettesjikt og membran er fra byggeåret. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? - Ja, byggesøknad fra 10.5.2011. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - ja, kun av faglært. Innstikk og bunnledning Marker anlegg as Kraktorp rørlegger alle oppstikk og plassering sluk. Morten Hermansen rørleggermester påkobling og montering vvs utstyr. Arbeid utført av arker anlegg as, kragtorp rørlegger, morten hermansen rørlegger. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja, steni plater på grunnmurelementer har sprukket noen steder, undersøkt med leverandør og det kunne være spenninger i steniplater som gjorde dette. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja, vi bor jo i skog kanten, så det er maur og mus i naturen rundt tomten. 10. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Det er oppført/utført av eier, tømrer Kai Buer. 22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? - Ja, mangler ferdigattest. Tilleggskommentar: Det pågår idag en søknad om grensejustering, pga feil oppmåling og manglende grensestolper fra A-H kommune sin side.

    Innhold
    Kort fortalt - Flott enebolig i tradisjonell byggestil - Huset er oppført over 2 etasjer i 2012 - Innholdsrik, spennende planløsning - Unik dobbelgarasje med innredet loft - Dobbel carport og gruslagt gårdsplass - Landlig og naturskjønn beliggenhet - Meget pent opparbeidet tomt og hage - Store, steinbelagte uteområder - Grillhytte med tilliggende utebod - Solrike plattinger og overbygd balkong - Pen entré og gang med garderobe - Åpen og luftig stue-/kjøkkenløsning - Herskapelig og velutstyrt kjøkken - Flott klebersteinsovn i allrommet - Luftig loftstue med egen balkong - Velholdt bad/wc og eget vaskerom - 3 gode soverom, ett med garderobe - Varmtvannsbereder på ca. 200 liter - Sikringsskap med automatsikringer Planløsning 1. etasje: Entré, vaskerom, gang, bod, bad/wc, uinnredet rom, soverom og stue/kjøkken. Loftsetasje: Loftstue, bod og 2 soverom. Entré Eneboligen har et pent, dels overbygd inngangsparti med gruslagt adkomst, velkomstterrasse på ca. 8 kvm og veggmontert utebelysning. Vel inne er det en fin entré med liggende tømmervegger og brune fliser på gulvet. Yttertøyet ryddes enkelt bort i en stor, plassbygd skyvedørsgarderobe i gangen innenfor. Kjøkken Kjøkkenet har et herskapelig og pent design med langstrakte benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har grå, profilerte fronter, vitrinedører og koksgrå laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, mikrobølgeovn, stekeovn og gassdrevet koketopp, samt ventilator, benkestikk og god arbeidsbelysning. Stue Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et romslig og innbydende allrom med lun atmosfære. Her er tømmerveggene malt i en dus beigetone som står godt til parkettgulvet, og sentralt i rommet er det en flott klebersteinsovn. Dagslyset strømmer inn via store sprossevinduer i tre himmelretninger, og på kveldstid settes den rette stemningen med downlights i himlingen. Fra allrommet er det utgang til en liten, overbygd veranda med videre adkomst til den store, steinbelagte uteplassen i hagen. Loftstue I loftsetasjen er det en luftig og pen stue med god møbleringsfrihet. Loftstuen har gråmalte vegger, hvitmalte skråhimling og gyllent, trestavs parkettgulv, og på endeveggen er det utgang til en overbygd, sydvendt balkong. Bad/wc og vaskerom Boligen inneholder et bad/wc og et vaskerom, og i tilknytning til hovedsoverommet er det et uinnredet rom som er klargjort til etablering av et ytterligere bad. Vaskerommet ligger i hendig tilknytning til entreen, og har laftede tømmervegger og brune fliser på gulv med gulvvarme. Av innredning er det hvite overskap og en hvit benkeplate med nedfelt kum, og under benken er det opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel. Badet fremstår som velholdt og pent, med hvite våtromsplater i flisimitasjon på veggene, downlights i himlingen og grå fliser på gulv med gulvvarme. I tillegg til et hvitt, vegghengt høyskap er badet innredet med en sort benkeplate med toppmontert, rund servant, og over er det speil og god belysning. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, mekanisk avtrekk og et dusjkabinett. Soverom og garderobe Det er tre fine soverom i eneboligen ? ett i første etasje og to i loftsetasjen. Soverommet i første etasje er romslig, samt pent pusset opp med gråmalte tømmervegger mot gyllent, trestavs parkettgulv. Store vindusflater sørger for rikt, naturlig lysinnslipp, og rommet har utgang til en nordvendt, lun platting og videre ut til hagen. Det er skyvedørsgarderobe i entreen og på soverommet i første etasje, og boligen har for øvrig lagringsplass i to inneboder og i den store garasjen.

    Standard
    Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: - Våtrom > 1.Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Det er ikke vanntett sjikt eller membran på vegger i våtsoner for dusjsone og servant, dvs. at veggene ikke tåler vann og kan føre til fuktskader. Løsningen er relativ vanlig på laftede boliger, men oppfyller ikke kravet til membran/tettesjikt på vegger i våtsoner. Iht. NS 3600:2018 skal det da gis TG3. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Vinduer: Det er ikke montert barnesikring på vinduer i loftetasjen. I byggverk der barn kan oppholde seg skal vindu ha barnesikring hvis vinduet er plassert fra 3,3 m over terrenget eller den underliggende flaten. Iht. TEK-17. (Dagens krav). - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrasse, balkong eller veranda med høydeforskjell på 0,5 m eller mer til terreng eller underliggende plan skal sikres med rekkverk på minst 1,0 m høyde, iht. dagens krav. Åpninger i rekkverk skal være maks 0,10 m, inntil en høyde på 0,75 m over gulv, iht. dagens krav. - Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Gulv har en del merker og slitasje, for øvrig er det normal bruksslitasje. - Våtrom > 1.Etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Det er avvik: Det er ikke tettesjikt på våtsone til utslagsvask. - Våtrom > 1.Etasje > Vaskerom > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. - Kjøkken > 1.Etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning: Vurdering av avvik: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Det er ikke montert komfyrvakt. Det er krav til komfyrvakt i alle nye boliger. Kravet kom i 2010. Det er ikke montert lekkasjestopper i kjøkkenbenk, som var et krav på byggetidspunktet. Kravet kom i 2010. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avvik: Avløpslufting med vakumventil er en sekundær løsning der ingen andre løsninger er mulig. - Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Soverom og loftstue i loftetasje har ikke ventiler. Det er ikke fremvist dokumentasjon, som viser at det ikke er behov for ventilasjonsanlegg i boligen. - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Varmtvannsbereder er tilkoblet med stikkontakt, dette er ikke iht. gjeldene krav. Fra 2010, skal det ved nyinstallasjon av varmtvannsbereder større enn 2000W, ha direkte el-tilkobling. (Fra 2014 større enn 1500W). Årsaken er å unngå risiko for varmgang og brann. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som ikke kreve tiltak: - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Knirk i gulv. - Innvendig > Radon: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Det er ukjent om plast er godkjent som radonsikring. - Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er avvik: Knirk i trapp - Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører tar i karm eller terskel. - Våtrom > 1.Etasje > Bad > Overflater vegger og himling: Det er avvik: Det er malt laftetømmer i våtsoner til dusj og servant. - Våtrom > 1.Etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist sprekker i fliser. Det er observert sprekk i fire fliser, fortrinnsvis i hjørner. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, avholdt av Henning Fagersand, datert 23.08.2024. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg nøye inn i tilstandsrapporten før visning.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Følgende inventar/utstyr medfølger ikke i salget: Jacuzzi, innredning fra Biltema, hyller, bord/krakker, oppheng og reoler i begge garasjer, fryser, kjøleskap, 2 stk. våtromsplater og belegg lagret i garasje.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Eier tegner eget abonnement for tv og internett.

    Parkering
    Det er parkering i en frittliggende dobbelgarasje, i en dobbel carport og på en stor, gruslagt gårdsplass. Garasjen er av meget god størrelse, og har to p-plasser og bad i første etasje, samt gang, kontor, hobbyrom og to innredede rom i andre etasje.

    Forsikringsselskap
    Storebrand

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Ihht. mottatt matrikkelrapport fra kommunen kan det være grunnforurensning etter nedlagt skytebane. Megler har ikke undersøkt eventuelle konsekvenser av dette. Kontakt megler for mer informasjon og fremleggelse av matrikkelrapport. I følge opplysninger fra el-verket foreligger det ingen påbud om utbedring av det elektriske anlegget i Taietveien 20.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00)) 156 640,- (Omkostninger totalt) 5 656 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Eneboligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme på bad og vaskerom og med panelovner i enkelte rom. Dette suppleres med vedfyring i klebersteinspeis i stuen. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Sikringsskapet har automatsikringer, og skapet er montert på vaskerommet. Boligens varmtvannsbereder på ca. 200 liter står også på vaskerommet. I følge opplysninger fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen var det varslet feiing 28.05.2024, og tilsyn 5.02.2020, men verken feiing eller tilsyn ble gjennomført som følge av at ingen var hjemme.

    Energiklasse
    D

  • Kommunale avgifter
    19734

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale gebyrer omfatter ordinært renovasjonsgebyr, feie/tilsynsgebyr, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruksgebyr vann og avløp. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

    Formuesverdi primær
    1084218

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4336872

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, strømforbruk, forsikringer, tv/internett, veikostnader, m.m.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3226/71/171: 14.10.2010 - Dokumentnr: 790162 - Erklæring/avtale. Rettighetshaver: Aurskog-Høland Kommune. Org.nr: 948 164 256. Rett til å legge og ha liggende tekniske anlegg. 27.08.2010 - Dokumentnr: 642175 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3226 Gnr:71 Bnr:141. 01.01.2020 - Dokumentnr: 307282 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0221 Gnr:71 Bnr:171. 01.01.2024 - Dokumentnr: 120519 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:3026 Gnr:71 Bnr:171.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for enebolig og garasje datert 22.08.2024. Det foreligger ferdigattest for tilbygg til bolig - carport, datert 22.08.2024.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse. Reguleringsplan Burhol Søndre. Iht. kommunens kartportal. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/kommunedelplaner/

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00)) 156 640,- (Omkostninger totalt) 5 656 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    156640

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,00 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16 500,- oppgjørshonorar kr 7 000,- og visninger kr 3 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50 000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 8 786,-. Utleggene omfatter pant m/urådighet, fotograf og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr  20 000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev