aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Villaveien 8 - 
en koselig enebolig med stor hage og solrike uteplasser.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Villaveien 8 - en koselig enebolig med stor hage og solrike uteplasser.

BJØRKELANGEN Villaveien 8

Koselig enebolig i Bjørkelangens hyggeligste nabolag med stor idyllisk hage og solrike uteplasser beliggende i blindvei.

 • kr 3 600 000
 • BRA 169 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 600 000
 • Omkostningerkr 107 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 707 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 948
 • Soverom3
 • ArealP-rom 144 m²
 • Tomt937.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   107 042,- (Omkostninger totalt)   3 707 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning 1. etasje.
Villaveien 8 er en koselig enebolig som ligger svært idyllisk til i blindvei ? en av Bjørkelangens koseligste gater å bo i. Eiendommen ligger omkranset av vakker idyll med utsikt mot åkerlandskap, men samtidig alt innenfor rekkevidde, både buss, skole, skogen og sentrum. Hagen har stor plen og fin beplantning, det er dobbelgarasje, samt flere solrike uteplasser. Dette er en eldre bolig, som er delvis renovert og modernisert, men med fortsatt behov for oppgradering for å nå dagens krav til standard. Likevel er dette et meget trivelig hjem med god planløsning over to etasjer og kjeller. Stuen har både peis, klebersteinsovn og varmepumpe. I tillegg har første etasje entré, trapperom, kjøkken og bod. I loftsetasjen er det bad og tre soverom. Kjeller har bad, boder og er delvis innredet.
Det er trappefri adkomst til boligen og inngangspartiet ligger noe inntrukket.

Villaveien 8, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 48 kvm
  1. etasje: 77 kvm
  2. etasje: 44 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 27 kvm Trapperom, bad, trapperom 2.
  1. etasje: 73 kvm Entré, trapperom, kjøkken, stue.
  2. etasje: 44 kvm Bad, 3 soverom, trapperom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 0 kvm 4 boder.
  1. etasje: 4 kvm Bod  Tomt
  937.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger svært idyllisk til i en av Bjørkelangens koseligste gater å bo i. Her er det vidstrakt utsikt til bølgende åkerlandskap og grønne åser. Tomten er på romslige 937 kvm med frodig hage, samt gruslagt innkjøring og gårdsplass. Hagen byr på rikelig med tumleplass med store plenarealer, prydbusker og vintergrønt. I enden av hagen er det store, flotte furutrær langs tomtegrensen. Med uteplasser både mot øst, sør og vest er det rikelig med muligheter til å følge solens gang gjennom dagen. Stuen har tofløyet dør som åpner opp til terrassen som strekker seg langs hele langveggen. I den ene enden er det trapp ned til en hyggelig, overbygd del med tilknyttet markterrasse langs kortveggen. I tillegg er det en overbygd altan utenfor trapperommet i loftsetasjen. Ukjent grenseforløp. Skylddelt.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger landlig, men samtidig svært sentralt på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling med stadig nyetablering av forretninger og bedrifter. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. Det er skatepark ved skolen, ballbinge, volleyballnett og et lite parkour-anlegg ved barne- og ungdomssskolen. I sentrum finnes Bjørkebadet som er et nyere badeanlegg med svømme- og terapibasseng. Kommunen har en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingslokale for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det byggest et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Her ligger også Big Dream Steakhouse. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Den lille alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Extra og Kiwi. I tillegg har Amfi Bjørkelangen et godt utvalg av forretninger og servicetilbud samt kafeer. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er gangavstand til Bjørkelangen 1-10 skole med SFO og Bjørkelangen videregående skole. Det er også kort avstand til Kjelle videregående skole samt Burholtoppen Barnehage og Festningsåsen Barnehage.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Trandumsvingen som ligger ca. 450 meter fra eiendommen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 40 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Byggemåte
  Støpt grunnmur med plate på grunn i kjeller. Yttervegger i trekonstruksjon med stående panel. Saltak i trekonstruksjon med kaldt ventilert møneloft over boligen. Taktekking av betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag i metall utførelse. Takstige til pipe og snøfangere på hovedtak mot vest. Vindskier av tre. Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass og lufteventil på enkelte. Ytterdør av tre med 2-lags isolerglass til entré. Ytterdør av tre til kjeller. Tofløyet terrassedør med 2-lags isolerglass fra stue til terrasse. Balkongdør av tre med 3-lags isolerglass fra trapperom til altan. Overbygget altan i loftetasje med tilgang fra trapperom. Terrasse mot øst i trekonstruksjoner med tilgang fra stue og øvrig terrasse. Terrasse mot sør/vest i trekonstruksjoner med tilgang og øvrig terrasse. Overbygget og delvis innebygget terrasse mot sør, vegger i trekonstruksjoner med stående kledning og vinduer, saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 08.05.2023 av Henning Fagersand for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Utbedring av toalett/bad i kjeller i 2008 og toalett/bad i 2 etg i 2010. Arbeid utført av Askim & Mysen Rør AS. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Sluk ble oppgradert i 1987 av kommunen i forbindelse med ny kom på tomta. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Ja. Byggemeldt av Askim & Mysen Rør AS. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Var fukt i kjeller - men dette er utbedret utvendig med drenering og med ventilasjon med vifte/avtrekk innvendig. Kjeller er nå tørr, ikke tegn på fukt i dag. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Muligens noe skjeve gulv da at huset er fra 1948. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Noe mus på høsten. Betraktelig redusert siste årene. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Skifte av sikringsskap til automatsikringer. Arbeid utført av Wilh. Moseby eftf. 11.1. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kontroll av el.anlegg - men det er lenge siden. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Takpapp, lekter, vindskier og ny taksten ble lagt av faglært på dugnad. Terrasse ble bygget av faglært og på dugnad. Arbeid utført av Fagersand Byggservice. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Panelt to rom i kjeller, satt inn avtrekk/vifte for å holde kjeller tørr, pusset opp bad i kjeller av fagfolk. Ikke bygget ut, kun utbedret eksisterende rom. 18.1. Ja. Bad er pusset opp av faglærte hos Mysen Rør A/S (ca 2008). 22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Bygging av platting/terrasse er ikke søknadspliktig og er derfor satt opp uten byggesøknad. Tak over plattingen/terrassen erstattet tidligere carport og er derfor heller ikke søkt godkjennelse for. Tilleggskommentar: Det er også en dobbelt, frittstående garasje ved huset. Med støpt såle, tilsvarende tak som på huset. Hus og garasje ble malt/beiset sommeren 2022.

  Innhold
  Villaveien 8 er en koselig enebolig som ligger svært idyllisk til i blindvei ? en av Bjørkelangens koseligste gater å bo i. Eiendommen ligger omkranset av vakker idyll med utsikt mot åkerlandskap, men samtidig alt innenfor rekkevidde, både buss, skole, skogen og sentrum. Hagen har stor plen og fin beplantning, det er dobbelgarasje, samt flere solrike uteplasser. Dette er en eldre bolig, som er delvis renovert og modernisert, men med fortsatt behov for oppgradering for å nå dagens krav til standard. Likevel er dette et meget trivelig hjem med god planløsning over to etasjer og kjeller. Stuen har både peis, klebersteinsovn og varmepumpe. I tillegg har første etasje entré, trapperom, kjøkken og bod. I loftsetasjen er det bad og tre soverom. Kjeller har bad, boder og er delvis innredet. Kort fortalt - Koselig enebolig, tre etasjer. - Noe renovert og modernisert. - Parkering er i dobbelgarasje. - Solrik terrasse langs to sider. - Terrasse har en overbygd del. - Overbygd altan i andre etasje. - Entré er tilknyttet trapperom. - Plassbygd kjøkkeninnredning. - Spiskammers ved kjøkkenet. - Stor stue, plass til spisebord. - Peis, klebersteinsovn i stuen. - Stuen har også varmepumpe. - Bad fra 2010 i loftsetasjen. - Bad fra 2008 i kjelleretasjen. - Vaskemaskinopplegg i kjeller. - Tre soverom i loftsetasjen. - God lagringsplass, flere boder. - Taktekkingen er fra 2011. - Kledning sist beiset i 2022. Planløsning 1. etasje: Entré, trapperom, kjøkken, stue og bod. Loftsetasje: Trapperom, bad og 3 soverom. Kjelleretasje: Bad, 2 trapperom og 4 boder. Entré Eneboligen har et koselig, inntrukket inngangsparti med skiferbelagt dekke, utebelysning og glassfelt ved siden av inngangsdøren. Entreen har hvitmalt veggpanel, plass til garderobeløsning og dør med glassfelt mot trappen. Trappen gir adkomst til øvrige etasjer og det er et lite trapperom utenfor stuen i første etasje. Det er i tillegg utvendig adkomst til kjelleretasjen. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom med malt tregulv, plassbygd innredning og rom for frokostbord under vinduet. I tillegg har rommet et tilknyttet spiskammers. Innredningen er i heltre med glatte fronter malt i en pen grønntone, laminert benkeplate og heldekkende benkebeslag med vaskekum og skyllekum. Kjøkkenet har plass til komfyr og opplegg for oppvaskmaskin. Det mangler ventilator over kokesonen. Stue Stuen ligger i første etasje og er et trivelig rom med tregulv, dus farge på vegger og rikelig med naturlig lys fra tre sider. En dobbel terrassedør åpner opp til terrasse og idyllisk hage. Stuen er utstyrt med luft-til-luft varmepumpe, klebersteinsovn og en stor åpen peis i stue ? her er et lunt innemiljø sikret uansett årstid. Stuen har for øvrig en god, vinklet planløsning som gir egen sone for både sofagruppe og et større spisebord. Bad/wc/vaskerom Eneboligen har bad i både loftsetasjen og kjelleretasjen, samt et kjellerrom med utslagsvask, sluk og opplegg for vaskemaskin. Badet i loftsetasjen ble pusset opp i 2010 og har veggmontert toalett, badekar og håndholdt dusjgarnityr ved badekaret. Innredningen har god oppbevaringsplass i to skuffer, heldekkende servant og romslig speilskap. Videre har badet gulvbelegg, vegger med våtromstapet, noe skråhimlinger og mekanisk avtrekk. Bad/wc I kjelleretasjen ligger et bad som ble pusset opp i 2008 og har toalett, veggmontert, sort servant med plate i underkant og et dusjhjørne med innfellbare glassdører. Innredningen er i form av et høyskap med sorte, glatte fronter og et speil med integrert belysning over servanten. For øvrig har badet sort gulvbelegg, våtromstapet på vegger og mekanisk avtrekk. Soverom og garderobe Eneboligen har tre fine soverom i loftsetasjen, alle med adkomst via et meget trivelig trapperom. Soverommene har skråhimling på den ene siden og vindu på endeveggen. I underkant av skråhimlingen er det etablert delvis åpne hyller og skap. Boligen har også godt med plassbygde garderobeskap og rikelig med lagringsplass i flere boder. I kjelleretasjen er det flere innredede rom, men disse har ikke tilstrekkelig takhøyde eller lysinnslipp til å være godkjent rom for varig opphold.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Veggkonstruksjon Yttervegger i trekonstruksjon med stående panel. Vindskier av tre. Besiktiget fra bakkenivå med de begrensninger dette medfører. Eier opplyser at kledning sist ble beiset i 2022. Enkelte kledningsbord må skiftes. Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Enkelte bord med råte og noe oppsprekking. Utvendig > Dører Ytterdør av tre med 2-lags isolerglass til entré. Ytterdør av tre til kjeller. Tofløyet terrassedør med 2-lags isolerglass fra stue til terrasse. Datert 1975. Balkongdør av tre med 3-lags isolerglass fra trapperom til altan. Datert 1982. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter. Eldre dører har slitasje. Tiltak: Skadede dører må erstattes med nye. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Overbygget altan i loftetasje med tilgang fra trapperom. Altan har rom under og gulv er tettet med papp. Det er ikke kjent oppbygging. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Altan har eldre papp på gulv, som må skiftes. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Ny tekking må legges. Ny tekking på altan må utføres. Innvendig > Overflater Gulv er i hovedsak av: Laminat, tregulv, belegg. Vegger er i hovedsak av: Trepanel, malte og tapetserte plater. Himlinger er i hovedsak av: Trepanel, malte plater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er normal bruksslitasje og stedvis slitasje med merker i overflater. Tiltak: Det bør påregnes at enkelte overflater må utbedres. Innvendig > Pipe og ildsted Teglsteinspipe med heldekkende beslag over tak, sotluke i kjeller. Tilkoblet klebersteinsovn og åpen peis i stue. Vedovn i kjelleretasje. Iht. NRBR er siste feiing utført 5.5.2021 og siste tilsyn 7.1.2014. Følgende avvik ble funnet under tilsyn i 2014, men kan være utbedret: B4: Ildsted er i en slik forfatning at det henstilles til ikke å fyre før ildstedet er satt i stand. B6: Mellom det brennbare materialet og ildrom skal det være murverk på minst 470 mm. Hvis det mellom det brennbare og murverket monteres en dertil ubrennbar plate, kan murverket reduseres til 350 mm. Vi opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men ikke har blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR. Vurdering av avvik: Det er avvik: Eier opplyser at vedovn i kjelleretasje har sprekk og kan ikke brukes. Avrenning fra pipe på møneloft. Avvik ved siste tilsyn fra NRBR. Tiltak: Vedovn i kjelleretasje må fjernes eller utbedres. Det anbefales nytt tilsyn etter utbedringer. Innvendig > Innvendige trapper Tretrapp fra kjelleretasje til 1.etasje og til loftetasje, samt betongtrapp til kjellernedgang. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tretrapp har slitasje og knirk. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Trapp bør behandles og utbedres. Innvendig > Innvendige dører Malte og umalte trefyllingsdører og enkelte lemmedører i kjeller. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører må justeres. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad Våtromstapet på vegger og malt trepanel i himling. Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Trepanel i himling er i våtsone til badekar. Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Sanitærutstyr og innredning består av: Badekar, heldekkende servant med skuffer under, speilskap og vegghengt toalett. Oppvarming med panelovn. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er avvik: Eier opplyser at avløp er nesten tett fra badekar. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Tiltak: Hvis mulig innhent dokumentasjon for toalettsisterne, om det er behov for drenering av denne typen. Ved behov, bør det iverksettes tiltak av faginstans. Eier opplyser at avløp skal utbedres før salg. Tilleggsinfo fra selger: Vi har ikke utbedret sluket. Vi har hatt rørlegger, og badekaret kan brukes, men bør nok byttes. Våtrom > Ventilasjon > Bad Mekanisk avtrekk med bryter. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Kjøkkeninnredning i heltre med glatte malte fronter, laminert benkeplate, heldekkende benkebeslag med vaskekum og skyllekum, oppvaskmaskin, komfyr. I tillegg er det spiskammers i tilknytning til kjøkken. Tregulv. Ved fuktsøk ble det registrert normale verdier på utsatte steder. Vurdering av avvik: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Noe slitasje og enkelte mindre skader. Tiltak: Det er påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken Det er ikke ventilator på kjøkkenet. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig avtrekk. Tiltak: Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en ontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 3. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 4. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 5. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 6. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. På grunnlag av manglende dokumentasjon, observasjoner og at undertegnede ikke er fagmann innen elektro, bør anlegget ha en utvidet el-kontroll. Kostnadsestimatet i denne rapporten er kun estimert ut fra hva en el-kontroll kan koste. Forhold som har fått TG 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Saltak i trekonstruksjon med kaldt ventilert møneloft over boligen, innvendig tilgang. Isolert etasjeskille med mineralull. Kneloft med tilgang fra luker og enkelte uten tilgang. Det bør gis tilgang alle lukkede rom. Vurdering av avvik: Det er avvik: Spor av mus registrert, ukjent omfang. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å holde mus ute av bygning. Vepsebol bør fjernes. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område som NVE Radon aktsomhetskart er definert med " moderat til lav" aktsomhetsgrad. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Tekniske installasjoner > Vannledninger Synlige vannrør av kobber. Stoppekran i kjelleretasje.Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Stakeluke i kjeller, avløpsventil i kjellerbod. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Eldre støpejernsrør har oppnådd forventet brukstid. Avløpsventil er en sekundær løsning. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Lufteledningen for avløpssystemet bør føres til det fri over øverste installasjon der dette er mulig. Tomteforhold > Drenering Eier opplyser at det er drenert på tre sider i 1989. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Forhold som har fått TG3: Utvendig > Vinduer Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass og lufteventil på enkelte. Alder på glass er datert: 1979, 1981 og udaterte. Det er flere nyere udaterte vinduer. Vurdering av avvik: Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Eldre vinduer har slitasje i tillegg til sprukne og punkterte glass. Vindu i loftetasje med punktert glass. Vindu i 1.etasje med punktert glass. Tiltak: Vinduene eller glassruter må skiftes ut. Eldre vinduer med skader må skiftes. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2 Terrasse mot øst i trekonstruksjoner med tilgang fra stue og øvrig terrasse. Terrasse mot øst har skader. Vurdering av avvik: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Ved stikkprøve-målinger ble det registrert skjevheter på gulv i begge etasjer. Det er målt ca. 22 mm høydeforskjell på gulv i trapperom i loftsetg over en lengde på ca 2 m. I trapperom loftetasje er det målt skjevheter. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Skjevheter i en eldre bolig kan skyldes naturlige nedbøyninger over tid. Det er ikke tegn til andre avvik som kan ha sammenheng med skjevhetene. Lovlighet Enebolig Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Det er forevist godkjente tegninger i forbindelse med tilbygg, datert 15.7.1982. I kjelleretasje er P-rom vurdert til å være trapperom ved innvendig trappenedgang og bad. Øvrige rom er innredet og brukt til lagring, disse har ikke tilstrekkelig takhøyde eller lysinnslipp til å være godkjent rom for varig opphold, de er benevnt som boder i rapporten. Garasje Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Det er forevist godkjente tegninger datert 4.10.1982. Diverse: Følgende er opplyst fra Nedre Romerike Brann og Redningsvesen: Sist feiet 05.05.2021 med anmerkning "stige". Siste kontroll ildsteder 07.01.2014 med ankmerkning B6 for ukjent murt peis i stue. Følgende avvik ble funnet under tilsyn i 2014, men kan være utbedret: B4: Ildsted er i en slik forfatning at det henstilles til ikke å fyre før ildstedet er satt i stand. B6: Mellom det brennbare materialet og ildrom skal det være murverk på minst 470 mm. Hvis det mellom det brennbare og murverket monteres en dertil ubrennbar plate, kan murverket reduseres til 350 mm. NRBR opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men ikke har blitt verifisert på nytt tilsyn. Det er rekvirert, men ikke mottatt, opplysninger fra el-verket vedrørende eventuelle tilsyn og rapporter etter dette. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Ventilasjonen er naturlig med veggventiler og spalteventiler i vinduer, supplert med mekanisk avtrekk. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i loftsetasjen. Varmtvannsbereder er på ca. 200 liter. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i en isolert dobbelgarasje og på egen gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   107 042,- (Omkostninger totalt)   3 707 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Eneboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner og en luft-til-luft varmepumpe fra 2011 i stuen. I tillegg har stuen også klebersteinsovn og åpen peis. Eldre vedovn i kjeller må utbedres eller skiftes.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  17617

  Kommunale avgifter år
  2023

  Formuesverdi primær
  1127373

  Formuesverdi sekundær
  4284017

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett. I tilegg kommer drift og vedlikehold av privat vei.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/73/115: 16.07.1947 - Dokumentnr: 1180 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:73 Bnr:22 01.01.2020 - Dokumentnr: 863210 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:73 Bnr:115

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Følgende er mottatt fra kommunen: Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet privat vei Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Følgende er hentet fra tilstandsrapporten: Eiendommen har adkomst via privat vei, avtale om årlig veivedlikehold til Villaveien Vel.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til boligformål i kommuneplanen. Tomta ligger innenfor hensynssone for flom. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/kommunedelplaner/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   107 042,- (Omkostninger totalt)   3 707 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  107042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,50 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 30.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alel påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev