aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Vollasvingen 9.

Bjørkelangen Vollasvingen 9

Luftig og pen 3-roms selveier på enden med stor, solrik balkong og carport-plass. Barnevennlig, naturnært og attraktivt!

 • BRA 68 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER82 612
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 992 455
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 017
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 64 m²
 • ANDEL FELLESGJELD19 843
 • FELLESKOST./MND1 500
 • TOMT151 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 2 890 000,- (Prisantydning)
  19 843,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 909 843,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  70 470,- (Dokumentavgift)
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  82 612,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 992 455,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Velkommen til Vollasvingen 9 – en velholdt og innbydende 3-roms selveierleilighet fra 2017 med endebeliggenhet i andre etasje. Boligområdet er barnevennlig og naturnært, med nærhet til idrettsanlegg, turområder og busstopp, samt kort vei til skoler, barnehager og butikker. Videre kan eiendommen skilte med velstelte fellesarealer, plass i carport og egen, stor og solrik balkong ved stuen.

Leiligheten fremstår med stilrene farge- og materialvalg og god planløsning. Stuen og kjøkkenet danner et luftig allrom med peisovn og møbleringsfrihet, og det stilfulle kjøkkenet har integrerte hvitevarer. Videre har leiligheten et helfliset bad/wc/vaskerom, en pen entré og to gode soverom. Ett rom har garderobeløsning, og lagringsplass finnes i en innebod og i en disponibel sportsbod.

Planløsning
2. etasje: Entré, bad/wc/vaskerom, bod, 2 soverom og stue/kjøkken.
Annet: Disponibel sportsbod på ca. 5 kvm.
Leiligheten har adkomst via utvendig trapp og felles svalgang.

Vollasvingen 9, Viken

 • Kort fortalt
  - Innbydende 3-roms endeleilighet.
  - I 2. etasje i flermannsbolig fra 2017.
  - Gjennomgående og luftig selveier.
  - P-plass i felles carportrekke følger.
  - Pen entré med tilliggende innebod.
  - Åpen og luftig stue-/kjøkkenløsning.
  - Stilig, moderne og velutstyrt kjøkken.
  - Helfliset, delikat bad/wc/vaskerom.
  - 2 gode soverom, ett med garderobe.
  - Lagringsplass i innebod og sportsbod.
  - Varmtvannsbereder på ca. 120 liter.
  - Sikringsskap med automatsikringer.

  Entré
  Leiligheten ligger i andre etasje, og har adkomst via utvendig trapp og felles svalgang. Ved inngangsdøren er det utebelysning, og vel innenfor en hvit dør blir vi ønsket velkommen i en pen entré med lysmalt panel på veggene og fliser på gulv med gulvvarme. Her er det fin plass til kommode, skoskap og knaggrekke, og ytterligere oppbevaringsplass finnes i en tilliggende innebod på ca. 4 kvm.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har et tidsmessig og stilfull design med langstrakte benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter, takoppforede skap og gyllen laminatbenkeplate med nedfelt stålkum, og over benken er det sandfargede fliser som står godt til resten av interiøret.

  Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, stekeovn og koketopp, samt ventilator, komfyrvakt, benkestikk og god arbeidsbelysning.

  Stue
  Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner det et luftig, men samtidig lunt og innbydende allrom med god møbleringsfrihet. Her er det fin plass til sofagruppe, lenestoler og tv-/mediastasjon, og i overgangen til kjøkkenet er det rom for å samle familien til hyggelige måltider rundt et spisebord.

  Veggene er malt i delikate gråtoner som fremhever parkettgulvet, og sentralt i rommet er det montert en moderne, rentbrennende peisovn. Fra stuesonen er det utgang til en stor, sydvendt balkong med upåklagelige solforhold og fint, lokalt utsyn.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet fremstår som pent, velholdt og delikat, med hvite fliser på veggene og lyse fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har finerte fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon, et høyskap og et bredt speilskap med belysning. Videre har badet et vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og et dusjhjørne med innfellbare glassdører.

  Soverom og garderobe
  Det er to gode soverom i leiligheten – begge med store, nordvendte vinduer som sørger for rikt, naturlig lysinnslipp. Hovedsoverommet er malt i en varm, delikat fargetone som står godt til parkettgulvet, og på det andre soverommet er det hvitmalt panel på veggene. På hovedsoverommet er det en bred garderobeløsning, og leiligheten har for øvrig oppbevaring- og lagringsplass i en innebod på ca. 4 kvm og i en disponibel sportsbod på ca. 5 kvm.
 • Leiligheten ligger i et populært boligområde på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune, ca. 1 km fra sentrum. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, det er blant annet akkurat bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus.

  Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng.

  Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser.

  Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 og Kiwi. I tillegg har tettstedet egen ferskvarebutikk og Amfi Bjørkelangen Torg. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Trandumsvingen som ligger ca. 500 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S og Oslo lufthavn, samt 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler.
 • Nærområdet består hovedsaklig av småhus-/eneboligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Bygningen er fundamentert med ringmur og betongdekke til antatt fast grunn.
  Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjoner av tre. Yttertaket er tekket med betongstakstein.
  Veggkonstruksjon: Vegger er oppført med isolert trebindingsverk. Vegger er utvendig kledd med trekledning.
  Etasjeskiller: Etasjeskillere er konstruert med trebjelkelag.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Dører: Entredør i malt slett/formpresset utførelse. Balkongdør i malt trekonstruksjon med lav brystning og glassfelt med 3-lags glass.
  Dørene er fra byggeåret og har normal bruks-/aldersslitasje.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler utvendig terskelbeslag på begge dører.
  Tiltak: Andre tiltak: Terskelbeslag bør monteres.

  Innvendig > Radon: Bygget antas å være oppført med radonsperre mot grunn, men ingen dokumentasjon foreligger.
  Vurdering av avvik: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
  Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Det bør eventuelt gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted: Elementpipe tilkoblet peisovn i stue. Pipe og ildsted ble ikke funksjonstestet.For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester.
  Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
  Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og 1-speils hvite fronter.
  Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum av metall. Fliser på vegger over benk. Ventilator med avtrekk. Integrert platetopp, stekeovn, kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin. Innredningen er fra byggeåret og har normalt god standard med normal bruksslitasje.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Det mangler fuge/tetting på deler mellom benkeplate og vegg. Det er stedvis løs og slitt laminat på endene av benkeplaten.
  Tiltak: Det bør gjøres lokal utbedring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Utvendige bygningsdeler - fellesdeler: Bygningen er fundamentert med ringmur og betongdekke til antatt fast grunn. Etasjeskillere er konstruert med trebjelkelag. Vegger er oppført med isolert trebindingsverk. Vegger er utvendig kledd med trekledning. Saltakskonstruksjoner av tre.
  Yttertaket er tekket med betongtakstein. Utvendige bygningsdeler er fra byggeåret. Det er ikke satt tilstandsgrad på sameiets bygningsmasse og tilstand er ikke vurdert da dette ikke var mandat for oppdraget.
  Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
  Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU - ikke undersøkt:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 16.11.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Kommentar fra selgers egenerklæring:
  Leiligheten har vært i utleie de siste 5 mnd.

  Diverse:
  Det er rekvirert, men ikke mottatt svar fra el-verket vedr. det elektriske anlegget. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • 2.et.: 68 kvm Bra
  Av dette utgjør 4 kvm sekundærareal - bod.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  2. et.: Entré/gang, kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom, 2 soverom.

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
 • Det er balansert ventilasjon, samt mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet har automatsikringer, og leilighetens varmtvannsbereder rommer ca. 120 liter.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og med gulvvarme i entreen og på badet. Dette suppleres med vedfyring i peisovn i stuen.
 • Eiendommen ligger naturnært og barnevennlig til, med umiddelbar nærhet til idrettsanlegg, turområder og busstopp, samt kort vei til skoler, barnehager og butikker. Fellestomten er pent opparbeidet med plenarealer, asfalterte internveier og stemningsfull utebelysning, og mellom bygningene er det lekeapparater og sittebenker til felles anvendelse.

  Leiligheten har en stor, dels overbygd balkong med adkomst fra stuen. Her er det god plass til grill og ønsket utemøblement, og den sydvendte beliggenheten sørger for gode solforhold. Balkongen har dekke i tre, beiset rekkverk og høy levegg, og på husveggen er det montert både utestikk og utebelysning.
 • Det medfølger biloppstillingsplass i felles carportrekke. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Offentlig tilknytning via private stikkveier/sameiets tomt.
  Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
 • Forretningsfører: Elna Dahl
  Vollasvingen 5 1940 Bjørkelangen
 • Eierseksjonen hører til Vollatunet 5. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i evt. vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Dyrehold er tillatt iht. husordensregelene og opplysninger fra forretningsfører, men skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.
 • Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 89608387
 • Formuesverdi som primærbolig kr 752 694 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 279 697 per 31.12.21
 • 1 500 pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer følgende: Drift/vedlikehold, fellesforsikring, fellesstrøm, lån, styrehonorar mm
 • Andel fellesgjeld kr 19 843,- pr. 19.11.22.
  Andel fellesformue kr ,- pr. 19.11.22.
 • Långiver: Høland Sparebank
  Lånenr.: 1280 30 36193
  Lånets totale saldo: kr. 317 487
  Lånetype: annuitetslån, 12 terminer årlig
  Årlig rentesats: 7,78%
  Siste termin: 2026
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kr. 14 754 pr. år
  Av dette utgjør kr. 2 630 eiendomsskatten i 2022.
 • Fellesutgifter, kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.
 • Utleie er tillatt iht. husordenreglene, men styret skal informeres om nye beboere.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  2011/500739-2/200 Erklæring/avtale
  28.06.2011
  rettighetshaver:Knr:0221 Gnr:73 Bnr:290
  Bestemmelse om lekeareal
  Overført fra: 3026-73/450
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2012/7820-1/200 Best. om vann/kloakkledn.
  04.01.2012
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:73 Bnr:421 Snr:1
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:73 Bnr:421 Snr:2
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:73 Bnr:421 Snr:3
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:73 Bnr:421 Snr:4
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:73 Bnr:421 Snr:5
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:73 Bnr:421 Snr:6
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:73 Bnr:421 Snr:7
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:73 Bnr:421 Snr:8
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Rett til å disponere 1 carport eller garasje
  Med flere bestemmelser
  Bestemmelse om bebyggelse
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Gjelder også de eiendommer som senere fradeles gnr. 73 bnr. 290 og 394
  Overført fra: 3026-73/450
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 73 Bnr. 450 Snr. 9 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,75% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 18 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 23 900,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hege Pedersen
Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev