aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Fossveien 20!
Velkommen til Fossveien 20!

BLAKER Fossveien 20

Velholdt og innholdsrik enebolig med moderniserings behov. Stor og solrik tomt. Garasje. Kort vei til togstasjon!

 • kr 4 500 000
 • BRA-i 212 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 500 000
 • Omkostningerkr 131 640
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 631 640
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1937
 • Soverom3
 • Tomt1 455 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 4 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,00))   131 640,- (Omkostninger totalt)   4 631 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 2.etasje.
Velkommen til Fossveien 20! Dette er en stor og innholdsrik familiebolig over to plan og kjeller med barnevennlig beliggenhet i Blaker. Eiendommen er velholdt og ivaretatt. I første etasje finner man entré, separat kjøkken, en romslig stue med peis og åpen løsning mot spisestue, kontor/dagligstue og tilstøtende et oppholdsrom. I boligens andre etasje har man tre soverom av god størrelse, to loftstuer og et stort baderom. Boligen har en stor og solrik veranda samt en pent opparbeidet tomt med grøntareal og beplantning. Tettstedet er omgitt av flott natur med nærhet til fantastiske tur- og rekreasjonsmuligheter i marka! Kort vei til en rekke fasiliteter og servicetilbud blant annet på Sørumsand. Fra boligen er det under 5 min gange til Blaker togstasjon med avg. mot Lillestrøm og Oslo!
Plantegning 1.etasje.

Fossveien 20, Akershus

 • Tomt
  1455m²

  Beskrivelse av tomt
  Eneboligen ligger fint plassert på en skrånende, velstelt tomt på 1 455 kvm. Tomten strekker seg over veien, slik at parkering kan gjøres ved boligen eller på andre siden av veien. Eiendommens plassering på feltet sikrer gode solforhold. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning, samt gruslagt gårdsplass. Hagen byr på rikelig med trygg boltreplass for både to- og firbeinte. I flukt med hagen er det en sydvestvendt veranda på ca. 35 kvm. Her er det utmerket plass til grill og hagemøblement. Fra verandaen går det trapp ned til en hellelagt markterrasse. Terrassen har adkomst fra stuen.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i landlige og barnevennlige omgivelser på Blaker i Lillestrøm kommune. Lillestrøm er Norges niende største kommune og besto tidligere av Sørum, Fet og Skedsmo. Blaker ligger vakkert til langs Glomma, og det er kort vei til nydelige tur- og rekreasjonsmuligheter. Fra boligen er det kort vei til dagligvarebutikken Joker Blaker som har post i butikk og holder søndagsåpent. For ytterligere servicetilbud har man Sørumsand med bl.a. treningssenter, Rema 1000, apotek, frisør og vinmonopol. Videre ligger Auli Senter ca. 8 minutter fra eiendommen med bil. Blaker IL tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for både unge og voksne. Med et eget sykkelmiljø kan sykkelentusiaster utforske lokale stier og terreng. Fotball er en av hovedgrenene i klubben, med lag i alle aldre og nivåer. I tillegg arrangerer vi allidrett for de minste med varierte aktiviteter som bidrar til fysisk aktivitet og glede. Blaker har også egen skytterklubb; Blaker Skytterlag. Det er svært gode kollektivtilbud i området med både buss og tog. Til Blaker stasjon er det ca. 300 meter, med både tog- og bussavganger. Toget bruker ca. 30 minutter til Oslo Sentralstasjon. Med bil tar det ca. 9 min til Sørumsand, 15 min til Aursmoen, 29 min til Lillestrøm by, 36 min til Oslo Lufthavn og 46 min til Oslo S. For øvrig er det kort vei til skoler i alle trinn samt barnehager.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Byggemåte
  Utvendig: Enebolig med tekket saltak. Yttervegger i antatt bindingsverk bekledd med panel. Etasjeskiller i trebjelkelag. Grunnmur i antatt sparesteinsmur og betong og støpt såle i betong. Innvendig: Vegger: Malte flater og panelplater. Våtromsplater på bad. Gulv: Eikeparkett, laminat, teppe og belegg. Belegg på bad. Himlinger: Malte flater på innvendige takoverflater.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Det var fuktighet i kjelleren når vi kjøpte huset, men det har ikke vært noe fuktighet etter at dreneringen ble utbedret i høsten 1988. - Drenering ble lagt som egeninnsats i 1988. - Det ble fuktighet i pipe Nord ifbm. oppgradering av oljefyr. Det ble det lagt rør i begge pipene i 2001 som løste problemet. Pipe Nord er ikke lenger i bruk pga. oljefyr er skiftet ut med luft til vann varmepumpe. - Oppgradert sikringsskap, utbedret avvik etter el-kontroll og lagt strøm til varmepumpe. Arbeidet er utført av Sørum Elektriske. - Det ble utført sikkerhetskontroll av Hafslund Elsikkerhet i 2004. - Terrasse bygget ved egeninnsats i 1990. Takstein og rupanel byttet i 2004 ved egeninnsats og veiledning fra tømrer.

  Innhold
  1.etg: Vindfang, hall, hall 2, kjøkken, spisestue, stue 2.etg./Loft: Trapperom, 3 soverom, stue, stue 2, bad Kjelleretasje: Toalettrom, teknisk rom, bod

  Standard
  Tg3 - Store eller alvorlige avvik Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Innvendig > Innvendige trapper - 2 Våtrom > 2. Etasje/loft > Bad > Generell Spesialrom > Kjelleretasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon Tg2 - Avvik som kan kreve tiltak Innvendig > Innvendige dører Tg2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak Utvendig > Taktekking Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Vinduer Utvendig > Dører Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Utvendig > Utvendige trapper Innvendig > Radon Innvendig > Pipe og ildsted Innvendig > Rom Under Terreng Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Ventilasjon Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tomteforhold > Drenering Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Tomteforhold > Terrengforhold Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Enkelgarasje samt godt med biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Tomten strekker seg over veien, slik at det er mulighet for parkering på denne delen av tomten også.

  Forsikringsselskap
  Eika Forsikring

  Polisenummer
  2603029

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,00))   131 640,- (Omkostninger totalt)   4 631 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Luft til vann varmepumpe fra 2019. Radiator via varmepumpe. Peisovn i stue.

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter
  11607

  Kommunale avgifter år
  2024

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatten er beregnet til kr. 894,- i 2024. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Formuesverdi primær
  945659

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3593503

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Årlig velavgift
  2000

  Velforening
  Fossveien privat veilag 14-16-18-20

  Info vannavgift
  Eiendommen er tilknyttet privat vannverk; Blaker Vannverk. Det betales ett fastgebyr pr. boenhet. Hus med hybelleilighet betaler for to boenheter.Det betales ett variabelt gebyr pr. person. Antall personer hentes fra Folkeregisteret. Fastgebyr pr. år inkl. mva: 2 000,- Variabelt gebyr pr. m3 inkl. mva: 17,- Vanngebyret etter måler faktureres etterskuddsvis med en halvdel i juni og en halvdel i desember

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3205/321/36: 13.01.1938 - Dokumentnr: 36 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3205 Gnr:321 Bnr:36 Gjelder denne registerenheten med flere 15.06.1994 - Dokumentnr: 4153 - Erklæring/avtale Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Rettighetshaver Sørum kommune Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Gjelder denne registerenheten med flere 30.10.1937 - Dokumentnr: 1646 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3205 Gnr:321 Bnr:29 01.01.2020 - Dokumentnr: 381553 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0226 Gnr:121 Bnr:36 01.01.2024 - Dokumentnr: 267899 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3030 Gnr:321 Bnr:36 13.01.1938 - Dokumentnr: 36 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3205 Gnr:321 Bnr:29 Rettighet hefter i: Knr:3205 Gnr:321 Bnr:36 Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak.   Ovennevnte medfører at man ikke vet hvorvidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. En konsekvens av lovlighetsmangler kan for eksempel være at kommunen gir pålegg om tilbakeføring av det ulovlige tiltaket. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger. Blaker Vannverk er et privat vannverk som eiendommen er tilknyttet. Eiendommen ligger til offentlig vei med privat avkjørsel.

  Regulerings- og arealplanner
  I kommuneplanen ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse, nåværende.

  Adgang til utleie
  Eiendommen selges uten utleiedel. Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,00))   131 640,- (Omkostninger totalt)   4 631 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  131640

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr. 55 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16 000,- oppgjørshonorar kr. 6 500,- og visninger kr. 3 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Iris Therese Asak

Megler

Iris Therese Asak

97 59 80 15

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev