aktiv-eiendomsmegling
Ringkollveien 102 ligger helt usjenert i skogkanten, i et rolig og fredelig område tett på naturen.
Ringkollveien 102 ligger helt usjenert i skogkanten, i et rolig og fredelig område tett på naturen.

BLAKER Ringkollveien 102

Unik eiendom på 2,8 mål med sjarmerende enebolig fra 1917, låve fra 1800 og uthus. Usjenert i skogkanten, men sentralt.

 • kr 2 150 000
 • BRA 90 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 150 000
 • Omkostningerkr 70 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 220 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1917
 • Soverom2
 • ArealP-rom 75 m²
 • Tomt2 808.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 150 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 53 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000,00))  70 792,- (Omkostninger totalt)   2 220 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Helt inntil skogkanten ligger en usjenert og idyllisk plass, hvor tiden har stått stille siden 1917. Eiendommen har en unik ro, kun avbrutt av fuglekvitter og susing i tretoppene, men ligger samtidig rundt 15 min fra Fetsund, Sørumsand og Aurskog. Tomten er drøye 2,8 mål, lett skrånende med gressplen, busker og frodige trær. På eiendommen står en sjarmerende enebolig fra 1917, en låve fra 1800-tallet og et uthus fra 1920 med utedo, vedbod og tidligere fjøsrom. Eneboligen er laftet, har tjærebredde vegger, grønne ytterdører med patina og nærmest original standard. Den består av to soverom, to stuer, et kjøkken, bod og et kjellerrom med dusj. Kjøkkenet har vedfyrt komfyr og spisestuen har en vakker rundovn. Bygningene trenger restaurering, men sjansen er sjelden og potensialet stort.
Boligen er et sjarmerende laftehus fra 1917 med solbrun, tjærebredd overflate, tak i teglstein og grønnmalt staffasje.

Ringkollveien 102, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 61 kvm
  2. etasje: 29 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 59 kvm Vindfang, gang med trapp, kjøkken, stue, stue, soverom.
  2. etasje: 16 kvm Gang, soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 2 kvm Bod.
  2. etasje: 13 kvm Uinnredet loft.  Tomt
  2808.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger helt usjenert i skogkanten, i et rolig og fredelig område tett på naturen. Tomten er 2808,8 kvm og har lett skrånende plenareal mellom bygningsmassen, med frodige trær og busker i tomtegrensen. På eiendommen er det oppført et sjarmerende laftehus fra 1917 med solbrun, tjærebredd overflate, tak i teglstein og grønnmalt staffasje. Øverst på tomta ligger et låvebygg fra 1800-tall, som er Sefrak-registrert, og et uthus fra rundt 1920 med utedo, vedbod og tidligere fjøsrom. Alle byggene fremstår omtrent urørte, men det ble gjort noe utbedring av tak på låven i 2019, byttet pipebeslag på eneboligen i 2021, samt noen små reparasjoner av elanlegg i 2017 og 2020. Eneboligen har inngang fra to sider, den ene med et koselig bislag og den andre på siden av boligen. Ytterdørene er grønnmalte og har en sjarmerende patina. Boligen har enkle vinduer, men det medfølger en del varevinduer som kan settes inn vinterstid. Bygningsmassen har behov for restaurering, spesielt uthus og låve har skjevheter. Det må sjekkes med kulturmyndigheten før oppgraderingen av låven tas.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i idylliske omgivelser på Mork, rolig og stille, helt inntil skogkanten. Samtidig er det rundt et kvarters kjøring til Fetsund, Aurskog og Sørumsand, noe som gir enkel tilgang på alt man trenger i det daglige. Nærheten til skogen og marka gir helårs turområder rett utenfor stuedøren og en unik ro som bidrar til hvilepuls. Blaker har skytterlag, samt et idrettslag med aktivitetstilbud innen blant annet ski, fotball, friidrett og allidrett. Det er i tillegg kort vei til treningssenter, svømmehall og tennisanlegg. Høyt&Lavt aktivitetspark i Sørum, en knapp halvtime unna. I Blaker ligger Blaker Skanse, kultursenteret for området og et av flere kulturområder i Lillestrøm kommune. Her arrangeres det mange aktiviteter i løpet av året, som bl.a. markeder, konserter, forestillinger og 17. mai feiring med mer. Fra Blaker er det en fin spasertur til idylliske Fossdammen, hvor naturen oppleves som jungelaktig. Videre er det ca. 18 min å kjøre til Rånåsfoss Familiebad og Kuskerudnebben og Bingsfoss i Sørumsand. Motangen og Bruvollen Landbane ligger 13-14 min unna med bil. På Bruvollen har Blaker Travselskap, Blaker Idrettslag og Bruvollen Samfunnshus base. Av kulturelle tilbud kan historiske Slora mølle anbefales et besøk, eller man kan legge søndagsturen til Fetsund lenser. Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 Sørumsand, Kiwi og Joker Blaker. Det er ca. 17 min å kjøre til Fokus butikksenter på Sørumsand som har et variert utvalg, deriblant apotek, frisør og vinmonopol. Ønsker du ytterligere tilbud har Aurskog Senter et fint utvalg butikker, kafé, bank, apotek, frisør for å nevne noe. Bjørkelangen, Fetsund, Lillestrøm by, Strømmen og Oslo ligger også godt innenfor rekkevidde.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det ca. 9,7 km til Blaker barneskole og 12,2 km til Bingsfoss ungdomsskole. Kommunen har et godt utvalg av barnehager, både private og kommunale, i tillegg til flere videregående skoler. Nærmeste videregående skole i kommunen er Sørumsand.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Mork, som ligger ca. 3,7 km fra boligen. Det er ca. 18 min kjøring til Blaker stasjon, med togforbindelse til bl.a. Oslo S. Ved å benytte bil tar det ca. 18 min til Sørumsand, 19 min til Rånåsfoss, 12 min til Aursmoen, 25 min til Lillestrøm by, 43 min Oslo Lufthavn og 44 min til Oslo S.

  Byggemåte
  Tak tekket med tegltakstein, antakelig fra byggeår. Ikke tett undertak. Hjemmelagde tretakrenner uten kontrollerte nedløp, nyere beslag på pipe og innfelt i bunnsvill over kant grunnmur. Bygget er oppført med bærekonstruksjon i ca. 70mm laft, innvendig panelert. Utvendig med synlig laft. Laften er i følge eier beiset utvendig med tjærebeis. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har trevinduer med koblet glass, antakelig fra byggeår. Boligen sto på befaring med enkle glass i alle vinduer, men eier opplyser at de har en del "varevinduer" som kan settes inn vintersid. Bygningen har malte ytterdører. Liten terrasse utenfor den ene inngangen. Trekonstruksjon med takoverbygg, antakelig bygget på i ettertid. Trapp opp er underdimensjonert - myke trinn. Etasjeskiller er av trebjelkelag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere? Ja. Fukt i kjellerrom. 6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Nei. Pipe over tak ble murt opp for ca 3 år siden. 10. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Ja, det har vært lekkasje, er nå rettet. 10.1. Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? Hvis ja; beskriv hvilke tiltak som er utført. Ja. Ca tre år gammelt pipebeslag. 10.2. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses. Aurskog Ventilasjon og Blikk. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, men kun lagt opp en en ny ledning. 11.1. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses. Aurskog Elektriske. 11.2. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei. 19. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Nei. Innredet rom i 2. etg.

  Innhold
  Helt inntil skogkanten ligger en usjenert og idyllisk plass, hvor tiden har stått stille siden 1917. Eiendommen har en unik ro, kun avbrutt av fuglekvitter og susing i tretoppene, men ligger samtidig rundt 15 min fra Fetsund, Sørumsand og Aurskog. Tomten er drøye 2,8 mål, lett skrånende med gressplen, busker og frodige trær. På eiendommen står en sjarmerende enebolig fra 1917, en låve fra 1800-tallet og et uthus fra 1920 med utedo, vedbod og tidligere fjøsrom. Eneboligen er laftet, har tjærebredde vegger, grønne ytterdører med patina og nærmest original standard. Den består av to soverom, to stuer, et kjøkken, bod og et kjellerrom med dusj. Kjøkkenet har vedfyrt komfyr og spisestuen har en vakker rundovn. Bygningene trenger restaurering, men sjansen er sjelden og potensialet stort. Kort fortalt - Unik eiendom med sjarm. - Fredelig ved skogkanten. - Tomt på drøye 2,8 mål. - Låve fra 1800-tallet. - Uthus med utedo og vedbod. - Sjarmerende enebolig fra 1917. - Standard omtrent fra byggeår. - Behov for restaurering. - Vedfyrt komfyr og rundovn. - To stuer og et romslig kjøkken. - To soverom, ett i andre etasje. - Kjellerrom med dusj. - Ikke avløp tilknyttet huset. - Elanlegg med automatsikringer. - Varmtvannsbereder på 120 liter. Planløsning 1. etasje: Vindfang, gang med trapp, kjøkken, 2 stuer, soverom og bod. 2. etasje: Gang, soverom og uinnredet loft. Kjelleretasje: Rom med dusj. Eneboligen Eneboligen består av tre etasjer, med ett soverom og uinnredet loft oppe, et rom med dusj i kjelleren, og vindfang, to stuer, kjøkken, et soverom og bod på hovedplanet. Rommene har gulv i heltre som er malt, panelvegger, panelhimlinger, gode vindusflater og dype vinduskarmer. I stuene er gulvet malt i en rustrød farge og i kjøkken og soverom er det gråmalt. Stuene ligger åpen mot hverandre og har henholdsvis lys rosa og grønne vegger, kombinert med hvitmalt himling. Kjøkken og soverom har trehvite vegger og tak. Det er god plass til møbler, og stuen nærmest kjøkkenet er godt egnet som spisestue. I hjørnet av denne stuen står en antikk rundovn med krone, både en god varmekilde og et vakkert blikkfang. Kjøkkenet har vedfyrt komfyr, vaskekum i stål og en plassbygd innredning med grå fronter, benkeplate i tre og skrå overskap med skyvedører. Det er også plass til elektrisk komfyr og et spisebord ved kjøkkenvinduet. Soverommet i første etasje har to vinduer og en romslig størrelse. I enden av rommet er det servant.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Liten terrasse utenfor den ene inngangen. Trekonstruksjon med takoverbygg, antakelig bygget på i ettertid. Trapp opp er underdimensjonert - myke trinn. Vurdering av avvik: Det er avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Noe skjevheter. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Rettes opp og fundamenteres. Ny trapp må bygges. Innvendig > Overflater Heltre på gulv, panel på vegger og i himling. De fleste overflater er malt. Vurdering av avvik: Det er avvik: Generelt eldre overflater som fremstår med slitasje etter mange års bruk. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Generelt behov for oppussing må påregnes. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Noe skjevheter, men ikke mer enn normalt for eldre boliger. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Innvendige trapper Tretrapp mellom 1. og 2. etasje. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Håndløper kun på en side, og denne var dårlig festet. Konsekvens/tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Innvendig > Innvendige dører Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dører subber i terskeler og karmer og fremstår som vanskelige å lukke/åpne. Konsekvens/tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Behov for justeringer på alle innvendige dører. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken Det er ingen ventilering fra kjøkken. Vurdering av avvik: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres Tekniske installasjoner > Vannledninger Innvendige vannledninger er av kobber. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Det er påvist ufagmessig utførelse av avløpsledninger. Avløpsrør er ikke ført kontrollert ut av huset, kun til hull i gulv i kjeller og direkte ut i massene under. Konsekvens/tiltak: Anlegget bør sjekkes av fagperson. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Boligen har naturlig ventilasjon via utettheter i konstyruksjonen. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Varmtvannsbereder ca. 120L med produksjonsår 1986. ? Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Eldre elektrisk anlegg som noe oppgradert over tid. Det er blant annet byttet inntakssikringer og innmat i sikringsskap til automater. Lite inntak 3x20A 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? (årstall) 2011 Oppgradering av sikringsskap/inntak. Spørsmål til eier 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Foreligger samsvarserklæring på bytte av sikringsskap. Eksisterer det samsvarserklæring? Ja. 5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. Dette vil selvfølgelig avhenge av bruk. 6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. Generelt om anlegget 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. Inntak og sikringsskap 9. . Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Ser at det er en god del eldre ledningsmateriell som fremdeles er i bruk, anbefaler på grunnlag av dette en gjennomgang av det elektriske anlegget. Tomteforhold > Drenering Drenering antas å være fra byggeår. Det kan således være slik at det ikke er drenert rundt boligen, men at boligen er forsøkt plassert på et tørrest mulig sted på tomten. Ingen fuktsikring av grunnmur. Vurdering av avvik: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er fuktig i kjeller og dette kan komme av mangler ved drenering, men siden rommet også benyttes til dusjrom uten membran på gulv og vegger kan dette også være årsaken til fuktigheten. Konsekvens/tiltak: Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Gråsteinssmurer og noe støpte konstruksjoner. Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Noe sprekker i ringmur, men ingen som anses å gå utover ringmurens bæreevne.   Forhold som har fått TG3: Utvendig > Taktekking Tak tekket med tegltakstein, antakelig fra byggeår. Ikke tett undertak. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er eller har har vært lekkasjer, slik at det er noe råte i undertak. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Taktekkingen i seg selv kler huset godt, og bør absolutt vurderes å tas vare på, men dette krever at man bygger et tett undertak som luftet konstruksjon og legger takstein tilbake, den vil da kun fungere som en fasade men selve tettesjiktet ligger under. Slik det er nå vil man være veldig utsatt for lekkasjer da det ikke finnes noe låsessytem mot vann i steinen som hindrer vann å renne ned og bak, spesielt på vinterstid og med oppvarmet 2. etasje. Kort fortalt taktekking må utbedres. Utvendig > Nedløp og beslag Hjemmelagde tretakrenner uten kontrollerte nedløp, nyere beslag på pipe og innfelt i bunnsvill over kant grunnmur. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Takrenner/nedløp har store lekkasjer. Konsekvens/tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Stigetrinn og plattform for feier må monteres. Nye renner og nedløp må monteres. Utvendig > Veggkonstruksjon Bygget er oppført med bærekonstruksjon i ca. 70mm laft, innvendig panelert. Utvendig med synlig laft. Laften er i følge eier beiset utvendig med tjærebeis. Vurdering av avvik: Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Det er observert råteskader hjørne mot nord vest, og et godt stykke utover i laftestokkene, gjelder bunnsvill og overliggende stokker. Kan også være flere steder, så videre undersøkelser anbefales. Konsekvens/tiltak: Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Skader etter lekkasjer som må utbedres. Huset er opprinnelig bygget med kaldtloft, og har hatt det frem til det senere. Der det er bygget soverom i 2. etasje vil det således ikke være luftet takkonstruksjon. Konsekvens/tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Påviste skader må utbedres. Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Utvendig > Vinduer Bygningen har trevinduer med koblet glass, antakelig fra byggeår. Boligen sto på befaring med enkle glass i alle vinduer, men eier opplyser at de har en del "varevinduer" som kan settes inn vintersid. Vurdering av avvik: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Dette er eldre vinduer, og de fremstår som slitt, og har stort behov for vedlikehold. Konsekvens/tiltak: Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Vinduer må justeres. Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Av historiske årsaker er det å anbefale at vinduene restaureres, og at man eventuelt supplerer med varevinduer med isolerglass innvendig for å redusere varmetap. Man kan selvfølgelig også velge å bytte vinduene Utvendig > Dører Bygningen har malte ytterdører. Vurdering av avvik: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter. Eldre slitte dører. Glisne og oppsprukket. Konsekvens/tiltak: Dører må justeres. Skadede dører må erstattes med nye. Dører med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele døren eller kun selve glassene. Dett er selvfølgelig dører man bør vurdere om skal byttes. Kan sikkert også restaureres om man vil holde den gamle stilen 100%. Innvendig > Pipe og ildsted Mursteinspipe fra byggeår tilkoblet vedovner i de fleste rom. Vurdering av avvik: Pipevanger er ikke synlige. Det er avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Eldre pipe med eldre vedovner tilkoblet. Det kan være skader/mangler utover det som angis her. Det ser ut til at pipa også har vært utsatt for fukt - malingsfalss på nedsiden av sotluke. Konsekvens/tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Generelt anbefales en gjennomgang av feiervesen eller andre som inspiserer fyringsanlegg og piper. Valgt kostnadsestimat er høyst usikkert. Innvendig > Rom Under Terreng Støpt gulv og pussede vegger. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig (synlige murvegger). Vurdering av avvik: Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Det er vått på kjellergulv og alle andre konstruksjoner i kjeller er fuktige. Begynnende råteskader på treverk i kontakt med gulvflaten. Kan også være en medvirkende årsak at det dusjes rett på kjellergulv. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å redusere/begrense fuktgjennomtrenging inn i kjeller. Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til fukt-/råteskadene samt utbedre råteskadene. Ville startet med å slutte å dusje i kjeller, og sett om det tørket naturlig opp, gjør det ikke det må man se på muligheter for drenering og fuktsikring av grunnmur. Våtrom > Generell > Rom med dusj Dusjrom etablert i kjeller. Murvegger og støpt gulv uten fuktsikring pålimt oppkant rundt. Dusj med forheng. Ikke sluk kun hull ut til grunn. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Rom med dusj Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner (murvegger). Vurdering av avvik: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Generelt fuktig i hele rommet. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Anbefaler at bad/dusjnisje etableres et annet sted i boligen. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold Det ble ikke observert slukkeutstyr eller røykvarslere i boligen, dette må på plass før salg. Minst en røykvarsler pr etasje og ett 6kg pulverapparat. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. 4. Er det skader på røykvarslere? Nei. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Det er ikke etablert avløpsrør fra bolig, vann renner ut i hull i kjellergulv og direkte til grunn. Kun gråvann, da det ikke er toalett i boligen (utedo). Vurdering av avvik: Kombinasjonen av alder og materiale på utvendige vann- og avløpssystemet tilsier at man må regne med utskiftinger. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Man må påregne krav om å etablere godkjent avløpsløsning fra boligen. Konstruksjoner som ikke er undersøkt Innvendig > Krypkjeller Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv under store deler av boligen. Adkomst til kryperom ikke funnet. Vurdering av avvik: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Konsekvens/tiltak: Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon. Låve Eldre låve. Uisolert grovt bindingsverk, kledd med stående låvekledning - ubehandlet i senere tid og meget værslitt. Tak tekket med tegltakstein, antakelig fra byggeår, kun utbedret for noen lekkasjer. Låvebru revet. Bygget har store skjevheter. Registrert i SEFRAK registeret. Behov for oppgraderinger - husk å sjekke med kulturmyndighet. Uthus Eldre uthus. Uisolert grovt bindingsverk, kledd med stående låvekledning - ubehandlet i senere tid og meget værslitt. Tak tekket med tegltakstein, antakelig fra byggeår. Bygget har store skjevheter. Behov for oppgraderinger. Lovlighet Det foreligger ikke tegninger for noen av bygningene. Diverse: For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering på egen eiendom. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Forsikringsselskap
  Fremtind

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 150 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 53 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000,00))  70 792,- (Omkostninger totalt)   2 220 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med vedovn i de fleste rom. Ventilasjonen er naturlig. Varmtvannsbereder er på ca. 120 liter. Det er byttet inntakssikring i senere tid og sikringsskapet har automatsikringer; 3x20A. Boligen har ikke innlagt avløp og det er utedo i uthuset. Gråvann slippes urenset ut til terreng/bekk. Man må påregne krav fra kommunen om rensing av avløpsvann, muligens etablere minirenseanlegg.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Info kommunale avgifter
  I følge opplysninger fra kommunen så er ikke eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann og avløp. Det faktureres kun for eiendomsskatt. I følge opplysninger i tilstandsrapporten så har boligen antatt vann fra Blaker vannverk. Bygningen har ikke innlagt avløp og det er utedo. Det må påregnes krav fra kommunen om rensing av avløpsvann, antar at løsning vil være å etablere minirenseanlegg. Det må påregnes avgift til Blaker vannverk for vanntilførsel og fra kommunen for øvrig for renovasjon eller andre relevante gebyrer og avgifter når eiendommen tas i bruk. Det må også påregnes utgifter knyttet til drift og vedlikehold av privat vei.

  Formuesverdi primær
  586185

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  2227503

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Formuesverdi er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/207/10: 18.12.2002 - Dokumentnr: 10636 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 3026 Gnr: 207 Bnr: 6. 19.04.2004 - Dokumentnr: 3272 - Målebrev 01.01.2020 - Dokumentnr: 781458 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr: 0221 Gnr: 207 Bnr: 10. 18.12.2002 - Dokumentnr: 10638 - Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr: 3026 Gnr: 207 Bnr: 6.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen vedrørende ferdigattest og byggetegninger: Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid. Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger bygningstegninger for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger tegninger for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på.

  Vei, vann og avløp
  Følgende er opplyst i tilstandsrapporten: Eiendommen har adkomst via privat vei. Veiadkomsten er sikret gjennom tinglyste rettigheter. Tinglyst rett til adkomst over eiendom 207/6. Adkomstvei fra Ringkollveien til boligen holder en meget lav standard. Eiendommen er tilknyttet vannforsyning via private stikkledninger. Antatt fra Blaker vannverk. Bygningen har ikke innlagt avløp, men utedo. Gråvann slippes urenset ut til terreng/bekk. Det må påregnes krav fra kommunen om rensing av avløpsvann, antar at løsning vil være å etablere minirenseanlegg. Følgende er opplyst fra kommunen: Eiendommen er ikke tilknyttet verken kommunalt vann- eller avløpsnett. tilknyttet privat vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Verneklasse/sefrak
  Det gjøres oppmerksom på at  er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommunen har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen. Sefrakid 0221 101 61. Kulturminnebetegnelse Låve, Hagen, Viggernes Ø, Aurskog.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 150 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 53 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000,00))  70 792,- (Omkostninger totalt)   2 220 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  70792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr  31.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.250,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 20.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev