aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Leveggene på siden gjør balkongen helt usjenert.
Leveggene på siden gjør balkongen helt usjenert.

BLYSTADLIA Blystadringen 2H

Stor, påkostet 4-roms m/sydvendt balkong, grønn utsikt og garasjeplass. Nyoppusset i 2019/2020, inkl. kjøkken og bad.

 • kr 4 100 000
 • BRA 92 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 100 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 313 226
 • EierformAndel
 • Byggeår1978
 • Soverom3
 • ArealP-rom 92 m²
 • Andel fellesgjeldkr 195 625
 • Felleskostnaderkr 5 184
 • Tomt48 841 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 100 000 (Prisantydning) 195 625 (Andel av fellesgjeld)   4 295 625 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 313 226 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.
Blystadringen 2 H er en stor og lekker 4-roms andelsleilighet i tredje etasje. Bygget ligger omkranset av grønne fellesarealer og i umiddelbar nærhet til marka med nydelige turområder og badeplass. Fra stuen er det utgang til en helt usjenert balkong på ca. 15 kvm med sol og utsyn til marka. Til leiligheten følger en garasjeplass i fellesanlegg og to boder. Leiligheten ble totaloppusset i 2019/2020, inkludert rør, elanlegg, kjøkken, bad og vaskerom. Fargevalget er lyst med eikelaminat på gulv og listefritt tak. Kjøkkenet har en lekker innredning i klassisk stil med dels integrerte hvitevarer og spiseplass i åpen løsning med stuen. Både stue og kjøkken har gode vindusflater. Videre er det et lekkert bad med regnfallsdusj, et pent vaskerom og tre soverom, hvorav ett med garderobeskap.
Velkommen inn!

Blystadringen 2H, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  3. etasje: 92 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 92 kvm Entré, stue, kjøkken, bad, vaskerom, tre soverom.  Tomt
  48841m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten rundt bygget er pent opparbeidet med asfalterte internveier, gressplener, lekeplass og fine møteplasser. Her er det god boltreplass for både små og store.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et populært og barnevennlig boligområde i Blystadlia i Rælingen kommune. Blystadlia har barneskole, to barnehager, matbutikk og hyppige bussavganger. I tillegg er det kort avstand til ungdomsskole, og ved siden av denne ligger Sandbekkhallen med flerbrukshall og svømmehall. Omtrent like langt unna ligger Sandbekken fotballbane hvor Løvenstad IF holder til. Blystadlia er omkranset av store skogs- og turområder, med fine turstier til blant annet Bjønnåsen og Ramstadslottet. Det er opplyst gangvei inn til Åmotdammen, en av Rælingens populære badeplasser, og det finnes også flere vann innover i marka. Videre er det turvei over til Marikollen idrettspark med alpinbakke, lysløyper, skøytebane og en koselig varmestue. Fra Blystadlia er det også kort vei til Lillestrøm. Du kan blant annet sykle ned til Nebbursvollen friluftsbad, et flott badested med basseng, vannsklier, grøntområder og kiosk med mer. Her er det også asfalterte gang- og sykkelveier i naturskjønne omgivelser langs elva. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi og Coop Prix. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter, samt Lørenskog med både Metro og Triaden. Lillestrøm ligger også godt innenfor rekkevidde, med flere butikker, fine restauranter, kino og andre bymessige fasiliteter.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det gangavstand til Blystadlia barneskole og Sandbekken ungdomsskole. Det finnes også flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, der Elgen og Blystadlia er de to nærmeste.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Blystadlia som ligger ca. 4 min gange fra boligen, og det går busser hvert tiende minutt. Bussen til Oslo tar ca. 30 minutter. Til Strømmen storsenter og Lørenskog sentrum tar det ca. 6 minutter, og til Lillestrøm ca. 13 minutter. Med bil fra Blystadlia tar det ca. 5 min til Strømmen, 9 min til Lillestrøm, 19 min til Oslo S og 30 min til Oslo lufthavn.

  Byggemåte
  Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur, flat takkonstruksjon antatt tekket med papp. Yttertak er ikke besiktiget. Leilighetene har adkomst via felles oppgang. Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med sikkerhet ved visuell kontroll. Det er grunn til å tro at bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser med betong såler samt grunnmur av betong og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår. Yttervegger over grunnmur som utvendig er forblendet med tegl samt pussede flater. TG2 - Avvik som kan kreve tiltak - Utvendig > Balkonger terrasse og rom under balkonger Rekkeverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk/blomsterkasse er målt til ca. 85 m. - Kjøkken > Overflater og innredning > KJøkken Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkeasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum. Dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Boliger som er bygget etter 2010 skal ha lekkasjestopper i rom som kjøkken, egne toalettrom og bod med varmtvannsbereder. Kravet gjelder for rom som har vanninstallasjoner, men mangler sluk eller vanntett gulv. Kravet gjelder også ved rehabilitering av eldre boliger. TG IU - Kontruksjoner som ikke er undersøkt - Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad Det er på grunn av bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Opplysninger gitt av kunde: Rekvirent/eier opplyser ang. følgende vedlikeholds historikk: -Helrenovert leilighet 2019/2020 av Salvatori AS -Nye rør på bad, kjøkken, vaskerom -VVB -Nytt kjøkken -Nye dører -Nytt gulv -Elektriske Vedlikeholds historikk utført i regi av borettslaget/sameiet: -Skiftet vinduer og dør på terasse-side i 2018 -Utbedret terrasse i 2018 -Ny isolasjon og panel på terasse i 2018 -Skiftet vinduer på soverom i 2021 For mer detaljert beskrivelse se tilstandsrapport datert 16.08.2023.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Hele boligen har blitt renovert i 2019 - Badet og kjøkkenet har blitt renovert, samt satt inn nye rør og bereder. Salvatori AS utførte arbeidet - Nye kurser og varmekabel på bad. Arbeidet ble utført av GK elektro - Nye vinduer og utbedret terrasse, utført av boretslaget

  Innhold
  Planløsning 3. etasje: Entré, kjøkken, bad, vaskerom, stue og 3 soverom. Annet: Eksterne boder på ca. 4 og 0,5 kvm. Kort fortalt: - Stor 4-roms i tredje etasje. - Nyoppusset i 2019/2020. - Andelsleilighet i borettslag. - Garasjeplass i fellesanlegg. - Sydvendt balkong på 15 kvm. - Balkong ble oppgradert i 2018. - Nyere vinduer fra 2018/2021. - Utsyn til skogen og marka. - Kort vei til badeplass. - Entré med plassbygd skjenk. - Enstavs laminat i eikefarge. - Lyse overflater, listefritt tak. - Stue med store vinduer mot syd. - Kjøkken med åpen spiseplass. - Kjøkkeninnredning fra 2019. - Dels integrerte hvitevarer. - Bad og vaskerom fra 2019. - Regnfallsdusj og pen innredning. - Tre soverom, ett med skap. - Lagring i 2 eksterne boder. - Varmtvannsbereder fra 2019. - Sikringsskap med automatsikringer.

  Standard
  Entré Velkommen inn i en meget pen leilighet som ble betydelig oppgradert i 2019/2020, med nye overflater, gulv, innerdører, bad, vaskerom, kjøkken, VVS og elektrisk. Leiligheten har en svært familievennlig planløsning, lyse rom og pene overflater. Entreen har lysmalte vegger, listefritt tak og enstavs eikelaminat på gulv, en stil som går igjen i øvrige rom. I entreen er det en plassbygd skjenk, knagger på vegg og plass til andre småmøbler. Dørtelefon er montert ved ytterdøren. Kjøkken Kjøkkenet har åpen spisedel mot stuen og en tilbaketrukket innredning plassert i U-form innerst i rommet. Spiseplassen har to sydvendte vinduer og plass til stort spisebord. Innredningen fra 2019 har takhøye skap og er holdt i en klassisk stil som kler leiligheten svært godt. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap med kryssprosser og benkeplate i mørk laminat med vaskekum i stål. Grå, glasserte fliser mellom benk og overskap setter prikken over i-en. Oppvaskmaskin, stekeovn, mikrobølgeovn og koketopp er integrert, og over kokesonen er det en kullfilterventilator med glassfront. Rommet har ellers mekanisk avtrekk. Stue Stuen er lys og luftig med åpen løsning til kjøkkenets spisesone. Gode vindusflater mot syd fyller rommet med dagslys og det er utgang til balkong på 15 kvm, en solrik forlengelse av rommet om sommeren. Stuen har lyse vegger, pent laminatgulv og listefritt tak, alt pusset opp i 2019/2020. Sofa og tv-løsning finner sin naturlige plass i stuen og ved kjøkkenvinduene er det god plass til et større spisebord. Bad/wc/vaskerom Leiligheten har et delikat bad og et separat vaskerom, begge pusset opp i 2019, inkludert rør og elektrisk. Vaskerommet har grå fliser på gulv, lysmalte vegger, varmtvannsbereder fra 2019 og en benk med hvite skap. I enden av rommet er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badet har lyse storformatfliser på gulv med gulvvarme, gråbrune veggfliser og downlights i tak. Innredningen er stilren og består av en heldekkende servant på hvit skuffeseksjon, matchende høyskap, speilskap med belysning, veggmontert toalett og et dusjhjørne med innfellbare glassdører, regnfallsdusj og hånddusj. Soverom og garderobe Leiligheten har tre gode soverom, alle med nordvendte vinduer og inngang fra entreen. Alle rommene har pene overflater, listefritt tak og nyere laminatgulv etter oppussing i 2019/2020. Hovedsoverommet har garderobeskap med hvite, profilerte fronter. Øvrige soverom er også utstyrt med garderobeskap. Leiligheten har god lagringsplass i to eksterne boder. Uteområde Leiligheten ligger i fjerde etasje og har gjennomgående planløsning. Fra stuen er det utgang til en sydvendt balkong på ca. 15 kvm, med gode solforhold og utsyn til marka. Balkongen har dekke av terrassebord, rekkverk med blomstertrau i front og levegger på siden som gjør den helt usjenert. Isolasjon og oppgraderinger ble gjort i 2018. Uteplassen er dels overbygd, har markise og god plass til utemøbler. Her kan sommerdagene nytes i solen, uten innsyn og med grønt utsyn. Leiligheten har nyere vinduer fra 2018 og 2021, byttet av borettslaget. Marka byr på flotte turområder og det går sti inn til Åmotdammen som ligger en halvtimes spasertur fra boligen. Fellesarealene er pent opparbeidet med store gressplener, busker, trær, lekeplass og asfalterte internveier. Det er butikk, skole, idrettsanlegg og busstopp rett i nærheten.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Leverandør Telenor. Grunnpakke for TV og internett betjenest via felleskosntadene.

  Parkering
  Til leiligheten følger en biloppstillingsplass i garasjeanlegg. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 100 000 (Prisantydning) 195 625 (Andel av fellesgjeld)   4 295 625 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 313 226 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten varmes opp elektrisk med panelovner og har varmekabler i badegulv. Varmtvannsbereder fra 2019/2020 er på ca. 198 liter og plassert på vaskerommet. Røropplegg til bad, kjøkken og vaskerom ble byttet i 2019/2020. Ventilasjonen har mekanisk avtrekk fra bad, kjøkken og vaskerom. Elanlegg ble oppgradert i 2019/2020 og sikringsskapet har automatsikringer.

  Energiklasse
  E

 • Formuesverdi primær
  1004342

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3615629

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  77

  Part.obl.nr.
  945639288

  Felleskostnader pr. mnd.
  5184

  Andel fellesgjeld
  195625

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-13T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  29158

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Forkjøpsfrist
  2023-09-11T22:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Blystadringen Borettslag

  Borettslagets org.nr
  945639288

  Om borettslaget
  Blystadringen Borettslag består av 289 boliger og 3 næringslokaler. For mer informasjon se borettslagets hjemmeside http://blystadringen.no/ - Borettslaget har et fellesrom for kortidsutleie. - Det er tillatt å bruke elektrisk- og gassgrill på balkongene - Medlemskap i BORI er en forutsetning for kjøp av den aktuelle boligen. Betaling av medlemskap tilsendes kjøperen fra BORI. - Storstua er Blystadringen Borettslag sitt utleielokale. Lokalet er egnet til barnedåp, barnebursdager, konfirmasjoner eller andre private arrangementer. Vedtatt på generalforsamling 2023: - Rehabilitering av tak Takene i borettslaget må skiftes ut for å unngå fremtidige vannlekkasjer, da takbelegg er over 20 år. I den forbindelse har styret gjennomført et forprosjekt utført av USBL prosjekt for å kartlegge best mulig løsninger for takene og dens tilstand. Konklusjonen fra forprosjektet er at takene bærer preg av alder og må skiftes. USBL prosjekt gis mandat til å foreslå løsning og valg av tak. Forslag til vedtak: Generalforsamlingen godkjenner at USBL prosjekt kan hente inn tilbud fra ulike utførende entreprenører og følger anbefalingen av valg på løsning fra USBL prosjekt. Vedtak: Enstemmig vedtatt (godkjent) - Finansiering av takprosjekt: Takprosjektet er kostbart for borettslaget og ut ifra den økonomiske situasjonen anbefales at borettslaget tar opp lån for å finansiere prosjektet. Dette betyr at: Dersom låneopptaket er på 16.000.000 inkl. mva er pr måned estimert å ligge fra kr. 190 inkl. mva for de minste leilighetene og til kr. 290 inkl. mva for de største leilighetene. Dersom låneopptaket er på kr. 15.000.000 inkl. mva er pr måned estimert å ligge fra kr. 178 inkl. mva for de minste leilighetene og til kr. 278 inkl. mva for de største leilighetene, Det må beregnes at kostnadene kan øke noe ut ifra tilbud, valg av tak og rente økning. Dette påvirker felleskostnadene som nevnt over. Forslag til vedtak: Styret anbefaler generalforsamlingen å stemme for å ta opp lån for å finansiere takprosjekt. Vedtak: Vedtatt som foreslått av styret FORKJØPS- RETT Ja STYRE- GODKJENNELSE Ja GEBYR FORKJØPSRETT kr 7 649 FORKJØPSRETT Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. For de som har meldt forkjøpsrett er fristen 5 hverdager for å benytte forkjøpsretten etter at boligbyggelaget har fått melding om salg. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om forhåndsutlysing ble sendt boligbyggelaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Meldefristen er tirsdag 12. september kl. 14.00.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 114212202, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 14.08.2023: 3.10% pa. Antall terminer til innfrielse: 15 Saldo per 14.08.2023: 20 186 389 Andel av saldo: 73 267 ( siste termin 01.01.2031 ) Fastrente i 10 år fra 01.11.2012 Lånenummer: 90497172321, Handelsbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 14.08.2023: 4.99% pa. Antall terminer til innfrielse: 92 Saldo per 14.08.2023: 33 712 195 Andel av saldo: 122 359 Første termin: 30.09.2021Neste avdrag: 30.09.2026 ( siste termin 30.06.2046 ) Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.09.2026 utgjøre ca kr 300,00 per måned for denne boligen

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring NUF

  Polisenummer felles forsikring
  SP3265143

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. borettslagets husordensregler. 

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger en ferdigattest på eiendommen

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vann og avløp

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 100 000 (Prisantydning) 195 625 (Andel av fellesgjeld)   4 295 625 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 313 226 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  16 000,- oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr  3 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  55 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2 500,- per time for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Nils-Erling Bleikvassli

Megler

Nils-Erling Bleikvassli

97 79 34 81

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev